Modelism - RHC Forum: putere marita - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

putere marita

#1 Useril este offline   orka 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 25-August 10

Postat 25 August 2010 - 09:17 PM

Salut.
Am si eu o problema cu o chinezarie. Am o masinuta cu telecomanda care imi bate numai vreo 3-4 metri, as vrea sa ii maresc puterea de emisie, sa imi bata macar vreo 20 de metri. Telecomanda e in 27,145 Mhz, functioneaza la 9 v si are 4 comenzi. Am ceva cunostinte, minime de electronica. Din cate stiu as avea nevoie de un amplificator de RF. Intrebarea mea e de care (daca am dreptate) si de unde sa il cumpar, daca nu se gaseste pot sa il si construiesc dar am nevoie de o schema. Daca cumva s-a mai discutat subiectul imi cer scuze, eu unul nu am gasit nimic, desi am cautat si cu search.
Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de orka: 25 August 2010 - 09:23 PM

0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 August 2010 - 10:10 PM

Asteapta si raspunsul unui electronist. Dai frecventa cuartului, asta inseamna ca nu e chiar chinezarie in care sa-ti bagi surubelnita, macar TX-ul e cu cuart. Vezi si daca la partea de receptie ai cuart.
In cazul ca nu ai cuart, am oarece banuieli de oscilator RC si asta inseamna ca ai acces la un semireglabil sau la o bobina cu care poti acorda mai bine receptorul in frecventa emitatorului. Sau ca sa zic altfel, cred ca poti umbla cu surubelnita in receptor, sa remediezi problema. Dezavantajul e ca poti strica totul. Pentru moment lasa asa, ca o sa revii cu mesaj ca bate doar vreo 0,5m in loc de 3-4...
O alta varianta ar fi sa maresti tensiunea de alimentare, dar nu-ti permite carcasa emitatorului. Nu cred ca e usor sa mergi pe varianta intermediara (dar optima) in care sa ramana constanta tensiunea si sa schimbi ceva in electronica emitatorului, sa ai putere mai mare in emitator. Se poate, dar o faceai daca stiai cum. Posibil ca excludem varianta.

Parerea mea obiectiva e sa pui bani la ciorap si sa investesti in alt sistem RC si sa lasi jucaria copilului in pace. Se vor bucura doua persoane, adica si el si tu.
Cumpara un sistem RC la mana a doua (si gasesti lucruri minunate si la 100 ron) apoi bricolezi un automodel adevarat cu care sa impresionezi si vecinele cand nevasta nu-i acasa. Daca nu curge apa calda pe coloana lor le inviti la tine la un dus si te-ai scos!
Spor la treaba!

PS. Pe rand!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 August 2010 - 10:21 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659

Postat 26 August 2010 - 07:14 AM

Daca n-ai 'umblat' in emitator sau receptor, mai bine n-o fa. Probabil ai o antena intrerupta. Punte si tu niste imagini, poate te putem sfatui ce sa faci.
0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 26 August 2010 - 09:15 AM

Cred ca ai bateriile slabe. Sau ai folosit acumulatori in loc de baterii si mergi pe o tensiune mai mica. Cam atat bat majoritatea jucariilor, sunt facute sa te joci cu ele in camera, pe covor. Nu cred ca merita sa faci investitii (ca timp si bani) sa modifici ceva.
Macar telecomanda este proportionala? Banuiesc ca nu. Cele 4 comenzi sunt: inainte, inapoi, stanga si dreapta?
0

#5 Useril este offline   orka 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 August 2010 - 08:50 PM

Vezi postareabitex, la Aug 25 2010, 11:10 PM, a spus:

Parerea mea obiectiva e sa pui bani la ciorap si sa investesti in alt sistem RC si sa lasi jucaria copilului in pace. Se vor bucura doua persoane, adica si el si tu.
Cumpara un sistem RC la mana a doua (si gasesti lucruri minunate si la 100 ron) apoi bricolezi un automodel adevarat cu care sa impresionezi si vecinele cand nevasta nu-i acasa. Daca nu curge apa calda pe coloana lor le inviti la tine la un dus si te-ai scos!
Spor la treaba!

PS. Pe rand!

