colectia Mari corabii!
#139
Postat 10 February 2011 - 07:51 PM
sincer, mie imi place ideea celor de la deagostini. eu mi-am cumparat primele numere...si vreau sa ma apuc de ea....sper sa reusesc....
in domeniul corabiilor sunt incepator, dar am putin "feedback"...cand eram in generala (acum vreo 30 de ani) am facut la parcul pionierilor vrreo 3 ani de navomodelism. bine...atunci taiam totul la traforaj, ne chinuiam cu hartia milimetrica...si cu lipsa de materiale, dar a fost o perioada placuta. sper sa imi amintesc cu placere de acei ani incercand sa construiesc aceasta corabie....
si sper sa primesc si ceva ajutor de la colegii cu experienta de pe aces forum... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
#140
Postat 10 February 2011 - 08:42 PM
Sper ca entuziasmul asta sa ne tina pana la sfarsitul proiectului. Se pare ca suntem vreo cativa amatori care isi propun sa finalizeze macheta. Prietenii de la DeAgostini ... luati nota de asta si nu mai faceti glume proaste! Ma refer aici la o anumita fraza din nr. 2 al revistei "Editorul isi rezerva dreptul de a intrerupe sau prelungi publicarea colectiei ...".
Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 10 February 2011 - 08:43 PM
#141
Postat 10 February 2011 - 10:13 PM
#142
Postat 11 February 2011 - 08:25 PM
In priviinta pretului, daca stai sa-ti faci calcule pe termen lung poti face si la altele gen tigari,bere,ziare si altele care nu mai imi vin in minte acum. Vei fi uimit cati bani se cheltuie pe alte nimicuri.Eu unul voi merge inainte cu proiectul fara sa mai ma gantesc ca peste 2,3 sau 10 ani voi cheltui nu stiu cat.
Am insa o singura remarca de facut la adresa celor care editeza revista.Componentele nu sunt ordonate cum trebuie,in cadrul primelor numere.Adica daca vopsesc o coasta saptamana asta,alta peste alta saptamana si tot asa,oare nu vor aparea diferenta de nuanta? Sau la punte,chiar daca dau cu acelasi lac,una e sa vopsesti toata puntea odata,alta e pe bucati.E ca si cum ai vopsi o aripa de masina acum,o usa peste o luna si o capota peste...Nu e aceasi nuanta.In rest totul pare in regula.
Apropo de DVD,spunea cineva pe la inceputul topicului ca ar vrea sa-l faca navigabil.Pai daca vizionezi tot filmul,ai sa vezi ca partea dreapta ramane deschisa cu vedere la interior.
Sper sa ma apuc si eu de asamblat dupa nr.15
0722634840
#144
Postat 12 February 2011 - 07:59 AM
Cred ca intreruperea publicarii ar interveni din lipsa de clienti. Nu stiu cum s-a intamplat la tentativa lor anterioara dar acum vad ca exista interes. Nu dupa numarul de postari pe forum ci dupa cum se epuizeaza numerele la chioscuri.
Sper din tot sufletul ca entuziasmul celor care au cumparat primele numere datorita reclamei vazute la televizor sa nu dispara in momentul in care descopera ca nu e acelasi lucru cu a monta rapid un kit de avion sau vapor din plastic cumparat de la benzinarie si sa se dea batuti. Pentru ca daca ramanem clienti doar cei care postam aici, nu cred ca DeAgostini va considera rentabila continuarea. Sau poate da? Din respect pentru noi. Intr-o situatie in care DeAgostini ar spune, sa zicem pe la numarul 20, "Domnilor, ne pare rau dar nu mai e rentabil. Ar trebui sa crestem pretul ca sa se sustina publicarea. Ce parere aveti?" as accepta.
Dar nu stiu daca toti cei care au inceput lucrarea ar face la fel. Pe de alta parte, nu as putea sa nu vad acest lucru ca pe un santaj. O dependenta creata si apoi folosita pentru scos mai multi bani. As fi dezamagit. In sine, ideea e de-a dreptul nobila. Sa maresti numarul celor care au un hobby tehnic, mai ales modelismul, intr-o tara fara asemenea cultura este laudabil. Mai sper ca odata inceputa constructia, cumpararea materialelor complementare (adeziv, lacuri, etc.) sa nu devina un obstacol insurmontabil pentru cei care au inceput fara sa stie la ce "se inhama".
Cred ca ar fi interesant ca DeAgostini sa ne dea cateva informatii despre "starea natiunii", adica in fiecare numar sa comunice cate exemplare s-au vandut din numarul anterior sau ce doua numare mai inainte. Asa, am stii si noi care sunt sansele de continuare in cazul in care aceasta actiune nu este una pornita dincolo de interesul strict financiar. Sper totusi ca de aceasta data sa fie vorba de mecenat.
#145
Postat 12 February 2011 - 09:24 AM
Buna ideea cu coltarele, chiar ma gandeam cum o sa le conving sa stea la 90 de grade...
Legat de scandurile puntii, oare nu ar iesii mai bine daca se taie inainte scandurile la 7 cm bucata si se lipesc alternativ? Eventual si o colorare a canturilor inainte de montare...
BTW, nu ai probleme cu matza? Poate vrea sa faca o tura prin casa cu o ancora sau ceva... :D
#147
Postat 12 February 2011 - 03:05 PM
Una dintre ele ar fi :http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/Granado_02.htm
Sa nu va descurajati ca sunt multe modificari de facut, comparand recomandarile producatorului cu ce se vede in link-ul postat. Parerea mea este ca la cate detalii aveti de migalit, nu e bine sa amanati inceperea ansamblarii.
#148
Postat 12 February 2011 - 03:10 PM
insa daca nu te superi si o iei la modul constructiv....partea dreapta din punte e putin ciudata.in partea de jos, mai lata, nu prea s-a potrivit furnirul la culoare.eu as fi cautat sa nu apara diferenta aia de nuanta.
personal ma gandesc sa apelez la alt gen de furnir si sa-l "invechesc" cu creion grafitti, ideea lui dan_mitea de altfel.furnirul dar de revista...nimic de comentat ca finete si dimensiuni insa si la mine sunt diferente mari de nuanta .
#149
Postat 13 February 2011 - 04:48 AM
gl_mmm, la 12 February 2011 - 03:01 PM, a spus:
Am pus cateva fotografii aici:
https://picasaweb.go...USSConstitution
Din pacate, atunci cand am vizitat-o, arborada era pe cheu, frumos ambalata. Se faceau lucrari de intretinere la punti.
Multa, multa bafta.
#151
Postat 13 February 2011 - 12:47 PM
gl_mmm, nu vreau sa iti dau sfaturi dar traversele ancorelor de la acea vreme erau din lemn iar "inelele" din metal. La kit-ul Granado este la fel iar partea din lemn este vopsita ca atare. La fel le-am vazut si la modelele din muzeul marinei franceze din Paris. Acolo mi-am petrecut o zi intreaga in admiratie in fata machetelor realizate incepand cu secolul XVII. Recomand tuturor modelistilor de navo si nu numai sa viziteze muzeul in cauza. Am toata admiratia pentru ce au realizat machetistii din acea epoca fara CNC, cianacrilat, strung de ceasornicarie si alte asemenea ajutoare.
#152
Postat 13 February 2011 - 06:50 PM
#153
Postat 13 February 2011 - 07:15 PM
Paul_L, la 13 February 2011 - 06:50 PM, a spus:
Foarte multi au facut cerere pentru nr. 1. Operatorii au foarte mult de lucru. Insa inca il mai gasesti pe piata!
#154
Postat 13 February 2011 - 07:40 PM
gl_mmm, la 12 February 2011 - 07:59 AM, a spus:
Mai trebuie data o mana.
salut! a iesit super ce ai facut pana acum. cred ca ai uitat sa desenezi cuiele sau sa pui cepuri.
o sa te "urmaresc" in continuare. eu nu ma apuc pana nu am primele 4 numere. :rolleyes:
bafta in continuare
#156
Postat 13 February 2011 - 08:10 PM
Abia acum ma gandesc ca era bine sa-l fi cumparat si trimis unuia care are nevoie.maine cand trec pe acolo verific si daca mai e il iau si anunt.
Equinox, deschisesem si eu un topic..."trusa de scule" tot in ideea asta.mi-au insirat acolo baietii toate "jucariile" din lume.unele pentru faza in care nu cumperi kit si altele pentru montaj si finisare.
Aceasta postare a fost editata de Teddy: 13 February 2011 - 08:12 PM
#157
Postat 13 February 2011 - 09:56 PM
citiat:
"Lungimea unei file de punte, la o nava reala era intre 4si 6 m.De aici puteti calcula pentru scara dorita.Nuanta lemnului pe care il folositi la trebuie sa fie deschisa.Esente de lemn pe care le puteti folosi:corn-aproape alb,par-f putin spre maroniu,dud-spre galbui,tuya-si el f putin spre galbui,bambus-e perfect pentru ca are fibra destul de vizibila-dar fiti atenti la marimea ei adica sa fie si ea cat de cat la scara.cand lipiti filele,lipitile direct cu aracet negru pe care il puteti prepara voi.Dupa ce ati terminat de lipit-slefuiti - faceti cepurile(aici am doua metode f bune,dar vb alta data despre ele),dupa care slefuiti dinou,de data asta f bine ,apoi frecati puntea cu o bucata de lemn de tei pana capata luciu dar nu prea accentuat.Oputeti lasa asa sau sa ii dati o mana de ulei de in sicativat.DOAR ATAT!!!
NU MAI DATI CU LAC!!!!!!!!!!!!!CA STRICATI TOT!!!!!!!!!!!!"
pun acest citat pt ca vad ca multi dintre cei care se autonumesc "incepatori" dau sfaturi,fara sa fi studiat inainte cam tot ce se gaseste pe net legat de construirea unei nave de epoca. acest citat il puteti gasi pe acest forum la urmatorul topic:http://www.rhcforum.ro/topic/11804-prima-macheta/page__st__30 , iar fostul coleg de forum care spune ceea ce am citat eu se numeste DRAKE.
imi cer scuze daca am am jignit sau deranjat pe cineva.
#158
Postat 13 February 2011 - 10:40 PM
gl_mmm, la 13 February 2011 - 08:32 AM, a spus:
Nu numai ca este functionala, este in serviciul activ al marinei militare americane. Are acelasi statut ca orice portavion.
Cat priveste fotografia nr. 16, eu zic ca este un cabestan. In gaurile, patrate de sus se introduc bucati de lemn (manele....parca), cu care se roteste. Pe partea centrala se infasoara parama sau lantul ancorei, care trebuie trasa.
In partea de jos este un dispozitiv de tip clichet, pentru a impiedica rotirea in sens invers.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 February 2011 - 10:45 PM
#160
Postat 14 February 2011 - 08:28 AM
jeli, la 13 February 2011 - 09:56 PM, a spus:
:rolleyes:
... pun acest citat pt ca vad ca multi dintre cei care se autonumesc "incepatori" dau sfaturi,fara sa fi studiat inainte cam tot ce se gaseste pe net legat de construirea unei nave de epoca ...
:angry: Nu am dat niciun sfat, nimanui! Am postat doar ceea ce am lucrat eu pana acum. Si am sa continui! :angry: Iar galionul am sa mi-l fac exact asa cum cred eu de cuviinta, indiferent daca place altora sau nu. Dealtfel, imi voi asuma cu foarte mare placere erorile si stangaciile a.i. rezultatul final sa ma reprezinte. Si chiar daca voi mai face unele sugestii sau recomandari le voi face strict prin prisma experientelor personale legate de acest galion.
Si de ce trebuie sa studiez "cam tot ce se gaseste pe net"??? Nu vreau sa devin campion mondial! Ma simt excelent bibilind in timpul liber la barcuta asta! De ce as vrea sa oare sa schimb asta?
PS jeli, poate ca nu te-ai referit (numai) la mine in acel post! Dar asa m-a scos din sarite ...
#161
Postat 14 February 2011 - 10:51 AM
#162
Postat 14 February 2011 - 12:30 PM
#163
Postat 14 February 2011 - 01:16 PM
O alta intrebare este : In documentatie si prezentari se spune ca dimensiunile sunt 78x66 cm . Cum modelul e tridimensional clar o dimensiune lipseste . 78 e clar lungimea . Ce sa fie 66 ? Inaltimea ? Cam asa ar fi dupa proportii dar atunci adincimea cit sa fie ? Intreb pentru ca as vrea sa-i fac o cutie de sticla in care sa depozitez modelul si in timpul constructiei care va dura dupa cum se vede .
Aceasta postare a fost editata de Paul_L: 14 February 2011 - 01:18 PM
#165
Postat 14 February 2011 - 07:49 PM
dupa inca 2-3 numere...vor trebui bicanci la comanda, cu tot cu cutie, nu?:clapping:)
#166
Postat 14 February 2011 - 08:41 PM
Verifica asta dupa ce ai numerele 3 si 4
Pentru cei ce vor sa lege tunurile, nu sa le lipeasca, poate e mai bine sa nu lipeasca puntile pentru a face ancorarea tunurilor mai usoara.