Mentionez ca circuitul va fi folosit pentru a comanda un motor de pe portul paralel, deci tensiunile de comanda vor fi mici, iar motorul e de mica putere, luat de la un cd-rom stricat (motorul care pozitioneaza capul de citire). Pentru reglarea vitezei, o sa trimit impulsuri succesive la iesirea portului paralel (care din cate am vazut e metoda clasica si destul de eficienta pentru reglarea turatiei). Problema care o aveam, era ca motorul se invartea intr-un singur sens http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif si normal ca el trebuie sa se invarta in ambele sensuri...
Am gasit o schema pe un site pe undeva si pare sa mearga (am simulat-o si pare sa functioneze) - nu mai stiu pagina, am salvat-o pe hard... o sa pun doar poza circuitului...
Tranzistoarele cu numere pare sunt 2N3053 (cele NPN, mai stiu si eu putina electronica :) cica) iar celelalte BC214...
Voua vi se pare ok schema? Cam cat m-ar costa? (trebuie sa fac 2 astfel de scheme, pentru 2 motorase) Rezistentele am vazut ca nu sunt scumpe, dar tranzistoarele alea nu stiu...