Old, la 21 April 2011 - 09:14 AM, a spus:
De curiozitate , am facut niste incercari....nereusite...:)
am luat o bucata de placaj, identica cu cel din care sunt facute coastele...si am incercat , cu ambitie , ca bat niste cuisoare...de diferite grosimi...
Esec total.... materialul , asa cum era de asteptat , se crapa...plus ca , pe aceeasi coasta , pentru fiecare fila , revine cate un cuisor...deci efectul e si mai rau...
Din ce am vazut eu pe dvd , si m-am uitat bine , materialul coastelor de acolo pare altceva decat popularul placaj de 4 , de la noi...si parca o tzara mai gros, nu ?
Si alta problema....am facut o bagheta de 7x2 (ideal ar fi fost 7x4) , si am asezat-o , temporar, in fantele din lateralul coastelor.marginea puntilor s-ar fi lipit perfect , prinse cu clestisori , daca fila aceea era prinsa pe coasta cand s-au lipit puntile..ii dadea si o continuitate ...incercati si voi , si o sa vedeti ca ar fi mai usor de montat totul , daca fila ar fi montata...
Referitor la chestia cu cuisoarele...aveti vre-o sugestie? La Golden Hind, avand cam aceeasi problema , la sfatul lui Jeli , am umplut spatiul dintre coaste cu baghete de lemn...si lipirea filelor a fost o joaca dupa aceea...
din ce am vazut eu pe dvd ptr a introduce cuisoarele trebuie o scula speciala,eu am cautat(bricostore,praktiker) si nu am gasit asa ceva,ar mai simplu daca am putea face rost de ea.

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla