Tigara electronica probleme de suprasolicitare
Postat 17 February 2010 - 06:20 PM
M-am aflat in treaba ÅŸi am cumparat o tigara electronica. Asa numita e cigarette.
In loc de fum , produce vapori de apa care trec printr-un material poros impregnat cu o solutie speciala ce contine nicotina.Problema este ca atunci cind tragi in mod obisnuit din tigara , adica fara sa te fortezi foarte tare, vaporii produsi sint in cantitate destul de mica.
Stie cineva felul în care functioneaza acel atomizor care produce "fumul"?
De ce intreb asta. Atomizorul respectiv are o gaura de dimensiune relativ mica. Daca atunci cind inhalezi astupi gaura sau o obturezi putin si depresiunea din interiorul aparatului creste, cantitatea de vapori creste si ea considerabil. Chestia e ca s-ar putea ca fiind astfel exploatata , respectiva componenta sa fie suprasolicitata si sa cedeze mult mai reepede fata de cit ar fi normal. Sa fie asa, oare? Poate ma lamureste cineva.
cele bune tuturor!
Postat 17 February 2010 - 06:32 PM
si in acelasi timp sa mai dai si sfaturi psihologice unora care apreciaza un text scris frumos?
aproape sunt sigur ca momentul "sfaturilor" era un moment de "sevraj" in care incercai sa te convingi singur ca nu ai nevoie de tigari.
ca sa te lamuresc, PSIHOLOG nene, PSIHOLOG.
ala e salvarea ta.
da' unul serios, nu de ala gonflabil (apropo de tigara).
insanatosire.

"That's sooo oshemmm !!!!!"
Postat 17 February 2010 - 08:57 PM
SILVIU66, la Feb 17 2010, 07:59 PM, a spus:
Pai exista cartuse , ma refer la partea care se ataseaza tigarii , adica consumabila , care nu contin deloc nicotina. E valabil ce spui si in cazul in care le folosesti acestea?
Postat 18 February 2010 - 09:09 AM
Cartusul: cuprinde un burete imbibat cu lichidul de tigara electronica.
De fiecare data cand inhalati din tigara electronica, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul); acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora, dand astfel senzatia de fumat.
http://www.tigaraelectronica.com/index.php...rii_electronice
0740136733
iliescu@anl.ro
Postat 18 February 2010 - 10:37 AM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 18 February 2010 - 11:22 PM
sand man, la Feb 18 2010, 11:38 AM, a spus:
Parca asta era ideea.
Ca e buna sau nu , de ce natura sint vaporii , ma intereseaza mai putin.
multumesc pentru intelegere
Esti culmea!Pe tine te intereseaza mai mult de "tigara"aia decat de sanatatea ta??? :)
Postat 19 February 2010 - 09:39 AM
Sintem pe un forum de modelism si pentru ca exista si electronisti aici, am pus o intrebare strict legata de modul de functionare al unui dispozitiv electronic.
Daca as fi vrut sa aflu ceva despre nocivitatea tigarii electronice m-as fi adresat in alta parte si bine as fi facut pentru ca aici mi se spune pe un ton rastit ca:
MLGore, la Feb 18 2010, 11:37 AM, a spus:
Crezi ca o sa iau de buna prostia asta si o sa-mi fac socoteala cit de mult antigel am inhalat pina acum ?
E foarte simplu de aflat daca e nociva sau nu aceasta tigara dind o cautare cu e cigarette safety.
Din cite am inteles eu aceasta problema este inca in discutie , iar tarile care au interzis-o banuiesc ca au facut-o ,nu pentru nocivitate ei , ci din alte motive legate de eforturile care se fac pentru descurajarea a fumatului.
Astept in continuare un raspuns si daca nu are cine sa -l dea , din punctul meu de vedere acest subiect e inchis.
toate cele bune!
Postat 19 February 2010 - 11:42 AM
sand man, la Feb 19 2010, 09:39 AM, a spus:
exact.
ce ai uitat tu e ca suntem pe un forum de modelism, si singurele tale interventii a fost sa ma faci pe mine "nebun" si sa ne "intoxici" cu tigara ta electronica.
ar fi bine daca te-ai lasa de judecat oamenii si sa nu mai fii offtopic (off-forum).
cauta si tu un forum al "psihologilor" sau al "fumatorilor" ca acolo sigur vei gasi raspuns.
mai degraba primul , atata timp cat tu ai spus ca studiezi forumul de multi ani dar abia acum te-ai gandit sa intervii, si nu mai spunem cum.
insanatosire grabnica.

Postat 24 February 2011 - 08:40 AM
andriu, la 19 February 2010 - 11:42 AM, a spus:
ce ai uitat tu e ca suntem pe un forum de modelism, si singurele tale interventii a fost sa ma faci pe mine "nebun" si sa ne "intoxici" cu tigara ta electronica.
ar fi bine daca te-ai lasa de judecat oamenii si sa nu mai fii offtopic (off-forum).
cauta si tu un forum al "psihologilor" sau al "fumatorilor" ca acolo sigur vei gasi raspuns.
mai degraba primul , atata timp cat tu ai spus ca studiezi forumul de multi ani dar abia acum te-ai gandit sa intervii, si nu mai spunem cum.
insanatosire grabnica.
Scuza-ma ca te apostrofez andriu,dar nu vad ce legatura are modelismul in acest subforum.Da te rog in sus si uita-te la titlu.Se numeste "generalitati".Deci,prin urmare,nu vad cu ce e "off-forum" initiatorul topicului.Asa ca,daca vreti sa va dati mari cu sfaturi faceti-o acasa cu copii,nepotii si altii...Omul a pus o intrebare pt. electronisti(cum a si mentionat).Deci chiar nu vad importanta interventiei tale.+ de asta mi se pare si nesimtire sa intri pe topicul omului si sa-l faci .....prost.In fine....din punctul meu de vedere astia sunt oamenii care duc pe p.la forumul.Sa stii ca nu am nimic personal cu tine......Stima.
Postat 24 February 2011 - 09:00 AM
andriu, la 19 February 2010 - 11:42 AM, a spus:
insanatosire grabnica.
Ai o problema cu fumatorii? Sau doar cu fumatorii de tigara electronica?? Nu inteleg "tonul" raspunsurilor tale de pana acum... Daca nu esti fumator, nu te baga.
Postat 27 February 2011 - 06:07 PM
La modelele "originale" sau ma rog cele mai scumpe "densitatea vaporilor" este mai mare si de cele mai multe ori se poate regla .
In primul rand din tutunul , doar nicotina creaza dependenta , iar daca rezervele nu contin acest lucru , nu stiu cum ai inlocuii tigarile cu e-tigarile .
In al doilea rand nu au acelasi gust/aroma , se simtme imediat ca este sintetic desii comeriantii (chiar si aia de la care te astepti sa nu manace .. gogosi ) le comercializeaza ca fiind la fel cu belndurile de tutun malboro kent davidoff peterson ortik etc , este ca si cum ai mirosii o fiola de glade "pine" si ai spune ca este la fel ca la munte .
Cat despre lasat , eu zic ca te lasi doar atunci cand vrei cu adevart , taicamiu a reuntat intr-o singura zi , dupa 40 e ani de "fumaceala" , fara plasturi , gume , ceaiuri si mai stiu eu ce hipnoze .
Postat 06 July 2011 - 12:45 PM
Diesel, la 24 February 2011 - 09:00 AM, a spus:
Mii de multumiri Diesel!!!!
M-ai facut de m-am tavalit pe jos de ris gindindu-ma cit de perplex trebuie sa fi ramas dupa ce a citit mesajul tau , cel ce a semnat cu numele andriu acel derapaj aberant.
Din punctul meu de vedere : punct ochit , punct lovit!
P.S.
Rid si-acum , ...nu cred ca ma mai pot opri.........,hahahahahahahahahahaahahahahaaaa !...as vrea sa-i multumesc lui vlad pentru raspuns , dar nu pot ,... hahahahhahhaaaaaaaaaaaaah!
Postat 06 July 2011 - 05:15 PM
Apropo, unde e acel derapaj aberant? Ca in afara de primul post, toate au fost derapaje de la topic, adica inclusiv acele mesaje ale tale.
Aceasta postare a fost editata de protheus: 06 July 2011 - 05:18 PM
Postat 06 July 2011 - 06:02 PM
nu stiu ce ati inteles voi din toata discutia asta, dar interventia mea a fost dictata de anumite discutii de pe privat cu d-mnul SAND MAN, in care imi facea teoria vietii si a omenirii dupa ce am indraznit sa apreciez modul de a scrie a unui membru vechi al forumului.
nu am nimic cu fumatorii, si eu fumez, dar am cu "sucitii", ideea in sine de tigara electronica chiar mi se pare masturbare.
poate am gresit ca am am reactionat in prisma insultelor de pe privat .. dar de tavalit pe jos nu m-am tavalit .. nici de ras nici de plans.
totusi se pare ca, colegul nostru tot nu a iesit din sevraj si tot ce ii doresc e sa se simta bine, tavalit pe jos sau nu, cu aburi in cap (plamani) sau nu, chiar nu ma intereseaza.
spor la dezbatut chestii "sucite" in posturi "sucite" cu oameni "suciti". ... eu ma retrag.

Postat 06 July 2011 - 06:17 PM
Postat 06 July 2011 - 06:49 PM
protheus, la 06 July 2011 - 05:15 PM, a spus:
Apropo, unde e acel derapaj aberant? Ca in afara de primul post, toate au fost derapaje de la topic, adica inclusiv acele mesaje ale tale.
Nici eu nu inteleg de ce te-ai obosit sa adaugi intrebarile si concluziile astea de-a dreptul aiuritoare. Cu stima.
Vlad , multumesc pentru raspuns .
Daca vreti sa continuati circul sinteti invitatii mei ,nici o problema .
N-am sa inchid topicul , doar ca ma veti scuza daca n-am sa particip la aceasta balacareala. Unii au si lucruri mai bune de facut.
o seara frumoasa in continuare!