Postat 10 March 2005 - 10:02 AM
Nu cred ca cineva poate contesta performantele rusilor in materie de aviatie,eu nu zbor cu Mig-ul,din cand in cand mai urc intr-un An 2 si sar si ma tot minunez ca primul model a fost facut prin '47 si inca se taraie pe cerul patrie noastre,au resursa de zbor ,sunt facute mai aproape de zilele noastre etc,nu asta era problema mea,subscriu la calculul facut de cineva mai devreme,ala cu 200 ore/6ani,nu cred ca pilotul e vinovat (doamne fereste!)dar mi-aduc aminte de un film in care aratau cum erau pregatiti pilotii Kamikaze,stateau toti pe un aerodrom ,aliniati frumos pe niste scaunele de lemn , cu un bat in mana ce simula o mansa, de care tot invarteau la comanda unui instructor pana la disperare,asa invatau ei sa piloteze ,dar aia erau piloti de sacrificiu facuti peste noapte in lipsa de timp si dintr-o dorinta prosteasca,asa am impresia ca se intampla si cu pilotii nostri , sunt tinuti mai mult prin cazarmi ,ore de simulator? cred ca astea sunt chestii mai rare decat inalnirile de gradul zero,il faci acolo o data sau de doua ori.
In dorinta noastra nemarginita de aliere cu Nato aducem baze americane cu avioane si piloti americani pe ai nostri ii facem "copii de mingi" pt aia ,sau de ce nu piloti pe avioane tinta pt aia ,ca oricum s-au specializat in catapultari si ar fi mai ieftin asa decat sa cumpere avioane teleghidate.
Ce ziceai Big ? Suhoi-uri ce fac figuri imposibile si cine stie ce alte Mig-uri noi...de ce sa nu-si ia cineva un comision gras de la israelieni pt modernizarea lui 21 , ce ai ai ceva personal cu averile oamenilor?cate 29-uri mai zboara? cred ca unul sau nici ala
Cam atat ca pe urma cine stie ce mai spun.
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944