Modelism - RHC Forum: motor Wankel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

motor Wankel ce ziceti ??

#1 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 02 March 2005 - 08:53 AM

Ce spuneti de motoarele Wankel pentru ultrausoare ?

Stie cineva de ce NU ar trebui sa folosesc un Wankel ? (avantajele sunt bine cunoscute)
Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#2 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 10-August 04

Postat 02 March 2005 - 04:56 PM

Da, se pare ca se uzeaza mai repede
In rest numai avantaje, am vazut unul la aeroportul M.K. si mi-au cam curs balele, se folosea la un avion fara pilot mic. Ma uitam si nu-mi venea sa cred cat de mic este la puterea pe care o scotea.
Acum si cu uzura depinde de constructor si de tehnologie daca ne dai ceva caracteristici (resursa) ca s-o putem compara cu restul motoarelor la performante similare i-mi retrag parerea.
Aterizare usoara Loti
0

#3 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 March 2005 - 07:52 PM

@Loti...

resursa: 2500 h !!! motor avionizat de Mazda RX8

cec_zis_aut:

http://www.bilsamavi....com/engine.htm

...si fa scroll mai spre sfarsitul paginii...

Aceasta postare a fost editata de Daktari: 02 March 2005 - 07:54 PM

0

#4 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2005 - 01:54 PM

Da sunt facut KO! dar ca sa raman in continuare carcotas nu, ca doar asa progresam, trebuie sa ma interesez ce inseamna TBO care la motorul de masina este dat la 1000 ore. Ce am vazut eu era cam jumatate adica cam 50 CP la vreo 7-8000rot/min si 30kg. Nu stiu nimic de resursa. Am auzit ca pe cerul patriei a zburat un motodelta cu motor Wankel poate cineva daca vede subiectul ne poate da amanunte (incerc si eu). Oricum pentru mine este prea mare. Ma multumesc si cu 25-30CP.
0

#5 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 03 March 2005 - 06:03 PM

Aparatul ala cu wankel era a lui Jurebie, fie-i zarile albastre si tarana usoara. I se mai zicea si Omul Rosu. Din pacate el a murit iun accident auto, iar aparatul nu stiu pe unde a ajuns, dar ma pot interesa. Stiu insa ca motorasul mergea frumos.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#6 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2005 - 01:06 PM

Salutare Big. Daca poti afla ceva despre un Wankel mai mic in conditiile in care resursa este asa de mare este ideea tentanta. Inca nu am aflat ce inseamna TBO pentru ca daca este adevarat ca resursa unui Wankel este asa de mare toate celelalte motoare sunt falimentare ca nu au nimic in plus care sa le recomande. Nu am vazut oferte de motoare wankel mai mici ca cel al regretatului Jurebie (cred ca era din Timisoara). Daca mai aflu ceva mai corespondam.
Aterizare usoara Loti.
0

#7 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 March 2005 - 10:05 AM

@loti:

TBO= Time Between Overhauls : ad literam: timp intre reparatiile capitale= resursa
0

#8 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2005 - 11:02 AM

Ma predau nu mai am comentarii. Singura problema este ca motorul in cauza este cam mare pentru motodelta se preteaza mai mult la avioane ultrausoare cu toate ca si acolo Cri-Cri are doar 20CP. Am cautat pe internet oferte de motoare Wankel de 30-50CP dar nu am gasit. Daca exista un astfel de motor cu resursa de la Mazda RX8 cred ca multi ar fi interesati. Se pare ca motorul Wankel se preteaza foarte bine in aviatie si datorita faptului ca sarcina motorului (elicea) este constanta nu are variatii mari ca la utilizarea pe masini. Se pare ca la turatii mici se comporta ceva mai slab decat motoarele cu piston de aceea nu s-a generalizat la automobile.
Va urez aterizare usoara!
Loti
0

#9 Useril este offline   paxgallodacica 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 March 2005 - 10:07 PM

Este cunoscut Cri-Cri si in Romania ?
0

#10 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2005 - 07:59 AM

Sigur ca da! Insa nu este nici unul pe aici. Pe vremuri ma batea si pe mine un gand de a construi unul, insa am cam renuntat la idee...

