Modelism - RHC Forum: fotografii aeriene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

fotografii aeriene iluminati-ma ,va rog tehnic si legal

#31 Useril este offline   pahguletz 

• ex. paguletz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 14-February 03

Postat 25 February 2005 - 03:53 PM

@ felipe :
vezi ca multe terenuri de prin delta dunarii apartin alora ale caror case nu ai voie sa le pozezi in bucuresti ;)

Aceasta postare a fost editata de pahguletz: 25 February 2005 - 03:55 PM

Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
0

#32 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 25 February 2005 - 04:26 PM

mai ales daca o pozezi pe doamna x ,amanta domnului y ,care face plaja topless ,pe terenul domnului z ,atunci sigur o sa ai probleme!
flying is my life...
0

#33 Useril este offline   pluto 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 23-November 03

Postat 25 February 2005 - 05:39 PM

Imi dau si eu cu parerea pentru ca la un moment dat am investigat problema.

E clar ca e interzis sa fotografiezi sau sa filmezi din aer fara aprobare. Daca e sa mergem pe linia legii (acum chiar nu stau sa caut care, dar pe care am vazut-o acum un an si ceva cu ochii mei), trebuie sa te adresezi "organelor" (politie sau primarie) sa iti dea voie sa faci treaba precizand ora locul si scopul.

Legea poate ca nu e chiar asa de proasta ... da-i tare veche si intre timp lumea e altfel decat in momentul in care a fost gandita regula asta. Daca te gandesti sa faci fotografie aeriana in scop comercial, chiar si din aeromodele si fotografiezi in buricul targului sau pe langa granita sau mai stiu eu in ce loc public e bine sa contactezi "organele", care in paranteza fie spus n-or sa inteleaga despre ce e vorba. Daca vrei sa o faci de dragul fotografiei, poti sa stai linistit atat cat sub avion nu sta coana mitza topless. Daca vrei sa o faci in scop stiintific pe "coclauri" poti iarasi sa stai linistit ca n-o sa se sesizeze nimeni (cu toate ca in esenta e ilegal).

Sunt firme de aviatie care au ca obiect de activitate fotografia aeriana. Nu stiu cat de multa munca au pe serviciul asta si nici cat de des se duc sa ceara aprobarea. Eu recent am fost fotografiat de unul care trecea pe deasupra intr-o parapanta si probabil ca era foarte bucuros ca isi putea testa noul lui aparat digital. Eram singur. Daca as fi fost cu amanta l-as fi intrebat de "zoom".

Asa ca se poate face dom'le!
0

#34 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 25 February 2005 - 06:00 PM

AB17LUK, la 24 Feb 2005, 12:31, a spus:

Foto facuta cu EZ*-ul aici.

Foto facuta cu MovieStarul (tot Multiplex) in atasament.

Reduse si comprimate f f f mult ca sa incapa pe forum.

PS
Cine recunoaste ambele locatii are o BR la RR dela mine! ;)

acu m-am rtezit si io cu subectul asta; atachmentul e la Cluj (suna urat Dezbir, parca e ceva fara bir, si nu exista fara!), vad masina lu Zozo langa a mea, in fata masinii mele un CAP care nu mai e (la mine);
celalalta poza e la Alba, la o strada mai spre vest de blocu' lu Big, care, iete, face cu mana de la balcon! in planul indepartat, spre ora 1-1.30 e minunatul parc din centrul orasului, unde se plateste taxa de protectie pe masinile parcate.
asta ca sa fiu mai precis si sa iau eu berea Valterashului, ca lui nu-i face bine...
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#35 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 25 February 2005 - 06:36 PM

Silfax, la 25 Feb 2005, 09:36, a spus:

Pana la urma tot nu m-am lamurit.... care este definitia fotografiei aeriene?

Silfax iote definitia din categoria "Emil Bobu"

un aerian face o poza astfel rezulta poza aeriana. lamurit? ;)
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#36 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 25 February 2005 - 07:32 PM

Citeaza

suna urat Dezbir, parca e ceva fara bir

e DEZMIR nu DEZbIR

Blocul lui Bigu' nu se vede nici din greseala, asa ca BR-a ramine la Valteras ;)

Aceasta postare a fost editata de AB17LUK: 25 February 2005 - 07:36 PM

Luci
0

#37 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 25 February 2005 - 09:41 PM

IlPadrino, la 25 Feb 2005, 18:36, a spus:

Silfax, la 25 Feb 2005, 09:36, a spus:

Pana la urma tot nu m-am lamurit.... care este definitia fotografiei aeriene?

Silfax iote definitia din categoria "Emil Bobu"

un aerian face o poza astfel rezulta poza aeriana. lamurit? ;)

Gresit maestre... definitzia care este, a la Vanghelie citire....
...audaces fortuna iuvat...
0

#38 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 26 February 2005 - 01:26 AM

Citeaza

Sunt firme de aviatie care au ca obiect de activitate fotografia aeriana. Nu stiu cat de multa munca au pe serviciul asta

Ar fi ceva..

Se pare ca prin UE ar fi norma sa se pozeze terenurile agricole in fiecare an sa se scoata statistici cu estimarea recoltelor, impactul asupra mediului, etc.. Poate si de mai multe ori pe an. Daca va fi musai sa fie implementat si la noi ar fi fo suta de mii de km2 ce trebuie pozati in fiecare an.

Ar fi aplicatii si pentru primarii/cadastru/urbanistica. Sa se vada cat/cum cresc localitatile sau daca nea cutarescu a construit mai mult decat i-a aprobat don'primaru.

Sau sa vezi ca firma de exploatari forestiere nu taie mai mult decat are permis..

Nu stiu si contractele daca le vor lua ai nostri, sau altii, de prin ue.
0

#39 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 26 February 2005 - 07:04 AM

Dar cu satelitul care ar fi problema @ctotth, sa se faca pozele de care vorbesti?

0

#40 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2005 - 08:05 AM

navigator, la 26 Feb 2005, 07:04, a spus:

Dar cu satelitul care ar fi problema @ctotth, sa se faca pozele de care vorbesti?

ar fi muult mai scump desigur !
flying is my life...
0

#41 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2005 - 08:28 AM

Ctotth, stai pe felie c-o fi loc printre atatia sateliti si pentru aeromodele. Depinde cred si de legislatia care va fi atunci, si de obligatiile pe care o sa le avem si de preturi, si de calitatea imaginilor... Se vor reglementa pana la urma, fie si la modul ca va fi o legislatie foarte aspra dar clara,cu termenii bine definiti, nu ca acum. Astept de ani buni asta, adica sa vad in final ce-i al meu si ce-i al altora la mine in curte.

Posibil ca pentru cativa banuti sa primesti poza direct de la cei care o fac, pe sârma, direct in PC.
Parerea mea e ca daca treci aplicatia spre domeniul militar ai mai multe sanse de reusita. De exemplu vezi cati bani baga altii in soldatii roboti sau in UAV-uri.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#42 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 27 February 2005 - 01:31 AM

cel mai simplu de aflat cum stau treburile...
puneti si faceti ceva poze dupa care publicati-le in ziar... incercati sa prindeti si casele ministrilor, si amantele cutareshtilor si pe urma vedeti care poze sunt mai "sensibile" si pentru care primiti reclamatii...

sa nu uitati sa ne scrieti din puscarie rezultatele sa stim si noi la ce sa ne asteptam si care-i litera legii ... :rolleyes:

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 27 February 2005 - 01:31 AM

0

#43 Useril este offline   pluto 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 March 2005 - 02:21 PM

ctotth, la 26 Feb 2005, 01:26, a spus:

Citeaza

Sunt firme de aviatie care au ca obiect de activitate fotografia aeriana. Nu stiu cat de multa munca au pe serviciul asta

Ar fi ceva..

Se pare ca prin UE ar fi norma sa se pozeze terenurile agricole in fiecare an sa se scoata statistici cu estimarea recoltelor, impactul asupra mediului, etc.. Poate si de mai multe ori pe an. Daca va fi musai sa fie implementat si la noi ar fi fo suta de mii de km2 ce trebuie pozati in fiecare an.

Ar fi aplicatii si pentru primarii/cadastru/urbanistica. Sa se vada cat/cum cresc localitatile sau daca nea cutarescu a construit mai mult decat i-a aprobat don'primaru.

Sau sa vezi ca firma de exploatari forestiere nu taie mai mult decat are permis..

Nu stiu si contractele daca le vor lua ai nostri, sau altii, de prin ue.

He he he ... fratele meu ... n-ai sa utilizezi aeromodele prea curand pentru aplicatii de urbanistica, cadastru, "remote sensing" in agricultura! Deocamdata echipamentele folosite in sistemele GIS poti sa le incarci intr-un elicopter normal, nu intr-un aeromodel ca sunt destul de grele

:lol:

Poti sa utilizezi aeromodele pentru fotografii aeriene. Si daca vrei o resursa buna, uite aici un profesionist : http://www.gravityshots.com/
0

#44 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 02 March 2005 - 02:56 PM

Aerial Photo Shoot:

200$ ora

sau

50$ poza

Pai la banii astia se merita sa investesti in aero :lol:
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#45 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 02 March 2005 - 03:17 PM

Salutare!

Hai sa va zic si eu o faza! Intamplator, ma aflam in momentul potrivit la locul potrivit cand tocmai reprezentantii care se ocupa de Rezervatia Naturala Lunca Muresului, preluau un astfel de echipament de la producatorul francez.
Spre marea mea surpriza, am descoperit ca niste concetateni tocmai luau ore de zbor R/C ( fara prea multa cunostinte in materie de modelism ) pilotand un paramotor R/C in greutate totala de circa 35 kg!

Dupa ce mi-am revenit din socul initial...am aflat detalii tehnice despre acest monstru. Este echipat cu un motor de 210 ccm pe benzina 4T care propulseaza o "drona" echipata cu sistem GPS, autopilot, filmare si fotografiere digitala cu inalta rezolutie, sistem de localizare...etc ( detalii de pe pagina producatorului putin mai tarziu...)

In primul rand am abordat proprietarii din punctul de vedere al aeromodelistului...statie, frecventa, canal, raza de actiune, zona de zbor... Am aflat ca acest "aeromodel" se piloteaza cu o statie cu antena de receptie acordata in frecv. de 41 MHz ( FALS! ) pentru o raza de actiune garantata de 2 km. Aici am inceput sa-i consiliez putin in privinta reglementarilor in materie si sa ma interesez pe la forurile de specialitate daca necesita aprobari speciale avand in vedere greutatea, volumul si zona ce urmeaza a fi survolata.

Deocamdata pentru utilizarea acestui "obiect" am primit raspunsul ca nu este necesara omologarea sau autorizarea...fiind vorba de un aeromodel... :lol:

Oricum, le-am recomandat sa-si schimbe statia pe frecventa legala, sa ma anunte despre numarul canalului, sa-si faca o asigurare serioasa impotriva pagubelor ce pot fi provocate, sa incheie un protocol de cooperare cu aeroportul pentru operarea in spatiul aerian si nu in ultimul rand cu cei in cauza pentru filmare aeriana...

Avand in vedere ca pana in momentul de fata nu au zburat din motive tehnice si conditii de iarna, nu prea mai cunosc detalii insa sigur ii voi contacta sa stiu daca au trecut in frecvente legale sa nu ma incurc cu ei.

Scopul achizitionarii este cartografierea rezervatiei, urmarirea exploatarilor de masa lemnoasa, misiuni stiintifice si de paza.

Oricum, ar fi bine sa mai ia si niste lectii de zbor....sa vedem!

PS: Link-ul va fi aici...mai tarziu!
0

#46 Useril este offline   pluto 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 March 2005 - 05:20 PM

Ca mare dreptate ai:
La punctul 3.55 au si o ... DRONA
http://www.luncamuresului.ro/download/echi...amente_parc.pdf

:lol:

Aceasta postare a fost editata de pluto: 02 March 2005 - 05:48 PM

0

#47 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2005 - 11:22 PM

@zozo:

Citeaza

Dupa ce mi-am revenit din socul initial...am aflat detalii tehnice despre acest monstru. Este echipat cu un motor de 210 ccm pe benzina 4T care propulseaza o "drona" echipata cu sistem GPS, autopilot, filmare si fotografiere digitala cu inalta rezolutie, sistem de localizare...etc ( detalii de pe pagina producatorului putin mai tarziu...)

Faina instalatie..
Macar zi-ne de ce producator/site e vorba ca poate reusim sa citim si singuri.

@pluto: Parca si mata pomeneai pe aerolift.ro ceva de imagini sau filmari aeriene. Acu nu mai gasesc paginile alea - te-ai razgandit?

mersi,
cezar

P.S. Na' ca don' google fu bun si-mi dete pdf-ul asta (atentie! 2Mbyte)
Sunt doua modele, unu Pixy cu zenoah de 26cc 4 kile payload si unu Maxi, de care zice zozo, cu payload de 25 kile 210cc.

Cu motor asa baban zburau si motoparapanta 1:1.

Asta micu care mi se pare mai "rezonabil" e si la http://www.drone-pixy.com

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 02 April 2005 - 11:40 PM

0

#48 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2005 - 11:00 PM

Picatot, la 24 Feb 2005, 19:11, a spus:

Tinind cont ca echipamentul nu e asa greu mai e solutia cu cioara dresata! :D

Asta cu pasaroiu fotograf a fost brevetata deja in 1903 de un Dr. Julius Neubronner: http://www.engadget....49125145623224/
0

#49 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2005 - 12:07 AM

zozo, la 2 Mar 2005, 15:17, a spus:

Salutare!

Hai sa va zic si eu o faza! Intamplator, ma aflam in momentul potrivit la locul potrivit cand tocmai reprezentantii care se ocupa de Rezervatia Naturala Lunca Muresului, preluau un astfel de echipament de la producatorul francez.
Spre marea mea surpriza, am descoperit ca niste concetateni tocmai luau ore de zbor R/C ( fara prea multa cunostinte in materie de modelism ) pilotand un paramotor R/C in greutate totala de circa 35 kg!

In primul rand am abordat proprietarii din punctul de vedere al aeromodelistului...statie, frecventa, canal, raza de actiune, zona de zbor... Am aflat ca acest "aeromodel" se piloteaza cu o statie cu antena de receptie acordata in frecv. de 41 MHz ( FALS! ) pentru o raza de actiune garantata de 2 km. Aici am inceput sa-i consiliez putin in privinta reglementarilor in materie si sa ma interesez pe la forurile de specialitate daca necesita aprobari speciale avand in vedere greutatea, volumul si zona ce urmeaza a fi survolata.

Deocamdata pentru utilizarea acestui "obiect" am primit raspunsul ca nu este necesara omologarea sau autorizarea...fiind vorba de un aeromodel... :D

Oricum, le-am recomandat sa-si schimbe statia pe frecventa legala, sa ma anunte despre numarul canalului, sa-si faca o asigurare serioasa impotriva pagubelor ce pot fi provocate, sa incheie un protocol de cooperare cu aeroportul pentru operarea in spatiul aerian si nu in ultimul rand cu cei in cauza pentru filmare aeriana...

Avand in vedere ca pana in momentul de fata nu au zburat din motive tehnice si conditii de iarna, nu prea mai cunosc detalii insa sigur ii voi contacta sa stiu daca au trecut in frecvente legale sa nu ma incurc cu ei.

Scopul achizitionarii este cartografierea rezervatiei, urmarirea exploatarilor de masa lemnoasa, misiuni stiintifice si de paza.

Oricum, ar fi bine sa mai ia si niste lectii de zbor....sa vedem!

PS: Link-ul va fi aici...mai tarziu!

buei cat de-al dracu` de norocs potzi sa fii tu... poze trebuia sa faci sa vada si restul poporului ! :D

In orice caz ideea pare interesanta... este oare eficienta din punct de vedere economic?

MIG-29
0

#50 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2005 - 12:08 AM

SILVIU66, la 26 Feb 2005, 08:05, a spus:

navigator, la 26 Feb 2005, 07:04, a spus:

ar fi muult mai scump desigur !

si cu satelitu` nici nu poti sa treci cand vrei tu pe deasupra dealului 5 :D
nici nu se pune problema ca e mai ieftin de operat o drona zburatoare pentru ANUMITE aplicatii de fotografiere...

MIG-29
0

#51 Useril este offline   Scorpio 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 08-July 05

Postat 30 November 2005 - 11:36 AM

Dupa ce am reusit sa nu mai zdrobesc Easy-ul de toti copacii si boschetii, m-am hotarat sa ma distrez cu asa ceva.
Cunostinte de electronica ZERO! Am vazut la conex electronic niste gadgeturi interesante care sunt pentru celulare, dar nu cred ca asta e solutia!
Am vazut la Lucky si la inca cineva .... nu mai tin minte cine, ca fac asa ceva. Cum ?
=- don't drink'n'drive, better smoke and fly -=
0

#52 Useril este offline   Spaceone 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 261
  • Inregistrat: 14-October 05

Postat 30 November 2005 - 03:33 PM

salutari Scorpio, ai putea sa-mi spui ce sunt acelea gadgeturi,.....si apropo ai putea cu o camera wireless, alimentata de la o baterie de 9V avand dupa tine receptorul ei si un monitor portabil, sau o camera video dotata cu functie video in.....

salutari
0

#53 Useril este offline   Scorpio 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 November 2005 - 04:41 PM

Am camera wireless.
1 cu ce alimentezi receptorul?? 12 V, sa zicem baterie masina cu un stabilizator ca daca dau drumul la motor am facut receiverul scrum.
2. iesirea analogica: pe ce ma uit? iau televizorul de acasa dupa mine?

Na ca io intreb io raspund. Leg un TV tuner extern la laptop :lol: nu-mi place ideea
Are careva un TV tuner extern imprumut? :mellow:
0

#54 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 30 November 2005 - 05:02 PM

Emitatorul merge cu 2 LiPo sau 7/8 celule NC si receptorul tot cu 2 LiPo sau 7/8 NC. Macar asa este in cazul de instalatie mea. In rest un notebook cu "video in" este Ok. Ori sa zbori pe un aerodrom unde ai access la 220V si aduci aparat video de a casa ;-)

A propo, terenurile arabile din europa sa verifica prin satelit. Si fermieri chiar sint controlati prin sistemul aceasta. La aerodrom langa Michelstadt, fermierul face candva scandal, pentru ca am tuns 50mp prea mult si au sezisat astea de la control ca "foloseste" el din zona care nu a declarat sa fie in folosinta. Sau nu i lipsea 50mp de zona nefolista, pentru care primesc ei ceva bani....ca sa nu fi folosit. Asa cum era tuns, s-a considerat folosit...amenda.
0

#55 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 November 2005 - 05:02 PM

daca vrei doar poze ,cumpara un digital dala mic si ieftin si usor gen benq sau alte nebunii dastea,il culci frumos in ez* cu obiectivul in jos (dai si o gaura in fuselaj :mellow: ) ,si cu un servo pe ch 5 de ex actionezi mecanic declansatorul aparatului.
pozele le descarci acasa in computer direct din aparat.

uite de exemplu o camera breloc aici
nici nu ingreunezi modelul ,nici nu-l descentrezi,si incape lejer in ez*.
si e si ieftina.
flying is my life...
0

#56 Useril este offline   Charly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 320

Postat 30 November 2005 - 08:50 PM

Hai ca acum am dat si eu de subiect !
Tot citind am dat de ce a spus Radu :

[Quote]
zborurile specifice activitatilor de filmare, de fotografiere aeriana sau determinari topogeodezice, executate cu aeronave civile inmatriculate in Romania ori in alt stat;

Pai ce, RC-urile noastre sunt "aeronave civile inmatriculate" ? Mai este specificat alt fel de zburatoare acolo ?
Daca anvergura este sub 3m nu trebuie inmatriculat si nici nu-ti trebuie aprobare. Right ?

Eu am filmari de la Clinceni de peste 3 anisori dar din aceleasi motive nu le-am postat ! Si mai sunt si prietenii nostri cu ... de alaturi :mellow:
Da o trecere peste RC-isti tot se poate pune ! Dar UNDE ?
Bafta
Cu rotor, viata-i mai frumoasa-n zbor !
0

#57 Useril este offline   Scorpio 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 December 2005 - 01:34 PM

Yak 52, la 30 Nov 2005, 17:02, a spus:

Ori sa zbori pe un aerodrom unde ai access la 220V si aduci aparat video de a casa ;-)

Am un UPS modificat si imi baga 220 V de la buleftrica bateriei auto. Asa ca merge un consumator micut pe el.
Ma gandeam asa.... cum ar fi sa iau PC-ul la camp sa folosesc UPS-ul ca sa-l alimentez ca sa montez wireless-ul pe EZ ..... penal !!! :huh:
Cred ca varianta lui Silviu e cea mai eleganta. Dar trebuie sa-mi iau un receptor mai bun.
0

#58 Useril este offline   kerosen 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 25-September 03

Postat 01 December 2005 - 02:46 PM

Mai poti imprumuta de undeva o camera video ce are o intrare Video IN. Poti vedea ca pe un monitor ce se receptioneaza si poti si inregistra filmul zborului.

K.
"Simplicity is the ultimate sophistication."
0

#59 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2005 - 03:57 PM

Sunt si televizoare micute cu video in, cu ecran LCD si baterii. Dar camera video are avantaju ca poti inregistra filmul - presupun ca asta e scopul.

Dar cel mai simplu (desi e riscant - mareste pretul unei prabusiri) e cu o camera digitala care poate inregistra filme, fara transmisie video. Nici nu ai nevoie de servo de declansare - pornesti filmarea, decolezi si gata.

cezar
0

#60 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 01 December 2005 - 04:22 PM

Asta cu UPD este idea buna. Ma tot gandeam cum sa duc calculatorul pe cimp. Mai am un UPS cu robabil baterie stricata. Nu am deschis aparatul dar banuiesc ca are o baterie in el care este obosita.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu