Postat 17 February 2011 - 12:01 AM
avantaje si dezavantaje in ambele variante de costruit nave.pt cei ce opteaza pt varianta kit,au neplacuta ocazie sa fie limitati de ceea ce ofera cutia kit-ului.este deja bine cunoscut faptul ca si cele mai scumpe kit-uri au greseli majore in proiectare,si implicit ele apar si la montaj.kitul Royal Louis de la mamoli,are un pret estimativ de 1600 de lei si este plin de greseli.coastele 14 si 15 dintr-un numar de 20 ,sint cu mult mai mici decit restul coastelor,ramele sabordurilor ,sint total dereglate fata de locasurile unde vin montate,si multe alte lucruri care nu se vad decit la montaj.desi au avantajul ca o mare parte din piese sint facute,in rest au numai dezavantaje.atunci cind faci o nava de la zero,indiferent de planul pe care il folosesti,poti jongla,sau poti sa depasesti eventualele greseli de proiectare,mult mai usor ca la kit-uri.la puntile ce le-am expus in poze ,am folosit lemn de 1,2 mm grosime pt punti,iar dupa slefuire a ajuns la 1 mm,si pt baghetele cu care am placat puntile am folosit lemn de 1,2 mm grosime iar dupa slefuire a ajuns la 1mm grosime.in final puntea are 2 mm grosime ,ca in plan.in cazul de fata,pt placarea puntilor se v-a folosi furnir ,si atunci singura optiune pt imitarea calafatuirii este cea cu colorarea canturilor cu un creion.nu trebuie sa luati de bun ce vedeti in filmul de pe dvd.ei isi permit sa faca greseli,pt ca au la indemina mult mai multe materiele decit voi,iar ce vedeti filmat acolo este doar un scenariu ieftin.pt cei care nu au pus inca puntile pe coaste,le recomand sa astepte pina au toate piesele pt punti,si abia apoi sa le monteze.in felul acesta se pot corecta aproape toate defectele.la construirea unei nave este bine sa se verifice si urmatorii 2 sau 3 pasi inainte de a face primul pas.placarea puntilor se poate face si fara imitarea calafatuirii,si sa nu se insiste pt nivelarea baghetelor dupa lipire,chiar daca acestea apar cu mici diferente de nivel.nu incercati colorarea canturilor cu marker,pt lemnul fiind de esenta moale,va absorbi tusul si v-a aparea culoarea si pe fata baghetei.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.