Modelism - RHC Forum: Vreau sa ma fac pilot! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Vreau sa ma fac pilot!

#1 Useril este offline   konkorde 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27-November 04

Postat 27 November 2004 - 11:00 PM

Sal all! Am 17 ani si vreau sa ma fac pilot civil(transport marfa, persoane), nu militar sau utilitar. Dupa liceu, unde trebuie sa ma duc, ce trebuie sa fac? In timpul liceului, la ce trebuie sa invat mai bine :(, la fizica? Vreau toate detaliile :( Multumesc anticipat.
May the shfortz be with you !
0

#2 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 27 November 2004 - 11:13 PM

pai si eu vreau la fel doar ca pilot militar de supersonice.
iti trebuie sa stii foarte bine mate, fizica, cum mai nou ai vazut si tu ca avioanele sunt controlate pe scara tot mai larga de computere, iti va trebui sa stii ceva informatica, lb engleza la perfectie, conditie fizica. :(

Aceasta postare a fost editata de jester: 27 November 2004 - 11:14 PM

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 28 November 2004 - 12:40 AM

O solutie este Academia Romana de aviatie, dar acolo se intra extrem de greu. Trebuie sa bagi mare la mate, fizica, engleza si sa stai beton cu sanatatea. Vezi ca daca sapi putin o sa mai gasesti informatii despre asta chiar aici sau pe net. ARA are site, da cu google si afli mai multe.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#4 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 28 November 2004 - 12:42 AM

Ia auzi la jester;)

Da' cred ca vrei sa te faci astronaut!!! :(

Am auzit de piloti militari cu mii de ore de zbor ajunshi studenti la aeronave pt a trece la o treapta superioara, cred ca nu erau fabulatzii!?
In concluzie cu sigurantza poti fi pilot fara sa fi inginer. De fapt la cursurile de electronica si radionavigatia aeronavelor mereu facea proful nisto pe lipsa de cunostinte tehnice ale pilotilor, iar nu pot sa bag mana in foc ca nu era o chestie personala dar mereu in orice e un dram de adevar :(
Hai ca am glumit cam mult :( , dar acum sincer un simplu pilot (de pe air line sau supersonic) chiar trebuie sa fie asa bazat in ale fizicii si matematicii? Ca un inginer cumva?

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 28 November 2004 - 08:43 AM

0

#5 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2004 - 11:44 AM

pai cam asa ceva?
si asta nu o spun eu. o spune si taica-miu care a si fost inginer de aviatie si toti colegii lui piloti si ingineri, maistrii etc cu care am vorbit.
0

#6 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2004 - 11:47 AM

bine nu chiar ca si un inginer, dar trebuie sa stii ca sa intrii acolo mate si fizica cam la nivel de olimpiada sau cel putin de 10 la clasa. acum poate la civili o fi ceva mai usor cu pregetirea fizica tinand cont ca la ei suprasarcinile se limiteaza pe la 2-3 g poate nici atat, altfel multi pasageri ar da coltul.
nu vreau sa sperii pe nimeni cu cele spuse dar asa le-am auzit, asa le spun, si eu sunt cam speriat ca daca la fizica invat de placere, la mate nu e tocmai asa. :( :( :( :(

Aceasta postare a fost editata de jester: 28 November 2004 - 10:00 PM

0

#7 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 November 2004 - 12:15 PM

vezi www.aviationacademy.ro
0

#8 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2004 - 10:03 PM

@MrSpace

sper sa nu te superi ca te intreb, dar esti cumva inginer de aviatie ca din cele scrise mai sus cam asa reiese?
0

#9 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2004 - 12:53 AM

Nu chiar
Am facut "Electronica si Telecomunicatii" specializarea "Comunicatii mobile si prin sateliti", iar unu din cele mai interesante cursri a fost cel de SRCT (Sisteme de RdioComunicatii in Transporturi) unde nu a fost vorba de cat de radionavigarea aeromanelor. A fost bestial cursul si proful pe masura... Am aflat si eu cum ce-i la si cum merge un VOR ce-i cu ILS-ul. A avut si un super proiect la materia asta "radio altimetru de inaltimi mici" (Nu are rost sa ma mandresc ca am facut o schema de a picat proful in coada ca nu am copiato pe a lui din curs :) modest mai sunt, e pe undeva o eroare mica dar nu s-a prins de ea :mellow:)
Pe undeva mi-a parut rau ca nu am dat la aeronave (unde visam eu de fapt) dar lipsa unui viitor clar pe plan profesional m-a determinat sa ma axez pe celalat hobby al meu. Si se pare ca am facut bine (Nu zic asta sa-i descurajez pe cei ce au dat sau vor sa dea la aeronave ci pt ca asta este adevarul!)
0

#10 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 29 November 2004 - 01:34 AM

MrSpace, la 28 Nov 2004, 00:42, a spus:

Ia auzi la jester;)

Da' cred ca vrei sa te faci astronaut!!! :)

Am auzit de piloti militari cu mii de ore de zbor ajunshi studenti la aeronave pt a trece la o treapta superioara, cred ca nu erau fabulatzii!?
In concluzie cu sigurantza poti fi pilot fara sa fi inginer. De fapt la cursurile de electronica si radionavigatia aeronavelor mereu facea proful nisto pe lipsa de cunostinte tehnice ale pilotilor, iar nu pot sa bag mana in foc ca nu era o chestie personala dar mereu in orice e un dram de adevar :)
Hai ca am glumit cam mult :) , dar acum sincer un simplu pilot (de pe air line sau supersonic) chiar trebuie sa fie asa bazat in ale fizicii si matematicii? Ca un inginer cumva?

sub simbolul "poate la Londra se vede altfel sau daca nu esti inside nu ai cum sa stii " va trimit salutari de la tataia ca avea si el o vorba .... dar nu mi-o aduc aminte :mellow:
0

#11 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2004 - 03:00 AM

Mey Mamutel eu te credeam cu capul pe umeri si privire de vultur.. de ce sari pese partea in care clar scriu ca a fost o "GLUMA" !!!
Si nu te lega de locatia mea ca am tendinta sa te cobor la un nivel scazut al... si ti-am urmarit mesajele si stiu ca m-as inshela....
Si daca nu-s "inside" (...cred ca te referi la cercul de piloti?...) nu ti se pare normal sa nu stiu?!
Imi cer oficial scuze tuturor pe care i-am ofensat... si zic clar, inca odata, era o GLUMA, iar pe langa ea o intrebare!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 29 November 2004 - 03:03 AM

0

#12 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2004 - 09:04 PM

aha acum inteleg ce era cu pilotii de care ziceai tu ca facea mishto profu vostru.
0

#13 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2004 - 09:07 PM

pana la urma cred ca as fi mist s facem un sondaj sa vededm cati dintre aeromodeelisti sunt si aviatori(piloti, ingineri, maistrii) sa vedem sau cel putin sa vad, ca eu nu-i cunosc pe toti, cu cine stam de voprba. ce ziceti ar fi o idee buna?

Aceasta postare a fost editata de jester: 29 November 2004 - 09:07 PM

0

#14 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2004 - 10:11 PM

Poate ar fi interesant un subiect cum vrei tu Jester.
Dar cat depre off topicul din acest subiect.. trebuie sa-mi recunosc vina.
Cat despre reactia defensiva pe care a avuto Mamutel... o inteleg si f sigur as fi facut si eu ceva in genul lui .. nu trebuie sa ne grabim sa tragem concluzii pripite nimeni nu-i perfect... trebuie sa fim toleranti si atenti...

Peace Man!!! :)
0

#15 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 15 December 2004 - 09:25 PM

la sibiu se fac cursuri de planorism si zbor cu avione sportive.pana la varsta de 21 de ani 80% dintre zboruri sunt gratis.peste 21 de ani se plateste...se fac cursuri de fizica meteorologie si alte chstii...o sa intreb mai bine.am o prietena care are brevet si de la ea stiu.
0

#16 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 20 December 2004 - 10:59 AM

Pt cei ce vor sa zboare la civila... Luptati la acdemia de la Baneasa... SSAVC.. cineva a dat eitul pe aci.
In schimb daca vreti sa ramaneti la sportiva.. Aeroclubul e cea mai buna solutie.. dar.. momentan, licientele date de aerocub nu sunt recunoscute de autoritate si implicit nu sunt recunoscute in lume.. pana ce aeroclubul nu va face demersurile necesare.. asa ca.. alegeti ce vreti si ce puteti
Succes!
Eu sunt momentan in Aeroclubul Romaniei. Sper din toamna 2005 sa fiu si la Academie
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#17 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2004 - 09:40 PM

loo dai la academie?
la militari sau civili?
0

#18 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 December 2004 - 11:58 PM

La militari unde vere!?!?!!
Nu stii ca s-a desfiintat Academia Militara de Aviatie!?!?!
Vara asta sau cea trecuta a fost ultima serie de piloti pe care o pregateste.
Asa ca mai ramane doar civilia......Si numa bine ca sunt zvonuri ca va fi tot de elicoptere si anu care vine. Doamne ajuta!

Jester.. daca te gandesti la aviatia militara.... gandeste-te sa-ti iei un simulator bun, un joystick, masa de gaze si paloniare la calculator.....
Paote cine stie.. reusesti in Fortele Aeriene Al noului Irac sau Afganistan.....
0

#19 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 03:03 PM

staio un pic, academia militara de aviatie fiind aia tehnica de la bucuresti sau cea care a fost la buzau?
din cate stiu eu cea de la bucuresti ar vrea s-o desfiinteze ca sa nu mai tina profii pe bani acolo pt 4 serii de 6 studenti cati sunt, iar cea de la buzau au mutat-o la brasov, acolo se face acum teoria cum ar veni, iar zborurile tot la bobocu.
ce dumnezeu ca doar nu desfiinteaza astia aviatia militara din romania definitv.
0

#20 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 January 2005 - 03:06 PM

Academia de forte aeriene se afla la Brasov.
pentru naviganti (piloti) 3 ani la brasov + 2 ani la bobocu.

am mai pus linku odata:

www.afahc.ro

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 01 January 2005 - 03:14 PM

flying is my life...
0

#21 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 01 January 2005 - 06:20 PM

Mai agarici tu vrei sa ne pacalesti??? noroc ca este silviu aici pe frecventa........ca daca nu...... s-ar alege praful :D
0

#22 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 10:29 PM

ce allex si tu dai totusi la piloti? apropo zi cand si unde ne intalmin si noi ca e mai mare rusinea ca suntem din acelasi orasel si nu am mai vb de o groaza de vreme mai ales acum ca avem un hobby comun.
0

#23 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 10:37 PM

SILVIU66, la 1 Jan 2005, 15:06, a spus:

Academia de forte aeriene se afla la Brasov.
pentru naviganti (piloti) 3 ani la brasov + 2 ani la bobocu.

eu stiam pilotii si subinginerii fac trei ani: dee toamna pana prin primavara teorie la brasov, iar vara zbor la bobocu.
0

#24 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 January 2005 - 10:42 PM

jester, la 1 Jan 2005, 22:37, a spus:

eu stiam pilotii si subinginerii fac trei ani

subingineri nu mai exista nici la civili nici in armata deci nici scoli de subingineri nu se mai egzista.pana si aia de erau subingineri in armata i-a pus sa-si continue scoala altfel afara.
iar ce stiai tu e demult.
ORICE SCOALA MILITARA DE OFITERI (inclusiv piloti ca si aias ofiteri) DUREAZA 5 ANI.
flying is my life...
0

#25 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 January 2005 - 08:04 PM

scuze. vad ca tu stii mai bine. pai e mai bine asa. mai multe ore dee zbor la scoala. super. sper sa nu se desfiinteze pana ajung si eu pe acolo.
0

#26 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 January 2005 - 10:52 PM

Ce vedeti voi la Brasov.. e ramasita... acum se mai preatesc cei care au intrat anii trecuti si trebuie sa termine. Din sursele mele nu vor mai exista prea curand serii de piloti.

PT CA NU AU UNDE SA-I BAGE!!!!!!!!!!!!!!!

Din partea NATO am primit o hartie prin care armata se restructureaza.. si se tot restructureaza.....
Baze aeriene se tot desfiinteaza militarii de cariera sunt trecuti in rezerva sau sunt scosi conform legislaturii cu sararii compensatorii, si voi visati sa ajungeti piloti de mig-uri....
Voi ati vb cu cineva care sa fi ajuns pilot pe Mig?
Daca nu va retatez ce mi-au auzit urechile de la un pilot de Mig-21 asta vara cand sapam gropi pt balizarea Strejnicului:
Dupa ce s-a pregatit 3 ani.... trecand pe kestiunea aia zburatoare numita Yak-50, facand apoi pe L-39 Albatros... ajunge in final la mig (sper ca nu am ratat nimic din poveste) unde pana la mijlocul verii a zburat impresionanta suma de ore de zbor deeeeeeeeeeeeeee 4 ore.
In momentul de fata sunt nu stiu cati piloti pe un avion.
Daca voi credeti ca eu vreau sa pacalesc atunci visati in continuare cu ochii deschisi cum o sa faceti Dog-fight cu Migurile precum Tom Cruise in TopGun si ramaneti cu visul... Apropo, referitor la zborurile migurilor.. tipu mai povestea ca a avut o carte foarte mare de invatat.. "Restrictii" pentru zborul migului.. cuvintelele lui au fost" Mai bine ar fi facut o carticica cu ce ai voie sa faci)...
Dar au ma opresc aci.. sper ca ati inteles unde bat.

PS: Lasati siturile ca anul trecut aprope de vara cand itoti se gandeau sa intre la facultati, situl Acamiei tehnice din Buc. supea ca vor fi locuri.. blablabla.. dar se pare ca nu s-au mai tinut cursuri...Asa ca dac vrei sa aflati oficial ce se va intampla in anii ce vor urma cu Academia de la Brasov, luati frumos trenul spre academie si sunati la usa, poate va va raspunde fo moaca acra...
0

#27 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2005 - 11:45 PM

mai nimeni nu viseaza top gun dog-fight cu mig-urile. dar nici fara aviatie militara iara nu se poate. si daac DOAMNE FERESTE s-ar ajunge la ce ai zis tu exista strainatatea. unde lumea inca mai are ceva pe umeri numi CAP si in el constiinta.
0

#28 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 04 January 2005 - 08:08 AM

Jester, nu stiu sa te indrum dar iti urez mult noroc in viatza si sa-ti vezi visul cu ochii!!! Undeva, in strafundul sufletultui nostru, multi am dorit sa devenim piloti.
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#29 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2005 - 01:43 PM

Pai unul dintre voi zicea pe un subiect ca din 2007 se termina resursele de mig shi ca ar aduke astia ceva f-16!!!!! sau a fost caterinka???? oricum sunt sigur ca tot o as ramana o scoala militara!!!!!!! daca nu......este ca shi cum ne-am vinde "parintii".....
0

#30 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2005 - 02:00 PM

revin http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...=10&#entry41850 aici zicea silviu de f-16
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu