Salut! sunt cat se poate de incepator in domeniul nirto rc si pentru ca mi s-a parut mereu interesant subiectul, vreau sa imi iau si eu o astfel de masinuta..
am gasit pe e-bay asta:
http://cgi.ebay.com/...d=p5197.c0.m619
daca puteti arunca un ochi sa imi spuneti o parere.. e ok? nu vreau ceva profi/ foarte performant, am alte cheltuieli acum si nici nu stiu cat ma tine treaba asta cu masinutele.. dar nici o petarda nu vreau sa iau doar ca sa dau banii..
de asemenea vreau o masina inalta (deci un truck) si nu ma intereseaza viteze supersonice..
o alta intrebare: se pot pune motoare in 4 timpi pe o masinuta ca aia de sus??
multumesc anticipat!
Pagina 1 din 1
Nitro rc cateva sfaturi daca se poate..
Postat 15 February 2011 - 04:40 PM
Masina ta la baza este un HSP Nokier varianta nitro.Eu am asa ceva electric brushless. Masina este ok ptr. hobby si sa te distrezi.Ambele variante sunt destul de performante. Ce pot sa spun este ca daca o cumperi trebuie sa te gandesti clar la piese, la noi exista un magazin destul de popular care aduce hsp-uri dar daca el nu are pe stoc va trebui sa-ti comanzi sau sa astepti sa comande ei.Stocul lor este bun ptr. ca este cu piese care pot ceda (bascule fuzete etc...)dar na nu se stie.Raportul pret/performanta este bun dar iti spun ca vs un savage nu este asa de rezistenta (savage am ca sa pot compara).Pe partea de diferentiale si tren de rulare este ok, cu plasticele nu este cine stie ce.Evident se pot face upgrade-uri dar deja masina va depasi pretul bun ca sa merite sa o iei.Nu cred ca poti pune un motor pe benzina...nu are loc...
Marca HSP (si tot rebrandul de la Amax Redcat himoto..) este popualra prin afara mai ales Australia unde sunt o multime de magazine pe ebay, exista si in Uk si Germania deci nu e asa mare problema sa iei piese care de regula nu sunt scumpe.
Totusi la pretul asta cu tot cu transport gasesti savage la noi pe mai multe site-uri.Si ma refer masinute noi.Totusi daca vrei asa sa te distrezi ia-ti ceva brushless ce-i drept mai mic dar e perfect ptr tine care esti incepator. Eu nu zic ca e rau sa incepi direct cu nitro (asa am facut eu) dar daca vrei sa simti de la inceput placerea.....eu recomand electric.
Numai bine!
Marca HSP (si tot rebrandul de la Amax Redcat himoto..) este popualra prin afara mai ales Australia unde sunt o multime de magazine pe ebay, exista si in Uk si Germania deci nu e asa mare problema sa iei piese care de regula nu sunt scumpe.
Totusi la pretul asta cu tot cu transport gasesti savage la noi pe mai multe site-uri.Si ma refer masinute noi.Totusi daca vrei asa sa te distrezi ia-ti ceva brushless ce-i drept mai mic dar e perfect ptr tine care esti incepator. Eu nu zic ca e rau sa incepi direct cu nitro (asa am facut eu) dar daca vrei sa simti de la inceput placerea.....eu recomand electric.
Numai bine!
Favourite racing class:
electric: buggy 2wd,4wd & SC 1:10 off-road
nitro: 1/8 truggy,buggy
CSTA Bucuresti
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
― Mario Andretti
CSTA Bucuresti
― Mario Andretti
Postat 15 February 2011 - 07:38 PM
mersi mult! m-ai facut curios cu savage dar totusi nu am gasit ceva asemanator ca pret cu masina initiala gasita de line.. aia e ~10 milioane.
mie mi s-a parut un pret bun si sunt constient de piese, dar au ei toate piesele..
de ce imi recomanzi electric?
mersi
mie mi s-a parut un pret bun si sunt constient de piese, dar au ei toate piesele..
de ce imi recomanzi electric?
mersi
Postat 15 February 2011 - 07:52 PM
Nu e lege ce spun eu..e doar parerea mea...la inceput trebuie sa fie electric pentru ca e usor de reglat (ma refer la cele cu controler card etc) si destul de distractiv, dai on la statie la masina si gata te poti da. La nitro trebuie reglat motorul in fct de vreme etc....dar asta e si frumusetea la el, timpul petrecut ptr. reglaje etc.
Masina vine la 12 mil daca calculezi si drumul , ti-am spus daca vrei HSP se gasesc si la noi si la pret mai mic de 12 mil...si tot scara 1/8 si brushless cat si nitro.
Am spus Savage ptr ca e o masina buna ptr banii care-i dai + ca la 12 mil(+inca ceva daca e)...ai ce alege si de la traxxas si de la HPI. Nu uita ca dupa ce o iei iti va trebui si combustibil(vreo 100 ron 2,5 l..iti vor trebui ptr. rodaj) + kit de pronire care e cam 100 ron+ alte chestii de intretinere (ulei de curatat, ulei after run...etc)...asa ca te duci...la cheltuieli mai mari. Un electric RTR cam vine cu tot ce-i drept poate mai slabe ca performante dar ai tot acolo si baterie si incarcator.Spre exemplu daca un slash de la traxxas e 12 milioane el vine cu totul sa te poti da linistit.
Succes!
Masina vine la 12 mil daca calculezi si drumul , ti-am spus daca vrei HSP se gasesc si la noi si la pret mai mic de 12 mil...si tot scara 1/8 si brushless cat si nitro.
Am spus Savage ptr ca e o masina buna ptr banii care-i dai + ca la 12 mil(+inca ceva daca e)...ai ce alege si de la traxxas si de la HPI. Nu uita ca dupa ce o iei iti va trebui si combustibil(vreo 100 ron 2,5 l..iti vor trebui ptr. rodaj) + kit de pronire care e cam 100 ron+ alte chestii de intretinere (ulei de curatat, ulei after run...etc)...asa ca te duci...la cheltuieli mai mari. Un electric RTR cam vine cu tot ce-i drept poate mai slabe ca performante dar ai tot acolo si baterie si incarcator.Spre exemplu daca un slash de la traxxas e 12 milioane el vine cu totul sa te poti da linistit.
Succes!
Favourite racing class:
CSTA Bucuresti
― Mario Andretti
CSTA Bucuresti
― Mario Andretti
Postat 15 February 2011 - 08:30 PM
nu e vorba ca e lege dar tu ai a more educated opinion:)) fata de cat stiu eu... de-asta am si zis sa intreb aici.
e adevarat ca cele electrice sunt mai reliable, dar nu sunt tipul care le prefera de-a gata, acum 1 an mi-am construit motocicleta (cagiva mito) de la 0..
electrice am tot avut, e adevarat, nu la nivelul asta de performanta dar din cauza ca obisnuiesc sa ma complic, am o pseudo-masina:))
(am avut in trecut un elicopter esky KOB, 4 canale, 2.4ghz.. foarte dragut.. ma obisnuisem usor cu el, dar un prieten mi l-a spart complet..(serios) si de atunci nu l-am mai folosit ca am avut altele pe cap..
de curand ma plictisisem de simplele masini cu radiocomanda din copilarie si am luat un peugeot de la Nikko si i-am pus toata partea electrica de pe elicopter:)), i-am facut suspensii (la propriu) si din cauza ca elicopterul nu are reverse, i-am facut doar o frana dinamica (motorul e decuplat de receiver si legat la o rezistenta) si.. s-a schimbat treaba, masina merge genial, are muult mai multa putere si face drifturi la greu..)
asa ca am acest comfort de a apasa on si gata... acum cautam ceva mai complicat:P
mersi
in principiu vreau sa ies cat mai bine la bani si sa imi fac pofta, oricum nu o sa am timp, o sa plec din tara...
e adevarat ca cele electrice sunt mai reliable, dar nu sunt tipul care le prefera de-a gata, acum 1 an mi-am construit motocicleta (cagiva mito) de la 0..
electrice am tot avut, e adevarat, nu la nivelul asta de performanta dar din cauza ca obisnuiesc sa ma complic, am o pseudo-masina:))
(am avut in trecut un elicopter esky KOB, 4 canale, 2.4ghz.. foarte dragut.. ma obisnuisem usor cu el, dar un prieten mi l-a spart complet..(serios) si de atunci nu l-am mai folosit ca am avut altele pe cap..
de curand ma plictisisem de simplele masini cu radiocomanda din copilarie si am luat un peugeot de la Nikko si i-am pus toata partea electrica de pe elicopter:)), i-am facut suspensii (la propriu) si din cauza ca elicopterul nu are reverse, i-am facut doar o frana dinamica (motorul e decuplat de receiver si legat la o rezistenta) si.. s-a schimbat treaba, masina merge genial, are muult mai multa putere si face drifturi la greu..)
asa ca am acest comfort de a apasa on si gata... acum cautam ceva mai complicat:P
mersi
in principiu vreau sa ies cat mai bine la bani si sa imi fac pofta, oricum nu o sa am timp, o sa plec din tara...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1