Un heli indoor bun pt un incepator? Sugestii
Postat 11 February 2011 - 08:14 PM
Astept parerile voastre cu mult interes.
P si S: daca exista cineva care poate sa-mi regleze si mie esky-ul contra cost as fi super fericit.
Zi buna
Postat 11 February 2011 - 10:18 PM
Ma refer la blade msr aici.
Aceasta postare a fost editata de lamav4: 11 February 2011 - 10:18 PM
Postat 11 February 2011 - 10:43 PM
Asa ca ma gandeam la ceva pt sufragerie, cu belt cp-ul chiar nu pot face asta, asta probabil in hala.
Inca o intrebare, daca ii iau un gyro cu head lock, ajuta mai mult, nu?
Chiar imi pare rau de el ca l-am trantit, tocmai de aceea as fi vrut sa se uite cineva la el sa vada daca l-am reconstruit cum trebuie.
Multumesc mult pt raspunsurile rapide
Postat 11 February 2011 - 11:04 PM
Intr-o sala de sport poti sa faci un hover si mici circuite de orientare cu un 450.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 11 February 2011 - 11:05 PM
Postat 11 February 2011 - 11:11 PM
Acum sa-mi arate google ce si cum
LE: citeam pe un alt topic o chestie si as vrea sa mai intreb, cu cele recomnadate mai sus unde ma incadrez. la jucarii frumoase, jucarii zburatoare, jucarii scumpe sau aeromodelism? :mellow:
Aceasta postare a fost editata de babanu5: 11 February 2011 - 11:13 PM
Postat 11 February 2011 - 11:24 PM
Primus, dupa ce am zburat aproximativ 500 de zboruri cu un blade msr si nu am stricat nimic la el niciodata crezi ca er fi in regula daca as cumpara blade mcp x ? stiu ca ar fi mai bine ceva din clasa 450 dar nu ma pot abtine la mititelul asta, este prea hipnotizant, ca in stapanul inelelor...my precious :mellow:.
Nu imi place simulatorul asa ca nu recomandati.
Postat 12 February 2011 - 08:53 AM
babanu5, la 11 February 2011 - 11:11 PM, a spus:
Acum sa-mi arate google ce si cum
LE: citeam pe un alt topic o chestie si as vrea sa mai intreb, cu cele recomnadate mai sus unde ma incadrez. la jucarii frumoase, jucarii zburatoare, jucarii scumpe sau aeromodelism? :D
Este jucarie pentru ca:
- e de folosit in casa, scapi din vedere partea sociala si partea in natura a modelismului
- nu produce satisfactiile unuia normal, este mai dificil la pilotat
- fiind asa de mic, si tolerant la erori, vei avea o abordare ca pentru o jucarie
Este aeromodel pentru ca:
- zboara si se comporta (limitat) asemanator cu un elicopter RC
- are piese de schimb, reparindu-l are viata mai lunga (timp de utilizare)
- are statie si setari asemanatoare cu un elicopter normal RC
Postat 20 February 2011 - 12:43 PM
Ce parere aveti de merlin tracer 90? Pt aceleasi conditii ca si msr-ul.
Credeti ca se merita, cred ca e putin mai slab decat msr-ul, nu?
Multumesc anticipat
Postat 20 February 2011 - 03:28 PM
lamav4, la 11 February 2011 - 11:24 PM, a spus:
Primus, dupa ce am zburat aproximativ 500 de zboruri cu un blade msr si nu am stricat nimic la el niciodata crezi ca er fi in regula daca as cumpara blade mcp x ? stiu ca ar fi mai bine ceva din clasa 450 dar nu ma pot abtine la mititelul asta, este prea hipnotizant, ca in stapanul inelelor...my precious :pardon:.
Nu imi place simulatorul asa ca nu recomandati.
Presupunand ca scopul final este de a zbura un elicopter rc(oricat ai vrea sa ocolesti,stie toata lumea ca asta vrei),singura modalitate este antrenamentul pe simulator.Degeaba devii expert in coaxiale,cand vei incerca un 450 vei vedea ca experienta respectiva nu te ajuta la nimic.Asa ca iti place sau nu,simulatorul este calea.Nimic nu e prea greu,depinde cat de mult iti doresti.
Bafta!
Postat 20 February 2011 - 04:29 PM
Postat 20 February 2011 - 06:36 PM
babanu5, la 20 February 2011 - 04:29 PM, a spus:
Este si normal sa nu mearga asa din prima,nu a zis nimeni ca e usor.Pentru inceput trebuie sa reusesti sa faci hover cu coada la tine,dupa care cu fata si pe laterale.Nu te gandi ca o sa iti iasa dupa 2-3 incercari.Dar,asa cum am mai zis,depinde de cat de mult iti doresti,si crede-ma ca merita efortul.Daca vei ajunge vreodata sa zbori un heli imi vei da dreptate.
Postat 22 February 2011 - 12:37 AM
Am urmat si sfaturile voastre, am inceput si cu simulatorul. O sa le fac concomitent.
As mai avea o intrebare, credeti ca se pottriveste pt msr acest pack?
http://www.hyperion-...LG325-0240-1S-M
Multumesc anticipat si sper ca pana se va face frumos afara sa am destula experieta sa ies si cu Belt Cp-ul
Postat 22 February 2011 - 10:33 PM
nomad, la 22 February 2011 - 09:15 AM, a spus:
Pack-ul alb fara cablu,cu mufa direct pe corpul bateriei.Varianta 130mAh sau 160mAh.
Aha, ok. Merci mult
in descriere ziceau ca este pt micro heli si ca se prind altfel, nu in lacasul special
Postat 23 February 2011 - 08:51 AM
Eu cu cele de 130mah zburam 6-7minute fara incetare,ceea ce eu zic ca este suficient, mai ales ca motorul se incinge destul de tare iar cu un timp de zbor mai lung risti sa arzi motorul principal.
Postat 25 February 2011 - 08:07 PM
Sunt fericitul posesor al unui Blade mSR, nou nout. De marti si pana azi m-am jucat cu el, l-am stricat, l-am reparat, am avut dificultati in a-l regla pt hovering dar intr-un final cu ajutorul youtube-ului am reusit sa-l fac(nu se regla din trimmere si a trebuit sa umblu la link-urile dintre servo si swashplate). Astazi am fost sa iau si un nou motoras pt coada pt ca cel cu care a venit facea figuri, nu mergea constant, avea fluctuatii si din cauza asta se misca sacadat.
In mare, am avut o saptamana plina, nici nu se compara cu simulatorul. Deja pot sa merg dintr-o camera in alta, stangaci dar reusesc, mai ales la cate setari a trebuit sa-i fac si cu coada "busita" eu zic ca e bine. Pana in vara eu sper sa ma obisnuesc cu mansele si sa ies cu Belt Cp-ul.
Sa aveti o seara minunata, eu cu siguranta o sa am :clapping:
Postat 01 March 2011 - 11:15 AM
Puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna la acumulatori, acest discharge rate de 15c, 20c etc. vreau sa iau pt belt cp si nu stiu de care sa aleg.
Scuze ca postez aici dar m-am gandit sa nu mai deschid un topic doar pt o intrebare.
Multumesc
Postat 01 March 2011 - 11:56 AM
babanu5, la 01 March 2011 - 11:15 AM, a spus:
Puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna la acumulatori, acest discharge rate de 15c, 20c etc. vreau sa iau pt belt cp si nu stiu de care sa aleg.
Scuze ca postez aici dar m-am gandit sa nu mai deschid un topic doar pt o intrebare.
Multumesc
Teoretic este numarul de multiplicare pentru curentul maxim. De exemplu, un acumulator 15c 1000 mA, ar putea sustine 15x1000 mA, deci 15 A, daca-i 20c, ar putea sustine 20A. Dar: daca este o singura valoare (15c...) e valoarea maxim admisibila soc (2s maxim) nu valoarea sustinuta. Un acumulator 15-25c 1000mA, sustine 15 A in zbor sustinut, si 25A pentru foarte scurte perioade de timp (maxim admisibil sa nu se distruga).
Mai trebuie sa iei in calcul, tensiunea de sustinere (in curentul maxim). Firmele care se respecta dau calculatia pentru 3.5V/cel, chinezii obisnuiesc pentru 3.0V/cel.
Exemplu: pentru T-rex 450 se folosesc acumulatori uzual de 3S1P 2200mA. Daca pui 20c nu se ard, dar tin o turatie in hover-ing, daca pui 30c sau nano (45-90c), ai o cu totul alta turatie (tensiune) in curentul de zbor la punct fix (sustinut).
Postat 02 March 2011 - 08:44 AM
Iata un video cu al meu mSR, daca ascultati sunetul, puteti sa va dati seama, e normal sa se auda motorasul de pe coada asa?
Mie mi se pare ca nu functioneaza cum trebuie, parca se chinuie si nu sta in hovering, tot timpul o ia intr-o parte sau alta.
Mai mult de atat, heli-ul are o miscare circulara fata de orizontala, nu prea sta la punct fix.
Multumesc