Modelism - RHC Forum: Incepatori - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Incepatori

#31 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 13 March 2005 - 10:15 AM

Nu ala pe care il aveam HPI Sprintu!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#32 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 22-August 04

Postat 13 March 2005 - 10:24 AM

DA-DA SUPER :lol: v-am zis treaba cu batranu
eu am barca , acu tre componentele , iar in legatura cu alea de acolo sunt niste BIJUTERII bibelou
la preturile alea sunt gata echipate numa' sa le lansezi ?
am vazut un "EP BLUESTREAK 800 171 $
daca-i gata echipat as da triplu pretu ei
0

#33 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2005 - 10:35 AM

navigator, la 12 Mar 2005, 21:37, a spus:

Socotind grosso-modo, fara cca 240 euroi nu prea scapi si nu o sa ai 2 elici ci una singura.
Statie 2 canale =60e;
controler =40e;
motor/arbore/elice =40e;
acumulator =40e.

.....

Deci fara barca: 180!
Sa nu existe confuzii!
0

#34 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 March 2005 - 01:09 PM

ce spui PICATOT ?mult sau ......putin ?
ma poti ajuta cu ce te-am rugat ?
0

#35 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 March 2005 - 03:32 PM

Daca ai barca deja si vrei sa-i pui doi arbori cu elice, e mai spectaculos sa aiba fiecare motorul si controlerul de viteza al sau (din pacate se adauga la cost :lol: )
O sa te distrezi mai bine facind anumite manevre de acostare dind comenzi diferite la cele doua motoare (viteze si chiar sensuri diferite). Daca esti amator doar de viteza (mare), atunci un motor puternic (de tip 600 de exemplu) cu reductii spre cei doi arbori sau cite un motor la fiecare arbore si un singur controler mai puternic dar si mai scump (in ambele cazuri) e de ajuns.
In cazul cu doua controlere diferite ai nevoie de o statie cu 4 canale. Din cele 2 manse (stick-uri) reglezi - pe verticala - vitezele/sensul motoarelor, din una dintre ele - pe orizontala - cirma/directia,iar din cealalta -tot pe orizontala - poti regla rotatia unui tun, mitraliere, reflector de lumina etc, sau n-o folosesti. Exista si statii cu 2 manse alaturate (amindoua cu miscare doar pe verticala) tocmai pentru scopul asta si se numesc chiar marine. Futaba face o varianta de F-14 dar e cam scumputa din cauza asta.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 13 March 2005 - 03:38 PM

0

#36 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2005 - 06:06 PM

TE AJUT!
DAR URMEAZA INSTRUCTIUNILE din MI!
pune mail pe picatot@acasa.ro
Sa nu existe confuzii!
0

#37 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2005 - 04:14 PM

@TAO:
AI LASAT-O BALTA?
Sau in balta? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 15 March 2005 - 04:14 PM

Sa nu existe confuzii!
0

#38 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 March 2005 - 09:01 PM

sa nu crezi ca am uitat , dar acu am probleme cu messenger-ul
si cum niciodata o problema nu vine de una singura .........am prb. si cu scoala si femeia acas , s-au adunat toate
0

#39 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 March 2005 - 11:53 AM

in sfarsit am rezolvat-o si cu virusii si cu messanger-ul
vad ca nu m-ai dati nici un semn de viata , sau terminat subiectele :D
0

#40 Useril este offline   Cri5tof 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 21-March 05

Postat 21 March 2005 - 08:38 PM

Am inrat si eu in afacerea asta cu barcile si cum eu sunt mai micut (15 ani) am zis ca si barcile sa fie mici. Eu fiind un incepator nu stiu de unde sa iau planuri pt. constructie. Am si cava accesorii de pe langa casa omului pentru a construi o barca (motor, acumulatori, radiocomanda etc.). Babacu' meu ma tot bate la cap cu Tehnium si Racheta Cutezatorilor dar nu am gasit nimic pana acum..., Asa ca va rog sa ma ajutati cu niste linkuri... Multiam
0

#41 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 22 March 2005 - 09:28 AM

Citeaza

Asa ca va rog sa ma ajutati cu niste linkuri... Multiam

uite potzi sa incerci aici http://www.microhydros.com chestii micutze care le potzi cara in ghiozdan in drum spre liceu :D
0

#42 Useril este offline   scristi 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 20-January 05

Postat 22 March 2005 - 12:06 PM

salut. imi pare bine ca mai sunt si tinerii care se intereseaza de navomodelism
dar tu cam ce ai vrea sa faci? ca sa stim cu ce anume te putem ajuta :D
0

#43 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2005 - 01:26 PM

TAO ce mai faci? merge treaba? uite ce mi-a iesit mie dintr-o chinezarie :D :

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1111490777.jpg

0

#44 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 March 2005 - 01:29 PM

motor seria 600, reductor 1.5:1, elice de suprafatza diametru 42mm, viteza... sa spuna ceicare au vazut-o :D
bafta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1111490999.jpg

0

#45 Useril este offline   Cri5tof 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 March 2005 - 08:39 PM

M-am gandit serios la ceea ce vreau sa fac... Nu prea imi place viteza pe apa (instabila)...Si totusi vreau sa fac o salupa de politie ceva de genu 30-40 cm poate chiar 50 cm o sa bag si poza cu "motorul" si sa imi spuneti ce parere aveti. Desi am crescut sunt tot un copil.

P.S.

Multiam pt. cuvintele frumoase pe care le-ati spus despre mine. e-MAIL-ul meu este pascariucristian@yahoo.com
0

#46 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 March 2005 - 10:12 PM

la prima vedere arata bine......... -_-
dar spune-mi si mie cum e mai performant : cu 1 sau 2 motoare si carma
si in ce caz este nevoie de chestia aia de serpentina care cred ca este ptr. racirea motorului ?
si de ce se scoate furtunasul ala tocmai la elicie sau se pune pe un stut la carma ??????
poate par bizar dar chiar nu stiu ;)
0

#47 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 March 2005 - 11:04 AM

Citeaza

Tao Scris la 22 Mar 2005, 22:12
2 motoare, teoretic, sunt mai performante decat unul DAR diferentzele nu sunt f mari (barca aproape dublandushi greutatea datorita unui motor si-a unui acumulator in plus) iar d.p.d.v. tehnic este mai greu de realizat (2 elici cu sensuri de rotatzie opuse, motorase practic identice ca puere shi turatzie shi cred ca mai sunt si alte probleme) shi sa nu uitam costuri mai mari (2 x sisteme de propulsie). Sfatul meu: pt inceput incearca cu un singur motor care cu o elice potrivita i-ti v-a asigura destula viteza (daca cautzi pe net la linkul care l-am dat mai sus vei vedea niste barcutze cu un singur motorasi destul de rapide).
Motoarele electrice au un randament mai bun atunci cand sunt reci deci de aceea se folosesc serpentine sau alte disp. pt racire (tot pe acel link vei vedea alt dispozitiv de racire care se face destul de usor dintr-o tabla si-un cican de lipit)

Citeaza

de ce se scoate furtunasul ala tocmai la elicie sau se pune pe un stut la carma ??????
cand barcutza ruleaza cu viteza presiunea hidrostatica la "gura stuttului" creste si apa intra in tub, astfel alimentezi cu apa din balta sistemul de racire fara a fi nevoie de vre-o pompa
Nu stiu cat am fost de clar, daca cumva am gresit in explicatzii rog pe cei cu experientza sa ma corecteze
0

#48 Useril este offline   Cri5tof 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 March 2005 - 02:32 PM

Ola...

Dragi colegi si COLEGE sunt mandru sa spun ca mi-am gasit chemarea, cu aceste nave in miniatura. Dupa atata munca si surfat pe net pentru a gasi "The One" barca ideala am gasit niste schite de la o barca de patrula. Si aici incepe veselia... Mi-a explicat babacu' cum e cu, coastele navei si a mai zis ca pentru a acoperi scheletul barcutei se folosea foitza japoneza (ceva de genu asta), si nu stiu daca se mai foloseste si de unde se cumpara. Inca o problema o constau materialele, eu pot sa fac rost de orice dar nu stiu ce trebuie sa fac rost. Am facu o poza a motorasuluio meu de shalupa, sa-mi spuneti ce parere aveti. Statia de emisie receptie o am de 4 canale (up, down, left, right) si cred ca este de ajuns pentru barca mea, pana la urma barca are nevoie de doua motorase, propulsia si servo de la carma. Mai am cateva statii de la masinute teleghidate prin radio.M-am uitat si la "barcutele pe care le pot cara in ghiozdan" dar mi se par prea rapide si nu prea imi place viteza pe apa (da nici ca barcuta sa stea pe loc). Si "the last problem" o reprezinta detaliile, unele le poti converti din alte obiecte nefolositoare, dar celelalte...

P.S.

Cu cine ma pot intalni pe mesager pentru o discutie mai amanuntita ??... Ce concursuri sunt cu barcute si in ce constau...

Bye! Bye!
0

#49 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 March 2005 - 09:44 PM

multam FYNE ptr. sfaturi , am studiat indeaproape si linkul care l-ai pus si cele dinainte
dar spune-mi te rog , am luat un motoras si nu stiu .........., as vrea o parere
8v -8800t/min.
10v-10800t/min.
12v-12200t/min. , curentul variaza intre tensiuni de la 3 A......5.5 A in gol iar la blocaj nu prea am incercat ca deja se ducea la 8 A
fac ceva cu el ?? si acc. de 1.2V -2300mAh
cu 10 acc. fac treaba ??ma gandesc ca si motoras si servo si receptor.......... ??

Aceasta postare a fost editata de Tao: 23 March 2005 - 09:47 PM

0

#50 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 23 March 2005 - 09:50 PM

Nu-l corectez pe soare_geo ca n-a gresit. Doar il completez pe ici pe colo. Doua motoare se pun la machetele unor nave care au in realitate 2 grupuri propulsoare (chiar si 3 sau 4 cind e cazul). Sigur se poate face treaba si cu un motor si 2 reductoare (transmisii) spre cele 2 axe de elice. Dar cu 2 motoare si controlere independente se pot executa manevre care cu un singur agregat sint imposibile (exemplu intoarceri aproape pe loc, acostari spectaculoase). Intocmai ca si navele reale echipate cu mai multe elici.
Un alt avantaj (minor) e ca avind 2 elici cu sensuri de rotatie opuse, se anuleaza momentul de giratie a barci.

Radiator pui de regula la motoare puternice pentru barci de curse unde datorita curentilor foarte mari ce parcurg periile si infasurarile acestor motoare cit si datorita spatiului inchis (neaerisit) in care acestea functioneaza alaturi de acumulatorii si ei greu incercati (alta sursa de caldura), n-ai alta solutie decit racirea cu apa.

Acum sa-i spun ceva si lui Cri5tof care a pomenit ca tatal lui "a zis ca pentru a acoperi scheletul barcutei se folosea foitza japoneza". Din cite stiu asta se foloseste la aeromodele (am folosit-o si eu) dar nu vreau sa-l contrazic ca poate nu le-oi sti eu pe toate. In schimb eu si toti navomodelistii pe care i-am cunoscut am acoperit scheletul format din coaste, chila si curenti cu placaj subtire 1 1,5 2 mm din tei, mesteacan, balsa, sau placaj aviatic (era roscat parca) cind suprafetele o permiteau - adica nu erau prea curbate, sau cu baghete cu sectiune dreptunghiulara de 2 x 4, 2 x 5 mm puse una linga alta. Ori lucram corpul pur si simplu din lemn masiv pe care-l sculptam si finisam la exterior dupa care-l sculptam in interior pina ramineau peretii de vreo 5mm grosime. Era chinuitor si periculos ca se putea distruge munca int-o clipa dar era si asta o metoda.
Astazi, din lipsa de materiale (de fapt se gasesc dar la niste preturi...) dar mai ales a timpului si chiar si al spatiului de lucru, cred ca e mai simplu si ieftin sa-ti iei kit-uri pe care le asamblezi si poti sa le aduci si modificari/perfectionari dupa dorinta.

0

#51 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 March 2005 - 06:36 PM

pan' la urma rezolv ceva cu coca asta de CHALANGER SI CU MOTORASU ASTA ?
debiteaza destula putere ca sa simt adrenalina ?
0

#52 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 24 March 2005 - 07:20 PM

salut.hai sa ne intilnim si-ti arat un chalenger "ready to run".bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#53 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 24 March 2005 - 07:36 PM

Tao, motorul ala consuma cam mult in gol. Ori e un motor modificat ("tuned" - pentru concursuri), dar tot e cam mult , ori nu e pentru tensiuni atit de mari (8-10-12V) si s-ar putea sa-l prajesti repede, sa-i distrugi periile. Da detalii: ce scrie pe el, diametrul corpului, lungimea corpului.

Corpul "Chalanger" e dragut si impreuna cu un motor tip "550" , "600" eventual modificate sigur o sa-ti ofere adrenalina. Doar ca trebuie sa muncesti la suprastructura sa arate "cool". Acumulatorii, care banuiesc ca sint de tip R6, sint slabi chiar la 2300 mAh. Nu debiteaza destul curent pentru asemenea motor. Iti trebuie un pack de celule tip "subC" care sint o leaca mai mici decit R14 dar pot da curenti mari (20-30A).

Probabil ca o sa vezi Chalangerul lui Stamy si o sa-ti mai explice el.

0

#54 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 March 2005 - 07:49 PM

eu am calculat asa :
la 10 acc.*2300, a-mi iesea cava
acum conteaza de parerea voastra
si cand am masurat turatia lui era putin in sarcina in gol are 2-2.5 A
defapt l-am luat de la un compresor de masina
motorul are performante super

Aceasta postare a fost editata de Tao: 24 March 2005 - 07:50 PM

0

#55 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 April 2005 - 04:08 PM

cum mai merg proiectele voastre?
0

#56 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 18 April 2005 - 09:05 PM

Pai Tao a dat anunt la cumparari ca vrea o barca de curse (fsr poate).

Eu lucrez cu drag si spor (mai mult drag) la Snowberry. Am descoperit ca am facut greseli, una s-a indreptat si alta inca imi da bataie de cap.

0

#57 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 April 2005 - 04:10 PM

pan' la urma am cumparat o parte din ele , acu astept si tot ma uit sa vad poate apare vreo oferta la vanzari . oricum nu as vrea sa iau vreo teapa .crezi ca daca o confectionezi tu , o sa iesi undeva la mai putin daca ai cumpara-o gata facuta ? stiu ca satisfactia e mare atunci cand vezi ca iese ceva de pe mana ta
0

#58 Useril este offline   Tao 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 April 2005 - 04:14 PM

nu-mi place chalanger-ul ,am sa-l pastrez ptr. mai tarziu daca am sa vad ca nu gasesc nimic si poateeeee o sa-mi trimita un tovaras de-al meu din afar' ceva FINE ca deja am vorbit cu el (tratative), macar coca ca restu le-oi pune eu
0

#59 Useril este offline   Cri5tof 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 April 2005 - 04:39 PM

daca sunteti tari faceti o nava de pirati
0

#60 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru