Modelism - RHC Forum: Foam vs rubber - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Foam vs rubber roti 1:10

#1 Useril este offline   ionutcristian 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 19-June 09

Postat 12 December 2010 - 05:37 PM

salut
Va rog lamuriti-ma si pe mine cu ce se mananca foamurile , adica ce uzura au fata de cauciuc, aderenta, utilizare etc...
nu stiu nimic despre ele..

10x
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 13 December 2010 - 09:59 PM

Vezi postareaionutcristian, la Dec 12 2010, 05:37 PM, a spus:

salut
Va rog lamuriti-ma si pe mine cu ce se mananca foamurile , adica ce uzura au fata de cauciuc, aderenta, utilizare etc...
nu stiu nimic despre ele..
10x

Foam-urile sunt roti special creeate pentru asfalt (pe mocheta insa, desi sunt interzise pe mocheta, nu dezlipesti masina de pe pista)... in functie de taria aleasa (densitatea buretelui) foam-urile au, din cate stiu, tarii cuprinse intre 26 si 45...
Cauciucurile in schimb, tot din cate stiu, au tarii cuprinse intre 20 si 35/37...
In functie de suprafata de rulare se aleg si rotile... pe asfalt foam dar ai voie si cu cauciuc, iar in sala pe mocheta ai voie numai cu cauciuc (exceptie facand clasa 1/12).
Ca sa revin la ce ai intrebat tu, foamurile se folosesc pe asfalt avand o mai buna aderenta fata de cauciuc. Acum, de obicei, daca folosesti roti foam cu tarie scazuta, ai o aderenta foarte buna dar pentru scurt timp... daca folosesti cu tarie mare, ai mari sanse sa faci un pic de drift, dar rotile sa fie impecabile la final, adica uzura foarte mica. Trebuie sa alegi rotile in functie de traseu.
Sper ca te-am lamurit... dar, la ce vrei sa folosesti, sau doar te bate un gand?
0

#3 Useril este offline   ionutcristian 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 19-June 09

Postat 14 December 2010 - 10:35 PM

salut!
merci pt explicatie!

Ma bate un gand sa folosesc foam pt joaca pe asfalt, drift la viteza mare... (rotile de cauciuc se duc imediat)
ce tarie ar trebui sa aleg pentru asta?

multumesc
0

#4 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08
  • Interests:Automodelism

Postat 14 December 2010 - 11:10 PM

Foam-ul iti ofera aderenta crescuta. Deci, driftul e total nepotrivit cu astfel de roti.
Pentru drift foloseste cauciucuri cu desnsitate cat mai mare.
Cu un search pe google vei gasi chiar cum sa iti confectionezi roti pentru drift din pexal. Uite aici un exemplu.

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu