Modelism - RHC Forum: confectionare garnitura piele pentru pompa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

confectionare garnitura piele pentru pompa Cum se face?

#1 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 15 December 2010 - 09:00 PM

Daca tot sunt la partea tehnica a forumului care vad ca cuprinde lucruri foarte diverse vreau sa intreb si eu ceva:
M-am apucat astazi sa demontez o pompa mai veche ca sa o fac functionala si am ajuns la garnitura care si dupa ce am unso nu mai etansa de nici un fel iar maine as vrea sa incerc sa-i fac eu o garnitura noua, niste piele groasa am gasit dar nu stiu cum s-o modelez exact ca sa ii dau forma cilindrica ca sa etanseze.
Am intrebat cum sa pot face una si am primit sfaturi, ba sa pun benzina pe o parte a bucatii de piele si sa o fixez in tija apoi sa-i dau foc iar caldura ar curbao in forma de degetar ca sa zic asa, ba sa bag bucata de piele in apa fierbinte apoi sa o presez in cilindrul pompei si sa o las sa se usuce asa.
Intrebarea mea este daca ati mai facut asa ceva care ar fi metoda cea mai buna sa pot face alta garnitura fara sa stric multa piele.
0

#2 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 16 December 2010 - 07:38 AM

Vezi postareaMarius, la Dec 15 2010, 09:00 PM, a spus:

, ba sa bag bucata de piele in apa fierbinte apoi sa o presez in cilindrul pompei si sa o las sa se usuce asa.

Asa este bine.
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#3 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 December 2010 - 06:08 PM

Am presat azi garnitura un cilindru cu o bucata de lemn iar maine o sa o scot sa vad cu a iesit
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 19 December 2010 - 08:47 AM

Nu poti sa adaptezi o garnitura de cauciuc de prin comert. Exista la magazinele de bricolaj tot felul de garnituri si poate reusesti sa adaptezi ceva existent.
0

#5 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2010 - 12:01 PM

Nu am cautat ca mai mult ma complic oricum la cursa in sus trebuie sa actioneze ca o supapa, oricum am reusit sa o fac si pompa este functionala acuma, iar ce ma ajutat mult cand am presat-o in forma aia cilindrica a fost detergentul de vase pe care l-am pus pe marginea garniturii daca nu cred ca era posibilitatea sa se crape
0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 December 2010 - 11:27 PM

In lipsa unei matrite in care sa formezi, la cald, pielea uda, rezultatele sunt modeste.
Poti cauta, prin talcioc, o manseta de etansare. Aceasta face exact ceea ce vrei tu: etansare intr-o singura directie.
In Focsani sunt niste baieti care produc asa ceva dintr-un material excelent:
http://www.dorasprod...rn_etansare.php

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 19 December 2010 - 11:28 PM

0

#7 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 20 December 2010 - 12:49 PM

Garnitura pentru pompa ,din piele, se face asa:
Se ia o bucata de piele groasa de 3-4 mm, se taie un disc cu un cm mai mare decat iese garnitura.
Se confectioneaza din lemn dur sau din metal un cilindru cu diametrul interior diametrul garniturii. Se confectioneaza din acelasi material un dorn care va intra in cilindru si are diametrul mai mic cu grosimea bucatii de piele.
Se pune intr-o cutie de metal ulei auto si se fierbe bucata de piele si se lasa la inmuiat pana a doua zi.
Pielea moale si elastica se introduce cu dornul in cilindru.Se lasa la uscat.Gata garnitura!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu