Deoarece am testat mai multe tipuri de pale- pt. o viitoare eoliana- in curentul de aer generat de un ventilator chinezesc de 100w,la ultima turatie-a treia- la o distanta de aprox. o,8 m, m-ar interesa daca cineva are vreo scula de masurat viteza curentului de aer in m/sec, in conditiile de mai sus. Il rog sa dea un semn. Multumesc!
Pagina 1 din 1
Ventilator Care ar fi viteza curentului de aer
Postat 17 December 2010 - 03:12 PM
insa, cred eu, la distanta aia masuratoarea o sa fie destul de imprecisa. Asta pentru ca aerul e si invartit serios, nu numai impins. Dupa cum "invarteala" se potriveste cu pasul elicei de masura sau nu, o sa arate in plus sau minus destul de mult. Asta in cazul in care aparatul de masura e cu elice, desi cred ca niciunul nu masoara bine aer "invartit"
Acelasi efect se aplica si palei pe care o pui tu in fata ventilatorului pentru teste
Acelasi efect se aplica si palei pe care o pui tu in fata ventilatorului pentru teste
Mircea
Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
Postat 20 December 2010 - 05:20 PM
Anemometrul-scula de masurat viteza vantului- l-am tinut prima data in mana prin anii "60 langa turnul parasutistilor din parcul "23" - si am fost bucuros, ca orice copil, ca eu ii transmiteam antrenorului viteza vantului. Pe net. exista, dar nu merita investitia. Rugamintea mea a fost , daca cineva are scula si poate face testul. Multumesc!
Postat 21 December 2010 - 03:01 PM
Iar daca nu stii sa faci calculele poti utiliza calculatorul asta http://www.2shared.c...w6wL/elice.html
Vezi ca download-ul e mic in dreapta jos a casutei (Save file to your PC).
In cazul tau introduci 1 ca sa afli viteza si cand iti cere voltaj si kv introduci oricare valori, important este ca produsul lor sa fie turatia masurata de tine la vitezometru(rpm).
P.S. Dupa aceasta deschideti fisierul rezultat, cu notepad.
Vezi ca download-ul e mic in dreapta jos a casutei (Save file to your PC).
In cazul tau introduci 1 ca sa afli viteza si cand iti cere voltaj si kv introduci oricare valori, important este ca produsul lor sa fie turatia masurata de tine la vitezometru(rpm).
P.S. Dupa aceasta deschideti fisierul rezultat, cu notepad.
Aceasta postare a fost editata de Zen: 21 December 2010 - 03:04 PM
It's difficult to make things simple!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1