Modelism - RHC Forum: executia catamarannului lui vasia - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

executia catamarannului lui vasia punerea in opera a planurilor

#1 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-August 11

Postat 22 August 2011 - 07:13 PM

Am onoarea sa salut aceasta comunitate
Precum toti pescarii care viseaza sa nu mai faca febra musculara de la aruncatul cu prajina am inceput constructia catamaranu-lui lui Vasea si am constatat ca planurile sint incomplete iar de aicia inceput nebunia
Planul de ansamblu este desavirsit si ca sa-l pui in aplicare trebuie sa lucrezi obligatoriu pe furnir altfel pierzi din maretia acestei opere
prima tentativa a fost dinplacaj de 4 mm ,doar structura si a iesit hiita as ca
l-am facut din pvc de 3 mm KROMACEL de la Geplast
Am facut greseala sa eau tot materialul de aceeasi grosime trebuia structura de 6 mm si carena din 3mm asa ca m-am chinuit destul cu structura da baza
De taiat l-am taiat cu bisturiul , a mers binisor
De lipit l-am lipit cu leconul dupa care l am siliconat cu silicon pentru acvariu ar fi trebuit cu pistolul cu silicon fierbinte dar nu am fost pregatit
Mai am putin si termin dupa care trebuie sa ma ocup de interioare
Ma gindesc la :
1 TELECOMANDA HOBBYKING DE 2,4
2 REGULATOR ROOKIE 20 - 12V/ 20A
3 Motor Electric POWER 755/ 40
4 Acumulator Pb-Acid 12 V/ 7.5 A
5 Servo TMG995 BB MG Standard 2 BUCATI
6 Servo SG5010 BB Standard
7 Arbore cu tub pupa 223/4 mm
8 Elice Dynamic 3 pale 50 mm dreapta
Astea fiind spuse Va atept cu comentarii si va multumesc tuturor pentru efortul facut pentru acest forum
SPOR

Aceasta postare a fost editata de C&R: 22 August 2011 - 07:14 PM

0

#2 Useril este offline   Bobo shipyard 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 23 August 2011 - 08:04 AM

Salutare si bun venit printre noi totusi pune si niste poze cu ce ai facut pina acum.Toate cele bune si mult spor :)
0

#3 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:calculatoare , electronica si mai nou navomodelism

Postat 23 August 2011 - 09:32 AM

eu nu inteleg un lucru: de ce a trebuit sa mai deschizi inca un topic pe tema asta , cand puteai sa gasesti exact ce ai nevoie , cateva randuri mai jos. Si informatii despre executie si despre componente.
Nu as vrea sa se inteleaga ca sunt rautacios , dar sunt de parere ca o informatie structurata frumos ajuta pe multa lume
Toate filmuletele mele despre barcute:
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
0

#4 Useril este offline   mig3002 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 28-August 10

Postat 23 August 2011 - 03:09 PM

salut ! daca ai terminat coca eu zic ca ar fi mai bun un regulator de 35 A in locul lui ala de 20 A ,pt carma ar fi bun un futaba 3003 si binenteles ca ai avea nevoie si de o carma de 50.in rest spor la treaba .
0

#5 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2011 - 04:54 PM

Vezi postareadj.bobo, la 23 August 2011 - 08:04 AM, a spus:

Salutare si bun venit printre noi totusi pune si niste poze cu ce ai facut pina acum.Toate cele bune si mult spor :rolleyes:

Multumesc pentru primire
Fotografiile le voi posta saptamina aceasta stau foarte prost cu timpul
0

#6 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2011 - 05:01 PM

Vezi postareametrix4you, la 23 August 2011 - 09:32 AM, a spus:

eu nu inteleg un lucru: de ce a trebuit sa mai deschizi inca un topic pe tema asta , cand puteai sa gasesti exact ce ai nevoie , cateva randuri mai jos. Si informatii despre executie si despre componente.
Nu as vrea sa se inteleaga ca sunt rautacios , dar sunt de parere ca o informatie structurata frumos ajuta pe multa lume

Din pacate ininformatiile nu sint complete
LIpsesc pise din schita iar cu aceasta problema m am confruntat la montaj, orcum nu este nici o suparare pe absolut nimic eu sint recunoscator pentru efortul predecesorilor mei iar postarea a fost pentru o completare nimic mai mult
Cit priveste planurile cind voi avea timp mai mult voi posta toate schitele complete inclusiv cu lateralele de la hula,inclusiv cu piesele lipsa
0

#7 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2011 - 05:03 PM

Vezi postareamig3002, la 23 August 2011 - 03:09 PM, a spus:

salut ! daca ai terminat coca eu zic ca ar fi mai bun un regulator de 35 A in locul lui ala de 20 A ,pt carma ar fi bun un futaba 3003 si binenteles ca ai avea nevoie si de o carma de 50.in rest spor la treaba .

Multumesc pentru sfat si urari
0

#8 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 23 August 2011 - 09:07 PM

Salut,
spor la treaba, vrem poze si elementele lipsa din plan.
asteptam cu interes planurile complete si poate faci in ele si toate modificarile necesare realizarii unei barci de nadit ok, observate de toti cei ce au realizat nava. Gasesti toate inconvenientele aici:
http://www.rhcforum....ca-pentru-nadit

spor
0

#9 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2011 - 10:58 PM

Vezi postareavasia, la 23 August 2011 - 09:07 PM, a spus:

Salut,
spor la treaba, vrem poze si elementele lipsa din plan.
asteptam cu interes planurile complete si poate faci in ele si toate modificarile necesare realizarii unei barci de nadit ok, observate de toti cei ce au realizat nava. Gasesti toate inconvenientele aici:
http://www.rhcforum....ca-pentru-nadit

spor

Multumesc pentru urari si pentru efortul depus cu acest model
Planul este demential lipsesc doar schite desfasurate si dupluri la ; coastele : (ostura) pe care sa poti fixsa anumite planuri
Eu m -am lovit de ele si in curind le voi pune pe forum
0

#10 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 07:27 AM

eu am facut acest catamaran , dar nu am gasit nici o piesa lipsa , si culmea , mi-a ieesit destul de bine.
Daca te referi la fasiile care iti imbraca barca, atunci sa stii ca asta nu este problema , si chiar este indicat ca fiecare sa si le faca singur pentru ca , daca cumva are o coasta deplasata putin , nu mai vin bine fasiile si atunci mai mult te enervezi. Si eu puteam sa scanez sabloanele din carton si sa le cotez , dar am considerat ca asta ar fi o prostie. Sa nu mai zic ca asta este o proba buna pentru evaluarea cunostintelor :)
acum trecand peste asta , chiar sunt foarte curios sa vad ce lipseste. Doar nu te astepti ca pe plan sa scrie ca se monteaza elicea la x cm de ax si axul la y cm de motor si asa mai departe.
Eu inca sunt de parere ca daca ai fi citit in intregime topicul despre catamaranul vasia , gaseai informatii si despre cel mai mic surub folosit si importanta lui precum si cateva sute de poze
0

#11 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 07:28 AM

eu am facut acest catamaran , dar nu am gasit nici o piesa lipsa , si culmea , mi-a ieesit destul de bine.
Daca te referi la fasiile care iti imbraca barca, atunci sa stii ca asta nu este problema , si chiar este indicat ca fiecare sa si le faca singur pentru ca , daca cumva are o coasta deplasata putin , nu mai vin bine fasiile si atunci mai mult te enervezi. Si eu puteam sa scanez sabloanele din carton si sa le cotez , dar am considerat ca asta ar fi o prostie. Sa nu mai zic ca asta este o proba buna pentru evaluarea cunostintelor :)
acum trecand peste asta , chiar sunt foarte curios sa vad ce lipseste. Doar nu te astepti ca pe plan sa scrie ca se monteaza elicea la x cm de ax si axul la y cm de motor si asa mai departe.
Eu inca sunt de parere ca daca ai fi citit in intregime topicul despre catamaranul vasia , gaseai informatii si despre cel mai mic surub folosit si importanta lui precum si cateva sute de poze
0

#12 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 August 2011 - 08:25 AM

Vezi postareametrix4you, la 24 August 2011 - 07:27 AM, a spus:

Lumea se imparte in maestri si novice
Daca un novice s-ar apuca de catamaran si ar ajunge la faza cu placatul s-ar lasa pagubas
Nu toata lumea este priceputa in sculptura iar cind vii in ajutorul celor aflati in suferinta mergi pina la capat
Eu am citit toate topicurile de la sectiunea navo de plantat mi -am facut singur lateralele si celelalte componente de aceea am spus de coaste mai pline de 6 mm in plus bageta de pe margine are rolul tocmai sa nu se miste coastele
Cit despre piesele lipsa este vorba de dubluri ale pieselor existente acolo unde ai nevoie de de sprijin pentru placari
In copilarie am montat depa plan o macheta de 1,5 m lungime si 30 cm latime a unii vapor cu pinze iar planurile desfasurate contineau inclusiv ordinea de montaj sa poata sa o faca de la cel cu tita-n gura pin la cel cu barba sura
Cum spuneam lumea se imparte in novice si maestri
0

#13 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 08:34 AM

oke , sunt de acord cu tine
ca o parere personala , se poate executa foarte bine modelul si fara bagheta aceea pe margine ( eu nu am pus-o ) iar coastele se pot face din acelasi material ca si lateralele (aceeasi grosime). nu ai nevoie de grosimi diferite. multa lume a facut modelul in intregime din komatex de 3mm . o singura coasta se dubleaza , a3 de la spate.
incearca (daca mai poti) sa inalti zona cuvelor. eu nu am facut asta , desi am fost avertizat , iar acum am incercat sa remediez problema cu un burete sub cuva
0

#14 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 August 2011 - 09:13 AM

Vezi postareametrix4you, la 24 August 2011 - 08:34 AM, a spus:

ca o parere personala , se poate executa foarte bine modelul si fara bagheta aceea pe margine ( eu nu am pus-o ) iar coastele se pot face din acelasi material ca si lateralele (aceeasi grosime). nu ai nevoie de grosimi diferite. multa lume a facut modelul in intregime din komatex de 3mm . o singura coasta se dubleaza , a3 de la spate.
incearca (daca mai poti) sa inalti zona cuvelor. eu nu am facut asta , desi am fost avertizat , iar acum am incercat sa remediez problema cu un burete sub cuva

Si eu am facut tot asa am sarit pest etape si m-am chinuit destul cu toate ca pare maleabil kromacel de 3 are rezistenta lui de acce la urmatoarea coca voi incerca s-al mai imoi ci feonol si sa-l lipesc cu silicon fierbinte
0

#15 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 10:20 AM

cred ca este o deosebire intre komatex si komacel
komatex-ul de 3mm il indoi cum vrei tu , fara caldura
0

#16 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 04:12 PM

Vezi postareametrix4you, la 24 August 2011 - 08:34 AM, a spus:

parerea me este ca nu iese bine barca daca nu-i pui bagheta, pentru ca bagheta tine coastele in lateral si-ti permite sa corectezi la lipire anumite probleme,oricum proiectul nu este pentru forex sau comatex sau cum ii zice la material. nu am vazut prea multe barci din komatex care sa arate si bine.

spor
0

#17 Useril este offline   zippo38 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 18-August 10
  • Interests:pescuit,heineken,bricolat,:)

Postat 24 August 2011 - 08:01 PM

Vezi postareaC&R, la 24 August 2011 - 09:13 AM, a spus:

Si eu am facut tot asa am sarit pest etape si m-am chinuit destul cu toate ca pare maleabil kromacel de 3 are rezistenta lui de acce la urmatoarea coca voi incerca s-al mai imoi ci feonol si sa-l lipesc cu silicon fierbinte

...si eu sínt de parere sa pui "baghetele",te ajuta enorm si asta ai sa vezi pe parcurs cínd íncepe sa capete forma ...
Spor mult :)
0

#18 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 08:54 PM

nu sprijin ideea de a nu folosi baghete , dar parerea mea este ca si daca nu vrei sa le pui , nu este o tragedie , si proiectul merge bine mai departe si fara ele
0

#19 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2011 - 09:52 PM

Vezi postareametrix4you, la 24 August 2011 - 08:54 PM, a spus:

nu sprijin ideea de a nu folosi baghete , dar parerea mea este ca si daca nu vrei sa le pui , nu este o tragedie , si proiectul merge bine mai departe si fara ele

proiectul poate fi facut si cu 4 coaste nu cu 8 sau cate sunt, dar cum iese.... si cand vezi o gurna stramba ca naiba..... sau o linie de punte.... parca-ti vine sa o spargi (cel putin mie-mi vine)

spor
0

#20 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 August 2011 - 09:52 AM

Vezi postareavasia, la 24 August 2011 - 09:52 PM, a spus:

proiectul poate fi facut si cu 4 coaste nu cu 8 sau cate sunt, dar cum iese.... si cand vezi o gurna stramba ca naiba..... sau o linie de punte.... parca-ti vine sa o spargi (cel putin mie-mi vine)

spor

Eu daja am trait aceasta senzatie
Imi pare nespus de rau ca m-am grabit cu executia si nu i-am acordat mai mult timp ,dar asa sint eu ma alearga timpul si o mai stilcesc
Sper sa nu va pun rabdarea la incercare o sa mai dureze pina imi tin promisiunea oricim poiectul e splendid exact ca un iaht de lux
0

#21 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 August 2011 - 09:57 AM

Vezi postareametrix4you, la 24 August 2011 - 08:54 PM, a spus:

Am vazut dimineata topicul cu planuri catamaran ,si este exact cum ti-am spus novicii au nevoie de mai mult ajutor catamaranul lui Vasia este mult prea complex si nu ar merita slutit in toate felurile
0

#22 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2011 - 10:00 PM

Vezi postareaC&R, la 25 August 2011 - 09:57 AM, a spus:

Am vazut dimineata topicul cu planuri catamaran ,si este exact cum ti-am spus novicii au nevoie de mai mult ajutor catamaranul lui Vasia este mult prea complex si nu ar merita slutit in toate felurile

PLanul nu este complex deloc este chiar simplu, numai ca necesita un pic mai multa atentie, un plan complex pentru o barca de pescuit ar fi asta:

Fisiere atasate

0

#23 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2011 - 10:01 PM

...

Fisiere atasate

0

#24 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 25 August 2011 - 10:20 PM

Arata belea!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#25 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 September 2011 - 04:52 PM

Cam asa a ajuns dupa multe retusuri
din pacate pozele sint prea mari trebuie sa le refac
Scuze

Aceasta postare a fost editata de C&R: 09 September 2011 - 04:55 PM

0

#26 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 September 2011 - 06:27 PM

nu trebuie sa refaci pozele , daor le bagi in Paint si le dai resize. le pui la 1024x768 , sa putem vedea si noi ceva detalii si or sa incapa cate 2 poze odata. daca vrei mai multe ... le poti face si la 800x600 , dar nu mai mici
0

#27 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2011 - 03:59 PM

Vezi postareametrix4you, la 09 September 2011 - 06:27 PM, a spus:

nu trebuie sa refaci pozele , daor le bagi in Paint si le dai resize. le pui la 1024x768 , sa putem vedea si noi ceva detalii si or sa incapa cate 2 poze odata. daca vrei mai multe ... le poti face si la 800x600 , dar nu mai mici

fotografia are 2048x1232 iar paint zice ceva de -89 la +89 trebuie sa caut alt program sau safotografiez dinou
0

#28 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 September 2011 - 08:39 PM

eu le fac in Paint
optiunea RESIZE -> bifezi Pixels si scrii acolo 800 si 600 sau 1024 si 768
sa fie bifat " Maintain aspect ratio "
Asta este valabil pentru Paint din Windows7 . Daca ai WindowsXP , este posibil sa fie doar varianta cu procente , si atunci o iei pe incercate.
In nici un caz nu trebuie sa mai faci pozele inca odata
Sunt multe alte programe care fac acelasi lucru , dar daca tot ai optiunea sa folosesti un program deja instalat in calculator , merita sa te folosesti de varianta asta
0

#29 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 September 2011 - 08:49 AM

SPER CA AM REUSIT

A

B

C

D

E

F

G

Fisiere atasate

0

#30 Useril este offline   C&R 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 September 2011 - 10:42 AM

Deocamdata capacul este provizoriu m am grabit sa plac la plantat pina m-am inpotmolit in radiocomanda care nu mai apare
Eleronul este pentru atunci cind sint malurile inalte
Odata cu capacul cel nou voi pune si luminile cit mai profi
Sistemul de basculare se demonteaza ca mai vreau sa ma dau si cu viteza din cind in cind ,ii schimb elicia si poate scot ceva viteza daca tot arata a salupa de viteza oricum pina nu vine radiocomanda ma uit la ea
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu