pitts, la Sep 8 2010, 04:00 PM, a spus:
Daca nu stiati, ORICINE poate sa participe la sedintele comisiei federale de aeromodele; nu au drept de vot dar AU DREPTUL sa isi prezinre punctul de vedere, spre beneficiul ambelor parti!
Daca tot e balci, zic sa nu scap ocazia si sa comentez, cam in cunostinta de cauza ca si ceilalti. Culmea e ca cei care stiu situatia, nu spun nimic. Ca nu e nimic de spus. Nu vreau sa ma leg de alte replici din subiect, ca nu vreau...
FRMD este interfata cu lumea exterioara. Nu aloca fonduri, nu se ocupa de cantonamente, nu are obligatia sa se ocupe de terenuri de antrenament sau alte minuni. Nu face acte de caritate, nu e Maica Tereza. Cantonamente si antrenamente, teren de antrenament iti asigura clubul in care activezi. Daca federatia are ceva interese si contribuie cu ceva, o face nu din obligatie. FRMD = cativa oameni care in virtutea activitatii trecute, se ocupa de probleme atat cat pot si cat le permite interesul, colecteaza taxe de pe unde pot si platesc taxe spre organizatiile internationale cu care intram in contact. Prin FRMD se tine legatura cu aceste organizatii. Ar trebui sa fie garantul intregii activitati modelistice dar mai mult nu pot fi obligati sa faca. Si daca se implica in mai mult, e ca interesele justifica asta. Scuze de comparatie e cum i-ai cere OSIM-ului sa-ti vanda inventia...
Fondurile cluburilor "de stat" sunt obtinute de la ministerul de resort, "presedintii" cluburilor de modelism sunt in mare parte subalternii unor alti presedinti, fondurile (inclusiv parandaratul cunoscut) se rezolva in cadrul cluburilor dupa alocarea fondurilor de la minister, si nu intre federatie si cluburi. Federatia ajuta in functie de interese, ramurile care aduc rezultate si din care se scot rezultate, implicit participare si fonduri. Cluburile sportive mari "inghit" sectiile de modelism din cauza pretului mic platit pentru anumite rezultate. O medalie de campion national obtinuta de un modelist posibil ca are pondere comparabila cu una obtinuta de o echipa de 20 de oameni (cu doctor si sofer de autocar cu tot, eventual cu bazinul olimpic inchiriat pe tot anul). Asta este singurul motiv pentru care inca exista cluburile "comuniste"... Si nu de dragul celor 15 copii care slefuiesc lemne sau a pensionarului care nu se mai da plecat acasa. Si bulgarele se rostogoleste mai departe, e logic sa obtii medalii de acolo de unde e mai simplu. E logic ca eu sa raman la auto captive unde sunt 5 concurenti si 2 modele nu pleaca, adica sa am sanse sa ies in primii 3 si daca merg cu spatele. Probabil ca nici altii care pot lua hotarari sa schimbe nu vor sa fac nimic pentru ca daca sa zicem ca ar desfiinta proba de concurs se vor trezi cu mine in alta in care chiar ca o sa-i incurc pe cei cu interese. Ca e ca in gluma aia cu "sunt nebun, nu si prost"... Nici banii mei nu-s falsi, am acces la cele mai bune materiale si nici doua maini stangi n-am... Daca e sa fac o gluma serioasa, sa nu-si faca cineva iluzia ca desfiintand o proba "subtirica" nu se va trezi cu inca 20 de sportivi in concursuri in care poate avea sanse sa obtina rezultate si sigur n-o sa le mai aiba... Pana la urma toata discutia e legata de interese...
Legat de "trocul" FRMD - cluburi, adica sprijin contra voturi, nu e nimic adevarat din ce am citit prin mesaje. Cluburile prin reprezentantii lor in sedinte voteaza absolut independent de ce spera cei din FRMD. Si de multe ori fara nici o logica. Voturile sunt secrete. Si va spun asta, in calitate de fraier care voteaza de cativa ani... Imi spune seful direct cam cum ar fi bine sa fie, dar pixul e in mana mea si pana la urma votez ce vreau. Daca apar schimbari, FRMD-ul ramane acelasi ca organizatie si statut, indiferent de persoanele care-l formeaza si ce se voteaza pe la sedinte. Ca niciodata nu s-a propus schimbarea statutului federatiei ci doar a membrilor cand a fost cazul... Pentru mine e comic votul bilantului financiar pe anul trecut. Adica se voteaza cheltuielile deja efectuate, ca si cum ar avea importanta ce sau daca votez. Astea au ramas de pe vremea comunismului, nu altceva.
Nu aveti decat sa infiintati organizatii nationale care sa plateasca taxele de afiliere la cele internationale si puteti avea "FRMD-ul" propriu, de apartament... Pana atunci singura cale este cum se anunta in citatul ales, ca sunteti invitati personal sau prin intermediul presedintilor de cluburi in care sunteti inscrisi, la sedintele FRMD, sa rezolvati problemele care deranjeaza. Desi am avut discutii urate cu buggy-man, l-am votat prin conducerea federatiei cand a fost cazul, stiind ca poate si cu speranta ca va schimba ceva. Vad ca are trecute unele lucruri pe agenda, sper sa apara si rezultatele. De mult timp e Berceanu pe la masa oficialilor si tot cu teoria se ocupa. Din moment ce putinii oameni din FRMD nu pot, nu stiu sau nu au interesul sa faca mai mult, din moment ce sunt si unii cu reale puteri (inclusiv politice) care nu reusesc sa faca nimic, nu vad ce sperante mai pot fi. Cu atat mai mult, nu vad ce sperante au cei care vorbesc de modelism dar nu fac nimic concret. Adica nu fac nimic concret ca fiind in afara sistemului (sa puna umarul sa faca organizatii paralele) dar nici nu sunt inscrisi in cluburile mult hulite, sa lupte din interior. Tare as vrea sa vad o alta organizatie, care sa faca ce trebuie si sa inlocuiasca federatia traditionala. As fi primul care mi-as da jos palaria si as plati din buzunar toate taxele cu pricina, indiferent cat ar fi de mari. Nu vreau sa se inteleaga gresit propozitia cu buggy... E singura speranta care a mai ramas. Din nefericire, chiar singura.
Personal, de la FRMD aveam ceva mai multe asteptari in privinta rezolvarii problemelor legislative, ca stiau problemele "istorice", grave si le puteau gestiona mai corect. Ma deranjeaza ca nu e rezolvata inca problema combustibilului cu metanol si ca a ramas inca imposibil de aplicat legislatia legata de motoarele pentru rachetomodelism. Aici se putea face ceva.
Scuze de offtopic, vad ca nu are nici o legatura cu F3A, mesajul asta se poate sterge sau muta in fundul tomberonului.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 September 2010 - 07:27 PM