Modelism - RHC Forum: Intilniri la ZBOR in IASI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 120 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »

Intilniri la ZBOR in IASI A inceput ......

#1231 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 28 September 2006 - 01:23 PM

Pt simplificare: folositi 1-2m de banda de magnetofon sau casetofon.
Cei de la Iasi au vazut asa ceva si stiu ei la cine;)
0

#1232 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 270
  • Inregistrat: 02-September 05

Postat 28 September 2006 - 01:44 PM

Incerc sa fac rost de banda de magnetofon dar cred ca sunt slabe sansele. Banda de casete nu e lata si nu prea se vede. Oricum eu vin cu tot ce e necesar unui combat.

Toate bune!
in dotare: Funtana X50
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#1233 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2006 - 06:21 PM

Se vede si de casetofon.
Incearca si vei fi surprins.
Ideala ar fi banda care se folosea la bunicul calculatorului de azi:)

Aceasta postare a fost editata de znecula: 28 September 2006 - 06:22 PM

0

#1234 Guest_shake_*

• Grup: Guests

Postat 28 September 2006 - 07:58 PM

ma indoiesc sincer ca banda de magnetofon sau casetofon poate fi taiata de elice..... :lol:
0

#1235 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 16-December 05

Postat 28 September 2006 - 08:23 PM

si eu cred ca, se cam incurca elicea in banda de casetofon....sau seamana a sabotaj :lol:
Incepator !!!
0

#1236 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 September 2006 - 08:42 PM

Eh eu am vazut la dl. Cornel de la botosani o aripa wendy cu banda de magnetofon si mergea bine. Asta e o problema cu elicea. Dar daca nu o taie o sa se rupa elicea si nu mai faci nimic:D. Eu optez pt banda de magnetofon ca am de unde sa iau.
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#1237 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 28 September 2006 - 08:57 PM

bafta la combat fie ca cel mai bun sa castige!!
daca aveti cum faceti un filmulet si postatil sa vedem si noi !!!
domn valteras captivele de combat , sunt alea ca aripile zburatoare?? am si io la club vo 4 dar mi-a fost frica sa le zbor :lol: am ramas pe normale si acrobate decat d-alea :lol:
si daca da , e pericol de incurcare a cablurilor??? ca aia e o pb ca sunt scumpe al draku de rau !
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#1238 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2006 - 08:37 PM

Ce sa caute banda la elice?
Se leaga spre capetele aripilor si nu e nici un pericol.
Incercati si veti vedea.
0

#1239 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2006 - 10:57 AM

znecula, la 29 Sep 2006, 21:37, a spus:

Ce sa caute banda la elice?
Se leaga spre capetele aripilor si nu e nici un pericol.
Incercati si veti vedea.

Crezi ca ne plimbam prin aer cu benzile de magnetofon legate de aripi ?.....Combat = incercam sa taiem banda de hartie cu elicea, ne fugarim cu modelele unul pe altul si care taie mai multa banda de la alti participanti, castiga. Banda se leaga de coada avionului, nu de aripi...a explicat Valterash cum se face.
Incepator !!!
0

#1240 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 30 September 2006 - 06:42 PM

SI DECI MIINE PE LA CE ORA?
0

#1241 Guest_shake_*

Postat 30 September 2006 - 07:38 PM

Pe la 15-16 vin cu Daniil.Si azi am fost cu fii-miu la zbor pe la 18...si a zburat fii-miu accipiterul, iar eu m-am chinuit sa echilibrez Easy Star....Sper ca maine sa am easy star la combat :lol:
0

#1242 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 September 2006 - 09:20 PM

Vreau sa stabilim un regulament clar la combat. Eu vin cu un model Yak 54 echipat cu un brushless. Vreau sa fie clar ca ne urmarim NU NE CIOCNIM ca eu am model nou cu 1 zbor la activ si nu vreau sa il stric de pe acuma. Dar nu stiu cum o sa zburam. Ar trebui maine sa facem o tragere la sort. Din cate am inteles eu o sa fim 4 oameni la combat. EU, Mirel , Daniel si Cristi. Ar trebui sa fim 2 cate 2. Si castigatorii sa faca combat intre ei. Repet NU VREAU sa ne ciocnim. Inteleg ca din greseala cineva ar pute sa ma loveasca sau invers dar vreau sa evitam astfel de circumstante. In legatura cu hartia care o prindem de coada avionului cred ca ar fi indicat cam 4 metri de hartie. Cam cat timp ar trebui sa tina o repriza de combat? LiPo-ul meu tine cam vreo 8-9 minute cu motorul in maxim. Aici va las pe voi sa decideti cu timpul fiecarei lupte. Este o singura problema la mine si cred ca si la Daniel ca noi avem modele acro si cand facem un looping scurt putem sa ne taiem ata de la coada cu elicea de la modelele noastre.
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#1243 Guest_shake_*

Postat 30 September 2006 - 09:24 PM

mai bine repari aripa Infinity ca e pacat de modelul tau...arata prea fain :lol:

Aceasta postare a fost editata de shake: 30 September 2006 - 09:25 PM

0

#1244 Guest_shake_*

Postat 30 September 2006 - 09:51 PM

Dan Bejenaru: auzi ?
mirel shake: din 72
Dan Bejenaru: si cum taie EZ-ul hartia ?
mirel shake: )))
mirel shake: buna intrebare
Cristian Dragut:
mirel shake: ))
Dan Bejenaru: dai marsarier
H3lLu adik eu (adik pImP):
mirel shake: ii punem foarfeca
mirel shake: ))
H3lLu adik eu (adik pImP): asta e chiar adevarat
mirel shake: la asta nu m-am gandit
H3lLu adik eu (adik pImP): ))

Asteptam idei :lol:
0

#1245 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 October 2006 - 09:14 AM

Azi, duminica, am iesit la zbor pe la ora 16:00. Eu echipat cu: Formosa 1, Sukhoi 29 si temic-ul Skystar. Shake echipat cu: Accipiter, Ez si Cessna cu brush. Primul zbor a fost al Formosei, 3 metri si crash, urmatorul Sukhoi...a zburat, dar l-am dat si pe el de pamant, fiind din stiro nu a patit nimic, l-am mai dat odata, a zburat fara probleme. M-am apucat de lipit Formosa, ca nu avea mari stricaciuni, doua lipituri si gata. Cat am asteptat sa se lipeasca, Mirel(Shake) a echipat Cessna si....lansare, zbura incredibil, mici trimari in aer si l-a incredintat lui Alex, baiatul lui de 11 - 12 ani, pilota excelent in ciuda varstei. M-am angajat si eu cu Formosa intr-un combat cu Alex, combat pe direct, fara panglici, nu aveam nici unul sanse sa ne lovim, oricat ne-am chinuit, degeaba. Mirel se tot mira ce bine pilota fiul lui si cum poate zbura cessna acrobat. Vlad statea in asteptare, acc-ul lui era la incarcat si YAK-ul statea degeaba. Eu am avut acc li-po de 2000 pe formosa, Mirel avea acc de 1300, asa ca Alex a aterizat primul cu acc-ul terminat, am aterizat si eu. Din nou echipare cu acc de 7,4 V si 1300 pe Cessna si iar zbor, am lansat si eu Formosa. Cessna zbura bine si cu li-po de 2 cell, iar incercari de combat....pana ne-am plictisit si am inceput sa zburam aproape de sol. La mine a fost primul zbor cu Formosa pe spate la 1-2 metri de sol, exact nu mai stiu. Alex s-a antrenat si el la zborul aproape de sol. In sfarsit se incarcase si acc-ul lui Vlad si a pus Yak-ul in zbor, dar inainte i-am schimbat elicea de la 9x7 la 9x5. Daca inainte cu 9x7 zbura 8 minute, cand am pus 9x5 a zburat cam 15 minute. Vlad a facut si el acro cu Yak-ul, dar nu am fost atent ca ma tot pregateam sa zbor Sukhoi-ul. Cred ca sukhoi-ul s-a suparat pe mine ca am zburat Formosa si cand sa dau prima decolare....crash. Ma miram si nu stiam ce are, ma uit la statie si vad ca era programul Formosa...hm. Am schimbat modelul pe statie pentru Sukhoi si dau iar decolare, cam aceeasi treaba, zboara 5 metri si .....crash. Nu-mi venea sa cred. Ma duc, verific, nu avea nimic. mai dau odata si.....zboara :o
In final am ajuns la concluzia ca atat eu cat si Mirel nu am reusit sa zburam cu tot ce am venit, eu nu am zburat termicul si Mirel nu a zburat Ez.

A fost o zi de zbor frumosa, in afara de mine care m-am dus acasa cu Formosa la lipit, in rest nimeni nu a avut nici un crash.

Daca mai aveti de completat sau de povestit si voi......astept sa vad ce scrie-ti.

Daniil
Incepator !!!
0

#1246 Guest_shake_*

Postat 02 October 2006 - 07:10 PM

Daniil, la 2 Oct 2006, 09:14, a spus:

Cat am asteptat sa se lipeasca, Mirel(Shake) a echipat Cessna si....lansare, zbura incredibil, mici trimari in aer si l-a incredintat lui Alex, baiatul lui de 11 - 12 ani, pilota excelent in ciuda varstei.

Tin sa precizez ca feciorashul meu Alex abia a implinit 10 ani (acum doua saptamani) :( .Sunt mandru de el.Am fost si in seara asta la zbor cu Daniil, si am zburat pana nu am mai vazut modelele in aer.Ne-am intors cu modelele intregi acasa.
0

#1247 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 02 October 2006 - 08:16 PM

S-a zburat si creatia lui Catalin... poze are Badia. Poate mi le da si le postez maine. Zboara minunat... la un moment dat a iesit din raza statiei si a planat linistit pana a aterizat. e super stabil si penru faptul ca are anvergura mare.
...audaces fortuna iuvat...
0

#1248 Guest_shake_*

Postat 02 October 2006 - 09:26 PM

Tin sa-l felicit si eu pe Catalin pentru realizarea sa...si-mi pare rau ca nu am fost de fatza la zborul inaugural.Este primul aeromodel realizat de la zero, la sediul de pe aerodrom.Abia astept sa vad poze.Mi-a placut si YAK-ul lui Vlad de la Roman, si evolutia spectaculoasa din aer.Se vede ca si-a dat mana cu acrobatiile.Bravo Vlad!

Aceasta postare a fost editata de shake: 02 October 2006 - 09:32 PM

0

#1249 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2006 - 03:20 PM

Azi zi de zbor...de la 11 la 13, s-a zburat Formosa, Cessna, Sukhoi si Ez. Cand am ajuns, batea vantul usor, dar in timp s-a accentuat. Prima data s-a zburat Formosa si Cessna...zbor frumos, fara incidente, pana s-au descarcat acumulatorii. Al doilea zbor a fost cu Cessna si Sukhoi...Cessna decolase primul, apoi eu cu Sukhoi, vant-ul cam incepuse sa bata si modelul fiind usor, o rafala si l-am atins pe Mirel cu Sukhoi peste antena statiei lui, el s-a speriat si a scapat statia....nu a avut nimic. In final s-a zburat Ez-ul, dupa mici centrari, a zburat bine.

Iesim mai pe la ora 17 la zbor din nou.
Incepator !!!
0

#1250 Guest_shake_*

Postat 04 October 2006 - 08:00 PM

cand mai merg la zbor o sa stau langa Daniil...ca doar n-o sa-si dea in cap cu avionul :D ....ca pe mine m-a caftit azi cu sukhoiul... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
0

#1251 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 October 2006 - 08:31 PM

Ma da ce faceti acolo la Iasi. Airplane vs. Human.. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :D
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#1252 Guest_shake_*

Postat 07 October 2006 - 10:39 AM

Am plecat la zbor cu Daniil.Iau Cessna ,EZ,Accipiter,si musculitza tunata :) (e biplan acum)
0

#1253 Useril este offline   cez 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 18-July 05

Postat 08 October 2006 - 10:55 AM

pe la 12.30 - 13.00 vine si Cornel
voi fi si eu astazi, dar fara zburatoare
0

#1254 Guest_shake_*

Postat 08 October 2006 - 11:23 AM

vin si eu cu Daniil pe la 12,30-13.Eu iau Accipiter si Cessna si Daniil ia termicul ,Formosa si probabil Sukhoi.Vine si Vlad de la Roman cu Yak-ul...dar nu stiu ora...Afara este soare si vant ZERO!!!!
:lol:
0

#1255 Guest_shake_*

Postat 09 October 2006 - 09:10 AM

A fost frumos duminca la aerodrom.A fost si dl. Cornel de la Botosani care ne-a incantat cu niste modele noi (un model nou de elicopter foarte stabil), si care a organizat si un concurs de automodele pe iarba la care a participat si Cezar. John (Silfax) a fost si el cu escadrila de avioane ,si dupa ce s-a saturat de plutit in termica, ne-a incantat cu acrobatii facute cu Easy Star intr-un combat cu Daniil (Formosa), si Alex (Cessna).Vlad a zburat YAK -ul.Daniil a facut un zbor si cu avionul termic Skystar cu motor de 7,5 cmc.Eu am zburat accipiterul in armonie cu un stol de ciori care se invarteau in termica, dupa care le-am destabilizat desprinzandu-ma de zborul in grup, si luand cu mine vreo 5-6 (am spart gashca).Dl. Maxim si dl. Ciuraru au facut rodaj la un motor pe standul de probe.Spre sfarsit a venit si Edy Lucian dar fara Cessna (la probe s-a dezlipit batiul).A fost si Andrei cu un motoscuter Aprilia (fara elicopter-asteapta o piesa din Anglia).John a zburat si creatia lui Catalin, care a planat bine , dar se pare ca e submotorizata.A fost si Dragos (Wolf) dar fara parapanta si a zburat EZ-ul lui John la mare inaltime.Silfax si-a montat o camera digitala pe EZ care culmea ....parca nici nu simtea greutatea(a zburat cu motorul original si cu LIPO).Vrem sa vedem filmul cu zborul.Cam atat despre duminica.Sper sa se mentina vreme frumoasa sa mai apucam cateva zboruri.

Aceasta postare a fost editata de shake: 09 October 2006 - 09:32 AM

0

#1256 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2006 - 09:17 AM

Ai uitat sa povestesti cum ai pierdut una din rotile de la cessna si au cautat-o un grup de persoane.....care pana la urma s-a gasit. Inca un lucru ar mai fi fost de spus, Cornel de la siera sau fiul lui(nu stiu cine a pilotat) au crash-uit Raptorul V50.
Incepator !!!
0

#1257 Guest_shake_*

Postat 09 October 2006 - 09:30 AM

Daniil, la 9 Oct 2006, 09:17, a spus:

Ai uitat sa povestesti cum ai pierdut una din rotile de la cessna si au cautat-o un grup de persoane.....care pana la urma s-a gasit.

Recunosc ca am avut noroc ...am calcat intr-o balegutza, si cineva venit sa priveasca zborurile a gasit roata. Trebuie sa dau o bere http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
0

#1258 Useril este offline   edy_lucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 12-October 06
  • Interests:aero 1:1, aeromodelism

Postat 12 October 2006 - 12:00 PM

am reusit si am zburat Cessna vre-o 2 zile la rand (ce-i drept aproape cand se intuneca-cca 15min) dupa mult chin cu batiul si cu motorul care s-a desfacut din ax si nu stiam de ce vibreaza asa tare elicea.... dar a fost bine pana la urma
l-am lipit mai peste tot si acum e ok ..... zboara bine si aterizeaza foarte fain, ....am folosit elicea lui originala pe brush, .... a mers... si nici nu soliciti motorul prea mult... merge ok
0

#1259 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 14 October 2006 - 10:16 AM

In sfarsit dupa indelungi cautari si incercari, am reusit sa editez cate ceva din ceea ce am filmat aero Duminica trecuta si iata ce a iesit: partea 1 si partea 2.
...audaces fortuna iuvat...
0

#1260 Guest_shake_*

Postat 14 October 2006 - 10:22 AM

la 11,30 ajung si eu cu daniil pe aerodrom
0

Arata acest topic

• 120 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41