Modelism - RHC Forum: Sistem descarcare a nadei - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sistem descarcare a nadei Pe banda rulanta

#1 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 15 September 2010 - 09:00 AM

Am cautat pe forum si nu am gasit nimic in legatura cu descarcarea nadei printr-un sistem cu banda rulanta. Sau ceva asemanator. As confectiona un asemenea sistem pe un catamaran model Vasia.

Motive: Catamaranul are 1,0 m lungime iar partea centrala a acestuia este nefolosita.

Pe navomodel pot incarca si 5 Kg, dar in partea centrala, altfel il destabilizez.

Indiferent cat este de mare navomodelul, volumul cuvelor este limitat de sistemul de basculare (puterea servo-ului) si de echilibrarea barcii.

M-am gandit la un sistem in care o cuva (magazia) de capacitate foarte mare este in centrul de greutate al navomodelului si cu ajutorul unui sistem cu banda rulanta, nada sa fie preluata progresiv, din partea de jos a magaziei, si transportata si aruncata in spatele navei. Nu as renunta nici la cuve, dar acestea sa fie mai mici, destinate transportului a doua forfacuri.

Chiar daca este mult mai complicat va rog pareri asupra unui asemenea sistem, daca este realizabil, fiabil si eventual idei de realizare. Multumesc.
0

#2 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 15 September 2010 - 09:21 AM

Nu ma intereseaza direct subiectul cu barcile de nadit(ca sport nici nu sunt de acord cu el, dar asta nu conteaza).
Ia totusi in calcul ca vei avea destule piese mici, faptul ca acea cuva centrala pentru depozitare va trebui sa se afle deasupra benzii de transport si nu stiu daca nu cumva aceasta iti va afecta stabilitatea barcii pe valuri/vant. E adevarat ca se poate concepe si o banda de transport inclinata, dar pentru asta, s-ar putea sa ai nevoie de un profil special al benzii=>complicatii.
Poti in acelasi timp sa iei in calcul si o varianta cu snec melcat inclinat (se preteaza), la care extragerea materialului de nadire sa fie facuta de undeva din cuva aflata mai jos (chiar sub punte).

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 15 September 2010 - 09:22 AM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#3 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 September 2010 - 04:10 PM

Prima mea idee era un fel de scara rulanta sub cuva de depozitare. Problema la acest sistem era (dupa parerea mea) faptul ca banda transportoare se poate infunda, functie de umiditate, nada putandu-se lipi de ea si la intoarcere sa blocheze sistemul. La ideea cu ax melcat nu m-am gandit dar cred ca e o idee geniala. Cred ca te referi la principiul masinii de carne. O cuva mare in care in partea de jos se invarte un ax melcat ce impinge printr-un tub nada. Asa cum descarca combinele graul.
0

#4 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 September 2010 - 05:29 PM

Am gasit si o imagine. Se foloseste la struguri.

Fisiere atasate

0

#5 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 September 2010 - 05:32 PM

Si se cheama snec cum ai zis nu ax. Problema de unde fac rost de asa ceva. Ar trebui sa aiba diametrul cam de 5-6 cm si distanta intre spire de 2-2,5 cm ca sa pot incarca si boiles. Si sa fie dintr-un material mai usor, nu metal.
0

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 12-May 09

Postat 15 September 2010 - 07:33 PM

Vezi postareaGIS, la Sep 15 2010, 05:32 PM, a spus:

Si se cheama snec cum ai zis nu ax. Problema de unde fac rost de asa ceva. Ar trebui sa aiba diametrul cam de 5-6 cm si distanta intre spire de 2-2,5 cm ca sa pot incarca si boiles. Si sa fie dintr-un material mai usor, nu metal.

