Modelism - RHC Forum: Sistem descarcare a nadei - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sistem descarcare a nadei Pe banda rulanta

#31 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 20 September 2010 - 07:59 PM

Vezi postareaZen, la Sep 20 2010, 07:53 PM, a spus:

Un astfel de sistem nu este totusi mai simplu?

Ba da, este mult mai simplu, dar nu ai descarcare progresiva a nadei si o dai toata intr-un loc. Mai apoi, un astfel de sistem la o barca cu doua motoare BL destul de puternice nu stiu cat este de indicat.
0

#32 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2010 - 08:09 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Sep 20 2010, 07:53 PM, a spus:

Ai mesaj personal. Desi, nu te sfatuiesc sa il faci din metal asa gros. Iese greu ca porcu, o sa vrei sa schimbi barca... Nu mai termini niciodata...

Cred ca ai dreptate. Tre sa recunosc ca deja m-am gandit la cateva modificari la barca, poate chiar una construita din nou. Am cerut totusi o oferta. ma intereseaza snecul flexibil, ala al doilea descris de tine. Din ce am concluzionat acesta nu are ax, fiind numai elicoida cu gaura in interior. Care ar fi problema? adaptez la un capat un sistem de prindere care sa o si invarta.
M-ai am o idee, despre realizarea traditionala a elicoidei. Pe un ax de aluminiu lipesc o fasie suficient de subtire ca sa fie flexibila, de lemn, comatex etc. in forma de alicoida. Peste aceasta lipes urmatoarea fasie si tot asa pana obtin o elicoida suficient de lata. Cred ca este realizabil dar nu stiu cum sa intaresc aceasta produsul obtinut, sa nu se dezlipeasca.
0

#33 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 20 September 2010 - 08:57 PM

scuze de interventie, ai incercat sa discuti cu un strungar? iti poate face snecul pe strung din duramid, teflon sau orice alt material plastic usor ...
0

#34 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 September 2010 - 09:26 PM

E usor de facut si acasa. Ai nevoie de desenul la scara al unei singure spire, desfasurata in plan, pe care s-o decupezi usor, dintr-un material pe care il poti lipi usor. Daca e ceva usor de lipit sau cositorit, nu ai nevoie de nici o intaritura, structura montata e rigida. Poti folosi un plastic dar as inclina spre alama (sau chiar cupru) asa cum s-a mai spus, ca-i simplu de lucrat.
Cred ca iti pot trimite o schita cu o spira din "elicea" desfasurata, daca imi dai cotele dorite (pentru dimensiunea finala, montata). Adica diametrul exterior, pasul si presupun ca un diametru interior pentru lipire pe o teava sau tija. Frumos ar fi sa gasesti o modalitate simpla sa trasezi pe tija o urma pe care sa lipesti spirele, sa arate bine. Cred ca pentru joaca, poti testa pe carton sau hartie, dar garantez ca merge. Postez ceva facut la repezeala, cred ca se intelege ce zic. Pot incerca cu niste dimensiuni impuse si sa-ti trimit in ce format doresti desenul. Cred ca se poate si fara o spirala completa desenata pe tija, daca iti marchezi pasul pe o generatoare, si restul aproximezi...
Multa bafta!
Am uitat sa spun dar cred ca se intelege, ca trebuiesc lipite mai multe "spire" pentru a se obtine modelul final dorit. In atasament am folosit 10 mm pentru diametrul interior, 40 mm pentru cel exterior si 30 mm pasul. Dupa cum banuiesti, in final, o sa ajungi la a folosi doua raze si o taiere radiala si obtii acelasi lucru, cu diferenta ca lipiturile intre elemente nu vor mai fi in acelasi plan, asta fiind un avantaj pana la urma si pentru partea de rezistenta si pentru consumul de material.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 September 2010 - 12:51 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#35 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 September 2010 - 07:09 AM

La dimensiuni nu m-am gandit. Am crezut ca gasesc ceva gata facut si ca urmare nu era decizia mea la dimensiuni, trebuia sa fie doar functional. La o analiza, am ajuns la concluzia ca axul ar fi potrivit cel de teava de aluminiu de diametru 8 mm, din magazinele de bricolaj. Raza exterioara tre sa fie suficient de mare sa incapa lejer un boiles de 25mm intre teava exterioara si ax. La fel si pasul. La prima vedere solutia ta cu spirele decupate din material si apoi lipite pe ax ar trebui sa fie cea mai lejer de realizat.Cred ca trebuie sa procedez invers. Ma duc in brico si caut o teava usoara din material plastic etc., cu diametrul interior de aproximativ 25+25+8 mm. Dupa ce am teava si stiu dimensiunea exacta o se te rog sa ma ajuti cu o spira proiectata la scara, intr-un format poza, dimensionat la hartie A4. Din cate stiu, la brico se mai gasesc placi din alu si alte materiale de grosimi 1-2 mm, ca sa nu cumpar o coala de tabla de 2x1m. Desenez conturul spirei la scara si tai spira. Am o intrebare. Daca decupez spira la scara, in plan, cu diametrul interior sa spunem de 8 mm, cand o tensionez sa -i formez pasul diametrul interior si cel exterior nu se micsoreaza? Ca, logic asa ar trebui sa se intample (logica mea).
0

#36 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 September 2010 - 08:04 AM

Ai dreptate cu schimbatul dimensiunilor. E vina mea ca nu am lasat atasamentele initiale ca se observa bine. Erau lasate pe desen si cercurile si se observa clar ce spui. Ambele diametre se modifica. Ba mai mult, eu am crezut ca liniile de contur nici nu sunt circulare, dar ulterior am verificat si au doar alte raze. Aveam in minte mereu o proiectie pe un plan perpendicular pe tija si deveneau elipse, dar nu e cazul. Nu am fisierele la mine sa cotez cate ceva, dar revin si editez mesajul asta. Tin minte ca pentru un diametru exterior de 40 mm si pas de 30, cercul desfasuratei era putin peste 44 mm.

Nu e solutia mea, au propus-o si ceilalti mai devreme, se foloseste si in productie ca e simpla, uneori singura accesibila. E frumos aluminiul, si mie imi place, dar in cazul asta parca as zice sa tragi cu ochiul la ce iti recomandau colegii mai devreme. Mergi pe ceva usor de lipit. Daca era problema mea, foloseam alama sau cupru si nu cred ca treceam de 0,5 mm grosime. Poate la aluminiu mergeam pe 1 si la plastic pe maxim 2. Nu e important pentru mine, asa ca... In caz ca ai aliaj din acela de lipit (SuperAl), e OK, ai ceva sanse sa o rezolvi si in aluminiu. Altfel, am ceva indoieli ca o sa fie usor. Dar nu-i imposibil, asa ca e bine cum poti tu. Merge si pe strung, daca ai o banda din material foarte maleabil, daca gasesti un strung care sa poata fi reglat pentru un pas asa mare si daca are cineva rabdare sa faca dispozitivul de ghidare al benzii. De regula lipirea trebuie sa o realizezi tot acolo, pe masura ce faci rularea benzii.
Mult succes!
0

#37 Useril este offline   benz 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 30-August 06

Postat 21 September 2010 - 09:12 AM

Cred ca melcul se poate realiza din mai multe discuri de alama cu o gaura centrala cu fi-ul interior ceva mai mare decat axul. Discurile se taie pe o raza si se lipesc intre ele (preferabil ca taietura sa fie neregulata dar standardizata cumva - pentru a mari rezistenta zonei lipite).
pamant, apa, foc si mult, mult aer!
0

#38 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 September 2010 - 11:01 AM

La prima vedere pare OK totul, dar mie nu-mi place sistemul asta pentru transportat corpuri mari, prin tub... Faci melcul, ar parea ca merge, dar "bilele" alea de 25mm sunt transportate printr-un tub de aproape 60 mm diametru. In cazul asta nu cred ca va fi exploatat spatiul, eficient. Si nu mai pun la socoteala ca trebuie un "alimentator" care nu-i simplu de facut, ca se poate bloca tot mecanismul...
Daca tot e vorba de placeri, nu-mi place nici cel dintr-o poza anterioara, cu clapete. E fain ca idee, merge bine, dar clapetele sunt in apa, se presupune ca si incarcatura va fi udata binisor. Daca are noroc sa curga unde trebuie, ajunge spalata de toate mirodeniile puse in ea. O fi bine, o fi rau, nu stiu.
Daca e sa ramanem la spirale, mai exista varianta cu o spirala realizata din bara metalica, precum un arc marisor, deci fara perete care sa o uneasca de un arbore central. Se foloseste prin automatele de servire, o stie toata lumea. S-ar folosi spatiul mai bine dar ramane problema alimentarii cu "bilute". E usor de actionat, nu-s probleme cu centratul ei pe un suport ca nu necesita asa ceva, nu-i greu de facut. Nu ma bag, nu-i treaba mea, dar ajut daca pot. Zic totusi ca merita incercate ambele sistemele in discutie, dar o sa fie nevoie de ajutorul unui electronist pentru partea de automatizare, exceptand RC-ul. E de lucrat la cat sa se deplaseze sau cat sa se roteasca... Adica ce comanda dau din statie si ce face sistemul in barca.
Inclin sa cred ca varianta cu racleti sau cupe este mai fiabila decat cea cu melc, desi e mai greu de construit. E parere subiectiva, in functie de ce am intalnit pana acum, fara legatura cu pestele.
Multa bafta!
0

#39 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 21 September 2010 - 01:30 PM

Salutari.

Va propun sa faceti un mic experiment pentru realizarea melcului: taiati pe lungimea unei coli A4 o fasie de 2cm, apoi rasuciti unul din capete de 4-5 ori si intindeti putin. Veti obtine mecul... dorit fara spirale taiate... cercuri lipite pe axe si alte complicatii. Raman la ideea ca melcul trebuie sa fie flexibil ca sa nu se blocheze cu boabe sau bile.

Eu as face in felul urmator: As lua o tablita de 0,7mm grosime taiata la lungimea dorita de fiecare si lata de 7-8mm. As lua o radiografie ( una de coloana e cea mai buna ca e suficient de lunga )... si as taia o fasie de 3cm... daca as dori ca melcul sa fie de 3cm diametru, la aceeasi lungime cu tablita... as prinde-o in pop-nituri de tablita... pe mijloc, dupa ce pun si o oarecare substanta de lipit si as face un melc... rasucind cum am spus mai sus... cu lamele flexibile dar suficient de tari ca sa nu se blocheze sistemul. Puteti incerca.

Oricum mie mi se pare inutil melcul si folosesc in continare sistemul de cuvare cu revenire, cel progresiv mi se pare cel mai bun.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#40 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 September 2010 - 01:53 PM

Spirala fara ax, cica tot snex se cheama dar snec flexibil. Am cerut o oferta de pret si pentru acesta, asa cum am amintit. Oricum postul tau, Bitex, m-a pus pe ganduri. In primul rand nu intelegeam de ce toti imi recomanda un material mai usor de lipit decat aluminiul. Acum am inteles. Apoi fiabilitatea transportului bilelor prin tub. Intr-un post anterior (nr. 14) eroare 7984a pus un linc cu o barca a carui sistem era deschis. Inclin sa cred ca din motivele expuse de tine. Am inceput sa regandesc tot proiectul. Ceva de genul unei cuve in lungul barcii la baza caruia e situat snecul ce va antrena nada catre exterior.
0

#41 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 21 September 2010 - 02:23 PM

Ia vezi posturile mele, cand am spus de snec, am spus ca poate fi si deschis: jgheabul la care ma gandeam e ca si cel din pozele lui eroare, cumva ca litera U.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#42 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 September 2010 - 02:57 PM

Vezi postareaAdistul, la Sep 21 2010, 02:30 PM, a spus:

Salutari.

Va propun sa faceti un mic experiment pentru realizarea melcului: taiati pe lungimea unei coli A4 o fasie de 2cm, apoi rasuciti unul din capete de 4-5 ori si intindeti putin. Veti obtine mecul... dorit fara spirale taiate... cercuri lipite pe axe si alte complicatii. Raman la ideea ca melcul trebuie sa fie flexibil ca sa nu se blocheze cu boabe sau bile.

Eu as face in felul urmator: As lua o tablita de 0,7mm grosime taiata la lungimea dorita de fiecare si lata de 7-8mm. As lua o radiografie ( una de coloana e cea mai buna ca e suficient de lunga )... si as taia o fasie de 3cm... daca as dori ca melcul sa fie de 3cm diametru, la aceeasi lungime cu tablita... as prinde-o in pop-nituri de tablita... pe mijloc, dupa ce pun si o oarecare substanta de lipit si as face un melc... rasucind cum am spus mai sus... cu lamele flexibile dar suficient de tari ca sa nu se blocheze sistemul. Puteti incerca.

Oricum mie mi se pare inutil melcul si folosesc in continare sistemul de cuvare cu revenire, cel progresiv mi se pare cel mai bun.

Din experimentul propus de tine rezulta (daca mai tin bine minte) o elicoida dubla. Experimentul reuseste. Problema este alta. Functionalitatea. Astfel, daca tai fasia de 5 cm (cam cat imi trebuie mie) vei constata ca nu vei mai putea rasuci hartia mai mult de 2 ori, iar acea elicoida nu va transporta nimic ci doar va amesteca (pasul este mult prea mare). pentru reducerea pasului te vei lovi de aceeasi problema de care ne-am lovit si noi: cum sa modelam acel material astfel incat o latura sa o marim (mai mult decat dublu) si una sa o pastram constanta?
Cat priveste sistemul, mentionez ca am sistem de cuvare cu revenire. Mare lucru nu-i pot reprosa. dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc la un alt sistem. Poate mai bun sau mai rau. Daca folosesc trenul nu concluzionez ca avionul este inutil.
0

#43 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 September 2010 - 03:01 PM

Da Bogdan, am ajuns la vorba ta. Greseala a fos a mea, la inceput m-am concentrat mai mult pe alte aspecte si nu am sesizat importanta ideii tale.Tre sa recunosc ca de acest U nu am vrut sa aud ca nu prea "arata bine".
0

#44 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 21 September 2010 - 07:18 PM

Vezi postareaGIS, la Sep 21 2010, 03:57 PM, a spus:

Cat priveste sistemul, mentionez ca am sistem de cuvare cu revenire. Mare lucru nu-i pot reprosa. dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc la un alt sistem. Poate mai bun sau mai rau. Daca folosesc trenul nu concluzionez ca avionul este inutil.

:ph34r:

Cred ca ar merge si un sistem pe banda... cum se folosesc la sorturile de piatra in cariera: un fel de cuva in V, fara fund. Sau fundul cuvei este exact banda antrenata de un galet... cam ca o senila de tanc. Ar trebui putin inclinata 15-30grd spre spate... unde sa fie mai larga si mai inalta ca sa incapa suficienta nada. Problema ar fi daca vrei sa o trimiti cu zeama cu tot... dara daca ai si sistemul cu bascule... acesta poate fi doar pentru o nadire cu boabe si bile in cerc, in jurul locului unde ai plantat.

S-ar mai putea face un fel de sistem ca la rasnita de cafea... care sa imprastie boabe. Adica ai o farfurie cu boabe/bile... o tija actionata de un motor in capul careia care sta o elice in mijlocul farfuriei, care imprastie boabele.... si dupa ce ai plantat nada dai de stick si faci o imprastiere circulara in jurul locului unde ai plantat.

Spor!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#45 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 21 September 2010 - 07:42 PM

Atunci poate un sistem culisant este mai bun?
Descarcarea se poate face progresiv.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Zen: 21 September 2010 - 07:43 PM

It's difficult to make things simple!
0

#46 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 September 2010 - 01:02 PM

Solutia profi, dupa parea mea, este un snec facut de un meserias pe strung. Cu jocuri cat mai mici fata de cilindru. Este foarte important pentru a fuctiona lin (fara sa se intepeneasca).
Avantajul snecului ar fi dozarea mult mai precisa. Dar nu-i, decat, o parere resonala.
Multa bafta.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu