motoplanor electric
Postat 23 January 2005 - 10:48 PM
treaba sta cam asa: pana acum vreo 5 ani am facut aeromodele prin metoda clasica (balsa, baghete) (am facut vreo 3 captive si un me109 RC cu motor raduga 7 pe care bineinteles l-am busit si m-am cam descurajat)sub indrumarea cuiva cu mai multa experienta (care la vremea respectiva mi-a zis sa nu ma bag la 109) si la un atelier destul de dotat. in plus aveam si destul timp liber la vremea aia fiind student. Acum nu mai am nici 1/4 din timpul de atunci si nici timp de atelier nu mai am, pe telecomanda nu am mai pus mana de 5 ani, iar de invartit in loc cu captivul ...
Am vazut o emisiune cu aeromodele si ZANG ma simt cu 5 ani mai tanar!!! Din pacate nu stiu ce sa fac. Mi-as lua un motoplanor electric sa imi recapat curajul: am ochit cateva modele cum ar fi SKYLARK , am mai vazut pe un site in germania un kit ceva mai ieftin decat skylarkul respectiv http://home.wanadoo.nl/stuipsmulders/foamp...anes_ranger.htm si ar putea sa mi-l aduca cineva de acolo, dar nu stiu daca se merita. Am facut socoteala si motorul + tije de comanda + maruntisuri ma ajung oricum la vreo 600 de mii. As putea sa incerc sa il mesteresc eu din polistiren extrudat dar cum nu mai am atelier si nici timp ma tem sa nu o dau in bara. E cineva cu experienta sa imi dea un sfat, daca sa construiesc eu sau sa cumpar ceva de gata? Mai ales daca e cineva care cunoaste unul din cele 2 modele !
Postat 23 January 2005 - 11:00 PM
big.
Postat 23 January 2005 - 11:03 PM
Postat 23 January 2005 - 11:08 PM
bafta!
Postat 23 January 2005 - 11:11 PM
Sunt oricum dispus sa incerc si eu!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 23 January 2005 - 11:26 PM
Postat 23 January 2005 - 11:26 PM
Postat 23 January 2005 - 11:31 PM
MC = microcomputer! Nu as mai putea fara :-)
big
Postat 23 January 2005 - 11:35 PM
Ia-ti o statie ca lumea fiindca asa cum ii spuneam si lui Silfax:
1. O sa vrei sa zbori 3 sau 4 modele. Setarile initiale (trimarile) sunt altele diferite de la model la model.
Cele mai multe avioane le-am rupt nu in zbor sau la aterizari ci "LA DECOLARE"
2. Daca o sa vrei eleroane o sa vrei sa reglezi unghiul ceea ce un skysport 4 de exemplu nu e capabila......
3. O sa ai nevie apoi de dual RATE .....
Si mai sunt multe alte motive!
ASA CA NU ARUNCA CU BANII PE GEAM! ca daca iei acu ceva slab fie vei ajunge PICATOT II sau o vei vinde dar la juma din pretul cu care ai luat-o!
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 23 January 2005 - 11:37 PM
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 23 January 2005 - 11:55 PM
Eu nu am mai rezistat si l-am transformat:
E excelent pt foto aeriana, i-am pus led-uri si l-am zburat la 12 noaptea, i-am taiat ampenajul orizontal si i-am pus balamale (acum e ambarcabil) si bine-nteles l-am vopsit negru cu gri metalizat :). Eleroane nu are nevoie.
Zboara singur, nici nu-ti mai trebuie statie :).
In concluzie e un model pt inceput dar care la nevoie se poate transforma si intr-o bestie agresiva (bine-nteles ca am umblat si la motorizare).
Fisiere atasate
-
ez.jpg (98.71K)
Number of downloads: 160
Postat 24 January 2005 - 05:48 AM
@LUK imi place bestia ta!!