Masinuta cu pricina este o masina in care copilul sta. O chestie din aia pe care o conduce copilul dar el fiind prea mic, il "ajut" eu, cu telecomanda, din cauza asta am si cautat un model cu telecomanda. Masina a costat destul de mult iar paretea nasoala e ca nu era montata si nu am putut sa o testez. Daca stiam ca bate numai atat nu o luam. Ma bucur ca primesc sfaturi, dar as vrea ceva concret, sunt dispus sa investesc si o oarecare suma de bani, daca trebuie, doar sa ii maresc puterea (ce frumos ar fi, eu sa stau in veranda cu berea in mana si el in masina prin curte :blink: ). Am uitat sa specific folosesc baterii, nu acumulatori.
Bafta.
0

#6 Useril este offline   Bughy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 09-June 10
  • Interests:Robotica, Electronica, Mecanica

Postat 26 August 2010 - 10:47 PM

Din cate povestesti tu eu ma gandesc la urmatoarele probleme. Dupa cum spunea si bitex exista sanse foarte mari sa ai un oscilator rc in receptor, care sa nu fie perfect acordat, fapt pentru care ai raza asta mica. Mai exista posibilitatea ca sistemul sa fie conceput doar pentru distantza asta. Din motive de securitate probabil cine stie. Oricum fara aparatura de specialitate nu poti acorda sistemul cum trebuie. Eventual muult noroc.

Antena rupta sau ceva baterii slabe pot sa fie de asemenea. Partea ciudata este ca am si eu un sistem RC de la o chinezarie, si bate chiar 100m fara probleme. O alta sugestie pe care pot sa ti-o fac ar fi sa maresti antena de la masina. Cauta ceva rigid, o antena veche telescopica sau ceva si incearca si asa. Poate reusesti sa ii maresti raza suficient cat sa o poti folosi la ce itzi doresti. Daca nu....

Mai mult ca sigur sistemul nu e proportional asa ca sustin din nou sugestia lui bitex. Cumpara un sistem RC second hand, si eventual un ESC. O sa poti controla proportional viteza masinii si o sa ai o bataie de cateva sute de metrii. O sa fie o investitie nu foarte mare, dar o sa te bucuri mai mult de masinutza.

Succes
"I reject the reality and substitute my own"
Bogdan
0742 796 172
0

#7 Useril este offline   Bughy 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2010 - 10:50 PM

P.S. In ceea ce priveste amplificatorul RF poti sa uitzi de el. Mult prea costisitor, ai nevoie de piese de calitate si nu e sigur ca o sa ai efectul dorit. Lucrul in RF este destul de dificil in lipsa aparaturii profi :blink:

Aceasta postare a fost editata de Bughy: 26 August 2010 - 10:51 PM

Bogdan
0742 796 172
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 26 August 2010 - 10:55 PM

Te-ar lamuri mult mai bine electronistii daca ai da cateva detalii despre echipamentul electronic, eventual cu poze. Sau poate intervine cineva care stie ce e cu acele masinute si cum functioneaza normal.

Chiar si in cazul asta, ca masinuta este mare, tot as crede ca distanta normala de functionare este doar de cativa metri, tocmai pentru a fi permanent langa junior...

Poate situatia cea mai fericita ar fi sa ai finalul de pe emitator ars si sa poata fi schimbat. Daca alte probleme nu sunt, as zice ca-i posibil sa folosesti un amplificator pe emisie, dar tot un electronist o poate rezolva. Trebuie vazut daca sistemul merita pastrat si modificat sau e mai bine de schimbat cu ceva performant (cum ziceam, un sistem RC la mana a doua e foarte ieftin)

Cred ca este greu sa rezolvi problema fara sa vada un cunoscator echipamentul. Verifica asa cum se spunea mai sus tot ce se poate (antene, contacte).
Ceva concret nu poti primi decat daca arati sau spui ceva concret, ca altfel, ce facem noi sunt doar vorbe...
Statia este proportionala?
Am scris simultan si vad ca gandim cam toti la fel.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 August 2010 - 10:57 PM

0

#9 Useril este offline   Bughy 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2010 - 11:20 PM

Pozele ajuta oricum noi astia cu electronica nu putem face nimik daca nu avem "pesa" in mana :blink:

Sistemul cred ca il cunosc, RX nu are quartz este doar un RC amarat care daca suflii pe el se decalibreaza( condensatori pe vapor). Poate fi si bobinutza putin in dezacord daca ai curaj potzi incerca dar nu e indicat. O recomandare ieftina ar fi : cumperi din piata o masinutza chinezarie care o testezi si bate cat vrei. Ii construiesti un "final" simplu sa potzi controla usor motorasul tau si ai scapat. Mai mult de 50 de lei nu ai cum sa cheltui. Eu am facut o astfel de treaba si de 3 ani functioneaza ca telecomanda pentru o pompa de apa (evident cu partea de forta aferenta) si nu a avut nici o problema. Bate chiar 100m. Cu scheme si altele te ajut eu daca doresti numai sa spui ce ai hotarat sa faci.

Succes.
Bogdan
0742 796 172
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 August 2010 - 03:17 AM

Cu EBA ai vorbit? El este tata Omida in domeniu.
0

#11 Useril este offline   orka 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 August 2010 - 03:56 PM

Din pacate am plecat din oras pentru o saptamana, cand ma intorc o sa desfac si emitatorul si receptorul, ca se la fac poze si sa le postez.
Rvin cu pozele.
Bafta
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu