Bun gasit, dupa ce am scos de la naftalina acest model, am avut ceva surprize dupa penultimul zbor. La aterizarea mai brutala reusita acum ceva zile, am reusit sa rup clema de plastic ce prinde aripa de fuselaj in partea anterioara.
IMG_3556.JPG (117.4K)
Number of downloads: 35
Problema asta s-a remediat prin inlocuirea clemei cu alta la fel.
In aceiasi aterizare s-a rupt si "balamaua" de pe extrema dreapta a profundorului.(profundorul si deriva sunt dintr-un fel de depron de 2-3mm cu o folie ciudata peste). Aceste balamale sunt de fapt o strangulare a profundorului pe linia de indoire.
Am separat partea mobila de cea fixa, am eliminat surplusul de material ramas in urma taieturii si am montat 4 balamale. In acest fel partea mobila se misca mult mai usor decat inainte.
O alta problema am intampinat-o cand am vrut sa fixez aripa de fuselaj dupa montarea bateriei. In mod normal aripa se fixeaza cu clema de plastic in partea anterioara, iar in partea posterioara de prindea cu un surub M3, intr-o piulita lipita pe o intarirura diin plastic in interiorul fuselajului.
IMG_3421.JPG (108.32K)
Number of downloads: 35
Cu timpul adezivul folosit s-a desprins si nu am mai reusit sa prind surubul in piulita. Pe camp am rezolvat problema cu scotch in 2 straturi si la zbor linistit a tinut.
Acasa am montat o piulita captiva M4intr-o bucata de placaj pe care am lipit-o in interiorul fuselajului in dreptul orificiului pentru surub. Am largit gaura din aripa si cea din fuselaj, apoi am prins aripa de fuselaj cu surub pana s-a intarit adezivul.
Ieri am fost la zbor mai pe seara cu noi reglaje si sper sa nu fie adevarat, dar am un sentiment ciudat legat de regulator.....parca motorul nu mai trage ca inainte si modelul oboseste cam repede desi a supt doar 500mAh din 1250 cat are bateria :wacko::wacko:
Vom vedea......oricum este in asteptare un BL 3015/21 cu ESC de 30A si LI-PO de 1800mAh, daca astea originale se duc.....<_<
Tot la zborul de ieri am constatat ca ESC are si programare pentrua fi utilizat cu frana sau fara. Am nimerit din greseala, incercand sa calibrez stick-ul pentru motor, setarea ESC-ului in care elicea continua sa se invarta liber dupa ce opresti motorul din statie. In acest mod elicea se oprea la aterizare doar in iarba dupa ce modelul ateriza. La inceput nu mi-am dat seama despre ce e vorba, am incercat sa remediez problema din trim dar numic. Mi-am amintit apoi, ca sunt ESC cu acesta functie si cand am refacut operatiunea de calibrare, totul a revenit la normal, adica motorul se opreste cu stick-ul la 0 si modelul planeaza liber pana la sol.
Cam astea sunt ultimele modificari facute la acest model.
Cu stima,
Alex g.