atelier Demon's Wings de urmat succesul automodelistilor
Postat 02 February 2005 - 10:06 AM
Cred ca exemplul celor de la auto este edificator si demn de urmat.
Personal pun la dispozitia potentialului viitor atelier, urmatoarele:
bormasina
fierastrau pendular
polizor unghiular
slefuitor cu banda
banc traforaj
freza cu cablu flexibil
pt toate aparatele de mai sus accesoriile din dotare
1 masa
2 dulapuri de perete (tip bucatarie)
mana de lucru si dedicatie
In cazul in care cineva dispune de un spatiu tip garaj, beci, hruba, pivnita si este dispus sa gazduiasca o astfel de initiativa, cred ca nu suntem prea departe de adevar....
0728.26.93.19
Postat 03 February 2005 - 08:39 AM
Este cel putin ciudat, pt ca pe camp nu o data s-a discutat necesitatea unui astfel de atelier.....
0728.26.93.19
Postat 03 February 2005 - 07:19 PM
Prea departe ca sa fie util! :D
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 03 February 2005 - 11:32 PM
Si inca cat de util ar fi ... Sa pleci p furis de acasa (in cazul unora ..fugind de nevasta) si sa te refugiezi intr-un coltishor unde poti sa bei linistit o bere in timp ce lucrezi la noul model. Fara stresul de acasa..... am terminat acuma hai sa imi strang modelu si sculele ..sa fac curat ...
Initiativa este cat se poate de buna !
Daca am pune mana de la mana ...nu cred ca s-ar pune problema de scule ! Singura problema este SPATIUL ! Bine ..ar mai fi o chestie ...aeromodelistii sun MUULT mai multi decat automodelistii, asa ca daca celor de la auto le-ar ajunge un garaj ...in cazul nostru nu prea cred.
Sa speram si la mai bine !
Postat 04 February 2005 - 09:21 AM
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 09:57 AM
apropos, vazutam ca si la auto, taxa respectiva nascuse deja animozitati, dar cei care stiu sa aprecieze un lucru bun, platesc si savureaza....
cred ca ne-am obisnuit ca lucrurile sa fie moka
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 10:24 AM
Iti explic mai clar. Trebuie un investitor pentru ca daca dam cu totii taxa pe o luna, doua trei tot nu reusesti sa deschizi nimic. Inchirierea unui spatiu se face pe mai multe luni inainte (ala de la auto banuiesc ca e inchiriat pentru ca ma indoiesc ca au cumparat un spatiu dintr-un liceu ). Sunt bani pe care nu poti sa ii strangi. Si sunt ateliere in bucuresti daca urmaresti cu atentie o sa vezi diverse locuri unde lucreaza oamenii ...
Oricum din cauza faptului ca forumul a ajuns un fel de barlog pt etaju II si III, oamenii cu adevarat interesati nu mai citesc nimic aici. D'aia nu se voteaza pt RR d'aia nu ai raspuns la asa ceva.
Spatiu nu iti da nimeni gratis si asta e partea care ne lipseste la toti. Nici io nu as pune la bataie spatiu cand pot sa muncesc singur linistit fara sa ma deranjeze diversi . Pe bani as face chestia asta ....
Nu vreau sa fiu gigi contra dar ziceai de succesul de la auto. Nu-i chiar asa ... acolo s-au bagat bani. Gratis nu merge. Si fara sa te superi pe mine (mai mult decat esti acum ) polizor unghiular .... :D :D nu stiu la ce mi-ar folosi la modelism dar am si io fro doua pe acasa (pe bune ! ). In afara de freza care am inlocuit-o cu altceva am de toate la fel ca multi altii daca nu chiar toti.
Scuze de agresivitate dar asta e adevaru'.
Aceasta postare a fost editata de ZOD: 04 February 2005 - 10:25 AM
Postat 04 February 2005 - 10:44 AM
in timp, investitiile initiale, extrem de importante, din materialele folosite pentru un astfel de proiect, vor ramine undeva, in urma, cheltuielile de "functionare" si exploatare raminind cele care genereaza batai de cap.chirie, intretinere, utilitati, toate se aduna si te pot speria destul de usor cind constati ce anvergura pot capata...
cred ca e buna ideea de a dezbate asemenea subiect, doar ca are o eroare la plecare:nu cred ca se poate gasi usor un spatiu pe care sa-l "blocheze" cineva pentru asa ceva, cu titlu GRATUIT!
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 04 February 2005 - 10:48 AM
ZOD, la 4 Feb 2005, 10:24, a spus:
sa bagam o rugaciune la icoanele facatoare de minuni, sau la Sf Graal, poate se intampla...
Citeaza
am uitat ca unii sunt dintr-o rasa superioara....
Citeaza
chiar nu sunt, contrar supozitiilor tale, doar ca o data in plus, am confirmarea de ce nu are ursu' coada pe la noi
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 11:01 AM
IlPadrino, la 4 Feb 2005, 10:48, a spus:
Citeaza
am uitat ca unii sunt dintr-o rasa superioara....
Stai sa ma gandesc.... aaa ... m-am gandit. Sunt o rasa superioara .
Postat 04 February 2005 - 11:11 AM
trebuie sa recunoastem ca observatia cu pricina are, in opinia unui numar ,surprinzator, poate, de mare dintre cei pe care i-am vazut "zburind" sau "tragind", la cimp sau la piste, valoare de adevar.
au aparut foarte multi "aberati", vorba unui prieten(stie el care, nu, ioane?), care mai mult deruteaza pe cei mai "noi" care poate chiar vor sa se apuce de ceva rc cit de cit serios.
iar treaba cu astia care scriu, totusi, "aberatii", cred ca se datoreaza faptului ca moderatorii de pe-aici nu au trecut neaparat printr-un proces de selectie atunci cind au fost "pusi" moderatori, din cite informatii detin eu, treaba cu moderatorii e o chestie voluntara, nefiind rezultatul unui criteriu cit de cit menit sa aprecieze si sa evalueze aptitudinile celui in cauza de a modera o sectiune sau alta.
cu alte cuvinte, onor moderatorii de care dispune la ora asta forumul cred eu ca sint oarecum responsabili de aparitiile celebrelor "etaje".
cindva, am pus, intr-un anume context, problema asta, dar nu poti emite pretentii calitative fara sa platesti nimic, a modera nefiind in nici un caz la indemina oricui are doar bunavointa.
bafta si minuni!
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 04 February 2005 - 11:32 AM
bravos Domnilor - haideti sa improscam in toti si toate cu noroi
Unul fara Pedigree
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 11:50 AM
Incercam sa iti zic ca poate nu ai abordat problema cum trebuie. Etajele superioare , profesori de muzica, looseri si alte categorii de persoane care dau sfaturi fara sa fi zburat vreodata NU cred ca vor cotiza 500 mii poate 1 milion pe luna pentru un club (asta vrei tu sa faci ) unde sa putem sa schimbam live pareri. Tocmai din cauza asta nu o sa gasesti raspuns aici . D'aia sufar si eu pentru ca de fiecare data cand cer un sfat copiii astia se abereaza aiurea si eu nureusesc sa gasesc un raspuns la problema decat dupa 2-3 10 telefoane.
Nu sunt nazist sau ceva de genul asta dar pe forum sunt oameni care au pedegree (modelisti) si din aia care nu au (vezi diversi care nu au legatura cu nimic ) . Asa ca da nu ma baga in acelasi cacat cu ei.
Cand ai zis ca vrei un loc unde sa construim impreuna la ce fel de loc te-ai gandit ? Cum vrei sa il intretii ? Cine plateste cuentul electric (sa zicem prin absurd ca gasim pe cineva care sa ne ofere gratis un atelier doar nu iti inchipui ca ne lasa la liber tot apa , curent, colectarea gunoiului etc) ? Daca se strang 20 de oameni (nu sunt multi) cum vrei sa ii bagi intr-un garaj sau ce ziceai tu acolo ? Am mai multe intrebari ...
Despre asta trebuie sa vorbim nu sa o iei ca pe un afront personal . Asa ca dezvolta intrebarile mele si lasa gargara.
Postat 04 February 2005 - 12:12 PM
ZOD, la 4 Feb 2005, 11:50, a spus:
nu , chiar nu ma gandeam sa consum fara sa platesc si aspectul asta nu este o problema si daca ai mai multe intrebari, exact asta este scopul subiectului
P.S. just for fun si gargara: caut maduva generatoare de sange albastru si celule stem pe masura pt update social in lantul trofic :D
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 12:18 PM
Acu e mai bine?
DE INTELES intELEGE cine poate!
:D
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 04 February 2005 - 12:47 PM
Postat 04 February 2005 - 12:50 PM
si sa pierd eu timp, sa filtrez mereu informatiile vehiculate, care au si care n-au un dram de conexiune cu realitatea, in loc sa am parte, macar aici, de exercitii de comunicare ferite de aberatii si gunoi. ca-mi-ajung alea din cotidianul social.
nu cred ca asta e abordarea cea mai pertinenta, picatoate, eu cred ca trebuie sa mai si selectam un pic cu cine comunicam. si ce comunicam.
ca sintem pe un forum cu rc-isti, nu debuseu pentru aberati sau esuati social.
aici avem treaba rc, nu cred ca trebuie sa fie camin de d-astia care au internet free pe motive de servici de birou si toaca minute-ore pina se termina programul si dup-aia rup poarta sa fuga acasa. da', scriu ei pe forum, ca de, au pareri...
nu, nu vreau sa mai vina toti neavenitii si sa-si dea cu parerea, asa, de dragul scrisului, chiar si in situatii cind habar n-au(chiar daca ei insisi cred ca stiu sau au dreptul sa scrie orice).
si domnii moderatori sa-si faca treaba in mod pertinent, coerent si redundant, ca destul au coborit , pe alocuri, notiunea de moderator la treapta de diriginte cu nuiaua peste degetele elevului mai agitat.
daca nu stiu ce-i aia a modera, le stau la dispozitie cu remarcabile resurse didactice in domeniu, dar atentie, nu gratis, ci pe bani, asta daca fac dovada ca-nteleg ce se-ntimpla cu adevarat. daca nu, sa-nghita-n sec si sa se mai abtina.
bafta si minuni!
Postat 04 February 2005 - 01:00 PM
Discutia s-a mai inceput odata aici:
Reorganizare AERO!
Cu stima
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 04 February 2005 - 01:01 PM
Postat 04 February 2005 - 01:17 PM
mizzone, la 4 Feb 2005, 12:50, a spus:
ca sintem pe un forum cu rc-isti, nu debuseu pentru aberati sau esuati social.....
ÂÂ
....nu, nu vreau sa mai vina toti neavenitii si sa-si dea cu parerea, asa, de dragul scrisului, chiar si in situatii cind habar n-au(chiar daca ei insisi cred ca stiu sau au dreptul sa scrie orice)...
Mda.
E clar!
Cel mai bine e ca inainte de a se inscrie in forum fiecare nou venit sa dea un test de inteligentza, daca are IQ sub 140 nici pomeneala sa intre in forum, unu de aptitudini modelistice, iar daca nu are cativa ani de experienta modelistica la activ, iar la revedere.... si unul de sange sa fim siguri ca are sange albastru...
Cred ca ar fi atunci un super forum cu vreo 2 useri... cei de la RHC
.....picatot cum bag orangeul la textul de deasupra? ca nu iasce....
Acum Padrinelule ma bucur pt ca cineva la aero vrea sa ia exemplul bun de la confratii de la automodele.
Eu m-as baga daca as fi acasa, si ipotetic vorbind, nu as sta departe de locul cu pricina.
De ce oare nu au aparut musterii...? Poate ca din cauza ca cei activi au deja un mic atelier unde se aduna. Eu cat am fost studinte mergeam in rectorat la Marinero si-l stresam toata sambata, doamne cata rabdare poate avea omul ala!. La palat nu stiu care e atmosfera pt ca era f depate de Leu si nu am mers, desi am inteles ca e activitate acolo. iar Calugarenii erau si mai departe si nici caricioplan nu aveam in stare de functionare.
Eu sper sa gasesti tovarasi activi in zona ta si sa faceti un atelier in ce garaj gasiti si sa va distrati de minune!
Spor la treaba
P.S. Iar daca apar si tovarasi inactivi, acceptai si pe ei ca sigur prind microbul :D
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 04 February 2005 - 01:20 PM
Postat 04 February 2005 - 01:42 PM
Este aproape evident ca si aici in subiectul in speta exista un target al unei anumite clientele de "nisa", anume acei modelisti care prezinta interes pt RC, au un buget din care pot aloca niscaiva fonduri pt scopul propus si nu se incadreaza in categoria celora, care au unde si au cu ce
este vorba despre un atelier sau ma rog locatie, unde se pot schimba idei, se pot construi modele pilotabile si nu neaparat modele "top-noch", un loc unde automat "spamerii" nu vor aparea si nu pentru ca li se baga interdictii, ci pur si simplu sunt in afara clientelei tinta.
daca sculele propuse de mine sunt "useless", indraznesc sa completez oferta cu inca 5-6.000.000 Lei disponibili imediat in sprijinul proiectului
S'auzim numai de bine
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 02:13 PM
mai pune inca vreo douzeci si cinci cu aceeasi implicare financiara ca aia enuntata mai sus, apoi de-abia apuca-te si cauta un eventual spatiu disponibil.
banii tuturor ti-ar ajunge, timp de vreo patru zile, pentru amenajarile initiale.
stai asa: mai trebuie sa ai inca vreo patru, care sa aiba banii astia de tocat lunar pentru chirii si utilitati, si-apoi de-abia poti sa te gindesti ca incerci, asa, usurel, sa faci ceva in genul salii de la auto.
respira adinc, ca mai sint si altele, da' nu le scriu aici, ca-i material cu valoare si nu ma plateste nimeni.
bafta si minuni!
Postat 04 February 2005 - 02:49 PM
voi aveti acum o sala de n'spe mp in care puteti sa va pregatiti si de competitii internationale, unde unii dintre voi chiar colecteaza premii
amu'; cum ziceam nu tintesc performanta aici, ci pur si simplu o locatie pt cei care vor sa construiasca "for fun", fara pretentii competitionale, caz in care daca apar 15-20 de astia ca mine se rupe matza cum ziceai, numa' ca in doua.
Un spatiu de 50-60 mp este mai mult de cat sufficient pt scopul propus, iar pt a da o zugraveala de control nu trebuie sa cheltui o avere.
Banii sunt absolut necesari pt o chirie in avans de 3 luni si contorizarea separata a utilitatilor.
In rest poate ma inviti si pe mine la D.R. sa te vad in evolutie
0728.26.93.19
Postat 04 February 2005 - 03:55 PM
in plus, nu reusesc sa identific un minim de coerenta intre ideea supusa initial dezbaterii("...dupa modelul celor de la auto...") si punctualizarea din enuntul de mai sus. acum spui ca vrei altceva, iar la momentul initial era dupa model...sa-nteleg ca nu esti coerent?
bafta si minuni!
Postat 05 February 2005 - 08:25 AM
mizzone, la 4 Feb 2005, 15:55, a spus:
se referea la faptul ca la voi ideea a fost transpusa in practica, ori la noi singura reusita (notabila de altfel) este ca s-a achizitionat masina de tuns iarba, iar in rest au mai fost incercari pt un teren de zbor, o cafenea si mai stiu io ce dar nu ne-am ales cu nimic.
deci inca o data modelul vostru de urmat este acelea ca de la idee ati ajuns la fapte (pt care jos palaria)
incoherentu'
0728.26.93.19
Postat 05 February 2005 - 10:33 AM
eu am incercat sa iau in consideratie exact ceea ce ai scris; daca ai scris una si ai vrut sa se-ntelaga alta, nu mai e problema mea, trebuie sa-ti asumi "consecintele" si sa te gindesti ca "verba volant, SCRIPTA manent".
bafta si minuni!
Postat 05 February 2005 - 02:43 PM
Revin cu concluziile. Situatia nu-i foarte grava pentru nimeni. Precum automodelistii care au loc de dat pe roti, asa si aeromodelistii au destul cer liber. Privind spatiul de lucru, situatia nu-i foarte diferita. Nici unii nici altii nu si-au facut un loc anume in care sa lucreze la gramada, doar pentru fun. Ideal e sa ai atelierul propriu si timp cat cuprinde. Fiecare are conditiile pe care le merita, in functie de investitia pe care o face. La aero e problema ca inca se merge mult pe lucrul manual, mancator de timp si producator de mizerie. Nu vreau sa fac comparatii. La auto presupun ca se poate face treaba buna intr-un spatiu mai mic cu cheltuiala de rigoare. Pentru performanta se cumpara mult, scump si bun. Aproape ca fiecare isi poate rezolva problemele fara necesitatea deplasarii intr-un anume atelier (o masa ceva mai mare, o jumate de balcon, o camera sau ce se poate, rezolva partial problema). Parerea mea e ca cei de la auto investesc mai mult ca n-au de ales. Daca la aero mai slefuiesti o bagheta, la auto nu-i rentabil sa reinventezi roata. In rest, problemele sunt aceleasi. Exista loc de antrenament si concurat, exista ateliere dar se folosesc in functie de interese, timp liber, sau bani investiti. La aero, modelele sunt de cele mai multe ori mari, se lucreaza mult, deseori murdar, si chiar depozitarea modelului e o problema. Spatii exista deja si stau nefolosite. Vorbesc de cluburile sportive. Concret, exceptand 2-3 oameni care-i calca pragul, Sportul Studentesc e pustiu. Intrebarea mea e de ce nu se merge sa se lucreze acolo sau in orice alt club? Drept pret pentru acel spatiu ar fi corect sa concurezi cand e cazul, pentru acel club. Nu poti fi obligat daca nu vrei, dar nu poti spune ca nu exista spatiu. Nu e nici macar vorba de scule, toti modelistii au ce trebuie sau fac cu ce au si prin cluburi se mai gaseste cate ceva. In concluzie, exista spatiu pentru activitate sportiva (merge si un oarece procent de extrasportiva pe langa). Propunerea mea e sa va legitimati la cluburile de modelism deja existente si impacati si capra si varza. Mai bine facem o interbare sa vedem oportunitatea existentei unui atelier, doar pentru fun. Nu ca-s contra! Ba imi place ideea, dar nu cred ca e o mare problema. Mai degraba o problema e timpul liber sau "grija zilei de maine"... Cred ca mai degraba de TIMP sau BANI ducem lipsa, nu de spatii de lucru. Parerea mea!
Stiu destule spatii in care se poate lucra in orasul asta mare si totusi nu ajung acolo. Din nefericire...
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 February 2005 - 02:46 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 06 February 2005 - 09:55 AM
bitex, la 5 Feb 2005, 14:43, a spus:
minunata intrebare, poate gasim si un raspuns
0728.26.93.19
Postat 06 February 2005 - 06:52 PM
IlPadrino, la 6 Feb 2005, 09:55, a spus:
bitex, la 5 Feb 2005, 14:43, a spus:
minunata intrebare, poate gasim si un raspuns
pentru ca dupa ce viu de la serviciu si fac lectii cu copilu ,si cumpar paine ,si arunc gunoiu,si ...si.......... si............ma uit la ceas si constat ca mi-au ramas sa zicem 2 ore libere pentru modelism.
aste 2 ore nu am chef sa le pierd pe drum pana la un club (atelier sau orice altceva departe de casa),cand pot foarte bine sa bricolez si p'aci prin casa!!
PROBLEMA ESTE TIMPUL DOMNILOR!!!
cine are isi poate permite sa umble pe la ateliere si alte alea,cine n-are se descurca cum poate.
cunosc (personal ) foarte multa lume de pe forumul acesta si nimeni nu prea are timp de atelier.