Pagina 1 din 1
DSM SR300 receiver
Postat 21 October 2010 - 06:40 AM
Salut , se poate prelungii firul de antena de la un receptor DSM SR300 receiver deoarece este ff mic si nu iese decat vreo 5mm din carcasa ( baja ) daca da, ce fir mi-ar trebui pentru a nu afecta negativ performantele receptorului si unde as putea gasii acest fir cel putin vreo 10 cm
Multumesc
Multumesc
Postat 21 October 2010 - 06:45 AM
marian.dumitru74, la Oct 21 2010, 07:40 AM, a spus:
Salut , se poate prelungii firul de antena de la un receptor DSM SR300 receiver deoarece este ff mic si nu iese decat vreo 5mm din carcasa ( baja ) daca da, ce fir mi-ar trebui pentru a nu afecta negativ performantele receptorului si unde as putea gasii acest fir cel putin vreo 10 cm
Multumesc
Multumesc
Este suficient de lung, nu-ti face probleme.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
Postat 23 October 2010 - 02:33 PM
marian.dumitru74, la Oct 21 2010, 06:40 AM, a spus:
Multumesc
Multumesc
Multumesc tuturor pentru sfat.
Postat 09 November 2010 - 09:24 AM
marian.dumitru74, la Oct 23 2010, 03:33 PM, a spus:
Lungimea antenei este invers proportionala cu frecventa de emisie a statiei iar ,calculul acestei lungimi se face pentru rezonanta de tensiune ( maximul de tensiune la intrare) la intrarea .Orice modificare de lungime a antenei prin scurtare sau lungire afecteaza performantele acesteia scazandui randamentul.evident ca scaderea este direct proportionala cu lungimea de taiere sau lungire a antenei.Deci o antena mai lunga nu este neaparat mai buna decat daca corespunde din punct de vedere al calculului de rezonanta.De obicei la receptoarele despre care vorbim din cauza de gabarit se folosesc antene in configuratie lambda/ 4 ( lungimea de unda corespunzatoare frecventei de receptie/4).
iulian
Iulian
Postat 09 November 2010 - 09:26 AM
marian.dumitru74, la Oct 23 2010, 03:33 PM, a spus:
Lungimea antenei este invers proportionala cu frecventa de emisie a statiei iar ,calculul acestei lungimi se face pentru rezonanta de tensiune ( maximul de tensiune la intrare) la intrarea .Orice modificare de lungime a antenei prin scurtare sau lungire afecteaza performantele acesteia scazand randamentul antenei.Evident ca scaderea este direct proportionala cu lungimea de taiere sau lungire a antenei.Deci o antena mai lunga nu este neaparat mai buna decat daca corespunde din punct de vedere al calculului de rezonanta.De obicei la receptoarele despre care vorbim din cauza de gabarit se folosesc antene in configuratie lambda/ 4 ( lungimea de unda corespunzatoare frecventei de receptie/4).
iulian
Iulian
Arata acest topic
Pagina 1 din 1