Modelism - RHC Forum: Preturi de preturi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Preturi de preturi sau cum vand unii pe bursa

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 21 April 2011 - 10:53 AM

M-am tot abtinut sa comentez in topicurile respective dar pana la urma o fac aici. Nu are nici o legatura cu regulamentele forumului, e mai mult o chestie de bun simt.

Sunt uimit ce preturi cer unii pe bursa. Nu zic ca sunt si mai uimit ca le obtin.

Concret:

- anunt pentru receptoare Orange RX compatibil Spektrum - pret pe bursa - 50 RON. Pret de la HK cu transport cu tot 30 RON. Intrebat de garantie omul zice: pai la pretul asta ... (nu ma luati cu TVA ca la banii astia e fara, oficial)
- anunt pe bursa: statie Turnigy 9x - 350 RON - se vinde fara probleme - pret adusa in tara - vreo 250 RON.
- anunt motor Turnigy. Scriu omului ca ii ofer exact cat costa cu tot cu transport (cam 3/4 din ce cere el), nici macar nu se oboseste sa raspunda.

Cam tot ce e marfa China se vinde peste pretul de achizitie, noua sau nu.

Cam tot ce e marfa de calitate se vinde sub pretul de achizitie. De fapt pierderea e cu atat mai mare cu cat a fost mai scumpa (si implicit mai buna). De axemplu am vazut un planor compozit:
http://www.rhcforum....741__hl__planor la 450 EUR. A costat lejer 1000 EUR.

Exemplele sunt nenumarate.

Una peste alta eu nu inteleg nimic. In prima instanta ma uit urat la cei care cer mai mult decat costa. Dupa aceea, cand vad ca le vand, chiar repede, ma scarpin in cap si ma gandesc ca asta e economia de piata. Cat timp sunt fraieri sa plateasca mult, de ce ar fi unii prosti sa vanda ieftin.

Cumpar o pocnitoare, o frec bine, o vand in castig. Cumpar ceva super duper, il sterg in fiecare seara de praf, il vand la juma de pret. Daca am noroc.

Exemplele date sunt de la cei care nu fac comert asa ca nu are rost sa mutam dezbaterea spre speculantii care sug sangele poporului (si slabesc comertul local)
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 April 2011 - 11:23 AM

Imi inchipui ca nu toti stapinesc suficient procedurile comerciale in engleza, nu or fi asa sofisticati sa plateasca cu plastic, sau timpul (care costa pentru fiecare altfel)....
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 April 2011 - 11:39 AM

Avantajul statutului de "modelator", desi ai precizat din start ca nu ai comentat in topicele la vanzari, tot poti incalca regulamentul, chiar si colateral, nu toti forumisti de rand isi permit asta...
Am "comentat" si eu in postul cu statia de 350 lei, dar criptat, ca in filmele RO de dinainte de 89... de fapt acolo trebuia sa se citeasca, "cum, s-a dat drumul la comentat preturi?! ca ce as mai avea si eu de dat in gat niste bisnitari..."
Pai lansarea de flame-uri in topicele de vanzari e una, si educarea "publicului" e alta, si orice moderator o poate detecta din prima privire... si apoi, mai exista si butonul de raportat abuz, suficiente ca sa se poata comenta si la vanzari, intr-un mod civilizat, daca se doreste...
Daca unii nu au plastic si dorinta sa invete, pot apela la altii, care ii pot ajuta, fara nici o obligatie, fara a fi automat catalogat ca ala care "aduce". Doar ca, asa pierd magazinele, si ajungem la cercul vicios...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2011 - 12:03 PM

Tocmai aici e spilul. Nu e vorba de bisnita. Pur si simplu merg bine la vanzare. De ce sa vand cu 30 RON daca se vinde cu 60 RON ? Nu e nici un abuz. Pur si simplu ma minunez cat de cautata e marfa ieftina china.

E posibil sa fie si chestia cu frica de a cumpara de pe net + bariera limbii. Dar oricat de fricos si nestiutor de engleza ai fi tot poti sa incerci sa cumperi un servo de 3 USD. In cel mai rau caz pierzi 5 USD (bagam si transport) + e 100% legal fara vama, fara TVA.

La un magazin local dau un ban in plus deoarece cumpar cand am nevoie, vad marfa, vorbesc la telefon, toata lumea stie avantajele comertului local. Renato tu tot crezi ca am ceva avataje cu statutul de moderator, statutul vine din ceea ce postezi dea lungul timpului. Ca moderator am un salariu modest, nimic mai mult :p

Eu cand vand ceva luat din China de regula cer pretul fara transport (adica un receptor de 8 USD cer 24 RON). Asta daca e in stare perfecta.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 21 April 2011 - 12:20 PM

0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 April 2011 - 12:27 PM

Aha... si daca unul, ca privat, posteaza pe bursa ca vrea sa ajute piata de modelism, si are jde chestii, noi, aduse special in scopul asta, care le da pe pretul cat l-a costat, pana la ultimul cent, inclusiv transportul, ca nu s-au teleportat 5k de acumulatoare direct la el in casa, si ceva vama, ca la 20 bucati nu te astepti la ingaduinta din partea vamesului, asta cum o incadram ?
Si, mai ales, individul e de laudat, sau de blamat ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 April 2011 - 12:28 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2011 - 12:55 PM

E o initiativa minunata dar pe termen lung nu cred ca merge.

- Se aduna foarte multi bani foarte repede;
- multe chestii se vor acoperii de praf la tine acasa;
- o sa incepi sa pui mici adaosuri sa acoperi costurile operationale;
- o sa ajunga ceva nici cal nici magar din care toata lumea o sa fie nemultumita.

Eu m-am gandit un timp la altceva (care exista prin alte parti).

Un mic club, asociatie. Fiecare membru contribuie la fondul de rulmet. Clubul are un numar de scule in comun, chestii pe care nu are rost sa le cumperi, de genul: cleste de sertizare servo, turometru optic, anemomnetru, chestii din astea si un fond de piese de schimb dupa care astepti sa vina mai mult de 1 luna. De exemplu la heli, clubul are un kit complet de Trex 450, 500, 600, Protos, etc. Rupi heli - ai tot ce trebuie la indemana, il repari, cumperi piesele si completezi kitul.

Vezi postarearenatoa, la 21 April 2011 - 12:27 PM, a spus:

Aha... si daca unul, ca privat, posteaza pe bursa ca vrea sa ajute piata de modelism, si are jde chestii, noi, aduse special in scopul asta, care le da pe pretul cat l-a costat, pana la ultimul cent, inclusiv transportul, ca nu s-au teleportat 5k de acumulatoare direct la el in casa, si ceva vama, ca la 20 bucati nu te astepti la ingaduinta din partea vamesului, asta cum o incadram ?
Si, mai ales, individul e de laudat, sau de blamat ?

0

#7 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 21 April 2011 - 03:29 PM

Eu am incercat sa semnalez un pret prea mare,raspunsul a fost o ''palma''(warn).Probabil ca un incepator nu stie de pretul real al statiei(e aia de la 350 ron)si cade in capcana,astfel platind prea mult.

Nu conteaza ca nu stii boaba de engleza sau alte limbi,google trasnlate traduce cat de cat bine.

Propun ca preturile prea mari(mai mult de 20-30 ron decat in magazin,daca e hk pretul+transport)sa se pedepseasca!
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 21 April 2011 - 05:00 PM

Din ce citesc aici,toata lumea are dreptate.
Nu vad ce am putea face.Daca moderatorii isi iau raspunderea ca semnaleze preturi prea mari,sigur iese scandal,ca pana la urma scapa un anunt si cumparatorul o sa reclame ca nu l-a atentionat moderatorul x sau y.De aceea nu se accepta prin regulament comentariile la vanzari.
Este o piata perfect libera in sectiunea bursa,si eu consider ca asa trebuie sa fie.
Cel care cumpara este singurul care trebuie sa fie informat din toate punctele de vedere.Daca cumpara fara sa aibe la dispozitie toate informatiile de piata in mod cert se poate pacali.
Teorie: sa nu incurcam conceptul de valoare cu cel de pret.
Valoarea se defineste asa:

Citeaza

“Valoarea de piatã este suma estimatã pentru care o proprietate va fi schimbatã , între un cumpãrãtor decis şi un vânzãtor hotãrât, într-o tranzacţie cu preţ determinat obiectiv, dupã o activitate de marketing corespunzatoare, în care parţile au acţionat în cunoştinţã de cauzã, prudent şi fãrã constrângere.”

In cazul de fata putem defini o valoare speciala(nu de piata) si anume valoarea chinezismelor care costa 30 de lei si se vand dublu;cel care plateste dublu (sper) stie de ce plateste dublu.Ori are nevoie repede,ori nu vrea sa-si dea numarul de card pe net ,ori...,ori....
Daca este pur si simplu neinformat sau incepator si nu sta sa citeasca/caute inainte sa arunce banii pe ceva, nu cred ca ar trebui sa se bage cei mai informati/vechi/moderatori/etc.

Stefan a constatat un fapt si l-a semnalat.Este un tip de aberatie de piata legata de raritate si dorinta/putinta.Un receptor sigilat de 10 usd este extrem de rar la vanzare,in timp ce anunturi despre un receptor sh de 50-100 de usd sunt destule.De accea apar astfel de "inechitati" in preturile de vanzare.
Sunt deschis pentru orice discutie sau eventuala modificare de regulament.
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 21 April 2011 - 06:52 PM

@Silviu66-perfect adevarat.

Sa va povestesc ce am patit zilele trecute:
am constatat ca la una din masini (a sotiei, si va concura cu ea pe 30 Aprilie...) servo-ul este stricat. Sunt fan Savox si imediat am cautat pe net (la magazinele on-line). Chiar la mine in oras acelasi servo 257 RON dar nu era pe stoc si ceva mai incolo pe harta, 325 RON, la care s-a adaugat si costul curieratului. Acum spre amuzamentul tuturor va spun si ca, a doua zi, cei de la mine din oras, cand au facut inventarul (fizic) au gasit acel servo...
No comment.

PS: cum s-ar aplica in aceasta situatie masurile cerute in postarile anterioare? Sa va mai spun ca ambele magazine sunt prezente pe acest forum...?
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#10 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 21 April 2011 - 07:58 PM

Vezi postareafasconal, la 21 April 2011 - 06:52 PM, a spus:

@Silviu66-perfect adevarat.

Sa va povestesc ce am patit zilele trecute:
am constatat ca la una din masini (a sotiei, si va concura cu ea pe 30 Aprilie...) servo-ul este stricat. Sunt fan Savox si imediat am cautat pe net (la magazinele on-line). Chiar la mine in oras acelasi servo 257 RON dar nu era pe stoc si ceva mai incolo pe harta, 325 RON, la care s-a adaugat si costul curieratului. Acum spre amuzamentul tuturor va spun si ca, a doua zi, cei de la mine din oras, cand au facut inventarul (fizic) au gasit acel servo...
No comment.

PS: cum s-ar aplica in aceasta situatie masurile cerute in postarile anterioare? Sa va mai spun ca ambele magazine sunt prezente pe acest forum...?

Si eu mam intrebat acelasi lucru,de ce tot timpul se pune problema persoanelor fizice care isi pun adaos la un anume produs si la firmele autorizate care iau tot de pe china nu se comenteaza nimic.Eu am vazut ca este vorba despre statia mea mai sus care a fost la vanzare unde ma simt nevoit sa ma repet ca acela a fost pretul cu care am cumparato eu din tara si am cerut tot atat ,pot dovedi insa nu are rost.Problema este ca au mai fost asemenea statii la vanzare si au fost la acelasi pret insa nimeni nu a comentat,stima si PASTE FERICIT.
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#11 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 21 April 2011 - 08:02 PM

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 21 April 2011 - 07:58 PM, a spus:

insa nimeni nu a comentat

Pai scrie in regulament sa nu comentezi pe subiectul de vanzare :pardon: , de aici si lipsa lor.

Paste fericit si din partea mea tuturor!

Aceasta postare a fost editata de protheus: 21 April 2011 - 08:02 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#12 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 22 April 2011 - 07:44 AM

Eu zic sa nu va mai bateti capul cu probleme d'astea.Lasati oamenii sa-si vanda scump ce au de vandut si pe ceilalti sa arunce cu banii.Cine cumpara ori e disperat(a trantit modelul si ii trebuie acum piesa),ori nu cunoaste marfa(are timp sa invete).Beneficii sunt de ambele parti,unul castiga bani iar altul isi face treaba.Eu nu vad in asta o problema asa mare.
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Neekos: 22 April 2011 - 07:45 AM

RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#13 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2285
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 22 April 2011 - 07:49 AM

Bataia pe chinezisme este o consecinta a lipsei de cultura in domeniul modelistic. Din pacate, magazinele din Romania nu au reusit decat in mica parte sa educe incepatorii in acest sens. Cu ani in urma magazinele din Ro aduceau componente de calitate de la Robbe, Graupner, Multiplex, MVVS si Aviomodelli. In ultimii 2 - 3 ani s-a migrat catre Jamara, Ripmax, Tower Pro, Artech si alti producatori de categoria a II-a sau mai rau.

Eu m-am ferit de produsele chinezesti preferandu-le pe cele europene si americane deja consacrate. In contextul ultimilor ani, asta inseamna ca nu prea mai cotizez la magazinele locale (chiar daca inca se mai gasesc si produse de calitate) si ca pierd mult la revanzare deoarece cumparatorii lipsiti de cultura compara un servo digital JR de 50 Euro cu unul Tower de 30 RON. Asta e tara, pana la urma e alegerea mea sa traiesc aici (deocamdata). Pe Ebay as obtine preturi mai bune dar cand se observa ca sunt din Romania nu mai liciteaza nimeni. Inca o consecinta nefasta a traitului in aceasta tara...
Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#14 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 22 April 2011 - 10:38 AM

In orice bussiness pretul are primul cuvant.Pe planul secund se afla din pacate calitatea.Asta se aplica la majoritatea cumparatorilor.Desigur exista si o categorie care se uita in primul rand la calitate,nemaicontand pretul,dar este minoritara.Majoritatea judeca astfel:am de ales intre doua lucruri care fac acelasi lucru.Unul e de firma,stiu ca e mai bun dar costa dublu;celalalt e no name,stiu ca e mai prost,dar cat de prost poate sa fie ?Las'ca merge!
Referitor la magazinele din Romania,ele vand tot marfa China,dar la preturi de 3-4ori mai mari ca acolo.E adevarat ca platesc taxe si alte minuni,dar eu ca si cumparator aleg sa comand direct acolo si ma scot super bine.Imi pare rau ca le stric socotelile dar nu pot sa platesc un produs de trei ori doar ca il cumpar repede de aici.Prefer sa astept 3 saptamani,fac o comanda mai mare si imi iau tot ce am nevoie.Unde mai pui ca sunt magazine la noi care nu au mai nimic.Nu stiu decat vreo doua unde poti gasi aproape tot ce ai nevoie.
RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#15 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 02-May 10

Postat 24 April 2011 - 09:37 AM

Vezi postareastiganas, la 21 April 2011 - 12:55 PM, a spus:

Un mic club, asociatie. Fiecare membru contribuie la fondul de rulmet. Clubul are un numar de scule in comun, chestii pe care nu are rost sa le cumperi, de genul: cleste de sertizare servo, turometru optic, anemomnetru, chestii din astea si un fond de piese de schimb dupa care astepti sa vina mai mult de 1 luna. De exemplu la heli, clubul are un kit complet de Trex 450, 500, 600, Protos, etc. Rupi heli - ai tot ce trebuie la indemana, il repari, cumperi piesele si completezi kitul.

Da, eu sunt clar de acord cu propunerea ta. Si cred ca sunt foarte multi modelisti care au cumparat scule ca sa le foloseasca doar o data sau de doua ori - asa ca din punctul meu e mai simplu sa cer imprumut decit sa cumpar si sa zaca nefolosita.
A se vedea cazul meu cu cheia dinamometrica.
Clubul poate sa cumpere piese/scule dar sa existe si un fond de donatii gen mocca de pe forum beneficiarul fiind clubul. Ai un cleste pe care nu-l foloosesti? Da-l la club!!!
Serios e o initiativa pe care as vrea sa o vad realizata, si in care ma pot implica, total dezinteresat din punct de vedere financiar. In plus vara asta as vrea sa-mi mut atelierul de modelism intr-un spatiu dedicat si mai mare, deci as putea sa pun la dispozitia clubului un prim spatiu.
Am curte unde pot primi adunari zgomotoase, banc pentru rodaj termice, conexiune internet wireless, filtru de cafea si sunt dispus sa ascult la difuzoarele din curte si altceva decit metall cu conditia sa nu fie manea (risti sa fi batut daca vei cere asa ceva).

0

#16 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 25 April 2011 - 01:21 PM

Vezi postareapilo, la 21 April 2011 - 03:29 PM, a spus:

Eu am incercat sa semnalez un pret prea mare,raspunsul a fost o ''palma''(warn).Probabil ca un incepator nu stie de pretul real al statiei(e aia de la 350 ron)si cade in capcana,astfel platind prea mult.

Nu conteaza ca nu stii boaba de engleza sau alte limbi,google trasnlate traduce cat de cat bine.

Propun ca preturile prea mari(mai mult de 20-30 ron decat in magazin,daca e hk pretul+transport)sa se pedepseasca!

N-ai primit o "palma" ci o simpla atentionare. Pentru flame si atitudine, mai exact. Navomarius a cerut in prima instanta pe statia aia 350 lei, exact cat costa in doua magazine (am verificat). Tu nu i-ai propus sa-i dai 300 lei ci l-ai luat cu "Prietene nu te supara..mai calculeaza pretul odata...350 ron prima varianta.Oricine se gandeste ma e 60$ la HK.Hai si 20 $ transport.Hai inca 10$ de vama taxe etc.Avem 100 dolari.Punem 3 lei dolarul=300 lei.De ce 350?" (te-am citat exact deoarece topicul desi e inchis nu s-a sters inca iar m,esajul tau este inca acolo, dar vizibil doar ptr moderatori). Nici macar nu l-ai intrebat daca accepta 300 lei ca poate ajungeati la o intelegere. Din postarea ta nu reiesea ca ai fi vrut sa cumperi ci doar sa inflamezi. Si macar sa fi fost o diferenta substantiala de pret caci atunci as fi fost de partea ta. "Palma" va fi cand vei primi vreo restrictie sau suspendare ca vad ca mai ai 70% luati pentru lucruri mai grave si ar trebui sa-ti revezi atitudinea.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu