Alegere motor si accelerator...
Postat 09 December 2010 - 12:53 AM
Cer un sfat celor mai in masura decat mine referitor la alegerea motorului si acceleratorului pentru o barca de nadit.
Este vorba de o barca de aprox. 5kg.E bine sa folosesc un motor de 7,2v sau sa ma orientez spre un motor la 10-12v?Ce spun cei mai "batrani"?
Si mai vreau sa ma lamuresc de ceva,si anume ce motor este acest "755/40"?L-am vazut in multe descrieri.
Va multumesc anticipat.
Postat 09 December 2010 - 01:02 AM
uite un link... cu PERIATE
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 09 December 2010 - 01:04 AM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 09 December 2010 - 06:52 AM
ionut76, la Dec 9 2010, 01:15 AM, a spus:
Am si eu barca de nadit cam la aceleasi kg adica 5 si vreau sa zic ca o am pe 6V si sunt super multumit de viteza ei,ca si motor folosesc VENTI 660 si merge mai repid decat 755 pe 12v,acum depinde de fiecare ce buget are
Postat 09 December 2010 - 08:08 AM
Cate "plantari" ai cu ea la activ... si cam de cat timp o ai?
Da-ne mai multe detalii te rog.
adistul@yahoo.com
Postat 09 December 2010 - 11:37 AM
Adistul, la Dec 9 2010, 12:02 AM, a spus:
Ok.Atunci m-am gandit la un Graupner SPEED 700 Turbo C 9,6v cu urmatoarele specificatii:
Technische Daten
Nennspannung 9,6 V
Betriebsspannungsbereich 7,2 ... 14,4 V
Leerlaufdrehzahl 14600 min -1
Leerlaufstromaufnahme 3,1 A
Stromaufnahme bei max. Wirkungsgrad 18 A
Blockierstromaufnahme 120 A
Höchster Wirkungsgrad ohne Getriebe 74 %
Zulässige Motorlaufrichtung R und L
Gehäuselänge, ohne Welle 67 mm
Durchmesser 46 mm
Freie Wellenlänge 18 mm
Wellendurchmesser 5 mm
Gewicht 340 g
Cum vi se pare?Ar fi ok?
Iti multumesc pt link-ul dat dar nu-mi prea ajuta,nu sunt in Romania.
Postat 09 December 2010 - 01:50 PM
Adistul, la Dec 9 2010, 08:08 AM, a spus:
Cate "plantari" ai cu ea la activ... si cam de cat timp o ai?
Da-ne mai multe detalii te rog.
Salut Adi, sincer ca si plantari nu stiu cate am facut, tinand cont ca dau cu 4 lansete deci face-am cate2 drumuri numai pentru mine plus cel putin un prieten ,sa zic zece plantari la partida de cel putin la 100m,si la cat a fost sezonu de lung vara asta 80la suta din sambete am fost la peste ,o am luata din primavara pana sa-nceapa sezonul si nu am avut nici o problema cu ea,am mai imbunatatito eu cu un switch lumini si volmetru de la stii tu cine,sincer merge impecabil.
Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 09 December 2010 - 01:51 PM
Postat 11 December 2010 - 05:24 PM
Adistul, la Dec 9 2010, 12:02 AM, a spus:
Si inca ceva... Merita sa-i pun "JET"?Sau ma complic?
Postat 12 December 2010 - 02:56 AM
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 12 December 2010 - 03:10 AM
adistul@yahoo.com
Postat 13 December 2010 - 12:40 AM
Adistul, la Dec 12 2010, 01:56 AM, a spus:
Te referi ca are consumul mare din cauza Jet-ului?Totusi,i-as pune jet...ce zici,un jet cu impeller-ul(rotorul) de 19mm diametru ar duce o barca de vreo 5 kg?Sau ar fi mai bun de 29mm?Ce ai alege in locul meu?
Mersi mult!
Postat 13 December 2010 - 02:32 AM
La 5Kg ai putea sa-i pui un jet de 33 sau 40mm... dar nu stiu unde gasesti un motor adecvat... care sa care elefantul!
Oricum trbuie sa-i pui Li-po... daca vrei jet, nu merge cu Pb... decat daca vrei sa faci focul in barca cu el iar Ni-Mh-ul se termina cam repede. Oricum trebuie si un regulator mai special... care musai trebuie sa tina si 80A.
Ca sa faci o barcuta de plantat cu jet... care sa mearga binisor... trebuie sa ai un buget de peste 2.500 ron. Eu pana am reusit sa fac jet-ul sa mearga bine am prajit vreo 2 motoare si 3 regulatoare. Acum sper sa ma intelegi de ce ti-am recomandat: mai bine nu!
Mai sunt multe de spus... dar nu am timpul si dispozitia necesara sa scriu mai mult.
Orice decizie ai lua... iti urez multa bafta!
Am atasat un PDF ca sa vezi ce spune un producator de jet-uri.

Number of downloads: 283
Sper sa fie edificativ.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 13 December 2010 - 02:35 AM
adistul@yahoo.com
Postat 14 December 2010 - 12:02 AM
Tot acolo poti gasi o elice Raboesch... din alama. Crede-ma ca merita! Si eu abia astept sa le aduca!
Spor!
adistul@yahoo.com
Postat 14 December 2010 - 12:07 PM
Adistul, la Dec 13 2010, 02:32 AM, a spus:
La 5Kg ai putea sa-i pui un jet de 33 sau 40mm... dar nu stiu unde gasesti un motor adecvat... care sa care elefantul!
Oricum trbuie sa-i pui Li-po... daca vrei jet, nu merge cu Pb... decat daca vrei sa faci focul in barca cu el iar Ni-Mh-ul se termina cam repede. Oricum trebuie si un regulator mai special... care musai trebuie sa tina si 80A.
Ca sa faci o barcuta de plantat cu jet... care sa mearga binisor... trebuie sa ai un buget de peste 2.500 ron. Eu pana am reusit sa fac jet-ul sa mearga bine am prajit vreo 2 motoare si 3 regulatoare. Acum sper sa ma intelegi de ce ti-am recomandat: mai bine nu!
Mai sunt multe de spus... dar nu am timpul si dispozitia necesara sa scriu mai mult.
Orice decizie ai lua... iti urez multa bafta!
Am atasat un PDF ca sa vezi ce spune un producator de jet-uri.

Sper sa fie edificativ.
Salut.
Sa stii ca jetul merge foarte bine si cu consum bun.
Conteaza foarte mult executia si respectarea conditiilor de montaj, motorizare si greutatea finala a modelului care la tine nu prea au fost respectate.
Au facut si altii si sunt multumiti de rezultate.
Dar au avut o experienta mai mare in domeniu si au cautat sa respecte parametri necesari.
Daca nu folosesc bine un produs nu inseamna ca nu este bun.
Bafta.
Postat 15 December 2010 - 10:44 AM
Postat 15 December 2010 - 10:46 AM
Salut,
In mare cam asta am spus si eu.
Barcuta mea are 4,2Kg, echipata cu 2 Acumulatori Li-PO 4S de 5A fiecare... si are un consum de 15-20A. cu un motor periat seria 775 cu care acum sunt multumit.
E adevarat ca daca merg cu 5-8km/h cu cat merg majoritatea barcutelor de plantat probabil consumul ar fi in jur de 10Ah, dar am investit destul de mult ca sa ajung la semenea performante... si nu pot recomanda unui incepator sa treaca prin aceeasi experienta prin care am trecut eu.
In schimb le recomand celor care isi doresc un jet de plantat sa-si cumpere unul gata facut... exclus chinezariile. Este unul de vanzare care merge bine la rubrica de Vanzari de pe Forum. Amador l-a vandut si el.
Avand in vedere ca ai o experienta vasta in Navomodelism si ca respect asta... as vrea sa te intreb care ar fi in opinia ta setup-ul pentru o barcuta de plantat cu jet: model de coca, alimentare, greutate, motorizare, ESC si ce viteza/consum respectiv ce autonomie ar avea.
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 15 December 2010 - 10:49 AM
adistul@yahoo.com
Postat 15 December 2010 - 06:44 PM
775... parca scrisesem. 755-ul nu merge pe jet... are turatia prea mica chiar la 16,8V.
4S incarcati la maxim... ai mei au 16,8V

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 15 December 2010 - 06:55 PM
adistul@yahoo.com
Postat 15 December 2010 - 09:24 PM
Adistul, la Dec 15 2010, 10:46 AM, a spus:
Salut,
In mare cam asta am spus si eu.
Barcuta mea are 4,2Kg, echipata cu 2 Acumulatori Li-PO 4S de 5A fiecare... si are un consum de 15-20A. cu un motor periat seria 775 cu care acum sunt multumit.
E adevarat ca daca merg cu 5-8km/h cu cat merg majoritatea barcutelor de plantat probabil consumul ar fi in jur de 10Ah, dar am investit destul de mult ca sa ajung la semenea performante... si nu pot recomanda unui incepator sa treaca prin aceeasi experienta prin care am trecut eu.
In schimb le recomand celor care isi doresc un jet de plantat sa-si cumpere unul gata facut... exclus chinezariile. Este unul de vanzare care merge bine la rubrica de Vanzari de pe Forum. Amador l-a vandut si el.
Avand in vedere ca ai o experienta vasta in Navomodelism si ca respect asta... as vrea sa te intreb care ar fi in opinia ta setup-ul pentru o barcuta de plantat cu jet: model de coca, alimentare, greutate, motorizare, ESC si ce viteza/consum respectiv ce autonomie ar avea.
Multumesc.
Salut
Vezi la xxsportxx este un motor 540L nou care merge cu variatoare brushless mici si ieftine.
Ala are cuplu.
Postat 16 December 2010 - 12:57 AM
Nu numai de cuplu e vorba: ci de cuplu si turatie. Motorul prezentat de tine posibil sa fie bun pentru barcute de plantat... dar nu pentru jet-ul meu... care dotat cu el numai jet nu va fi:
730rot/min x 16V =11.680 rot/min... adica insuficient pentru ca as avea nevoie de 16-18.000 de ture/min. ca sa respect cerintele fabricantului... respectiv pentru ca barca sa ajunga sa gliseze pe apa.
Ai spus anterior ca nu am respectat conditiile de montaj, motorizare si greutate finala a barcii: dar probabil te-ai referit la prima barca... nu la cea pe care o am acum... si pe care inca n-am prezentat-o aici pe forum decat intr-un scurt filmulet deocamdata. Oricum pot spune ca merge si cu spatele... am reusit sa pun la punct reversul... pentru ca majoritatea jet-urilor nu-l au sau nu functioneza... dar nu spune nimeni asta.
De ce-ar trebui sa incurajam un incepator "sa incerce" sa faca o barca cu jet? Doar ca sa dea cu capu-n gard? Consider ca sunt "Stan Patitul" si ca din prea mult entuziasm poate... m-am luat dupa cineva care mi-a aratat doar partea frumoasa a jet-ului... si care intr-adevar e frumoasa... dar costa: munca... muuuulta munca..., bani... destui, timp, rabdare, nervi de otel... etc.
Oricum daca voi deschide un topic cu privire la Barcuta de plantat cu Jet "CarpJet" denumita... o voi prezenta asa cum este... cu bune si cu rele ca fiecare sa-si traga propriile concluzii.
In caz vrei sa incercam motorul propus de tine... eu pun la dispozitie Jet-ul.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 16 December 2010 - 01:10 AM
adistul@yahoo.com