Modelism - RHC Forum: Frana slaba cu ESC NOVAK XRS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Frana slaba cu ESC NOVAK XRS

#1 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 05 March 2011 - 01:36 AM

Intrebare daca ma poate ajuta cineva:

am un Xray M18 cu regulator Novak XRS pentru brush si desi fac setarile zic eu corect pe mers inainte are frana ca si inexistenta.
Doar daca nu accelerez prea tare cand revin pe neutru si trec mansa spre reverese opreste mai ferm si intra in actiune si revers-ul, dar daca accelerez putin mai tare ( dar nu Full caci am facut testele in casa si nu era spatiu) cand trec de neutru si duc mansa chiar la full reverse modelul merge in inertie si daca tin acolo mansa nu incepe deloc sa mearga inapoi.

In schimb daca plec in revers si duc mansa catre normal franeaza brusc si o si ia instant in sens invers.
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#2 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 09:02 AM

Am mai deslusit cate ceva in sensul ca producatorul ESC-ului spune ca este dotat cu frana inteligenta ( Smart brakeing ) in sensul ca evita intrarea accidentala in reverse cand vrei sa pui frana si deci daca duci stick-ul din neutru inspre full reverse el va actiona doar frana si daca vrei reverse
trebuie sa revii cu stick-ul in neutru si sa comanzi din nou reverse .

"Novak engineers have equipped the XRS with their latest achievement: a newer, more effective Smart Braking feature. The new Smart Braking II feature provides full braking power. With more controllable braking, R/C drivers now have a full range of braking without worrying about accidentally sending the vehicle into reverse. To engage reverse, the driver must return the throttle to the neutral position, then "shift" into reverse by returning the throttle toward the reverse/braking direction. This feature gives the driver more controlled take-offs in reverse, while being easier on the car's drive train. So whether you are just starting out in R/C, or are expertly maneuvering your vehicle down a challenging embankment, the XRS Reversible Sport Speed Control is a great choice at a great price. "

Deci pana aici este O.K. dar atunci de ce cand pun frana ( indiferent cat de mult duc stick-ul peste neutru catre full reverse ) masinuta continua sa
ruleze in inertie , doar din cand in cand mai opreste ( cum am spus doar atunci cand nu are viteza mai mare )?
0

#3 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2011 - 04:31 PM

Rezolvat - nu avea aderenta la covorul din casa - banal dar daca nu ma pricep !!
M-a lamurit si ajutat azi la sala Stefan40.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu