elicopter de jucarie X-plane incepator vreau sa inteleg
Postat 26 April 2011 - 01:23 PM
De curand sunt posesor al unui elicopter ca in poza. Probabil e de jucarie...oricum deocamdata nici nu vreau mai mult. Am cateva probleme cu el si as vrea sa le rezolv, dar am nevoie de sfatul vostru:
1. acumulatorul nu mai are curent. este un BFN Ni-MH AAAP 650 mAh 7,2V. intrebarea este cum il incarc? exista incarcatorare speciale...pot sa-mi fac eu unul folosind un transformator...care sunt caracteristicile incarcatorului?
2. nu avea radiocomanda, dar am gasit una de la un model asemanator, poate sa functioneze? si pe elicopter si pe radiocomanda este scris 27MHz, ce inseamna asta?
In caz ca nu merge (radiocomanda), as putea sa-mi fac o radiocomanda eu?(nu sunt incepator in electronica)cat poate sa fie de complicat?
Multumesc,
Laurentiu
Postat 26 April 2011 - 01:57 PM
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
Postat 26 April 2011 - 02:12 PM
balaur_u, la 26 April 2011 - 01:23 PM, a spus:
De curand sunt posesor al unui elicopter ca in poza. Probabil e de jucarie...oricum deocamdata nici nu vreau mai mult. Am cateva probleme cu el si as vrea sa le rezolv, dar am nevoie de sfatul vostru:
1. acumulatorul nu mai are curent. este un BFN Ni-MH AAAP 650 mAh 7,2V. intrebarea este cum il incarc? exista incarcatorare speciale...pot sa-mi fac eu unul folosind un transformator...care sunt caracteristicile incarcatorului?
2. nu avea radiocomanda, dar am gasit una de la un model asemanator, poate sa functioneze? si pe elicopter si pe radiocomanda este scris 27MHz, ce inseamna asta?
In caz ca nu merge (radiocomanda), as putea sa-mi fac o radiocomanda eu?(nu sunt incepator in electronica)cat poate sa fie de complicat?
Multumesc,
Laurentiu
Este o jucarie!!!! Daca ai cunostinte de electronica 27Mhz este frecventa purtatoare de semnal.
Postat 26 April 2011 - 02:16 PM
Deci: cand zici ca nu e manevrabil, la ce te referi? Are o elice pe coada, aia nu e pentru a merge dreapta/stanga? Probabil ca zic tampenii...nu stiu.
Oricum trebuie sa-l ridic in aer...si apoi mai vad.
Numai bine,
L
Postat 26 April 2011 - 02:22 PM
balaur_u, la 26 April 2011 - 02:16 PM, a spus:
Deci: cand zici ca nu e manevrabil, la ce te referi? Are o elice pe coada, aia nu e pentru a merge dreapta/stanga? Probabil ca zic tampenii...nu stiu.
Numai bine,
L
Elicia aia din spate il ajuta in miscarea de rotatie!!! heli asta nu stie decat sa se ridice de la sol....asta daca nu adie vantul. Nu are posibilitatea de manevrare fata-spate sau st-dr.
Postat 26 April 2011 - 02:37 PM
Astea sunt chinezarii care chiar nu merita nici macar 10 lei...
*se cheama zbor daca se ridica de la sol, dar ce a fost acolo...doar teoretic ramane zbor, practic a fost...o/un....nici nu stiu cum se poate numi.
