Modelism - RHC Forum: DSM SR300 receiver - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

DSM SR300 receiver

#1 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 21 October 2010 - 06:40 AM

Salut , se poate prelungii firul de antena de la un receptor DSM SR300 receiver deoarece este ff mic si nu iese decat vreo 5mm din carcasa ( baja ) daca da, ce fir mi-ar trebui pentru a nu afecta negativ performantele receptorului si unde as putea gasii acest fir cel putin vreo 10 cm
Multumesc
0

#2 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 21 October 2010 - 06:45 AM

Vezi postareamarian.dumitru74, la Oct 21 2010, 07:40 AM, a spus:

Salut , se poate prelungii firul de antena de la un receptor DSM SR300 receiver deoarece este ff mic si nu iese decat vreo 5mm din carcasa ( baja ) daca da, ce fir mi-ar trebui pentru a nu afecta negativ performantele receptorului si unde as putea gasii acest fir cel putin vreo 10 cm
Multumesc

Este suficient de lung, nu-ti face probleme.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#3 Useril este offline   Cosminake 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 851
  • Inregistrat: 05-August 10

Postat 21 October 2010 - 12:29 PM

la mine acel fir nu are decat vreo 6-7cm, il infasor pe tubul de antena care e si mai scurt (vrei 3-4cm) si nici nu iese din carcasa. si nici nu e nevoie sa iasa din carcasa :D
poti sta linistit cu el sub carcasa.
0

#4 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 23 October 2010 - 10:43 AM

In afara de ce au spus colegii se mai poate spune ca acel fir nu prea merge prelungit nefiind un fir obisnuit este un fir coaxial, oricum nu ai de ce sa faci asta.
0

#5 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 23 October 2010 - 02:33 PM

Vezi postareamarian.dumitru74, la Oct 21 2010, 06:40 AM, a spus:

Multumesc

Multumesc tuturor pentru sfat.
0

#6 Useril este offline   S62i 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 24-May 02

Postat 09 November 2010 - 09:24 AM

Vezi postareamarian.dumitru74, la Oct 23 2010, 03:33 PM, a spus:

Lungimea antenei este invers proportionala cu frecventa de emisie a statiei iar ,calculul acestei lungimi se face pentru rezonanta de tensiune ( maximul de tensiune la intrare) la intrarea .Orice modificare de lungime a antenei prin scurtare sau lungire afecteaza performantele acesteia scazandui randamentul.evident ca scaderea este direct proportionala cu lungimea de taiere sau lungire a antenei.Deci o antena mai lunga nu este neaparat mai buna decat daca corespunde din punct de vedere al calculului de rezonanta.De obicei la receptoarele despre care vorbim din cauza de gabarit se folosesc antene in configuratie lambda/ 4 ( lungimea de unda corespunzatoare frecventei de receptie/4).
iulian
Iulian
0

#7 Useril este offline   S62i 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 24-May 02

Postat 09 November 2010 - 09:26 AM

Vezi postareamarian.dumitru74, la Oct 23 2010, 03:33 PM, a spus:

Lungimea antenei este invers proportionala cu frecventa de emisie a statiei iar ,calculul acestei lungimi se face pentru rezonanta de tensiune ( maximul de tensiune la intrare) la intrarea .Orice modificare de lungime a antenei prin scurtare sau lungire afecteaza performantele acesteia scazand randamentul antenei.Evident ca scaderea este direct proportionala cu lungimea de taiere sau lungire a antenei.Deci o antena mai lunga nu este neaparat mai buna decat daca corespunde din punct de vedere al calculului de rezonanta.De obicei la receptoarele despre care vorbim din cauza de gabarit se folosesc antene in configuratie lambda/ 4 ( lungimea de unda corespunzatoare frecventei de receptie/4).
iulian
Iulian
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu