Ma bucur ca ai gasit cauza pentru care nu functiona corect.
Dar asa cum spun colegii de mai sus, sint cam multe nereguli la barcuta.
In primul rind etansarea, in caz ca intra apa (vad motorul foarte corodat) sa o faci totusi cu materiale mai speciale pentru acet lucru. De pilda "montage kit" este o solutie.
http://www.rhcforum....ic=17986&st=120
Capacul, asa cum spunea ipsihi , nu prea e bine sa fie metalic si apoi cum faci etansarea la capac ?
Pe motor lipsesc intradevar condensatorii (merge intre borne de 47nF si intre borne si masa - carcasa - de 100nF). Tot pentru deparazitare e bine sa montezi inele de ferita pe firele de alimentare legate la receptor.
Dar am intrat prea mult in detalii si mai intii trebuie sa rezolvi problemele legate de izolarea a tot ce e electric de umezeala. De pilda ce cauta servourile pe capac?
Intrerupatorul de alimentare este unul obisnuit, neizolat contra apei.
Banuiesc ca cele doua borne de pe capac, care trec printr-un izolator , sint bornele de incarcare a acumulatorului, ca sa nu desfaci capacul. Nu cred ca e o idee foarte buna sa nu te uiti din cind in cind in interiorul barcutei, mai ales la cite neeatnseitati pare a avea. La iesirea bornelor prin capac , la fel trebuie sa fie etansarea foarte buna.
Nu vreau sa te descurajez, dar sint multe lucruri de rezolvat (si asta doar pe partea de etansare) pentru ca barcuta ta sa nu fie "de unica folosinta".
Iti spun din proprie experienta ca si daca nu sint valuri pe apa, tot se va umezi puntea cu tot ce este pe ea.
Eu zic sa o iei incet ca ai vreme, nu testa nimic pe apa deocamdata (nici vremea nu o permite :D ) si incepe si izoleaza fiecare orificiu din capac, gaseste un alt mod de a lega capacul de corpul barcutei , in asa fel incit sa fie usor de demontat dar sa asigure si etansarea. Gaseste modalitatea prin care eventual si servourile sa fie protejate de apa (au si ele parte electronica). Apeleaza eventual la cineva din localitatea ta care se pricepe.
Asa cum arata acum, nu trebuie sa te superi, dar nu are cum sa te tina prea mult.
Spor la treaba.
Aceasta postare a fost editata de dodo007: 23 January 2011 - 06:32 PM