Modelism - RHC Forum: Ajutor barcuta cu 2 motoare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor barcuta cu 2 motoare

#1 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-June 10

Postat 22 August 2010 - 06:10 PM

Salut,

Am nevoie de ajutor pentru echiparea unui navomodel cu doua motoare.
Am facut o coca din fibra de sticl si nu stiu ce componente electronice imi trebuiesc.
Nu am inteles ideea cu mixerul cum se conecteaza si la ce foloseste, de cate regulatoare am nevoie pentru doua motoare.
Daca cineva ma poate ajuta cu o lista cu piesele necesare, o schema electronica.

Multumesc frumos.

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 12-May 09

Postat 22 August 2010 - 06:44 PM

Vezi postareamrstres, la Aug 22 2010, 06:10 PM, a spus:

Salut,

Am facut o coca din fibra de sticl si nu stiu ce componente electronice imi trebuiesc.
Nu am inteles ideea cu mixerul cum se conecteaza si la ce foloseste, de cate regulatoare am nevoie pentru doua motoare.
Daca cineva ma poate ajuta cu o lista cu piesele necesare, o schema electronica.

Multumesc frumos.

Doua motoare 755/40, doua regulatoare cate unul pentru fiecare motor, un bec, si acumulatori aici hotaresti daca vrei PB sau Ni in legatura cu mixerul acela este in radio comanda si te va ajuta ca sa schimbi directia de mers prin schimbarea sensului de invartire a motoarelor, doua elici una de stanga si una de dreapta, fii atent ceea de dreapta trebuie so lipesti altfel ti se va desuruba in timpul mersului inainte, doua servouri pentru cuve, schema electronica o gasesti aici pe forum
tel: 0767 488 406
mail: bill77se@yahoo.se
0

#3 Useril este offline   marianvelicu 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 27-September 09

Postat 23 August 2010 - 07:38 AM

[quote name='mrstres' date='Aug 22 2010, 07:10 PM' post='417577']
Salut,

salut si tie
dar e ce nu faci cu un singur motor?te costa mai putin si merge la fel de bine
0

#4 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2010 - 08:56 PM

1.multumesc frumos ptr info

2. ce ziceti de motoarele astea, sunt ok?
caracteristici motor:
Specificatii: Tensiune de lucru: 6 - 12 V Curent: 12 A Curent maxim: 19 A
Turatie: 12400 rpm la eficienta maxima Diametru ax: 3.17 mm Masa: 220 g Dimensiuni: D38 x L57 mm
am uitat denumire motor POWER 600/21
cu un Acumulator 12V - 7A

3. ce telecomanda mi-ar trebui sau reciver?

4. am cautat pe forum si nu gasesc nici o schema cu 2 motoare daca o are cineva pls help!

5. o lista daca stie cineva sa imi faca cu tot ce imi trebuie ca sa fiu sigur ca nu am uitat ceva. am vazut unele scheme cu mixer in ele altele fara dar cu un singur motor si nu prea am inteles care este ideea de functionare! este incorporat in barca sau in telecomanda mixerul?
0

#5 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 August 2010 - 08:58 PM

Vezi postareamarianvelicu, la Aug 23 2010, 08:38 AM, a spus:

salut si tie
dar e ce nu faci cu un singur motor?te costa mai putin si merge la fel de bine

Salut!
O fac cu 2 motoare pentru ca asa am coca :)
0

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 August 2010 - 09:10 PM

Vezi postareamrstres, la Aug 23 2010, 08:56 PM, a spus:

1.multumesc frumos ptr info

2. ce ziceti de motoarele astea, sunt ok?
caracteristici motor:
Specificatii: Tensiune de lucru: 6 - 12 V Curent: 12 A Curent maxim: 19 A
Turatie: 12400 rpm la eficienta maxima Diametru ax: 3.17 mm Masa: 220 g Dimensiuni: D38 x L57 mm
am uitat denumire motor POWER 600/21
cu un Acumulator 12V - 7A

3. ce telecomanda mi-ar trebui sau reciver?

4. am cautat pe forum si nu gasesc nici o schema cu 2 motoare daca o are cineva pls help!

5. o lista daca stie cineva sa imi faca cu tot ce imi trebuie ca sa fiu sigur ca nu am uitat ceva. am vazut unele scheme cu mixer in ele altele fara dar cu un singur motor si nu prea am inteles care este ideea de functionare! este incorporat in barca sau in telecomanda mixerul?

o telecomanda ce mixer V-tail in ea ca sa-ti mixeze canalele cand vrei sa carmesti barca. Ma repet nu exista schema electronica doua regulatoare, un bec si asta este, simplu, iti recomand 755 / 40 cele mai bune

Aceasta postare a fost editata de Bill: 23 August 2010 - 09:15 PM

0

#7 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 September 2010 - 08:54 PM

Bill am cumparat motoarele despre care tu imi spuneai, cuplajele, elicele, lunini!
Am ceva probleme cu o baterie care nu mai incarca! Sper sa nu ii fi facut eu ceva!
Inca mai caut telecomanda si reciverul potrivit asa ca niste idei ar fi bine venite!
Si inca ceva! nu stiu exact pt motoarele acelea ce regulatoare sa iau!?
Multumesc inca o data pt ajutor! Cu siguranta o sa mai am multe intrebari pentru ca sunt mega incepator :D!
0

#8 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 08 September 2010 - 09:56 PM

Vezi postareamrstres, la Sep 8 2010, 09:54 PM, a spus:

Bill am cumparat motoarele despre care tu imi spuneai, cuplajele, elicele, lunini!
Am ceva probleme cu o baterie care nu mai incarca! Sper sa nu ii fi facut eu ceva!
Inca mai caut telecomanda si reciverul potrivit asa ca niste idei ar fi bine venite!
Multumesc inca o data pt ajutor! Cu siguranta o sa mai am multe intrebari pentru ca sunt mega incepator :D!

Salut. Poti cauta in Google si o sa gasesti suficiente raspunsuri cu privire la telecomanda. Nu te putem indruma decat spre magazinul AutoRC din Bucuresti.
E sensibila problema cu sfaturile... ca se poate considera a fi publicitate. Eu mi-am luat-o de prea multe ori din cauza asta.

Tot ce pot sa-ti spun e ca exista destule sfaturi/pareri daca o sa cauti/citesti in forum... unele date si de mine.
La navo e mai dificil sa gasesti o telecomanda buna... daca o folosesti pentru plantat ( distante mai mari de 200m ). Unele telecomenzi se opresc si la 150m pe apa chiar daca sunt in 2,4Ghz. Producatorii dau distanta in aer de regula penbtru Heli/Aero... si pe apa se comporta diferit. Pentru o barcuta de viteza merge cam orice... ca distantele de concurs nu sunt mari.

Te invit sa citesti mai mult in Forum si o sa gasesti raspunsurile... cu siguranta.

Spor!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#9 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 08 September 2010 - 10:54 PM

SALUT ... da de ce nu folosesti doua carme legate in paralel la un servo ? asta ca sa nu mai folosesti mixajul ......
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#10 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 September 2010 - 07:12 AM

Vezi postareastelian, la Sep 8 2010, 11:54 PM, a spus:

SALUT ... da de ce nu folosesti doua carme legate in paralel la un servo ? asta ca sa nu mai folosesti mixajul ......

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif
Mamaa Steliane. Tu postezi doar ca sa aduni postari dar totusi, nu te mai grabi asa. Mixajul de care vorbeste Bill se foloseste cand ai barca cu 2 motoare si poate nici o carma. Ca sa poti controla motoarele cu un singur stick al telecomenzii, prin cele doua canale controlate de acel stick. Misti batul doar pe axa Y, motoarele merg la fel inainte sau inapoi. Incepi sa misti batul spre stanga, motorul drept va merge mai repede decat cel stang si barca coteste la stanga si tot asa, cred ca ai inteles. Ca la tancurile 1/1 moderne, controlate prin joystick si nu prin 2 manete ca la cele vechi.

0

#11 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 09:02 AM

Vezi postareamrstres, la Sep 8 2010, 08:54 PM, a spus:

Multumesc inca o data pt ajutor! Cu siguranta o sa mai am multe intrebari pentru ca sunt mega incepator http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif!

Sorry ca iti raspund asa de tarziu putin prins, deci la regulatoare, poti alege varianta home made aici te poate ajuta manolo marianmd, sau daca vrei sa merigi pe varianta original poti opta pe rockie 25 - 35 eu am pe navo 25 fara probleme. Cu telecomanda o sa ai probleme deoarece nu prea mai sunt in tara, incearaca din nou la acelasi magazin de unde ai luat motoarele. Suna si pune o comanda in asteptare asta daca vrei in 2,4, ce fel de lumini ai cumparat?
Ce baterie ai?
0

#12 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 09:22 AM

Vezi postareanavigator, la Sep 9 2010, 07:12 AM, a spus:

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif
Mixajul de care vorbeste Bill se foloseste cand ai barca cu 2 motoare si poate nici o carma. Ca sa poti controla motoarele cu un singur stick al telecomenzii, prin cele doua canale controlate de acel stick. Misti batul doar pe axa Y, motoarele merg la fel inainte sau inapoi. Incepi sa misti batul spre stanga, motorul drept va merge mai repede decat cel stang si barca coteste la stanga si tot asa, cred ca ai inteles. Ca la tancurile 1/1 moderne, controlate prin joystick si nu prin 2 manete ca la cele vechi.

Da-mi voie sa te contrazic aici V tail schimba sensul de rotatie al unui motor deci unul va impinge si unul va trage, ceea ce va face ca navomodelul sa intoarca aproape in loc, asta in cazul ca se face cursa totala a stickului, daca se face numai ½ de cursa atunci ii taie curentul la unul dintre motoare atat, ai explicat corect cu tancurile

Aceasta postare a fost editata de Bill: 09 September 2010 - 09:25 AM

0

#13 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 09:24 AM

Vezi postareastelian, la Sep 8 2010, 10:54 PM, a spus:

De obicei catamaranurile nu se fac cu carme vorbind de la la scala 1/1 pana jos la noi cei care facem pentru plantat.
0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 September 2010 - 10:15 AM

Vezi postareaBill, la Sep 9 2010, 10:22 AM, a spus:

Da-mi voie sa te contrazic aici V tail schimba sensul de rotatie al unui motor deci unul va impinge si unul va trage, ceea ce va face ca navomodelul sa intoarca aproape in loc, asta in cazul ca se face cursa totala a stickului, daca se face numai � de cursa atunci ii taie curentul la unul dintre motoare atat, ai explicat corect cu tancurile

Bill, nu-i nici o suparare, dar eu nu i-am enumerat toate cazurile in functie de pozitia stickului. Crede-ma ca daca ai stickul pe la ora 11 sa zicem sau undeva pe raza ce trece prin 11, se intampla ca in exemplul dat de mine. Cea ce zici tu este ptr cazul cu sticul undeva pe axa dintre ora 9 si 3, fara sa-l impingi inainte sau sa-l tragi, cel putin prea mult. De fapt modul de comportare este destul de complex si este mai bine sa fie experimentat si nu doar povestit. Eu folosesc de mult timp asa ceva pe navomodele cu doua motoare (machete caci nu fac inca de nadit) si pot spune ca imi place mult acest mod de manuit. Am o statie Robbe Futaba Fx18 cu tot felul de mixere, inclusiv mixerul incrucisat sau in X pe care il folosesc la asta. Poate de aici sa ne "contrazicem", caci nu stiu exact daca mixerul V-tail e acelasi lucru si daca nu e, atunci sigur eu nu l-am experimentat, nu-cunosc si iti dau dreptate. La navo imi tin statia pe modul general si nu pe aero.

0

#15 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 10 September 2010 - 03:51 PM

Dupa parerea mea, amandoi aveti dreptate. Comportamentul motoarelor depinde de setarile ESC-urilor. Daca acestea sunt setate pe mersul inainte - inapoi, la miscarea stick-ului inainte, motoarele se accelereaza cu aceeasi turatie. La miscarea stanga - dreapta, un motor se va tura mai mult iar unul va incetini sau se va roti in sens invers functie de marimea cursei. Daca ESC-urile sunt setate numai pe mers inainte, la actionarea stick-ului stanga - dreapta, un motor se va accelera si unul va incetini pana la oprire, in cazul in care stick-ul face cursa completa. Trebuie spus (cel putin la mine) faptul ca la setarile ESC pe inainte - inapoi, la activarea V-trail, turatia motoarelor este redusa la 50-70% din cea maxima de catre statie, chiar daca stick-ul este la maxim, astfel incat la miscarea acestuia stanga-dreapta un motor ajunge la turatie maxima (100%). Cand ESC-ul este numai pe inainte, la acceleratie maxima ambele motoare merg cu turatie 100% si la miscarea stanga-dreapta a joisticului, unul dintre motoare ramane la maxim si unul isi reduce turatia pana la oprire. Cu alte cuvinte, Daca ESC este pe inainte-inapoi nu vei putea atinge niciodata viteza maxima care o pot dezvolta motoarele. In schimb barca poate merge spre inapoi. Sper ca am fost de ajutor.
0

#16 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 September 2010 - 09:07 PM

Ce protectie sa pun si eu la motoare caci am inteles ca trebuie pus si asa ceva!
Ce si cum stie cineva sa imi explice?
Motoarele sunt cele recomandate de bill, le-am probat sunt foarte periculoase! :)
0

#17 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2010 - 10:13 PM

Salut ! Sefu pune si tu niste poze @! :)
facebook

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

0

#18 Useril este offline   Bill 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 September 2010 - 10:30 PM

Vezi postareamrstres, la Sep 17 2010, 09:07 PM, a spus:

Ce protectie sa pun si eu la motoare caci am inteles ca trebuie pus si asa ceva!
Ce si cum stie cineva sa imi explice?
Motoarele sunt cele recomandate de bill, le-am probat sunt foarte periculoase! :)

Protectie nu exista decat regulatoarele cum ti-am explicat mai sus, nimic altceva
0

#19 Useril este offline   GIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 18 September 2010 - 09:52 AM

Eu unul nu onteleg ce ai vrut sa spui prin faptul ca motoarele sunt "periculoase" si trebuie pusa protectie. Te referi la protectia motorului sa nu se arda sau la protectia cablurilor si a degetelor ce pot fi agatate de partile in miscare, inclusiv de elici?
0

#20 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 September 2010 - 10:21 PM

Multumesc pentru sustinerea de pana acum, desi daca as fi cautat pe google asa cu ma indrumau unii as fi gasit multe raspunsuri, voi mi-ati fost de si mai mare ajutor cu raspunsuri la obiect, timpul nu este foarte generos cu mine asa ca nu prea am timp liber pentru barcuta mea! raspunsurile voastre au fost perfecte penrtu mine asa ca barcuta a avansat mult, am sa fac si niste poze si am sa le pun!
revin in sucurt timp cu intrebari noi! :)
0

#21 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 10:42 PM

Sa fii sanatos ,,,!
si la punga gros ,,,, da' un film cu barcazul tau pe apa . ,eu tot astept sa vad ... :unsure: :)
facebook

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

0

#22 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 March 2011 - 07:37 PM

Salutare,
Dragilor proiectul a fost abandonat din cauza timpului friguros de afara, dar a venit primavara si as vrea sa il finalizez in maxim 2 -3 saptamani.
Desi am inaintat destul de mult cu proiectul meu, mai am mult de lucru la el. Am comandat telecomanda (Sistem radiocomanda E-FLY B62 2.4GHz cu 6 canale)
Mai am nevoie de un incarcator pentru acumulator, si nu stiu cum sa fac legaturile intre componentele achizitionate. (m-ar ajuta o schema)
Multumesc!

Fisiere atasate

0

#23 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 27 March 2011 - 07:50 PM

Asta e bateria care nu mai vrea sa se incarce? Am primit si eu una identica si cam la fel se comporta.
0

#24 Useril este offline   tibyro 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 22-March 11

Postat 28 March 2011 - 04:55 PM

Sal nu e cam grea bateria care o ai ? Daca mai pui si restul de echipamente plus nada care o pui in cupe eu zic ca e cam la limita.

Aceasta postare a fost editata de tibyro: 28 March 2011 - 04:55 PM

0

#25 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 28 March 2011 - 07:04 PM

Vezi postareacasapumrs, la 27 March 2011 - 07:50 PM, a spus:

Asta e bateria care nu mai vrea sa se incarce? Am primit si eu una identica si cam la fel se comporta.

...poti dezvolta ?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#26 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 March 2011 - 08:26 PM

Salut,
Rezista la 8Kg + Bateria
0

#27 Useril este offline   costeld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 26-April 09

Postat 29 March 2011 - 09:03 PM

Vezi postareacasapumrs, la 27 March 2011 - 07:50 PM, a spus:

Salut
Daca esti sigur ca e acumulatorul de vina ti-l schimb cu cea mai mare placere (de la mine l-ai luat)numai sa fii si tu sincer si sa-mi spui ca nu l-ai scurtcircuitat din greseala.
Totusi as dori sa aflu ce parere are si IPSIHI ca eu am patit asa ceva cu unul nou cumparat care nici nu l-am putut formata.

Aceasta postare a fost editata de costeld: 29 March 2011 - 09:06 PM

0

#28 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 30 March 2011 - 04:10 PM

Salut! Nu am insinuat nimic. Am spus doar ca asa se comporta. Am sperat sa ramana incarcat macar la 12,80 V ,dar tensiunea dupa 8 ore de incarcat este de 12,27 V. Mai precis se incarca undeva la 13 v si scade in jumatate de ora la 12,27 v iar in vre-o doua zile scade pe undeva la 11,60 v. Am incarcat cu acest incarcator si de scurtcircuit nici nu se pune problema.
0

#29 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 April 2011 - 09:54 AM

Salut
Am primit radiocomanda E-FLY ETB62A 2.4GHz cu 6 canale

Fisiere atasate

0

#30 Useril este offline   mrstres 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 April 2011 - 10:02 AM

A... uitasum :)!
Inca mai am nelamuriea cea mare si anume cum leg intre ele toate componentele!
Sa zicem ca ma descurc sa le dau curent la toate dar habar nu am cum sa leg receptotul de la telecomanda la mororase, la servo, la cuve si la lumini!
Multumesc!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu