Pagina 1 din 1
Probleme Proxxon FBS 12/E
Postat 26 November 2010 - 07:55 PM
Am o minifreza Proxxon , FBS 12/E si vreau sa o desfac , sa o curat , ung , etc...Am scos suruburile de stringere , carcasa se deface dar pina la gatul metalic din fata . Am tot incercat sa desfac mai departe dar nu merge nici de-al dreaq , nu am fortat sa nu se crape carcasa . Poate ati mai desfacut asa ceva si ma puteti indruma .
http://img525.imageshack.us/img525/1917/img0001zr.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/1527/img0003ht.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/1917/img0001zr.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/1527/img0003ht.jpg
Postat 26 November 2010 - 09:52 PM
Gulerul se desfileteaza... prinde-l cu ceva si vezi ca are filet pe cele doua jumatati carcasa. Si da scoate mandrina, si iese si gulerul prin desfiletare.Cel putin la a mea asa este...
Aceasta postare a fost editata de Bughy: 26 November 2010 - 09:54 PM
"I reject the reality and substitute my own"
Bogdan
0742 796 172
Bogdan
0742 796 172
Postat 26 November 2010 - 11:10 PM
incerca sa dai cu un spray degresant sau pt rugina sa intre acolo sa lubrifieze cumva...incerca intai pe filet si daca nu merge apoi cu surubelnita...cel mai bine este sa il prinzi cu un patent sau ceva mai mare ca patentul sa il prinzi exact pe diametru si sa faci joc sa vezi daca este sau nu filet...spor.....
ps:daca nu o rezolvi lasa un pm si iti aduc orice vrei tu de la proxxon la aproape juma de pret fata de magazin
ps:daca nu o rezolvi lasa un pm si iti aduc orice vrei tu de la proxxon la aproape juma de pret fata de magazin
CS CARP ZONE
0768.895.826
0768.895.826
Postat 27 November 2010 - 10:49 AM
Am rezolvat . Adevarat , gatul acela e de fapt o bucsa cu filet . Am prins gatul intre doua placute de placaj , in menghina , am strins usor sa nu deformez gatul ( totusi e destul de gros in carne , nu se deformeaza asa usor ) si am desfiletat . Filetul e cu pas foarte mic , atentie cand ansamblati la loc , are tendinta sa se infileteze aiurea . Va multumesc pentru idei , recomandari , etc .
Postat 27 November 2010 - 02:25 PM
Ma bucur ca ai rezolvat, doar un lucru sa mai spun ca poate si altii or sa fie in situatie similara: mult mai bun e un cleste papagal, eventual combinat cu o fasie de piele mai groasa ca sa nu zgarii suprafata bucsei. Cu menghina si placajul risti sa deformezi ceva, daca strangi in asa fel incat sa nu alunece in gol. Bine ca lucrarea a fost executata cu succes.
Postat 29 November 2010 - 08:48 PM
Mda , se pare ca treaba e mai nasoala . Dupa ungere cu ulei de mecanisme fine si montatul la loc , am folosit-o cca jumatate de ora si s-a accentuat zornaitul rulmentului din capul axului . Am desfacut iar carcasa si am observat ca rulmentul e dus de tot . Am spart camasa superioara , am scos aparatorile si cu coroana , a ramas pe ax camasa inferioara si niste sigurante de o parte si de alta a camasii , in niste canale . E foarte aiurea de scos acele sigurante . Aveti vreo idee ? Sa sparg intai , cu o daltita , camasa inferioara ?
Se gasesc rulmentiii ca piese la Proxxon sau in alta parte ? Diametrul exterior al rulmentului e de 12,0 mm , iar grosimea cca 3,5 mm . Diametrul gaurii inca nu-l stiu , sa vad cum reusesc sa scot camasa inferioara de pe ax si o sa stiu si cota aia .
Se gasesc rulmentiii ca piese la Proxxon sau in alta parte ? Diametrul exterior al rulmentului e de 12,0 mm , iar grosimea cca 3,5 mm . Diametrul gaurii inca nu-l stiu , sa vad cum reusesc sa scot camasa inferioara de pe ax si o sa stiu si cota aia .
Postat 30 November 2010 - 06:02 PM
Am rezolvat cu rulmentul , in forma cea mai simpla si ieftina , colet postal in plic , 37 lei cu tot cu expeditie . Cu baietii de la proxxon.ro , Sibiu , care au fost niste domni !! Nu va mai spun ce preturi am gasit pe niste site-uri dedicate modelismului !!!
Postat 20 February 2011 - 03:16 PM
JONNY_23, la 26 November 2010 - 11:10 PM, a spus:
incerca sa dai cu un spray degresant sau pt rugina sa intre acolo sa lubrifieze cumva...incerca intai pe filet si daca nu merge apoi cu surubelnita...cel mai bine este sa il prinzi cu un patent sau ceva mai mare ca patentul sa il prinzi exact pe diametru si sa faci joc sa vezi daca este sau nu filet...spor.....
daca poti aduce orice la jumatate de pret vreau si eu o mini freza de banc mf 70 ce zici poti
adresa mea b.marian68@yahoo.com
Arata acest topic
Pagina 1 din 1