Multumesc dan_mitea pentru link-uri si lamuriri. :) Elocvente si la obiect.
Cateva opinii personale, nu sfaturi:
Dan Stroie, la 13 February 2011 - 12:47 PM, a spus:
... traversele ancorelor de la acea vreme erau din lemn iar "inelele" din metal. La kit-ul Granado este la fel iar partea din lemn este vopsita ca atare. ...
Super aceasta idee! :) Intradevar, traversa din metal arata cam banal si ... nerealist. Dupa ce am sa finisez bine ancorele, imi propun sa vopsesc traversa intr-o culoare diferita de cea a ancorei a.i. sa para ca este din lemn. Cele 4 inele metalice reprezentate pe traversa le voi vopsi tot in culoarea corpului ancorei.
Poti pune o poza cu o astfel de ancora?
Catris, la 13 February 2011 - 07:40 PM, a spus:
... cred ca ai uitat sa desenezi cuiele sau sa pui cepuri ...
Intentionat am "uitat" sa desenez cuiele sau cepurile. Nu-mi plac deloc! Raportand ochiometric la scara intregului velier, mi se par disproportionate - prea mari. Tinand cont ca este o punte intermediara si ca voi acoperi complet bordurile!!! inca pot sa gresesc. :) Sper insa sa descopar varianta cea mai placuta ochiului (meu) dar si comoda d.p.d.v. constructiv.
Equinox, la 13 February 2011 - 08:10 PM, a spus:
@gl_mmm: spune-ne si noua cam ce ne-ar mai trebui pe langa ce primim in revista (lacuri, vopsele, menghina, clesti etc)... si, daca se poate, un site de unde sa cumparam.
O scula fara de care nu vei reusi sa dai un aspect ingrijit puntii este scalpelul. Trebuie sa decupezi din scandurile puntii acele fante de montaj si cu un cutter obisnuit nu cred ca se poate. Eu mi-am luat din Praktiker o trusa de scule de-astea ... nici nu stiu cum se cheama. Are vreo 20 de lame de diferite forme si dimensiuni. Daca vrei pun o poza cu trusa.
In rest, poti (si trebuie) sa mai si improvizezi.
Paul_L, la 14 February 2011 - 01:16 PM, a spus:
... O alta intrebare este : In documentatie si prezentari se spune ca dimensiunile sunt 78x66 cm . Cum modelul e tridimensional clar o dimensiune lipseste . 78 e clar lungimea . Ce sa fie 66 ? Inaltimea ? Cam asa ar fi dupa proportii dar atunci adincimea cit sa fie ? Intreb pentru ca as vrea sa-i fac o cutie de sticla in care sa depozitez modelul si in timpul constructiei care va dura dupa cum se vede.
Si eu am sa-i fac o "cusca" (din carton, in prima faza): aprox. 90 x 80 x 40 (lungime x inaltime x latime), dimensiuni in cm.
rba, la 14 February 2011 - 08:41 PM, a spus:
... Daca ai slefuit din coaste pentru a se alinia cu chila, e posibil sa nu se potriveasca puntile.Punctele de sprijin ale puntii sa nu mai fie in acelas plan.
Verifica asta dupa ce ai numerele 3 si 4 ...
Nu am slefuit deloc nici coastele si nici etrava! Le-am imbinat conform instructiunilor: aracet, impinse bine una in alta, cu asigurarea unghiului de 90 de grade! Atat! ... Nu sunt deloc multumit de felul in care arata piesele imbinate pana acum dar sper sa ma insel eu. Am o puternica impresie ca dimensiunile si pozitia decupaturilor nu sunt foarte exacte. Vezi poza mea acolo unde se imbina prima coasta din prova cu etrava ... coasta depaseste cu 3-4 mm etrava!
Abia astept urmatoarele numere! :)
Respect!