dopicu, la Dec 28 2010, 08:08 AM, a spus:
vreu sa vad daca merita sa ma gandesc ca toata barcuta se functioneze cu acumulatori AA.
Intrebarea mea este daca se poate sa alimentez receptorul la 4 acumulatori AA pentru a elimina BEC-ul ?
Cum ai aflat deja, poti alimenta receptorul (servourile si variatorul sau ce o sa ai acolo) din acumulatori separati. Probabil ca vor fi complicatii cu alimentarea motorului din elemente mici. Nu stiu daca o sa gasesti acumulatori AA sa faca fata consumului si o sa fii nevoit sa legi si serie si paralel, adica vor fi multi. O sa ai prea multe elemente mici, pe care banuiesc ca le vrei separate, sa le incarci cum poti, pe rand. Vor fi probleme cu contactele, cu cate un acumulator care cedeaza mai devreme si trebuie sa-l identifici, cu evidenta celor din seturi... Nu cred ca o sa fie un capat de tara sa pui un singur acumulator de 12V (sau chiar 6V) si sa tragi din el tot ce trebuie. Investitie minima, dar sa fie! Daca urmaresti bine subiectele legate de problema ta, o sa vezi ca iti trebuiesc cateva elemente de care nu scapi. Poti face un fel de economie daca procuri o statie ceva mai ieftina, dar trebuie sa faci bine socoteala la restul componentelor. Parerea mea e ca mai bine o iei incet si faci treaba buna de la inceput in loc sa arunci banii pe primul model. Sau macar fa ceva din care sa refolosesti cat mai mult sau ceva care sa poata fi vandut cand o fi cazul.
Cel mai bine e sa stai aproape de pasionati, ca nu se stie de unde apare ajutorul sau sub ce forma. Nu te baza pe el, dar nici nu-l sterge de pe lista. Asta depinde de tine. N-ar fi rau sa treci locatia la profil, poate gasesti vecini cu care sa te intalnesti mai usor.
Multa bafta si bine ai venit printre noi!
Succes!
PS. Ar fi o observatie: nu cred ca majoritatea celor de pe forum vor sa faca barcute de plantat. Dar nu se stie cum evolueaza treburile si parca vad ca toti barbatii din triburi vor trebui sa plece la vanatoare sau pescuit, asa ca nu strica sa stim despre barcute... Aia mici vor ramane pe forum si femeile vor astepta "vanatul" sa-l pregateasca.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 December 2010 - 03:25 PM