Big
FROGS CAN FLY!
0

#11 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 23-September 04

Postat 10 March 2005 - 10:07 AM

stiu sigur ca se construieste unul pe la Iasi ,l-au vazut doi clegi de ai mei,s-au dus special pana acolo pt asta ,e al unui nene ce lucra pe la finante parca,daca vreti ma interesez cum il cheama,nu era gata acum 3 ani ,intre timp l-o fi gatat!
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#12 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2005 - 04:17 PM

Salutare abu
Ne-ai lasat in ceata nu am inteles daca la Iasi se construieste un Cri-Cri sau un motodelta cu motor Wankel?
Cu ce se mai zboara pe la Galati (cu motor) ca acolo sunt multi constructori dar nu prea i-am vazut pe cerul patriei si la mine in hangar (garaj ridicat la nivel de hangar) zace un motodelta cu trabi construit la Galati.
Eu sunt ingrijorat ca daca vine NATO in Dobrogea ce n-am zburat pana acum dar de acum in colo nici atat. Pentru ca linistea otoritatilor sa fie deplina mai bine nu zboara nimic si asa treaba este rezolvata.
Sa fim optimisti !
Aterizare usoara (daca aveti de unde) Loti
0

#13 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2005 - 05:45 PM

Salut Loti, scuze pt ceata,de Cri-Cri era vorba,cat despre zburat ...sunt cam singurul care zboara cu motor,motopara si motodelta (aproape ca mi-am luat licenta),iar de zburat zbor cu un motodelta construit de mine si de cel de la care este Trabi-ul lui Bogdan(mai e al lui?),de vazut pe cer sper sa ne vezi din ce in ce mai mult pt ca la sf lunii mai aducem un aparat din Germania,iar eu vin destul de des pe Tuzla ,e drept ca pt salturi.Nu-ti fa griji de NATO,pui aparatul pe remorca si vii la noi sau prin zona Priopcea si o sa te poti da cat vrei.
Abu
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#14 Useril este offline   paxgallodacica 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 March 2005 - 09:17 PM

Am un prieten care construieste un Cri-Cri cu doua locuri. Am vazut si o demonstratie de voltija cu Cri-Cri. E foarte impresionant manevrabilitate acestui avion. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Cri-Cri

Aceasta postare a fost editata de paxgallodacica: 10 March 2005 - 09:21 PM

0

#15 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 09:49 AM

Am aflat de la prietenul meu din dulcele targ al iesilor ca intradevar cineva construieste un Cri-Cri de vreo 10 ani!!! si nu stie cand va zbura. Mi-a spus ca arata foarte bine.
Cine a mai aflat ceva de vreun Wankel de 20...30CP ca mai mici am vazut la modelisti.
Loti
0

#16 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 10:09 AM

Salut abu
1. Este a lui Bogdan inca.
2. Cel care a bricolat motorul lui B este maestru merge motorul ca ceasul elicea i-am calculat-o si executat-o eu merge f bine.
3. Apropo cred ca ar fi interesanta o rublica despre elici ca ma vazut nu prea se digera.
Loti
0

#17 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 12:06 PM

Cri-Cri cu doua locuri? UaU! oricum monolocul este impresionant. Am vazut un film cu acrobatie, unde facea chiar si decolare de pe un automobil. pacat ca eu nu incap in el :-)

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#18 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 12:45 PM

Salut Loti,eu mi-am facut o masina de copiat elici,este insa la stadiul de teste,adunat modele ,adunat lemn....
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#19 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 11 March 2005 - 01:13 PM

Big, la 11 Mar 2005, 13:06, a spus:

Cri-Cri cu doua locuri? UaU! oricum monolocul este impresionant. Am vazut un film cu acrobatie, unde facea chiar si decolare de pe un automobil. pacat ca eu nu incap in el :-)

Big.

Daca sari din pod in el s-ar putea sa incapi chiar lejer...mai greu e la iesire...folosesti incaltator-descaltator, rotopercutanta si indemanarea unui stomatolog (sau ginecolog)!!! :wub:

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 11 March 2005 - 01:31 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#20 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 01:43 PM

Prefer ginecolog ca am parul cretz!

big
FROGS CAN FLY!
0

#21 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 03:55 PM

Salut abu
Mi-ai dat o veste buna cred ca vomputea colabora. Eu am pus la punct o metoda de calcul al elicei imbinanand trei metode doua rusesti si una frantuzeasca si care se verifica prin masuratori in practica (am facut pana acum 9buc. si s-au rupt 4). Ele s-au rupt pentru ca un as al aviatiei romanesti a spus ca "zborul nu ar fi periculos daca nu ar exista pamantul". Eu dupa executie masor tractiunea si turatia la punct fix. Executia are o tehnologie aparte si eu o fac putin mecanizat. Anumite taieturi la banzic restul la rindea, pile, smirghel, bine si flex pana se poate. Multiplicarea insa inseamna o noua elice de fapt. Asa ca daca vrei putem colabora. Eu fac prototipul si tu multiplici. Pana la ce diametru merge masina. Elicele mele sunt de tip Hoffman si sunt usor de copiat.
"Astept provincia" Loti
0

#22 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 04:00 PM

Dragi surubari zburatori sau invers ce se mai aude de Wankel (stiu a murit) dar nu si tema. La modelisti este unul de 4CP (cam putin), alte oferte mai stiti?
Loti
0

#23 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2005 - 08:42 PM

Salut,masinaria mea poate sa faca pana la 2 metri diametru,deci mai mult decat suficient zic eu.Si sunt dispus la orice colaborare.Si cu proxima ocazie o sa-ti aduc si un program de calculat elici luat de pe la olandezi parca,ca pe mine ma depaseste, iar tie cu siguranta iti va folosi.
Abu
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#24 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2005 - 09:12 AM

Salut abu, am gasit si eu un program profesional prin FOXPAPA dar fiind profesional functioneaza pe principiul calculatorului cacat bagi cacat scoti. Mai precis noi nu cunoastem o gramada de parametri ai motorului si ai carpei cu care zburam. Asa ca programele profesionale nu sunt utilizabile. Programul meu este pentru amatori si pentru viteze mici cu care zboara carpele noastre. Mai vorbim cu alta ocazie ca sa nu plictisim membri.
Aterizare usoara Loti.
0

#25 Useril este offline   gilutm 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 07-September 04

Postat 14 March 2005 - 09:44 AM

interesant asta cu elicile....vreau si io
0

#26 Useril este offline   abu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2005 - 10:06 PM

chestia cu ce bagi aia scoti am vazut-o si eu,ca am bagat eu niste date acolo si mi-a iesit un profil de pala de ziceai ca am sudat niste lopeti acolo ,dar de alea inima lui stalin nu alta.

Pt Gilu
ce anume te intereseaza?
Albert Malaxa
www.aerial.ro
0723196944
0

#27 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2005 - 10:59 PM

fa-ti mila bre Abu de GaluTM ca-i ficior fain si inimos! Nu-i el frumos, da' nu vrem niciunii sa ne reinsuram, nici poze cu el nu ne facem... De parca burta mea ar fi mai sexy decat a lui aia plata... HA!

BigDaSoftuSiLaGalu
FROGS CAN FLY!
0

#28 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2005 - 02:43 PM

Salut qilutm zii ce vrei si la mine totul este gratis (teoria)
Bigule ai ceva dreptate dar Wody (cred ca asa se scria ) cioplea la elice dupa ce a intrat cu ea in stufaris. De atunci tehnologia a evoluat si acum pun fibra pe bordul de atac si nu se mai roade varful.
Ce mai face Wody ai mai auzit ceva de el?
Salutare Loti
0

#29 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2005 - 04:43 PM

@LOTI

Pe wody l-am mai vazut insa tot mai rar. Nu l-am mai vazut la zbor de ani de zile, are aceeasi scula cu trabi, pe care o stii si tu.

Io am renuntat de mult sa mai cioplesc elici. Acum am Ivoprop cu pas reglabil in 3 pale... Sicum vremea se vede buna, in curand o sa-i dau sa toarca aer de sus :-D

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#30 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2005 - 11:28 AM

@Big
Sa inteleg ca elicea este cu pas reglabil (la sol) nu variabil in aer. Problema noastra in general este ca elicile au randament mic la viteze mici si la diametre mici. M-a pufnit rasul cand am aflat de la un corespondent ca la trabi fara reductor elicea trage 80kg. La trabi pe direct trebuie max. D=1m. In cazul asta nici la randament de 85% nu trage atat. Dar ce-l doare gura. Reclama este sufletul comertului.
Apropo mie imi place sa si surubaresc de aceea le fac singur dar ca sa le fac am citit o gramada de carti care toate trateaza elici pana la 10CP (modelisti) si peste 200CP la avioane. Noroc cu rusii, care mai fac si pentru amatori teorii.
Aterizare usoara Loti
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu