Modelism - RHC Forum: Losi trail trekker - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Losi trail trekker Patanii proprii

#1 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 21 January 2012 - 02:00 PM

In ideea ca mai e cel putin o persoana pe forum care are asa o jucarie, va impartasesc din momentan scurta experienta cu el. Cei cu masini doar de la 1:10 in sus nu va obositi, nu e nimic de citit pentru voi.

E un crawler micro care chiar seamana cu o masina (cred ca e singurul), in detrimentul calitatilor de catarator (cursa mai mica la suspensie). Ceea ce mie imi convine de minune pentru ca l-am luat pentru distractie. Cauciucurile sint foarte aderente, se catara suprinzator de bine, daca las un pic pe spate ecranul de la laptop il ataca si pe ala.

Puntea fata e prea usoara. Se poate cumpara un set de greutati originale care se monteaza in roti. Asta in ideea ca reusesti sa dezlipesti cauciucurile si sa le lipesti inapoi la fel de frumos (la 1:24 nu stiu daca e o idee buna, nici din fabrica nu-s lipite chiar drept). Eu am ales varianta usoara, doua saibe mari mari lipite pe servo.

Vine cu un nimh de 4.8V 220mAh care e un pic ca putin, si in incarcator rapid dar fara peak detection (uita-l in priza si schimba-ti acumulatorul). O sa incerc cu un lipo 1S de 420mAh sa vad daca se descurca cu tensiunea mai mica (altii zic ca au incercat si in afara de un led rosu pe rx nu-s probleme). 2S mi se pare riscant pentru esc si nenecesar, e totusi crawler.

Servo-ul e de cacao. O cacao care costa vreo 22 de lire. Deja a luat-o razna potentiometrul, ocazie cu care l-am desfacut sa-l curat. All plastic, potentiometru genuine china quality. Daca se duce cred ca un servo de 35 de ron si-ar face la fel de prost treaba. Momentan merge iarasi ok.

Bateriile pt. telecomanda din cutie erau gata semi-descarcate. Statia zicea ca-s brici (bine ca are led-uri, pacat ca degeaba) dar se lega cu masina cam una din 3-5 incercari. Cam pe cind sa decid ca e defecta, am zis hai totusi sa le masor. De cind le-am schimbat nu mai am probleme. Aviz altor posesori...

O chestie enervanta e ca rotile bracate daca incaleca si un obstacol se freaca bine de caroserie. Solutia rapida e sa tai din caroserie, dar arata ca porcul in opinia mea. O sa caut o solutie sa inalt caroseria, se pare ca trebe urcata cu cam 1cm.

Telescoapele se pot modifica pentru cursa mai mare (se taie o bucata de plastic din fiecare) dar atunci chiar ca o sa treaca rotile prin caroserie. Nu stiu daca are sens, masina e usoara si se rastoarna lateral fara avertisment.

All in all e fun, pacat de toate scaparile astea (vad ca e un obicei, lasa ceva si clientului de facut ca altfel se plictiseste). Pretul mi se pare piperat (un hpi mini recon e mai ieftin cu vreo 30 de lire, mai mare si tot 4wd).
USER BANNED BY ADMIN
0

#2 Useril este offline   bolocang 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 800
  • Inregistrat: 13-July 09

Postat 21 January 2012 - 04:36 PM

Felicitari pentru propriul tau Topic Dle Inginer

:angry: :) :)
XRAY XB 4
XRAY T4
XRAY T3 2012
XRAY T3 2012
XRAY NT1
XRAY XB808e
XRAY M18 PRO
SCHUMACHER CAT SX 3
SCHUMACHER Mi4Lp
Team Durango DESC 410
Team Durango DESC 410
SERPENT S120LT
0

#3 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 05:05 PM

Stii ceva? Ia mai plimba matale ursul si revino cind ai buletin sau bun simt.

Next please.
USER BANNED BY ADMIN
0

#4 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 21 January 2012 - 05:29 PM

in primul rand d-le Dan ,de ce noi astia cu masini la 1/10 nu avem voie sa citim?adica vrei sa ne faci vreo dovada ca esti mai destept decat pari in buletin sau sambata este vreo ocazie mai speciala sa devii brusc mai inteligent cu 10%?am intels ca ai deschis un topic...foarte bine.vino si cu poze sa sustii ceea ce spui,dar lasa-ne pe noi sa decidem daca modelul in cauza merita sau nu biletele din buzunarele noastre.
P.S.faza cu next o fumam cand tu erai scrumiera asa ca daca te intereseaza smecheria..te astept sa te antrenez.(asta ca sa nu mai jicnesti lumea pe forum si sa incerci sa porti un dialog civilizat). :pardon:

Aceasta postare a fost editata de stamate: 21 January 2012 - 05:30 PM

Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#5 Useril este offline   bolocang 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 800
  • Inregistrat: 13-July 09

Postat 21 January 2012 - 05:49 PM

Vezi postareaDanB, la 21 January 2012 - 05:05 PM, a spus:

Stii ceva? Ia mai plimba matale ursul si revino cind ai buletin sau bun simt.

Next please.

Domnule Inginer
Ursul l-am plimbat ,buletinul il iau vineri (a expirat in data de 19), cat despre bun simt, e deasta nu am. Dar am un chef sa fac misto de tine de nu iti maginezi.

P.S.
Tocmai mi-am comandat saracia asta de masina pe care tu o lauzi. O sa iti fac un review impertinent.

by the way cum zic americanii " your jokes sucks"
XRAY XB 4
XRAY T4
XRAY T3 2012
XRAY T3 2012
XRAY NT1
XRAY XB808e
XRAY M18 PRO
SCHUMACHER CAT SX 3
SCHUMACHER Mi4Lp
Team Durango DESC 410
Team Durango DESC 410
SERPENT S120LT
0

#6 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 21 January 2012 - 06:03 PM

Poze ? Videoclipuri ? Imi iau si eu catarator.
Fan Nokia.
0

#7 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 08:11 PM

Ma miram ca n-a sarit lamav4 mai repede. Asta e, pom fara uscaturi mai greu se afla. Nu exista inteligenta minima si nesimtire maxima, dar din cind in cind daca iei una primesti a doua gratis.

Poze? Video? Hai ca stiti si de google si de site-ul Losi. Sau tre sa va arat? A, voi probabil sinteti prea batrini pentru d'astea. Cautati primul copil de 4 ani din zona si va arata el.

Vedeti ca e unul care vinde o clona de syma la suprapret, cred ca abia asteapta sa va legati de el, eu deja devin plicticos.

Si intr-o nota serioasa (pina acuma a fost, cum ii zice, umor), stiti vreun servo la un pret corect care intra fara modificari pe losi-urile micro? Sau macar cum se iau dimensiunile la servo, banuiesc ca fara zona de prindere si fara pinion...?

Oricum am dat servo saver-ul cit de slab am putut dupa ce am vazut pinioanele de plastic
USER BANNED BY ADMIN
0

#8 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 11-July 11
  • Interests:Automodelism
    Baschet
    Limbi straine

Postat 21 January 2012 - 08:14 PM

Vezi postareaDanB, la 21 January 2012 - 02:00 PM, a spus:

Servo-ul e de cacao. O cacao care costa vreo 22 de lire. Deja a luat-o razna potentiometrul, ocazie cu care l-am desfacut sa-l curat. All plastic, potentiometru genuine china quality. Daca se duce cred ca un servo de 35 de ron si-ar face la fel de prost treaba. Momentan merge iarasi ok.

Vezi ca iti trebuie un servo cu 5 fire, servo pe care din cate stiu gasesti doar la Losi, asta daca vrei sa pastrezi electronica stock, desigur. Cel putin asa e la micro-ul meu.
Cam orice servo de 7-8-9grame, daca ii tai urechile, ar trebui sa se potriveasca ca marime. Da un ochi pe www.microtforum.com sa te lamuresti mai bine.

Aceasta postare a fost editata de Tudor Daniel: 21 January 2012 - 08:18 PM

0

#9 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 08:16 PM

Nope, e servo pe trei fire, cu controller inauntru. Zicea cineva pe alt forum ca l-a schimbat cu unul mai profi dar ca a trebuit sa traforeze un pic prinderea. Am vazut ceva servo-uri ieftine pe un site romanesc, o sa incerc sa ghicesc dupa dimensiuni care s-ar potrivi pentru ziua in care o sa moara definitiv.
USER BANNED BY ADMIN
0

#10 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 08:23 PM

Pozitie in care a ajuns prin forte proprii. Si ecranul e lucios. Se urca si mai departe peste chestia maro din poza.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN5912.JPG

Aceasta postare a fost editata de DanB: 21 January 2012 - 08:24 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#11 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
    Baschet
    Limbi straine

Postat 21 January 2012 - 08:25 PM

Vezi postareaDanB, la 21 January 2012 - 08:16 PM, a spus:

Nope, e servo pe trei fire, cu controller inauntru. Zicea cineva pe alt forum ca l-a schimbat cu unul mai profi dar ca a trebuit sa traforeze un pic prinderea. Am vazut ceva servo-uri ieftine pe un site romanesc, o sa incerc sa ghicesc dupa dimensiuni care s-ar potrivi pentru ziua in care o sa moara definitiv.

Inseamna ca e alta placa de circuite la astea 1:24, fata de cele 1:36. Tu ai si spektrum, nu-i asa? Nu mai e pe 27mhz, nu?
Eu am unul cu 5 fire si ca sa il schimb, trebuie schimbata toata electronica aferenta, lucru care poate se va intampla pe viitor, daca voi vrea sa fac bijuteria brushless.
0

#12 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 08:30 PM

Da, e spektrum (macar atita). Am gasit pe site la fxmodels unul ieftin, se cheama ET0001 la 31 de ron si dupa dimensiuni ar putea sa se potriveasca. Nu sint sigur ce inseamna ca e analog, e pe 3 fire, conectorul si culorile par la fel, nu stiu pe firul de comanda ce vine (o tensiune proportionala cu unghiul? - abia luni pot sa-l pun pe osciloscop daca chiar vreau sa aflu)

Tu ce model ai si cum ti se pare?

Aceasta postare a fost editata de DanB: 21 January 2012 - 08:31 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#13 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 21 January 2012 - 08:48 PM

Suntem cel putin doi cu " jucarie " din asta (si eu am una) . Sunt de acord cu tine :
-rotile freaca de caroserie
-bateria este destul de mica ( in privinta capacitatii)
-cu servo inca nu am avut probleme dar in scurt timp (cateva zile cand voi avea un pic de timp) voi incerca un schimb cu un servo de pe un heli 450
Nu sunt de acord cu telecomanda .....am avut o singura problema la inceput : nu se bind-uia cu receiverul , dar a fost din baterii .
Ahh , un mic heads-up pentru viitori propietari: Mare atentie la sigurantele de caroserie , sunt Foarte Mici ( eu fiind obisnuit cu cele de 1/8 si 1/5) si se pierd foarte usor
All in all , e o masinuta foarte distractiva care te uimeste de fosrte multe ori .....

Daca mai imi adcuc aminte mai impartasesc aici cu voi pareri!
0

#14 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 09:02 PM

Ma asteptam ca telecomanda sa ma avertizeze din led-uri ca bateriile sint slabe, dar nimic. Un hint pentru mine a fost un zgomot slab in zona modulului dsm, suna ca o sursa dc-dc care se chinuia. Bateriile aveau peste 1.3V dar cam fluctua tensiunea.

Cit despre cleme... rideau astia de mine ca mi-am pus mufa de incarcare, accesibila fara sa dai jos "coaja". E haios sa dai jos clemele dupa ce ti-ai taiat unghiile.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN5913.JPG

USER BANNED BY ADMIN
0

#15 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
    Baschet
    Limbi straine

Postat 21 January 2012 - 09:41 PM

Vezi postareaDanB, la 21 January 2012 - 08:30 PM, a spus:

Da, e spektrum (macar atita). Am gasit pe site la fxmodels unul ieftin, se cheama ET0001 la 31 de ron si dupa dimensiuni ar putea sa se potriveasca. Nu sint sigur ce inseamna ca e analog, e pe 3 fire, conectorul si culorile par la fel, nu stiu pe firul de comanda ce vine (o tensiune proportionala cu unghiul? - abia luni pot sa-l pun pe osciloscop daca chiar vreau sa aflu)

Tu ce model ai si cum ti se pare?

Eu am un losi micro-dt si e cat de stock se poate. Nu am schimbat nimic la el. Pentru jucat in sufragerie e mai mult decat suficient pentru mine. Singurul lucru pe care l-am facut a fost un bumper, pentru ca cel standard s-a rupt(l-a rupt varul meu de 9 ani). L-am facut pentru ca transportul m-ar fi costat mai mult decat bumperul in sine.

Aceasta postare a fost editata de Tudor Daniel: 21 January 2012 - 09:42 PM

0

#16 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
    Baschet
    Limbi straine

Postat 21 January 2012 - 09:44 PM

Vezi postareaDanB, la 21 January 2012 - 09:02 PM, a spus:

Cit despre cleme... rideau astia de mine ca mi-am pus mufa de incarcare, accesibila fara sa dai jos "coaja". E haios sa dai jos clemele dupa ce ti-ai taiat unghiile.

Eu am prins un fir de cupru mai subtire de cleme, asta insemnand ca atunci cand dau caroseria jos, pur si simplu trag de firul ala si nu de cleme. E mult mai simplu asa.
0

#17 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 10:49 PM

DanB a spus:

1327172531[/url]' post='540633']
Ma asteptam ca telecomanda sa ma avertizeze din led-uri ca bateriile sint slabe, dar nimic. Un hint pentru mine a fost un zgomot slab in zona modulului dsm, suna ca o sursa dc-dc care se chinuia. Bateriile aveau peste 1.3V dar cam fluctua tensiunea.

Ahaaaa deci mufa aia prinsa in lipici cald e o alta mufa legata la baterie ? Chiar ma intrebam ce e aia .....eu nu o am...haide ca urc si eu cateva poze cu al meu....sa comparam care urca cel mai lucios ecran de laptop

Aceasta postare a fost editata de snowmann: 21 January 2012 - 10:51 PM

0

#18 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 06:38 AM

Da, aia e o alta mufa pusa in paralel pe firele de alimentare de la rx. Hot glue tine doar pinii sa nu iasa din ea (e mufa de lipit pe cablaj, pinii nu au nimic care sa-i impiedice sa iasa - am folosit si eu ce aveam disponibil). E lipita cu superglue de masina.
USER BANNED BY ADMIN
0

#19 Useril este offline   ionut76 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1240
  • Inregistrat: 19-November 08
  • Interests:http://www.catia.ro

Postat 22 January 2012 - 08:29 AM

offtopic: vreau si eu un astfel de crawler, nu gasesc sa il iau de la noi, iar de afara ma dispera transportul..are cineva idee cum sa fac, unde sa gasesc ?
Cursuri si carti CATIA v5 aici
0

#20 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 08:32 AM

Eu l-am luat de pe rcpitstop.co.uk, jucaria e 120 de lire si transportul inca 14 lire. Din afara EU nu am fost curios ca plateam tva la vama.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 22 January 2012 - 08:33 AM

USER BANNED BY ADMIN
0

#21 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 09:28 PM

(B)eat this <_< Scuze pentru calitate, "sapuniera" din dotare plus lumina putina asta scoate

http://youtu.be/a0zviMBSF24

Aceasta postare a fost editata de DanB: 22 January 2012 - 09:29 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#22 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2012 - 09:55 PM

poze....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: clucth_cover1_341230020.jpg
  • Imagine atasata: phpNVgd36AM.jpg
  • Imagine atasata: phpBtmpoPAM.jpg
  • Imagine atasata: phpjVlSYSAM.jpg

0

#23 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2012 - 09:05 AM

Acuma nu mai freaca prea tare rotile de caroserie. Necesar: un cutter cu virf nou, un patent, rabdare. Dremel-ul a stat in rezerva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG00088-20120124-0859.jpg

USER BANNED BY ADMIN
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu