Baterii LIPO - e posibil sa nu mai fie acceptate la transport un cargo UPS a cazut in Dubai
Postat 29 September 2010 - 07:24 PM
Ieri dupamasa pe la ora 17 am facut o comanda de ceva maruntisuri ( elici, conuri si ceva conectori) si un model ce era la oferta (ME 163) la magazinul din Moldova si imi accepta comanda. Pe la ora 23 aseara am intrat pe site si modelul aparea inca in stoc.
Azi pe la ora 10 am fost sunat de o domnisoara de la ei si mi sa spus ca ii pare rau dar modelul sa dat in aceasta dimineata alte persoane care a mers personal la magazin.
In concluzie ce noi nu functioneaza regula primul venit primul servit ci este servit cel care da mai repede banul jos (era vorba de 55 lei), cu acesta ocazie am anulat si restul comenzi si acuma chiar nu o sa mai cumpar nimica din tara.
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 29 September 2010 - 08:51 PM
stiganas, la Sep 29 2010, 07:54 PM, a spus:
Miine cred ca o sa fac o comanda din Germania( in care o sa am si trei LiPo-uri). O sa va tin la curent cu ce o sa se intimple! :)
Marius,
Aceasta postare a fost editata de smarius36: 29 September 2010 - 08:52 PM
Postat 30 September 2010 - 01:52 PM
smarius36, ai grija ca nemtii sunt in general batuti in cap, contrar parerii unora dintre noi despre ei. S-ar putea sa-ti faca pachetul fara Lipo, dar sa-ti ia bani din cont pentru restul fara sa te anunte si daca nu te prinzi la timp sa mai poti anula comanda, sa te trezesti ca primesti restul lucrurilor care poate nu merita sa le platesti drumul daca n-ai si Lipo-urile dorite. Nici softul lor, nici vreo persoana nu-ti anunta lipsa de ultim moment din stoc a vreunei piese sau imposibilitatea trimiterii (ca in cazul posibil al Lipo) cum macar in Romania se intampla, totusi.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 30 September 2010 - 01:55 PM
Postat 30 September 2010 - 02:12 PM
navigator, la Sep 30 2010, 02:52 PM, a spus:
dar de ce ar avea rost?
tipic romanesc, intoarcem si celalalt obraz. ne si aplecam, intindem si palmele, ca de, sa fim intelegatori.
intelegatori pana vom disparea ca natie.
are rost sa cumperi din romania cand se va dovedi ca are rost, caci pana acum s-a dovedit ca nu are rost.
ideea e ca la un moment dat, nu vor mai avea cui sa dovedeasca asta.
si bineinteles ca de vina e tot cumparatorul, tot timpul e vinovat "mortul".
ps: acum 4 ani cand m-am apucat de modelism m-am dus ca omul la magazin, in romania, personal, de la iasi la .... dupa 2 ore de mers mi s-a zis frumos ca sa ma duc acasa si sa fac comanda pe "net", si intradevar am facut, pe "net", de "jdemii" de euro, doar ca nu la noi.
Aceasta postare a fost editata de andriu: 30 September 2010 - 02:16 PM

"That's sooo oshemmm !!!!!"
Postat 30 September 2010 - 02:30 PM
Aici fiecare este cu parerea lui.
Bafta
Aurel
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 30 September 2010 - 03:46 PM
Despre limitarea LiPo-urilor pe unele linii, mie mi se par probleme de logistica. Nu putem noi sa le rezolvam, dar intrucit presupun costuri suplimentare, (alte linii de circulatie, alte rute, sau stocuri intermediare),noi trebuie sa le platim.
HK (hobbyking), mi se pare mie, ca are o politica tipica de distributie cu ridicata. Adica tot ce cumpara, punte un adaos (probabil fix 5 % c'asai la ei), si vinde. Nu suporta nimic, totul il transfela la cumparator. Evident, trebuie sa stii de unde sa cumperi, la ce pret, si cum sa vinzi. Pe ei nu ii intereseaza distributia, doar sa o calculeze suficient cit s-o poata factura. In rest, e o problema pe care o plateste cumparatorul. Chiar si DE-warehouse, sau US-warehouse, cred ca l-au facut din cauza contigentarii zonale (vamale/legale, garantii..), nici de cum ca sa vina in sprijinul cumparatorului de exemplu cu termene de livrare mai bune, sau costuri de transport mai mici.
Este o problema de distributie (probabil temporara). Trebuie sa o percepem ca atare, pentru ca implica costuri suplimentare.
Postat 30 September 2010 - 04:41 PM
vlad1, la Sep 30 2010, 03:46 PM, a spus:
......
Este o problema de distributie (probabil temporara). Trebuie sa o percepem ca atare, pentru ca implica costuri suplimentare.
E o problema de Piata, de Market
Ma asteptam sa se intample asa
Si probabil se va extinde si la alte produse
De ce?
Pentru ca s-au suparat niste baieti mari (dealeri si ei si nu cu 10% marja si nici cu capital investit la nivelul banilor de la ciorap)
Si pentru ca sunt doar cateva fabrici si mii de astfel de baieti mari, probabil ca i-au invederat pe producatorii de LiPo ca nu vor mai pupa niciun ban daca mai dau marfa la HK, care apoi le vinde pe nimic, distrugandu-le investitiile si marjele tinta de profitabilitate,
Banuiesc deci ca de fapt nu transportul e buba ci faptul ca HK nu prea mai primeste LiPo de la producatori, din motivele mai sus amintite, lucru care cred ca se va extinde curand si la alte produse cu preturi incredibile
Kyosho Germania din cate am citit i-a dat deja in judecata pentru neconformitate cu nushce norme si probabil vor face si altii la fel
Este un "Babal" care se va sparge asa cum a si aparut, dar de care merita sa profiti cat mai exista
Cat despre cei 10%
Vinzi de 10.000U$D/ luna (fara TVA) si ramai cu un venit impozabil de 100U$D
Deci trebuie sa vinzi de fapt de 12.450 U$D/ luna sa ramai cu aceeasi 100U$D impozabili din care sa mai pui si la pensie si la somaj ceva
Deci pentru 1000 U$D impozabili sau venit brut cum vrei stimabile zecelasuta trebuie sa vinzi pe luna de 124.500 U$D
Tu vinzi servicii, produse, continut, regie, teatru, proiecte, suruburi, lapte, paine sau mai stiu eu ce - de banii astia firmei la care lucrezi? - Hm? si atentie nu ramai cu 1000$ net si cu bonuri de masa, ramai cam cu fo 570$ (daca-ti raman si astia)
Cam atat despre zecelasuta
Scuze de offtopic, dar cred totusi ca e util
0728.26.93.19
Postat 30 September 2010 - 04:54 PM
IlPadrino, la Sep 30 2010, 05:41 PM, a spus:
Deci trebuie sa vinzi de fapt de 12.450 U$D/ luna sa ramai cu aceeasi 100U$D impozabili din care sa mai pui si la pensie si la somaj ceva
Deci pentru 1000 U$D impozabili sau venit brut cum vrei stimabile zecelasuta trebuie sa vinzi pe luna de 124.500 U$D
Tu vinzi servicii, produse, continut, regie, teatru, proiecte, suruburi, lapte, paine sau mai stiu eu ce - de banii astia firmei la care lucrezi? - Hm? si atentie nu ramai cu 1000$ net si cu bonuri de masa, ramai cam cu fo 570$ (daca-ti raman si astia)
Ceva este in neregula cu calculul de mai sus.
Postat 30 September 2010 - 05:18 PM
Pentru ca eu stiu putin diferit situatia, chiar de la fata locului.
Si sunt multe care nu bat, nu numai calculul lui 10%.
Turnigy este firma proprie HK, asa ca nu asteapta nimic de la nici un baiat mare.
In China sunt 6 producatori mari RC, care fac ce fac si eticheteaza sub diverse nume (de fapt daca e sa insiram acum 6 branduri RC China mainland cred ca ar necesita un pic efort) Acesti 6 producatori fac ce fac cu componente produse in numai doua fabrici !
Si totul e sistem inchis, si toti 6 vand la HK, asa ca se pot supara toti baietii mari din lume, ca o sa ii doara undeva.
Daca analizati putin vedeti ca toate produsele brand de la HK (Futaba, Poliquest, Spektrum, Hitec servo-uri) sunt vandute cu preturi cuser, de alea nu se leaga nimeni ca sunt dumping. Credeti ca se va sesiza cineva daca se vor retrage acestea de la HK ?
IlPadrino, la Sep 30 2010, 05:41 PM, a spus:
Ma asteptam sa se intample asa
Si probabil se va extinde si la alte produse
De ce?
Pentru ca s-au suparat niste baieti mari (dealeri si ei si nu cu 10% marja si nici cu capital investit la nivelul banilor de la ciorap)
Si pentru ca sunt doar cateva fabrici si mii de astfel de baieti mari, probabil ca i-au invederat pe producatorii de LiPo ca nu vor mai pupa niciun ban daca mai dau marfa la HK, care apoi le vinde pe nimic, distrugandu-le investitiile si marjele tinta de profitabilitate,
Banuiesc deci ca de fapt nu transportul e buba ci faptul ca HK nu prea mai primeste LiPo de la producatori, din motivele mai sus amintite, lucru care cred ca se va extinde curand si la alte produse cu preturi incredibile
Kyosho Germania din cate am citit i-a dat deja in judecata pentru neconformitate cu nushce norme si probabil vor face si altii la fel
Este un "Babal" care se va sparge asa cum a si aparut, dar de care merita sa profiti cat mai exista
Cat despre cei 10%
Postat 11 October 2010 - 12:46 PM
"10/10/2010 USA Warehouse begins stocking LiPoly packs
Our USA warehouse has begun stocking Li-Poly battery packs and will continue to increase stock over the coming weeks.
USA customers can now purchase products with low cost local USPS shipping.
To view the full range of USA products, click on the 'USA Warehouse' icon on the home page.
We're shipping containers to USA every month, so be sure to check back regularly. "