Aceasta postare a fost editata de protheus: 26 April 2011 - 02:39 PM
Postat 26 April 2011 - 02:40 PM
Numai bine,
L
E posibil sa ai sanse sa conecteze statia de receptor (de obicei producatorii de asemenea jucarii le fac pe toate la fel, nu le ecarteza), da precum a spus cineva aici, nu e manevrabil pentru ca are doar 2 canale, adica sus jos si pe ax rotire stanga dreapta.Eu stiu modelul pe care il ai tu, e frumos la cum arata, numai ca, nu prea cred ca ai ce face cu el.Pe mine ma batea gandul cand l-am vazut sa il modific, adica sa vin cu un controler 4 in one cu gyro 3 axe, servo, cap rotor, pale etc. si sa schimb cam multe la el, numai ca, pretul era foarte mare la modificari, am oftat si am renuntat, apropos , modelul mi-l dadea degeaba cine il avea, numai sa il vada ca zboara la cineva :) .Bateria (acumulatorul este Ni-MH) si nu merge reincarcata decat dupa descarcare controlata, din acest motiv nu mai se reincarca acumulatorul tau.Posibil sa mearga dupa un ciclu de descarcare si reincarcare dar atentie, descarcare controlata nu la voia intamplarii.Acumulatorul are efect de memorie , din acest motiv ...Din cum vorbesti, deja esti virusat, eu la fel am gandit cand am cumparat o jucarie AH64...insa avea 3 canale...dar tot prost a fost ca tot jucarie a fost.Acum sunt bolnav de-a-binelea, mai ales cele carenate (cu fuselaj scale), nu dorm nopti intregi pana nu modific unu sau, cumpar ceva pentru ca sa il fac cum il visez chiar si in somn ....e cumplit, daca vrei sa fi bolnav, uitate la buzunar intai...cumpara ce trebuie, nu ceea ce este cel mai ieftin si nici ceea ce este foarte scump...mai intrebi pe-aici...bafta!
Belt CP CX class 450 RTF + flymentor
Walkera CB180Q class 370 RTF
Power Starr 1 V977 RTF
Angel 300 class 300 RTF
Postat 26 April 2011 - 03:44 PM
N-am incercat sa incarc acumulatorul pentru ca nu am cu ce. As putea sa fac eu un incarcator pentru acumulator...ca daca e sa cumpar unul, si n-o sa mearga n-am facut nimic, dar nu stiu ce caracteristici trebuie sa aiba?
...tensiune de iesire...intensitate
Cat despre radiocomanda, o sa vad daca se potriveste. Dupa cum povestiti probabil nu se merita sa fac una special pentru el...
Multumesc.
Postat 26 April 2011 - 04:20 PM
Balaure, prin manevrabilitate, intelegem ca modelul sa poata efectua "miscarile" unuia real; adica translatie stanga-dreapta, rotatie stanga-dreapta, translatie fata-spate si urcare coborare. Asta ar presupune un minim de 4 canale radio si o mecanica adecvata.
Flasneta aia a ta poate sa se ridice si sa se miste oarecum spre stanga-fata sau dreapta-fata, asta in cazul in care ar fi totul in regula ceea ce ma indoiesc.
In plus modelul ar trebui sa fie dotat cu un gyro (canciocul tau nu are asa ceva dar trebuie adus in discutie) care sa compenseze cuplul rotorului - asta ti-ar folosi pentru a orienta heli in ce directie vrei, exceptie facand cazul in care tu esti tata tuturor pilotilor si ai reflexe de nevastuica (s-au mai vazut cazuri).
Eu zic ca nu se merita problema unui incarcator si a unei statii, pentru ce rezultate vei obtine. Pe de alta parte, asta e doar parerea mea...
Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 26 April 2011 - 04:21 PM
Postat 26 April 2011 - 05:31 PM
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
Postat 26 April 2011 - 05:48 PM
De regula rezista cam cat tine bateria, 3-5 minute. Raportat la durata de viata e o jucarie foarte scumpa. Scopul ei principal e sa ii inchida gura lu ala micu.
Ai vrut elicopter ? uita ma elicopter. Ai vazut ca nu a mers bine ! Sa nu mai ceri prostii din astea. Eventual insotit de doua perechi de palme sa nu te mai sacaie si alta data.
In 27 Mhz sunt 6 canale mari si late. Modelele RC, chiar si cele de doi bani respecta canalele si protocolul de comunicatie astfel incat poti folosii orice statie. Nu cred ca asta se incadreaza in aceasta categorie.
OldDan a facut o intreaga poezie a acc. Nimh in mare parte gresita. In cutie a venit un transformator mic care dadea vreo 9-10V si curent mic. Se lasa la incarcare vreo 12 ore. Asta e cel mai simplu si rudimentar mod de a incarca acumulatorii. Ai o sursa de curent mic (50-100 ma) cu tensiune mai mare decat acumulatorii. Ii lasi la incarcat nici prea mult (ca ii termini), nici prea putin (ca nu sunt incarcati destul). Oricum calitatea pakului e pe masura jucariei.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 26 April 2011 - 08:55 PM
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 27 April 2011 - 08:53 AM
stiganas, la 26 April 2011 - 05:48 PM, a spus:
De regula rezista cam cat tine bateria, 3-5 minute. Raportat la durata de viata e o jucarie foarte scumpa. Scopul ei principal e sa ii inchida gura lu ala micu.
Ai vrut elicopter ? uita ma elicopter. Ai vazut ca nu a mers bine ! Sa nu mai ceri prostii din astea. Eventual insotit de doua perechi de palme sa nu te mai sacaie si alta data.
In 27 Mhz sunt 6 canale mari si late. Modelele RC, chiar si cele de doi bani respecta canalele si protocolul de comunicatie astfel incat poti folosii orice statie. Nu cred ca asta se incadreaza in aceasta categorie.
OldDan a facut o intreaga poezie a acc. Nimh in mare parte gresita. In cutie a venit un transformator mic care dadea vreo 9-10V si curent mic. Se lasa la incarcare vreo 12 ore. Asta e cel mai simplu si rudimentar mod de a incarca acumulatorii. Ai o sursa de curent mic (50-100 ma) cu tensiune mai mare decat acumulatorii. Ii lasi la incarcat nici prea mult (ca ii termini), nici prea putin (ca nu sunt incarcati destul). Oricum calitatea pakului e pe masura jucariei.
E bine de stiut pentru cei ce vor sa cumpere jucarii :blush:. Apropo de jucarii...care e treaba cu elicopterele din targul de la vitan? E ceva de capul lor?
Tu spui ca s-ar putea sa nu mearga statia la elicopterul asta?
Deci ca sa-i dau o sansa acumulatorului, trebuie sa-l incarc cu o tensiune mai mare(in cazul de fata 9-10V), si in functie de curent, sa-l las mai mult sau mai putin la incarcat...OK o sa incerc si revin.
caranfil, la 27 April 2011 - 07:46 AM, a spus:
Nu stiu, o sa ma uit, si o sa-ti zic...probabil e o chinezarie dim moment ce e o jucarie :yahoo:
Numai bine
Postat 27 April 2011 - 09:46 AM
Succes, ptr a putea tine un heli in zbor ai nevoie de minim 3 canale, 1 este pt sus si jos, 1 ptr rotire stg dr, (atat ai tu), si inca un canal pt inainte si inapoi.
Bine ai venit in clubul virusatilor, NU EXISTA ANTIDOT, si asta din cauza ca modelismul are foarte multe ramuri, cand te saturi de una incepi cu alta si tot asa pana reiei ce ai inceput, frumos in acest hoby este ca poti folosi unele chestii de la un hoby la altul, deobicei statia si incarcatorul sunt universale, 90%, dar asta este alta mancare de peste, eh, ne mai auzim...
Postat 27 April 2011 - 12:40 PM
Zeus, la 27 April 2011 - 09:46 AM, a spus:
Succes, ptr a putea tine un heli in zbor ai nevoie de minim 3 canale, 1 este pt sus si jos, 1 ptr rotire stg dr, (atat ai tu), si inca un canal pt inainte si inapoi.
Bine ai venit in clubul virusatilor, NU EXISTA ANTIDOT, si asta din cauza ca modelismul are foarte multe ramuri, cand te saturi de una incepi cu alta si tot asa pana reiei ce ai inceput, frumos in acest hoby este ca poti folosi unele chestii de la un hoby la altul, deobicei statia si incarcatorul sunt universale, 90%, dar asta este alta mancare de peste, eh, ne mai auzim...
Salut,
Ce insemna mai exact "incarcator de nimh" un incarcator/transformator obisnuit nu merge? e mai deosebit cu ceva?
Numai bine
Postat 27 April 2011 - 02:48 PM
http://en.wikipedia....hydride_battery
asta inseamna sa dai bani. Chargerul care a venit cu jucaria era un simplu traf de putere mica. Merge cateva incarcari dupa care bateria este distrusa. Asta nu e o problema caci heli este in mod normal distrus inainte.
Si daca dai banu si cumperi un supercharger tot nu se schimba situatia caci ce ai tu acolo e de foarte proasta calitate si daca poti stoarce 300mah mare lucru. Am si eu citiva astfel de acumulatori si sunt varza.
Ne intoarcem la casuta 1. Daca vrei sa il faci sa mearga o sa dai bani (posibil multi). Dupa ce dai banu o sa vezi ca de fapt nu merge. Cu alte cuvinte e un catch 22.
http://en.wikipedia.org/wiki/Catch-22
Postat 27 April 2011 - 03:44 PM
stiganas, la 27 April 2011 - 02:48 PM, a spus:
http://en.wikipedia....hydride_battery
asta inseamna sa dai bani. Chargerul care a venit cu jucaria era un simplu traf de putere mica. Merge cateva incarcari dupa care bateria este distrusa. Asta nu e o problema caci heli este in mod normal distrus inainte.
Si daca dai banu si cumperi un supercharger tot nu se schimba situatia caci ce ai tu acolo e de foarte proasta calitate si daca poti stoarce 300mah mare lucru. Am si eu citiva astfel de acumulatori si sunt varza.
Ne intoarcem la casuta 1. Daca vrei sa il faci sa mearga o sa dai bani (posibil multi). Dupa ce dai banu o sa vezi ca de fapt nu merge. Cu alte cuvinte e un catch 22.
http://en.wikipedia.org/wiki/Catch-22
Cu alte cuvinte solutia e sa fac un compromis: sa fac acumulatorul sa mearga pentru 5 minute, fara costuri suplimentare. Deci bag un transformator de 9-10 V si cu un curent de 200mA, dupa cum am gasit pe net se pare ca se va incarca in 3,9 ore.
Daca mere, mere, daca nu macar am incercat si trec mai departe...
Multumesc pentru sfaturi.
Postat 27 April 2011 - 04:15 PM
Mai trebuie sa pui la socoteala crash-urile care cam dubleaza costul, statia, bateriile si chargerul, etc.
Oricum daca te tii de buget si te limitezi la un singur model poti sa iesi destul de ieftin.
caranfil, la 27 April 2011 - 03:15 PM, a spus:
Postat 27 April 2011 - 04:47 PM
stiganas, la 27 April 2011 - 04:15 PM, a spus:
Mai trebuie sa pui la socoteala crash-urile care cam dubleaza costul, statia, bateriile si chargerul, etc.
Oricum daca te tii de buget si te limitezi la un singur model poti sa iesi destul de ieftin.
si daca ar fi sa imi recomanzi un heli pentru incepatori gata asamblat care ar fi ?
Postat 27 April 2011 - 09:22 PM
PS.Bineinteles ca mai exista si varianta SH daca gasesti...
Aceasta postare a fost editata de furios: 27 April 2011 - 09:23 PM
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
Postat 20 May 2011 - 02:41 PM
stiganas, la 26 April 2011 - 05:48 PM, a spus:
Tot respectul pentru dumneavoastra, doar sunteti MEGA membru si nu ma indoiesc de meritul dumneavoastra, in poezia mea precizam descarcarea controlata a pack-ului din motivatia "efect de memorie" (fiind Nichel Metal Hidrid), il poate tine el la incarcat si peste 12 ore ca nu se va incarca daca nu a fost facuta o descarcare controlata, nu se va mai incarca niciodata daca poseseorul lui la tot incarcat intruna fara a fi descarcat complet.Cert este ca, poate incerca si versiunea precizata de dumneavoastra cu tot respectul un amarat de aeromodelist si un prapadit in domeniu electronicii, adminstrator de sistem IT telecomunicatii iesit tanar la pensie din motiva de sanatate, DAN!
PS. Daca aveatai marea curioziatate sa cititi cateva postari de amator aeromodelist ce sunt, observati ca detaliile partii electronice chiar sunt INGINERESTI cu efortul dea fi pe intelesul oricui!
Multumesc pentru intelegere si mii de scuze daca am fost mai putin pe placul cuiva, umil imi cer scuze!
Belt CP CX class 450 RTF + flymentor
Walkera CB180Q class 370 RTF
Power Starr 1 V977 RTF
Angel 300 class 300 RTF
Postat 20 May 2011 - 05:28 PM
OldDan, la 20 May 2011 - 02:41 PM, a spus:
PS. Daca aveatai marea curioziatate sa cititi cateva postari de amator aeromodelist ce sunt, observati ca detaliile partii electronice chiar sunt INGINERESTI cu efortul dea fi pe intelesul oricui!
Multumesc pentru intelegere si mii de scuze daca am fost mai putin pe placul cuiva, umil imi cer scuze!
Ce-ai fumat, frate? Citeste-ti si semnatura si zi-ne si noua ce-i aia "calsss".