Cuata pe google thor2 si ai sa ai o idee acelea descarca progresiv
tel: 0767 488 406
mail: bill77se@yahoo.se
0

#7 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 September 2010 - 07:41 PM

Cu banda transportoare, nu stiu exact care este granulatia (si umiditatea materialului), dar daca o faci inclinata, sa preia de sub linia puntii, va trebui(poate) sa ii pui niste racleti (perpendiculari pe directia de inaintare): complicat. Ca sa nu se infunde, daca nu ii pui racleti, se poate pune un raclor facut dintr-o lamela (plastic, abs, tabla) imediat dupa basculare, ca sa curete banda.
Snec: ce ai gasit tu e ok, ma gandesc ca nu ar fi o complicatie sa il faci din teava de metal de 6-10mm cu tabla subtire pentru spirala, alamita sau cositorita. Se poate ca partea superioara, pentru curatare mai usoara, s-o lasi libera/descoperita..

0

#8 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 September 2010 - 08:35 PM

Cred ca am gasit o solutie simpla pentru realizarea snecului cu o greutate mica. Trebuie o bara din material usor (alu, plastic, carbon, lemn, etc) cu un diam. sa zicem 10 mm. Intr-o bara cilindrica din plastic (alt material nu mi-a venit in minte) se da o gaura cu acelasi diametru cu al barei (10 mm). Cu ajutorul unui cater incalzit ori fir cald se sectioneaza bara pana la gaura (numai jumatate) si apoi te invarti elicoidal in jurul gaurii cu taietura (ca filetul de pe surub). Daca materialul ales iti permite poti sa intinyi aceasta elicoida pe bara de aluminiu si dupa lipire obtii piesa cel mai greu de realizat. Intr-un tub cu acelasi diametru obtii snecul. La banda rulanta m-am uitat putin pe net si-i destul de complicat. Barele pe care ruleaza banda trebuie sa fie perfect paralele , iar racletii sunt obligatorii, de la fundul barcii trebuie sa iesi in sus cu banda. Cred ca o sa raman la ideea ta cu snecul ca-i mult mai fiabila si nu am atatea piese in miscare. Poate aveti o alta idee de realizare a snecului, ca de cumparat separat de la firmele ce produc diverse utilaje nu cred ca reusesc.
0

#9 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 September 2010 - 08:41 PM

Vezi postareaBill, la Sep 15 2010, 08:33 PM, a spus:

Cuata pe google thor2 si ai sa ai o idee acelea descarca progresiv

Nu am gasit nimic care sa ma lumineze. Ori n-am avut suficienta rabdare sa caut. Rog un linc.
0

#10 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2010 - 02:13 PM

Mai exista inca un sistem, elevator cu cupe (s-ar putea traduce) bucket elevator; consta intr-o banda sau lant, pe care se fizeaxa cuve (metal, plastic) care iau din magazie/bunker si varsa, la capat de cursa, continutul. Astea pot fi facute chiar si verticale.

0

#11 Useril este offline   U1326 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 15-June 08

Postat 16 September 2010 - 02:21 PM

Salut,

Nu o sa se incurce montura in aceste sisteme?

U-1326
Pics
NON SERVIAM !!!
0

#12 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 September 2010 - 08:33 PM

Sistemul cu cuve este aplicabil dar in cayul lipsei de spatiu dintr-un navomodel nu cred ca este fiabil. Plus de asta sunt multe piese in miscare, ceea ce presupune un grad ridicat de dificultate in executie.
Pentru U1326: varianta lui Bogdan Stancu cu snec-ul cred ca nu permite incurcarea nadei, principiul fiind acela al unei masini de tocat carne. Diferenta este ca snecul numai o transport si nu o comprima in cutite. La o turatie reyonabila a snecului si fara capac, asa cum a sugerat Bogdan, eu cred ca nada va fi aruncata un 10 - 15 cm in afara acestuia.
Dintre avantajele acestui sistem (daca reusesc sa-l realizez) este acela ca pot nadi mai multe locuri la un singur transport, pot doza cantitatea de nada deversata , nu risc sa dezechilibrez navo pe vant cand descarc numai o cuva, si cred ca pot incarca o cantitate mai mare de nada fara sa am emotii ca se rastoarna barca.
0

#13 Useril este offline   eroare7984 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 03-August 10
  • Interests:pescuit-navomodele,

Postat 16 September 2010 - 08:34 PM

salut, ceva de genul? http://www.youtube.c...h?v=HgNo0m0YhiY
0

#14 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 September 2010 - 09:36 PM

Vezi postareaGIS, la Sep 15 2010, 08:41 PM, a spus:

Nu am gasit nimic care sa ma lumineze. Ori n-am avut suficienta rabdare sa caut. Rog un linc.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  6.jpg (194.06K)
    Number of downloads: 144
  • Fisier atasat  8.jpg (149.81K)
    Number of downloads: 137

Aceasta postare a fost editata de Bill: 16 September 2010 - 09:38 PM

0

#15 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 September 2010 - 09:39 PM

Are un surub merc fara sfarsit, si un motor care se roteste un anumit numar de rotati care se face din partea electronica

Fisiere atasate

• Fisier atasat  10.jpg (174.42K)
    Number of downloads: 64

0

#16 Useril este offline   eroare7984 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 September 2010 - 12:28 PM

Fisier atasat  lakestar.jpg (107.84K)
Number of downloads: 61

Fisier atasat  lakestar_worm.jpg (81.05K)
Number of downloads: 59

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de eroare7984: 17 September 2010 - 12:29 PM

0

#17 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 September 2010 - 01:39 PM

Vezi postareaeroare7984, la Sep 16 2010, 09:34 PM, a spus:

Ooo, esti tare maestre! Ideea lui Bogdan Stancu in imagini! Acest sistem cred ca este perfect pentru modelul meu. Si dupa cum vad, realizabil. Si pe margine doua mici cuve pentru transportul carligelor ar fi , cred eu, ideal.
Ideea mea de realizare a snec-ului se dovedeste mai dificila decat am crezut. Nu gasesc un material care sa fie suficient de dur si de rezistent dar in acelasi timp maleabil pentru a fi "intins" pe bara din aluminiu. Stie cineva, poate, de unde fac rost de un asemenea snec din material usor? Din dezmembrari sau alte asemenea, ori de pe la vre-o firma online? Am gasit in supermarchet o masina de storcea rosiile, cu un fel de snec din plastic dar acel melc se micsora pana dispareau, nu era uniform pe toata lungimea.
0

#18 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 17 September 2010 - 01:46 PM

Ai putea sa incerci sa-l faci din tabla chioara de 1mm de exemplu, sudata pe o bara/teava. Tot snec e si ala, nu trebuie neaparat sa arate ca la masina de tocat, mai ales ca tu nu ai nevoie de presiune.

Bafta.

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 17 September 2010 - 01:56 PM

0

#19 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 08:33 AM

Vezi postarearad_gaby, la Sep 17 2010, 02:46 PM, a spus:

Ai putea sa incerci sa-l faci din tabla chioara de 1mm de exemplu, sudata pe o bara/teava. Tot snec e si ala, nu trebuie neaparat sa arate ca la masina de tocat, mai ales ca tu nu ai nevoie de presiune.

Bafta.

Exact la asa ceva m-am gandit si eu; se poate cositori, alami, etc. Din plastic e mai greu, dar nu imposibil; in schimb, ar putea fi ceva mai usor.

0

#20 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 18 September 2010 - 07:22 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 18 2010, 09:33 AM, a spus:

Exact la asa ceva m-am gandit si eu; se poate cositori, alami, etc. Din plastic e mai greu, dar nu imposibil; in schimb, ar putea fi ceva mai usor.

Imi cer scuze, acum am citit topicul mai atent, si mi-am dat seama ca nu-s chiar asa de original cum credeam...

Bafta.
0

#21 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 September 2010 - 07:33 PM

Nu cred ca e vorba neaparat de originalitate. In situatia asta se aplica perfect zicala ca daca doi oameni iti spun ca esti beat tre sa te duci la culcare. Ca urmare voi incerca sa+l confectionez din tabla, eventual de aluminiu, pe teava de aluminiu. Cu toate ca nu stiu cum se confectioneaza acea elicoida, ea avand o latura dupa lungimea circumferintei barei si o latura mult mai lunga, dupa circumferinta tubului in care intra.
0

#22 Useril este offline   eroare7984 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 September 2010 - 09:58 PM

Fisier atasat  Snecuri_max_194_produs.jpg (40.25K)
Number of downloads: 36

Fisier atasat  ultra3.jpg (7.79K)
Number of downloads: 32

sau mai bine te uiti pe aici, role, benzi transportoare, etc, http://www.componenteindustriale.ro/ro/pro...ansportoare-48/

idei sant multe, rabdare tre sa ai sa pui in practica :rolleyes:

si eu lucrez la o coca de ceva timp.... rabdare....

SPOR

Aceasta postare a fost editata de eroare7984: 18 September 2010 - 09:59 PM

0

#23 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 20 September 2010 - 02:10 AM

Salut.

Materialul ar trebui sa fie foarte flexibil... ca sa nu se intepeneasca... in opinia mea si cred ca o radiografie ar fi suficient de buna pentru asa ceva.

:)
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#24 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 06:50 AM

Vezi postareaGIS, la Sep 18 2010, 08:33 PM, a spus:

voi incerca sa+l confectionez din tabla, eventual de aluminiu, pe teava de aluminiu.

Cred ca va fi greu sa sudezi aluminiul. Incearca pentru inceput cu o teava de alama, de pe la magazinele de bricolaj, iar tubul exterior poate fi de plastic (teava pentru instalatii apa). Ai grija, teava interioara si cea exterioara trebuie sa fie coaxiale; eventual, pui la capete rulmenti sau niste lagare.

0

#25 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2010 - 04:43 PM

Am facut o solicitare de pret la astia cu componentele industriale. I-am intrebat cat costa si daca vand cantitati mai mici. O lady mi-a raspuns ca nu vand cantitati sub 3 metri. Cat despre pret, canci. Este adevarat ca solicitarea de pret era la inceputul mesajului. :rolleyes:
Cat despre elicoida de tabla, nu cred ca iese ceva. Oricat ai incerca sa o invarti in jurul axului, sfarseste sa se aseze ca banda izolatoare.
0

#26 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 06:02 PM

Vezi postareaGIS, la Sep 20 2010, 05:43 PM, a spus:

Am facut o solicitare de pret la astia cu componentele industriale. I-am intrebat cat costa si daca vand cantitati mai mici. O lady mi-a raspuns ca nu vand cantitati sub 3 metri. Cat despre pret, canci. Este adevarat ca solicitarea de pret era la inceputul mesajului. :rolleyes:

Iti spun eu ce poti sa gasesti: pas (distanta intre spire):50mm
diametru interior:13
diametru exterior: 50mm

sau
pas 34.3
diametru exterior: 34
dimetru interior:20 la dimensiunea asta, iti raman intre ax si tubul exterior cate 7mm, cred eu prea putin.

Tot ce o sa faci tu o sa mearga.
Un diametru interior (teava) de 8-10mm si un diametru exterior de maxim 25 (un inch). Din pacate, nu te pot ajuta cu desenul acelei desfasurate. Poate careva pe aici care are treaba cu un acad....

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 20 September 2010 - 06:04 PM

0

#27 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 September 2010 - 06:10 PM

Ideea lui Bogdan, cea cu snecul, este excelenta. Daca imi permiteti as vrea sa fac, doar, o mica precizare. Jocul intre exteriorul snecului si cilindru trebuie sa fiec cat mai mic. Altfel exista pericolul ca o boaba, sau fragment de boaba, de porumb sa se impaneze intre cilindru si snec.
0

#28 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2010 - 06:34 PM

Scuza-ma Bogdan, dar nu prea am inteles mesajuj tau. Unde sa gasesc prima varianta postata de tine?
0

#29 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 20 September 2010 - 06:53 PM

Un astfel de sistem nu este totusi mai simplu?

Fisiere atasate

It's difficult to make things simple!
0

#30 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 06:53 PM

Ai mesaj personal. Desi, nu te sfatuiesc sa il faci din metal asa gros. Iese greu ca porcu, o sa vrei sa schimbi barca... Nu mai termini niciodata...

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu