Postat 03 December 2011 - 07:05 PM
Azi a fost o zi ... proasta, care a inceput frumos! Am ridicat pluta cu un lipo 3S de 2200mAh si am avut 16 minute de splendoare, in care am facut cu ea ... si pluta pe spate, dar mai mult am folosit-io pe post de ... planor. Apoi i-am pus plutei un lipo 2s de 1800mah si am continuat un zbor frumos, folosind-o pe post de planor si am ridicat-o sus, suuus de tot, cand prostia si imbecilitatea m-au lovit grav la cap: mi-am luat ochii de la avion, incercand sa-mi aprind o tigare!!!!! ;) Cand mi-am ridicat chiorii de ochi inapoi pe cer, ia pluta de unde nu-i!!! Nu mai vedeam decat niste ... musculite care bazaiau destul de sus deasupra mea, dar pluta ... nu era de gasit!!! I-am taiat motorul si am dat de stick stanga, doar-doar poate-o vad inclinata ... nici o sansa!!! Mi-am luat telecomanda si am mers pe camp, undeva, departe, unde am vazut o forma care semana a ... pluta, dar dupa ce-am mers pe jos cca 1km am vazut ca era doar ... o punga! Am crezut c-am pierdut pluta, eram chiar deznadazduit, cand am zarit o forma in iarba uscata care parea sa fie ... pluta!!! Am fost de mi-am luat masina de pe camp si ... am plecat sa vad forma aceea!!! URAAAA, era pluta! Elicea rupta (ca de obicei) o tija de la un eleron, suportul de plastic rupt, crucea de la servo de pe eleroane rupt si el ... dar nimic grav!
Cum pluta era ... reparabila, cu 2-3 picaturi de superglue, am scos F16-le si l-am pregatit de zbor! Am uitat ca un acumulator nu l-am mai incarcat si l-am pus fix pe acela, dar nu asta a fost problema ... ci ESC-ul (care poarta si acum urmele primei trante gospodaresti, cand mi-a luat foc acumulatorul) asa ca, nenea ESC-ul s-a hotarat sa nu mai alimenteze receptor si ... la nici 5 secunde dupa lansare, am pierdut controlul radio asupra lui F16 care ... s-a infipt in bot si s-a rupt!!!! Nimic nereparabil cu 2-3 stinghii de balsa, superglue si putin pistol electric de lipit!
Scot si gangania si ... macar asta a zburat frumos!
Dupa masa, dupa ce mi-am reparat "jucariile", ies la zbor cu ele sa verific ... "lucrarea"! Pluta, care-i pluta si incredibil de rezistenta, a zburat, ca de obicei, frumos! F16-le, la fel, doar ca aterizarea in musuroaiele de cartita si iarba uscata ... a facut cateva stricaciuni la un eleron si un profundor, nimic grav! Daaaar, daaar un acumulator al lui F16, de la tranta de dimineata nu mai vrea sa incarce o celula din cele 3 dincolo de 4,11V!!!! Chiar mi s-a incalzit celula respectiva in timpul incarcarii!
Desi vremea si vantul a fost ca in cada, fara pic de vant, ziua a fost naspa! Poate maine o sa fie mai bine!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma