Modelism - RHC Forum: Baterii LIPO - e posibil sa nu mai fie acceptate la transport - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Baterii LIPO - e posibil sa nu mai fie acceptate la transport un cargo UPS a cazut in Dubai

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 22 September 2010 - 01:27 PM

Se stie ca Hobby King nu mai trimite baterii prin Hong Kong Post.

Honk Kong Post scaneaza toate coletele si nu admite la transport Lipo. Din cauza asta HK trimite acum lipo prin Swiss Post si Singapore Post cu restrictii de greutate.

Acum ceva timp un avion cargo UPS s-a prabusit in Dubai. Una din cauzele presupuse e un foc generat de o baterie Lipo:

http://rc.runryder.c...pter/t607099p1/ - nu e vorba de lipo pentru modelism, astea sunt nesemnificative - grosul vine din telefoane si laptopuri.

Una peste alte e posibil sa nu mai putem cumpara lipo de afara sau costurile de expeditie sa fie foarte mari. Asta inseamna adio lipo ieftine.

Eu am cumparat mai multe sa fie. Nici asta nu e neaparat bine caci si daca stau pe raft viata lor e finita. Stefan
0

#2 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 22 September 2010 - 03:17 PM

nu mi-as face asa multe griji. bateriile erau de laptop si computerele/telefoanele.etc. or sa se care cu avionul indiferent ce. Poate doar daca darama 3-4 avioane cu tot cu pasageri (Doamne fereste...)

poate o sa vedem alte masuri, de ex ambalate in cutii ingnifuge, separat, etc. Cum e cu restrictia de recipienti cu lichide, le-a luat 3 zile sa zica ca o punga "d-un leu" sigilata e ok ca sa cari oricata bautura :D

Omenirii ii pasa mult prea tare de bani (business), mai mult decat de orice altceva, asa ca "interesele industriei" nu sunt amenintate de un avion cazut. O fi bine, o fi rau, nu stiu....
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#3 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 22 September 2010 - 07:08 PM

TNT nu mai accepta de mult timp LiPo in colete. Stiu ei de ce. Si businessul lor tot business e.
0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 22 September 2010 - 08:31 PM

Oricum toate celulele LiPo sunt manufacturate in China, deci si celelalte marci de acc. trebuie sa se aprovizioneze de acolo.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   Cataero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 325
  • Inregistrat: 14-September 06

Postat 22 September 2010 - 08:43 PM

Vezi postareacasper20, la Sep 22 2010, 09:31 PM, a spus:

Oricum toate celulele LiPo sunt manufacturate in China, deci si celelalte marci de acc. trebuie sa se aprovizioneze de acolo.

Esti sigur ca toate?

ENERLAND Co., Ltd.
Tel : +82-31-777-5508
Fax : +82-31-777-5509
Rm.614, Kumkang High-Tech Valley Bldg,
133 Sangdaewon-dong, Joonwon-ku, Seongnam-si,
Kyunggi-do, Korea
www.enerland.com
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 September 2010 - 10:29 PM

La HK exista si DE warehouse, care mai are cate ceva, nu cele mai populare valori sau preturi, dar tot sunt sub tot ce se poate lua in EU din alte surse, exceptand giantcod.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 September 2010 - 05:12 AM

Am incercat si nu trimit in RO.

Vezi postarearenatoa, la Sep 22 2010, 11:29 PM, a spus:

La HK exista si DE warehouse, care mai are cate ceva, nu cele mai populare valori sau preturi, dar tot sunt sub tot ce se poate lua in EU din alte surse, exceptand giantcod.

0

#8 Useril este offline   smarius36 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-June 09

Postat 23 September 2010 - 02:51 PM

Eu am facut ieri o comanda in care am printre altele si doua nano-tech de 2.65A.Mi-au acceptat comanda , este inca in procesare.Sint curios ce o sa se intimple.
Marius
0

#9 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 10:45 AM

Am facut si eu o comanda in 24.09.2010 dar nu ma lasat sa pun mai mult de 3 acc., acuma m-am uitat la status si apare shipped cu Swiss Post.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#10 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 28 September 2010 - 08:40 AM

De ce nu va lasa ariciul sa cumparati din magazinele de modelism din Romania?
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 08:52 AM

Vezi postareacasper20, la Sep 25 2010, 11:45 AM, a spus:

Am facut si eu o comanda in 24.09.2010 dar nu ma lasat sa pun mai mult de 3 acc., acuma m-am uitat la status si apare shipped cu Swiss Post.

Ciudat...

"Proof that HongKong Post is stopping LiPo delivery..."

http://plixi.com/p/43146032
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 08:55 AM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 28 2010, 09:40 AM, a spus:

Fiindca adausurile practicate nu justifica acest act.
Si vorbesc ca unul care se afla pe ambele parti ale baricadei...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 September 2010 - 08:57 AM

0

#13 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 28 September 2010 - 12:02 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 28 2010, 09:55 AM, a spus:

Fiindca adausurile practicate nu justifica acest act.
Si vorbesc ca unul care se afla pe ambele parti ale baricadei...

posibil si preturile umflate ! ........
ADOR VITEZA!!!
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 12:11 PM

Sunt lucruri diferite.
Un comerciant poate decide singur ce marfa aprovizioneaza, in functie de multiple criterii.
Ca si la medicamente, acelasi lucru poate fi scump sau ieftin in functie de provenienta.
Nu putem contesta acestea de mai sus, e decizia comerciantului, banii lui, si in functie de aceste alegeri si supravietuirea lui in piata sau nu.
Daca insa peste aceasta, indiferent ce marfa ar fi, mai pune un 70% adaos, atunci avem o problema...
0

#15 Useril este offline   smarius36 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 08-June 09

Postat 28 September 2010 - 12:39 PM

Si mie mi-au trimis comanda dar eu am ales EMS Express, cu Air Parcel nu te lasa peste 3000 mA.

Marius
0

#16 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 01:18 PM

N-o sa ma faci nici tu, nici altii, sa imi schimb parerea ca, daca ati putea sa aduceti si negrul de sub unghii de acolo, ati face-o.

0

#17 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 28 September 2010 - 03:45 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 28 2010, 09:40 AM, a spus:

hai sa-ti zic o povestioara adevarata, traita de "moa" personal, in romania zilelor noastre.
acum vre-o 2 luni am zis sa incep si eu sa comand din romania, ca sa nu mai fiu nevoit sa astept atata timp o piesa, si sa apuce si ei sa se dezvolte macar peste ani si ani, trebuia sa existe un inceput.
nu incep cu nume dar era o reprezentanta (cica) a unui mare(nu neaparat bun) producator de rc-uri.
-mi se spune ca pleaca in concediu si trebuie sa astept 1 saptamana
- eu zic ca "da" asta este.
- dupa o saptamana jumatate raspunde ca sa vada daca are pe stock si daca nu are in cel mai scurt timp va face comanda.
-dupa 2 saptamani aflu ca nu este pe stock si va face comanda
-dupa 3 saptamani aflu de la "asociat" (al lui desigur) ca sa inca nu s-a dat comanda ca mai are el nevoie de niste piese dar nu a avut timp sa vada care anume si ca saptamana "asta" va vedea si va da comanda.
si pana la urma am facut comanda in uk si a venit in fix 5 zile si a costat transportul fix 15 ron.

in concluzie:

-"afara", max 3 saptamani, mai ieftin, mai comod fotoliul, mai ieftin transportul uneori.
-"romania", nu generalizez dar citeste mai sus.

asta a fost si un mic motiv care a condus spre cautarea altui hobby.

ps: nu este vorba despre magazinul Auto rc in povestioara de mai sus, doar ca de acolo eu nu am ce sa iau, ma refer la piese de schimb, asa ca nu cunosc .

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#18 Useril este offline   CornelP 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 13-June 09

Postat 28 September 2010 - 06:27 PM

Luam si din Romania, dar foarte limitat. O spun in calitate de client Rubin la un anumit magazin... La navo nu gasim hardware, baterii mari, motoare... in rest avem tot :wub:
O discutie despre shipping a fost recent pe Offshoreelectrics si concluzia a fost cam acceasi: s-ar putea sa fie probleme. In USA e ok, HobbyKing a deschis un depozit acolo. In ultimul mail de la ei imi spuneau ca vor aproviziona mai bine si DE Warehouse, dar nu se stie cand... Pana atuci, EMS fara probleme.
0

#19 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 28 September 2010 - 07:00 PM

Cornel, au si baterii au si motoare. Dar cate un exemplar din fiecare. Am dat sa comand 3 motoare si 2 pakuri life de 2S la pasare si surpriza: nu aveau cantitatea respectiva nici la motoare, nici la baterii. Hai ca sa n-aiba 3 motoare... dar sa n-aiba decat un pack?! Dau sa comand motoarele in Bucuresti, impreuna cu 2 elici pe dreapta si una pe stanga si iarasi acelasi lucru: nu aveau decat un singur motor si cate o singura elice. Asta dupa ce cautasem pe siteurile a cca. 10 magazine din Ro. Pai sa nu-l inteleg pe Andriu ca se lasa? Il inteleg, cu toate ca-s curios ptr ce alta pasiune a capitulat aici.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 28 September 2010 - 07:02 PM

0

#20 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 08:56 PM

Vezi postareanavigator, la Sep 28 2010, 08:00 PM, a spus:

Am dat sa comand 3 motoare si 2 pakuri life de 2S la pasare si surpriza:
Acea "pasare" (mama cate cuvinte interzise as mai baga eu, daca ar fi forumul meu) e de fapt o modalitate a dealerului din tara vecina si (mai ales) pretina de a creste rulajul, pentru comisioane mai mari; nu e nicidecum o afacere de sine statatoare, asa cum sunt altele.
Daca ati avea curaj sa va bagati banii in asemenea afacere, cam cate bucati din fiecare sorto-tipo-dimensiune ati fi dispusi sa achizitionati, sa tineti pe stoc 3-6-9-12 luni, pana cand un plictisit o sa cumpere de la voi??? De aia nu au decat cate una, sa fie. Vanzarile, dpdv istoric nu inseamna nimic, daca exista oameni care, pe fata, intr-un forum al unui proprietar de magazin de articole de modelism, isi aranjeaza comenzi din China.

ps. nu cumva sa se inteleaga ca am vreo legatura cu auto RC (mie personal nu imi aduc bucurii chestiile rc pe 4 roti si doar 2 dimensiuni), sau cu buggy-man, sau ca am vreo cat de mica afacere cu articole rc. NU! Dar m-am saturat de cartofi chinezesti, de varza chinezeasca, de ... chinezesc, de tot felul de idioti chinezesti samd.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 September 2010 - 11:04 PM

0

#21 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 09:40 PM

Acuma fara suparare, eu m-am saturat de furaciunea din tara, de adaosurile enorme la produse si transportul care este enorm in tara (azi am vrut sa iau 4 elici din Moldova si imi apare 11 lei transportul prin posta).
Este mai comod sa comand in afara, UK si HK, preturile sunt la 1/2-1/4 fata de tara si calitatea este aceeasi, uneori si mai buna, transportul este la pret foarte bun si timp de asteptare destul de scurt (record de 11 zile cu HK post).

PS. Pina acuma luam piesele urgente din tara (elici, conectori, etc.) dar acuma o sa imi fac stocuri de la chinezi si o sa stau linistit si ei sa isi vanda marfa la cine vor.

Bafta Aurel

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 28 September 2010 - 09:40 PM

Asta e capitalismul. Votezi cu portofelul. Sunt chinezi si chinezi. HobbyKing e o afacera facuta de cineva (care aparent nu e chinez) care pare ca are alte scopuri decat cele imediat comerciale.

Cand o baterie costa (de exemplu) 20 USD la cel mai amarat si ieftin shop de China si e proasta - HK o vinde cu 8.5 USD si e buna. Daca e sa facem filozofie discutia este HobbyKing vs Restul Lumii.

Pe mine nu ma intereseaza in general bateriile din China ci in mod specific cele de la HobbyKing. Sper sa trimita in continuare in RO caci altfel adio Trex700E (merge cu 2 baterii 6s5000mah)

Am observat (pe forumuri de afara) un fel de nostalgie dupa vremurile cand nu oricine isi putea permite un avion sau un heli, era un sport pentru elite. Pustii din ziua de azi au tot ce vor cu bani putini.

Eu am avut bafta sa ma apuc cand se petrecea cea mai dramatica transformare (dupa aparitia telecomenzilor proportionale): Lipo, brushless, 2,4Ghz, HobbyKing.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 28 September 2010 - 09:42 PM

0

#23 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 September 2010 - 10:13 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 28 2010, 02:18 PM, a spus:

N-o sa ma faci nici tu, nici altii, sa imi schimb parerea ca, daca ati putea sa aduceti si negrul de sub unghii de acolo, ati face-o.

daca iti pui maxim 10% jur ca iau de la tine "negrul de sub unghii" :) Ciudat pentru Romania, multora inca ne lipseste.

Revenind la 'dealer', in umila mea conceptie, el e cineva care are relatie directa cu producatorul sau foarte aproape de de acesta si beneficiaza de discounturi ce par aberante pentru majoritatea, gen 30%-70%. De acolo isi pune marja lui deloc neglijabila si vinde la acelasi pret sau mai ieftin decat pot sa imi cumpar singur din alta parte.... Mi-e ca au ramas foarte putin dealeri in Romania dupa criteriul asta

Daca mergi pe la scoala economica, te invata ca ori oferi altceva (servicii, valoare adaugata, etc), ori concurezi fix cu pretul. Nu e alta varianta...
Asadar, eu unul o sa cumpar de la dealer-ul local cand are in stoc ce vreau si pretul e cu maxim 10% mai mare decat ma costa unde e cel mai ieftin in lumea asta... Ca daca nu v-ati prins, in lipsa stocului sau a altei valori adaugate, concurati cu tot mapamondul...
Altfel, 'your local dealer' e doar o veriga neavenita intre mine si bateria ieftina si buna din HK, la care apleleaza doar cei ce n-au auzit de card, paypal si internet, specie pe cale de disparitie.

desigur, tot ce scrie mai sus e doar parerea mea

a.. si 10% la "negru de sub unghii" iti dau doar daca ai in stoc. Sper ca nu....

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 28 September 2010 - 10:28 PM

Mircea

0

#24 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 28 September 2010 - 10:38 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 28 2010, 09:56 PM, a spus:

Dar m-am saturat de cartofi chinezesti, de varza chinezeasca, de ... chinezesc, de tot felul de idioti chinezesti samd.

eu nu ma satur atata timp cat este varza chinezeasca, cartofi chinezesti ... problema e ca romanii nici nu stiu sa se... ***
bravo lor, chinejilor, rusine noua.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 September 2010 - 11:04 PM

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#25 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 07:46 AM

Vezi postareapatrocle, la Sep 28 2010, 11:13 PM, a spus:

daca iti pui maxim 10% jur ca iau de la tine "negrul de sub unghii"

a.. si 10% la "negru de sub unghii" iti dau doar daca ai in stoc. Sper ca nu....

de fapt, scrisesem:

Citeaza

... daca ati putea sa aduceti si negrul de sub unghii de acolo, ati face-o.

0

#26 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 28-August 08

Postat 29 September 2010 - 09:28 AM

Ce-mi mai place cand toata lumea isi da cu parerea despre adaosul si profitul magazinelor de profil din Romania. Habar nu aveti ca majoritatea lor lucreaza in pierdere in speranta ca peste ani o sa avem o piata normala. Partea si mai proasa este ca statul Roman este de vina prin incoerenta lui. Daca vamesii si-ar face treaba sunt convins ca altfel v-ati face calculele.
Hormonu' bate neuronu'
0

#27 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 September 2010 - 10:02 AM

Ai dreptate si la partea cu piata si la cea cu statul roman si la cea cu vama. Doar ca taxa vamala la un pret mic e cam tot fix nimic. Mai degraba te omoara transportul, dar sunt situatii cand merita efortul. Cat o mai tine si asta, ca doar n-or face acte de caritate la nesfarsit... E mai simplu asa, sa te lase sa-ti tai singur craca de sub picioare.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 September 2010 - 10:08 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#28 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 04:35 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 29 2010, 08:46 AM, a spus:

de fapt, scrisesem:

ai dreptate, eu am scris gresit. mea culpa
Mircea

0

#29 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 29 September 2010 - 06:23 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 28 2010, 09:56 PM, a spus:

.................
Daca ati avea curaj sa va bagati banii in asemenea afacere, cam cate bucati din fiecare sorto-tipo-dimensiune ati fi dispusi sa achizitionati, sa tineti pe stoc 3-6-9-12 luni, pana cand un plictisit o sa cumpere de la voi??? De aia nu au decat cate una, sa fie.
......................

Bun si care e solutia? Sa ma plictisesc si mai mult cautand in tara, negasind si asteptand?

0

#30 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 September 2010 - 06:54 PM

Din pacate pentru dealerii din RO sau aiurea nu exista deocamdata nici o solutie la Lipo. Cred ca pretul la care cumpara ei cu tot discountul posibil e mai mare decat pretul final de la HK cu sau fara taxe. Pur si simplu pretul de la HK nu poate fi batut.

Singura varianta "gri" care se practica e sa cumperi de la HK si sa revinzi cu un mic adaos. Toti, pe tot globul, folosesc lipo HK. La campionatul F3C de heli de anul acesta tot baterii Turnigy am vazut. Pana acu ceva timp au fost dezbateri aprinse legate de calitatea bateriilor HK - tema discutiei: cati bani dai atata face ? Intre timp discutiile s-au stins si toti cumpara de la HK, singura chestie care poate da lucrurile peste cap deocamdata este transportul. Cei de la HK au depozite in USA, Germania si Australia dar din cate am vazut eu nu trimit inca in RO de la depozitul din Germania (de unde de altfel sunt toate taxele platite, inclusiv TVA).

Eu m-am protejat oarecum, am 4 baterii 800mah pentru Trex 250, 15 baterii de 2200mah 3s pentru Trex 450, 6 baterii de 2200mah 6s pentru Trex 500 si 10 baterii 2650mah 6s pentru Raptor E550 (intra la un zbor 2 pak-uri). In mod normal 1-2 ani nu mai am nevoie de altele - astea sunt bune si pentru oricare din avioanele mele. La cat de repede se misca lucrurile in RC 2 ani este foarte mult sau poate ma las intre timp :rolleyes:
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu