am zis eu ca mai bine va intreb decat sa ma apuc si sa nu iasa nimic, asta in caz ca cineva a mai facut ce vreau eu sa fac, asa ca sa trecem la subiect, deci:
- am un auto offroad 1/10, combo bl, este combo-ul de la HPI FLUX, acum doua zile s-a rupt axul de la motor, cum hpi-ul de la noi nu cred ca are de unde sa aduca o astfel de armatura, de gasit de cumparat... nu exista (pt acest motor), ma gandesc ca poate reusesc sa il fac decat sa il arunc, e pacat sa il arunc, motorul e aproape nou. Asa arata motorul si se vede si unde s-a rupt.

Ma gandesc daca acolo unde s-a rupt, se poate da o gaura la strung in axul de 5mm exact pe centru o gaura de 3,2mm pentru a-i pune un nou ax de 3,15
O alta varianta este daca pot da jos de pe ax, magntetul asta neodim sau ce mai este si sa ii inlocuiesc axul de 5mm tot, dar nu stiu cum este prins magnteul pe ax, este lipit sau ...
Daca ma moate ajuta cineva cu niste sfaturi...
Exclus sfatul, arunca si ia altul.
Legat de inlocuirea motoarelor aero pe auto:
-ma intreb daca pot pune pe auto 1/10 un motor de aero outrunner Motor BL FC2826-12T, Kv 1380, aste sunt specifcatiile:
Turatie fara sarcina (KV): 1380 RPM/V
Curent fara sarcina @ 10V: 0.7 A
Tensiune de alimentare: 6-9 celule NiMH, sau 2-3 celule LiPo
Curent maxim admis: 16 A
Curent de eficienta maxima: 14 A
Masa: 42 grame fara accesorii
Diametrul axului: 3.175 mm
Dimensiuni: 28x23 mm
Lungime ax: 10 mm
Cred ca are o putere de aproximativ 300-350w
Ce se intampla daca pun un astfel de motor, ar avea o racire mai buna fata de inrunner, prinderea lui nu ar fi o problema, dar, poate pleca de pe loc auto, are putere sau se arde din prima motorul, esc-ul este de auto duce pana in 60-80A, totusi un astfel de motor este mai puternic decat un inrunner de pe auto.
Dar ce se intampla daca pui un motor de heli de genul Motor BL F500EH, KV1450 ptr elicoptere electrice clasa 500,
Diametru ax: 5 mm
Dimensiuni: 37(D) x 49(L) mm
Lungime ax: 18 mm
Greutate: 175 g
KV (Rmp/V): 1450
Curent fara sarcina: 2.6 A
Curent maxim: 40 A
Curent de eficienta maxima: 36 A
Acumulatori: 3-6 celule Lipo
ESC recomandat: 60 A
Putere: 800 W
Are o putere de 800w fata de outrunner de 300-400w.
Ce spuneti, a mai incercat cineva? Functioneaza? Eu nu le prea am cu asa ceva de asta si apelez la sfaturile voastre. Daca este cine va interesat de astfel de discutii, pastram topicul daca nu, rog un moderator sa il stearga.