Modelism - RHC Forum: Tren de aterizare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Tren de aterizare Cum ?

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 21 January 2005 - 10:58 AM

Urmeaza sa fac un model care are nevoie de tren de aterizare. Ca incepator in ale contructiei sunt deschis la sfaturi.
Vreau sa stiu din ce se face un tren de aterizare , cum se face .Daca exista materiale in comert si de unde pot sa le iau. etc .
Trenul meu nu e ceva complicat trebuie sa fie simplu de facut (pentru ca nu prea am scule ) sa fie usor (pentru ca se va monta pe un FUN-FLY cu motor de 4.2 CC ) .

PS: Nu ma bagati in fibra de carbon sau mai stiu io ce pentru ca nu e utila informatia la momentul asta. Daca cumva vreti sa scrieti despre asta incepeti cu locul de unde se cumpara fibra de carbon , fibra de sticla, rasini si ce mai trebuie pentru ca altfel nu are rost .

Bafta mare
DT
0

#2 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 21 January 2005 - 11:37 AM

pai te duci la .. magazine si cauti o folie aluminiu de vro 3 - 5 mm .. si pe urma o tai ! gen fuego .. sau cum vrei tu
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#3 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 11:45 AM

Asta stiam si io. "Du-te la magazin si ia" . Simteai nevoia sa scrii ceva pe forum sau ce ?
De la care magazin ? Cu ce o tai ? Care 5 mm ca aia de la fuego are MAXIM 2 mm si fuego e mult mai gru fata de ce vreau eu sa fac. E un singur fel de foaie de aluminiu ?
Daca incercati sa NE ajutati pentru ca sunt sigur ca mai sunt si altii care au nevoie de informatii incercati sa evitati lucrurile evidente .
Acum probabil ca o sa apara mesajele in care diversi ne anunta ca ei nu stiu cum se face. :angry: :angry: :angry:
DT
0

#4 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 21 January 2005 - 11:54 AM

Eu nu stiu cum se face....sarma de arc!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#5 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 12:19 PM

Ca asta din poza vreau sa fie. Pare simplu. Dar nu stiu de unde sa incep. De unde sa iau material . Cu ce sa il tai ? ce fel de material sa iau ? Se poate face si din altceva in afara de duraluminiu ? Daca da CUM !

E ceva simplu dar daca nu ai mai facut nu stii cum sa il faci .

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1106302771.jpg

DT
0

#6 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 21 January 2005 - 12:26 PM

Lasa Marinero sa ii zic cum l-am facut eu simplu si eficient:
materiale: una bucata rigla scolar comunist de lemn (30cm)
una pereche role ale surorii, ramase mici din care se scot doua roti cu rulmenti si shurub si (foarte important) o parte din suportul din plastic ce le sustine
se dau, in plasticul mai sus amintit, gauri cu burghiu de 3,5mm, in rigla de scolar la fel, si cu nite bucati de tabla de aluminiu de 1mm (sa zicem 20*50mm suprafatza) se pun rotile de role la capatul riglei de scolar comunist...
rigla cu pricina se prinde de aeromodel prin intermediul unor bucati de placaj PFL de 4mm (din care taiam figurine la traforaj)
detaliile le rezolvi dupa bunul plac, daca mie mi-a iesit care nu am tangente cu mecanica sigur iese oricui

drept dovada a fiabilitatii acestui sistem in unicul si ultimul crash al aeromodelului echipat cu acesta bijuterie inginereasca singura chestie ce nu s-a rupt a fost trenul de aterizare.

P.S. descrierea de mai sus nu este o gluma! efectiv asa am facut eu un tren de aterizare

Succes!
0

#7 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 12:31 PM

uite ca nu am vazut mesajul lui ZOD sa vad ce-i trebuie. dar pun o poza cu ce mi-a iesit mie :angry:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1106303635.jpg

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 21 January 2005 - 12:33 PM

0

#8 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 12:44 PM

Zod .. magazine cu materiale de constructii !! unde au piiese de aluminiu ... iei de 1 - 2 -3 depinde si cat e avionul de greu .. sa nu se indoaie trenul .. la atereizare .. de taiat se poate taia cu bomfire de metal sau cu fierastru electric ... cu panza de metale !!!
daca ai noroc .. poatte rogi pe cineva iti taie .. sau te duci cu planul acolo .. mai dai ceva in pluis si ti-l taie iei
Galeria mea
0

#9 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 12:46 PM

Eu am aratat unde poate ajunge nebunia datorata imaginatiei prea bogate, poate la altii nu merge asa departe. Insa lasand gluma la o parte, daca atunci vedeam produsul de mai jos nu faceam pratrasnaia aia!
http://www.rhc.ro/produse.php?cPath=3_87&p...products_id=824
0

#10 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 21 January 2005 - 01:10 PM

la praktiker au platbanda de aluminiu. eu am cumparat de 3x30x1000 [mm] cu 150000 si ies la trenuri de aterizare cate vrei. lam pus pe un model de 1.8kg si nu avea nimic nici daca il aterizam un pic mai tare. de indoit il indoiesti pe menghina fara probleme.

red
come to the dark side. we have cookies!
0

#11 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 01:39 PM

eu de aceea ziceam de 5 pt ca ... eiu am plan la :angry: Sukhoi .. de 3 .5 kg - deci grosimea depinde de greutatea avionului !
Galeria mea
0

#12 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2005 - 01:39 PM

Am cautat la bricostore si am gasit doar din aia cu gauri . Despre aia vorbesti ?
DT
0

#13 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 21 January 2005 - 05:12 PM

Nu ZOD, Red a zis Praktiker si acolo se gasesc, linga tevi si bare rotunde de aluminiu si alama. Au un panou de reclama cu firma "Alfer". Cel putin in Praktiker din Militari.
`

Aceasta postare a fost editata de navigator: 21 January 2005 - 05:14 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu