Modelism - RHC Forum: motoplanor electric - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

motoplanor electric

#1 Useril este offline   dobilan 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 23 January 2005 - 10:48 PM

salut

treaba sta cam asa: pana acum vreo 5 ani am facut aeromodele prin metoda clasica (balsa, baghete) (am facut vreo 3 captive si un me109 RC cu motor raduga 7 pe care bineinteles l-am busit si m-am cam descurajat)sub indrumarea cuiva cu mai multa experienta (care la vremea respectiva mi-a zis sa nu ma bag la 109) si la un atelier destul de dotat. in plus aveam si destul timp liber la vremea aia fiind student. Acum nu mai am nici 1/4 din timpul de atunci si nici timp de atelier nu mai am, pe telecomanda nu am mai pus mana de 5 ani, iar de invartit in loc cu captivul ...

Am vazut o emisiune cu aeromodele si ZANG ma simt cu 5 ani mai tanar!!! Din pacate nu stiu ce sa fac. Mi-as lua un motoplanor electric sa imi recapat curajul: am ochit cateva modele cum ar fi SKYLARK , am mai vazut pe un site in germania un kit ceva mai ieftin decat skylarkul respectiv http://home.wanadoo.nl/stuipsmulders/foamp...anes_ranger.htm si ar putea sa mi-l aduca cineva de acolo, dar nu stiu daca se merita. Am facut socoteala si motorul + tije de comanda + maruntisuri ma ajung oricum la vreo 600 de mii. As putea sa incerc sa il mesteresc eu din polistiren extrudat dar cum nu mai am atelier si nici timp ma tem sa nu o dau in bara. E cineva cu experienta sa imi dea un sfat, daca sa construiesc eu sau sa cumpar ceva de gata? Mai ales daca e cineva care cunoaste unul din cele 2 modele !
0

#2 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 23 January 2005 - 11:00 PM

Din principiu incearca sa reincepi cu un kit. planor ar fi ok. Ce statie RC ai?

big.
FROGS CAN FLY!
0

#3 Useril este offline   dobilan 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2005 - 11:03 PM

pai urmeaza sa iau si statie...:) la vremea aia am avut un atack 4 cu 4 canale.. am sa incerc sa imi iau ceva echivalent. momentan nu am NIMIC, in afara de bunavointa si "amintiri din copilarie" . Reiau de la 0.
0

#4 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2005 - 11:08 PM

Atunci cel mai bine e sa o iei usurel. Kit sau RF de planor/motoplanor. Statie cat mai buna, sa nu dai banii de doua ori. Adica statie cu MC. Si dupa ce inveti sa zbori planor la fix, poti sa sari la pasul urmator - constructia, sau planor mai sofisticat.

bafta!
FROGS CAN FLY!
0

#5 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 23 January 2005 - 11:11 PM

Unii ar zice ca Eazy star e cel mai potrivit ptr incepatori si cica daca NU tii musai sa il rupi iei miinile de pe stickuri si se redreseaza singur!
Sunt oricum dispus sa incerc si eu!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#6 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 23 January 2005 - 11:26 PM

Dobilane, kit-ul de Ranger este 100eur (cu motor si elice incluse). Zboara cat se poate de fain avand in vedere ce diedru are. Dar daca ai sa te mai familiarizezi cu site-ul, ai sa vezi ca sunt oferte de kit-uri pt. avioane din polistiren, mult mai ieftine.
...audaces fortuna iuvat...
0

#7 Useril este offline   dobilan 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2005 - 11:26 PM

mda.. urasc sa fac chestia asta pt ca stiu ca is aiurea pe forumuri intrebarile prea simple dar trebuie sa intreb : statie de radiocomanda cu MC ? sper ca nu e din aia cu emitator cu computer ...:)
0

#8 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2005 - 11:31 PM

Easy star este un model exceptional! Zboara excelent ! F bun si de scoala si de zbor relaxat pt un avansat. Plus ca sta frumos si la panta, urca fain de tot si in termica. face si luping, ranversare, zbor pe spate. La deva este cineva care i-a montat si eleroane!

MC = microcomputer! Nu as mai putea fara :-)

big
FROGS CAN FLY!
0

#9 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 23 January 2005 - 11:35 PM

Nu FA PROSTII!
Ia-ti o statie ca lumea fiindca asa cum ii spuneam si lui Silfax:
1. O sa vrei sa zbori 3 sau 4 modele. Setarile initiale (trimarile) sunt altele diferite de la model la model.
Cele mai multe avioane le-am rupt nu in zbor sau la aterizari ci "LA DECOLARE"
2. Daca o sa vrei eleroane o sa vrei sa reglezi unghiul ceea ce un skysport 4 de exemplu nu e capabila......
3. O sa ai nevie apoi de dual RATE .....

Si mai sunt multe alte motive!
ASA CA NU ARUNCA CU BANII PE GEAM! ca daca iei acu ceva slab fie vei ajunge PICATOT II sau o vei vinde dar la juma din pretul cu care ai luat-o!

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 23 January 2005 - 11:37 PM

Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#10 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 23 January 2005 - 11:55 PM

Da, eazystar-ul e un model ideal pentru incepatori.
Eu nu am mai rezistat si l-am transformat:
E excelent pt foto aeriana, i-am pus led-uri si l-am zburat la 12 noaptea, i-am taiat ampenajul orizontal si i-am pus balamale (acum e ambarcabil) si bine-nteles l-am vopsit negru cu gri metalizat :). Eleroane nu are nevoie.
Zboara singur, nici nu-ti mai trebuie statie :).
In concluzie e un model pt inceput dar care la nevoie se poate transforma si intr-o bestie agresiva (bine-nteles ca am umblat si la motorizare).

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ez.jpg (98.71K)
    Number of downloads: 160

Luci
0

#11 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 24 January 2005 - 05:48 AM

ieri ,la clinceni erau fo 3 sau 4 buc de ez*,da am zis ca v-ati plictisit de el asa ca nu am mai pus poze cu el.
@LUK imi place bestia ta!!
flying is my life...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu