Modelism - RHC Forum: Acrobat Benzinar - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Acrobat Benzinar Sfaturi

#1 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 March 2011 - 04:28 PM

Buna ziua, de mult imi doresc sa cumpar un acrobat benzinar. Dupa multe ore de zbor, cu foarte multe experiente placute si neplacute, incep sa imi doresc un avion de acrobatie de calitate, si care sa imi permita sa fac cele mai mari nebunii. Am de ales dintre un Extra, Un S-bach, si Yak sau Edge.

Nu vreau cu anvergura mai mare de 2,3m pentru ca sunt foarte scumpe.

Pretul maxim cu tot ce am nevoie ca sa il zbor vreau sa fie pana in 3000 lei.

Nu vreau cu anvergura mai mica de 1,85m.

Vreau calitate, si sa fie neaparat benzinar de minim 30cc.

Puteti varog sa imi recomandati niste modele, si sa imi spuneti de unde pot sa le cumpar.

Va multumesc, astept raspunsurile voastre cu nerabdare.
0

#2 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 27 March 2011 - 08:10 PM

1 - pentru un model de 2,2 m nu cred ca ajung 3000 Ron decat daca faci rabat - ori la model ( sunt unele chinezesti dar naspa ) ori la electronica - astea in situatia in care nu ai de gand sa pui si alt motor afara de DLE - daca te bagi pe 3W, OS, Mintor sau alt ceva similar deja ai nevoie de buget marit.

2 - as opta pentru model pana in 2 m ( mai usor de transportat , depozitat , mai ieftin , motor mai mic deci si el mai ieftin etc ) si nu as face rabat la calitatea servourilor daca vrei nebunii de 3D.

As recomanda :

Produs de Sebart :

Sukhoi 29S 140E
Wing Span 194 cm
Lenght 192 cm
Wing area 82 dm2
Weight 4.000/4.200 gr
RTF less battery
Radio: 6-Channel
with 5 digital and
metal gear servos

Recommended electric power set up:
Motor: Hacker A60-22S
ESC: Jeti/Hacker 99A
Battery: Flight Power
3700-10S or 4250-10S
Propeller: APC 20x10E

Faci abstractie de recomandarea cu motorizare electrica.
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#3 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2011 - 08:32 PM

Ms mult , apreciez ca ti-ai dat interesul in raspuns, dar am spus ce modele vreau si nu am specificat nimic de Sukhoi :| Varog ceva dintre modelele preferate de mine daca imi recomandati undeva ceva.

Va multumesc!
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2011 - 08:49 PM

Nu mi-am dat nici un interes .. a fost doar o recomnadare foarte pertinenta - l-am vazut la zbor .
La noi la Club se zboara : Sbach 2,2m si 2,7m , Yak Carden 2,2m , YAK 2,2m Extreme Flight , Katana Krill ( composit ) , Yak 3m 3W ( composit ) Extra Carf 2,3m ( composit ) Sukhoi Sebart 2,2 si multe altele .

Intre Yak si Sukhoi nu sunt prea multe diferente de aspect decat pentru un cunoscator rafinat si vazanad ca nu ai un anume model din care sa faci un scop in viata ci ai insirat o lista gen mere, pere, corcoduse si ceva dude ... am indraznit sa te deranjez - scuzele mele .

Revenind : pentru ca ai amintit de motor de 30 cmc ( la cele de peste 2m vei avea nevoie de peste 50 cmc) pana in 2m mai poti opta pentru EXTRA Extreme Flight 78 inch.

P.S.

Svetlana Kapanina zboara si pe Sukhoi - nu imi place EDGE-ul deloc .

Fisiere atasate

• Fisier atasat  EXTRA.jpg (60.81K)
    Number of downloads: 72

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 27 March 2011 - 08:51 PM

0

#5 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 27 March 2011 - 09:39 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 27 March 2011 - 08:49 PM, a spus:

Da! Dar pe Su31 nu 29... :lol:
Scuze de gluma off-topic, dar nu m-am putut abtine...chiar eram cu ochii pe subiect, caci si eu ma documentez si compar pentru un 1,7 - 2,2 m.

Fisiere atasate

0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 27 March 2011 - 09:45 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 27 March 2011 - 08:49 PM, a spus:

P.S.

Intre Edge si Sukhoi eu as alege Svetlana....

On topic. Modelele de acrobatie pe care scrie Yak, Sukhoi, Edge, etc, pastreaza foarte putin din modelele reale. Bugetul tau e cam mic pt 2,2m se preteaza mai mult pt 1,85-2m, daca vrei si ceva electronica de calitate pe ele.
Acuma, ce ai putea alege: Katana S-120 (392E) si Sukhoi S-140(487E) de la Sebart, pe astea pui linistit DLE-30;
Extra de 78'de la ExtremeFlight (525E kit-ul)
Yak 54 si Sbach de 73' de la Pilot-rc (cam 450E kit-ul)
DLE-30 e 250e

Avand in vedere bugetul tau, as merge pe Katana 120 de la Sebart, care e un model excelent ca si comportament, iar de calitate nu mai vorbesc. Iti raman cam putini bani pt electronica.

La limita poti pune 5 bucati Hitec 645mg, analogice, au 9,6kg si 0,2 secunde la 6v (32 euro/buc adica 160 euro tot)
Cam aici s-a terminat bugetul tau, am ajuns la 800 euro.
Mai ai nevoie de: Servo pt. acceleratie (merge unul cu angrenaj metalic de 3-4 kg forta), pack-uri receptie+ u-bec dublu,
pack aprindere, sw mecanic aprindere, elice si rezervor.
)
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#7 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 07:03 AM

Ce parere aveti despr: http://phoenixmodels...848-p-2127.html

Sau : http://phoenixmodels...0mm-p-2873.html

Care dintre ele ati alege, am auzit ca primul este o porcarie, si ca al 2 -lea ar mai bun. Vreau sa vad ce parere aveti voi, pentru ca este o decizie foarte importanta la un pret prea mare ca sa ma grabesc, sau sa nu tin cont de profesionisti.

Aceasta postare a fost editata de Neagoe Adrian: 28 March 2011 - 07:05 AM

0

#8 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 28 March 2011 - 07:20 AM

@ Neagoe Adrian
http://phoenixmodels...0mm-p-2873.html
L-am avut dar cumparat de la lindinger, il are si zozo.
Este un model bunicel, dar cu mvvs 26 si servo hitec de 8kg gata de zbor a ajuns undeva pe la 5 000 lei. Daca vrei mai multe amanunte despre el mai vorbim.

Fisiere atasate

Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#9 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 07:33 AM

Vezi postareaold-boy, la 28 March 2011 - 07:20 AM, a spus:

@ Neagoe Adrian
http://phoenixmodels...0mm-p-2873.html
L-am avut dar cumparat de la lindinger, il are si zozo.
Este un model bunicel, dar cu mvvs 26 si servo hitec de 8kg gata de zbor a ajuns undeva pe la 5 000 lei. Daca vrei mai multe amanunte despre el mai vorbim.

Vad ca modelul costa 1000 de lei...sunt extrem de curios unde ai aruncat tu acei 4000 lei. Un motor pe benzina il iau de pe hk cu 1000 lei, servouri cam 600 lei, ubec dublu, si Lipo de 2 celule astea la cam 150 lei, Pentru motor aprindere mai trebuie alimentare. Tinand cont ca am radiocomanda.

Poti terog frumos sa im ispui exact ce ai tu pe model si cat ai dat pe ele. Sunt foarte curios. Multumesc de efort.
0

#10 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 28 March 2011 - 08:01 AM

Vezi postareaNeagoe Adrian, la 28 March 2011 - 07:33 AM, a spus:

Vad ca modelul costa 1000 de lei...sunt extrem de curios unde ai aruncat tu acei 4000 lei. Un motor pe benzina il iau de pe hk cu 1000 lei, servouri cam 600 lei, ubec dublu, si Lipo de 2 celule astea la cam 150 lei, Pentru motor aprindere mai trebuie alimentare. Tinand cont ca am radiocomanda.

Poti terog frumos sa im ispui exact ce ai tu pe model si cat ai dat pe ele. Sunt foarte curios. Multumesc de efort.

Pai si io sunt curios ce servouri pui tu de 600 de lei pe avion de 1.8 m . Sunt cam 6 servouri in care trebuie sa ai incredere... Asa cum ai zis si tu vrei ceva bun de data asta adica sa aiba puterea care trebuie si sa isi tina puncul de 0 perfect.

Pe mine de ex Funtana S140 de 2m cu motor de 28 cc m-a costat aproape 1800 euro. 500 euro modelul , 600 euro motorul 500 euro servourile, regulatorul pt 2 lipo 90 de euro , elicea 20 de euro ...2 lipo 30 de euro bucata si inca cateva acceosorii mici gen furtun benzina tot felul de suruburi eche lipici.. Astea sunt preturile aproximative ca nu mai stiu cat costa transportul. Totul a fost din europa si daca nu ma insel undeva la 100 de euro cu totul.

Pitts-ul challenger care are doar 1.4 m anv m-a costat si mai mult.

Depinde de ce anume vrei sa pui si ce compromisuri vrei sa faci.

Si nu inteleg de ce zici ca "a aruncat" ? Ai stabilit brusc ca sunt aruncati.

ps : Daca doresti iti pot da si link-ui cu toate componentele.

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 28 March 2011 - 08:04 AM

DT
0

#11 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 08:16 AM

Vezi postareaNeagoe Adrian, la 28 March 2011 - 07:33 AM, a spus:

Poti te rog frumos sa im ispui exact ce ai tu pe model si cat ai dat pe ele. Sunt foarte curios. Multumesc de efort.

aaaa . acum am vazut ca am postat odata cu ZOD si cam aceeasi idee razbate - ar trebui sa ii achit drepturi de autor sa nu se creada ca am plagiat ...

Nu pe bune .... tu vrei niste recomandari pe baza experientei colegilor sau sa iti satisfaci curiozitati ? Si de ce spui ca a aruncat 4.000 RON ? ... dupa modul in care ai inceput se pare ca tu o sa arunci cei 3.000 Ron ca numai model de 3D nu o sa obtii - adica cati bani dai atat o sa faca .

Daca iti spun ca eu pe un model ( Katana Sebart 120 - recomandat de MlGore putin mai sus ) am 5 Servouri de 100 Euro Bucata , un digi switch dublu de 120 Euro , doua pack-uri FlightPower 2S de 35 Euro bucata .... cam la cat se aduna - ia sa vedem asa din " curiozitate "

: 5x100+120+2x35 = 695 Euro - mai punem ( tot din curiozitate ) un motor metanol Saito 150 4T - 409 Euro , o elice carbon Mejzlik 18X6 la 43 Euro ....si putina recapitulare :

695 + 409 + 43 = 1.147 EURO * 4.0881 RON/Euro = ????? cat e halatu, cat e halatu ?

Mai punem si un con de carbon ... sau deja te incurci la socoteli ?

Tare curios sunt ce servouri sunt alea care din 600 ron iti poti lua 6 buc ( 2 eleron, 2 profundor, 1 directie,1 acceleratie si zero pe sock ca aici pui o tija si care
sa si : "...., si care sa imi permita sa fac cele mai mari nebunii."

Caci de restul ..... " incep sa imi doresc un avion de acrobatie de calitate " o sa fie mai greu de realizat partea cu calitatea si s-ar putea sa ramai doar cu dorinta .
P.S.

acum serios vorbind ( daca vrei ) :

1 - cauta un model care sa aiba lungimea cat mai apropiata de anvergura ( daca va fi mult mai scurt va fi mai greu de
zburat ) si ca sa iti dau un exemplu convingator fa testul ala renumit - adica :

incearca ( din curiozitate ) sa tii in echilibru pe varful degetului un creion si dupa aceea incearca cu o coada de matura.
Extrapolezi gandirea si iti imaginezi in cele doua situatii ca vrei sa tii modelul in hover --- ee.. la ce concluzie
ai ajuns ? - intreb si eu " din curiozitate ".
2 - sa fie cat mai usor ( compari cu modele similare ca dimensiuni )
3 - daca chiar vrei un acrobat de calitate ... indreapta-te catre marci cunoscute si REcunoscute .

Muulta bafta in alegerea caci sigur o sa ai nevoie !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 March 2011 - 08:20 AM

0

#12 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 08:51 AM

...

Aceasta postare a fost editata de Neagoe Adrian: 28 March 2011 - 08:53 AM

0

#13 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 08:58 AM

Ajung la neplacuta concluzie ca nu pot sa imi permit un aeromodel de 2m. Totusi mai pun o ultima intrebare. La 3000 lei ce acrobat imi recmandati?
0

#14 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaNeagoe Adrian, la 28 March 2011 - 08:58 AM, a spus:

Ajung la neplacuta concluzie ca nu pot sa imi permit un aeromodel de 2m. Totusi mai pun o ultima intrebare. La 3000 lei ce acrobat imi recmandati?

http://www.rhcforum....d-yak-54-86-qq/ mai negociezi putin sau mai strangi ceva ( nu mult) si gata

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 March 2011 - 09:09 AM

0

#15 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 28 March 2011 - 09:19 AM

Salut,

La 3000 de lei nu cred ca poti sa iei ceva mai mare de 1,8m. Pe mine m-a costat un Raven de 2,2m 2600EUR plus peste 200 de ore de munca, iar un Katana 1,4m 600EUR. Intr-adevar, asta era inainte de criza si poate ca preturile au mai scazut. In plus, am pus pe ele electronica de calitate.

Daca vrei sa ai un avion care sa fie foarte precis, trebuie sa alegi cu grija firma care il face, iar electronica din el trebuie sa fie si ea de calitate buna (mai ales servourile). La 3000 de lei, daca cauti bine si mai faci rabat pe ici pe colo cred ca ar merge un model de 1,6 electric. Apropo, fa tot posibilul sa iei electric. La benzinar sunt probleme in plus cu care trebuie sa iti bati capul. La electric, daca ai 2 acumulatori care se incarca la 2C, zbori decent de mult cu el. Daca vrei, putem sa ne intalnim intr-o seara la un zbor, si povestim mai multe.
0

#16 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 28 March 2011 - 10:31 AM

@neagoe adrian ... de ce te grabesti ? Preferi sa nu ai deloc decat sa ai mai incolo ?

Cumpara incet incet tot ce trebuie. Nu trebuie sa ai totul deodata.. Da, o sa balesti la el ca sta pe perete neterminat dar nu e o tragedie.

Cumpara modelul. Cumpara motorul .. si incet luna asta un servo, mai vinzi din ce ai.. mai pui de la tine lasi din cola tigari sau ce vicii mai ai tu si in sezonul urmator o sa il ai.

Io de ex am terminat primul model dupa 6 luni de strans bani. De abia dupa 4 ani de zbor am pus o toba normala la avion , am bagat cu sticla benzina in avion pana mi-am luat o pompa calumea cam 2 ani.

Cauta la SH .. Eu am vandut cu 25 de euro servouri de 100 . Erau folosite dar erau bune . De ce trebuie totul deodata sau nimic ?

Eu am motoare mai scumpe ... 3W .. am strans mult ca sa le iau dar recompensa e pe masura . in 4 ani de zile nu mi s-a oprit absolut niciodata. Am vazut la teren DLE , DL , DLA sau cum ii zice si merg bine daca ai grija de el. Ulei bun , reglaj riguros , elice pe masura, ventilatie buna.. si cred eu ca iti va merge bine.
DT
0

#17 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 28 March 2011 - 06:38 PM

Scuza-ma doar acum ti-am vazut varsta, ( la varsta ta si eu credeam ca orice zboara intre timp din pacate am mai imbaranit )nu vreau sa intru in polemici cu tine antescriitori mei cred ca ti-au raspuns sa-ti faci o parere.
Ca sa-ti dai totusi sema pe ce am aruncat banii uta-te un pic aici:
http://shop.lindinge...oducts_id=46115 x 5 buc
acum cred ca as pune servouri un pic mai bune
http://shop.lindinge...oducts_id=45017

http://shop.lindinge...oducts_id=52317

http://shop.lindinge...oducts_id=66572
au mai fost maruntisuri un receptor bun, BEC, acumlatori si altele care costa relativ putin dar cand le aduni vei vedea cat costa.
Un calsic in viata al acestui forum (il rog sa ma ierte ca nu-i mai retin numele ) a spus sa-ti iei un model care daca-l rupi poti sa-l inlocuiest in urmatoarea saptamana. Cat timp faci modelism pe bani parintilor sau renuntand la mici placeri multumestete cu modele pana in 1 000 lei; ( multe familii traiesc cu 3000 lei 2 luni)
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#18 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 28 March 2011 - 07:09 PM

man, asculta sfatul lui ZOD, are dreptate.

daca vrei extra, euite: http://www.rhcforum....-extra-330l-25/

mi-e personal mi-a adus multe satisfactii, nu era f precis in executarea figurilor, dar a fost OK. destul de rezistent si a vazut multe pana la final.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#19 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 28 March 2011 - 08:39 PM

Acelasi lucru ti l-am spus si eu. Extra aia de la phoenix(lindiner) e buna. Eu de exemplu eu am scos-o in 2000 lei pe vremea aia. Ea ar fi mai zburat mult daca puneam threadlock pe surubul de la parghia profundorului. Am facut rabat la calitate rau de tot. Adica am luat ce era CEL mai ieftin. Dar am avut probleme mari de tot cu motorul.
Cum a zis si ZOD stai si gandestete, nu te grabi ca in final nu vei fi total multumit de achizitie daca te grabesti!asta ti-o spun din proprie experienta.

Aceasta postare a fost editata de BIGfoot: 28 March 2011 - 08:41 PM

Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#20 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 29 March 2011 - 04:32 PM

Vezi ca l-am scos pe al meu la vanzare (pilot-rc yak 54 2.2 ,dle 55) pentru 2 saptamani Pret 3300 ron (complet echipat).
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu