Capac bec sofit o solutie simpla si ieftina de fabricatie a acestor capace
Postat 25 June 2011 - 07:33 PM
Am si eu o nedumerire si vreau sa va solicit opiniile. Vreau sa confectionez capace pentru becurile sofit(sau festoon) .Atasez o poza sa stiti la ce ma refer. Becurile sunt in general folosite pentru plafonierele auto. M-am gandit sa le ambutisez din tabla din tabla subtire de cupru, dar nu prea stiu ce presupune. Se poate prin lovire, sau trebuie presa cu surub. Cum se confectioneaza matrita? Sau daca aveti alte idei le astept cu interes.
Am nevoie de ele pentru ca vreau sa confectionez niste "becoleduri" mai deosebite, si vreau sa imi fabric aceste capace.
Mutumesc
Bogdan G.
Bogdan
0742 796 172
Postat 25 June 2011 - 09:09 PM
O varianta ar fi sa gasesti teava cat mai potrivita ca diametru si sa incerci fie prin deformare pe o masina rotativa gen strung, fie prin presare in matrita. La ce forte sunt acolo, merge manual, pe un dispozitiv cu parghii. Nu merita sa te complici daca faci cate o bucata pe operatie sa mergi pe surub. Daca ai cu ce si pentru ce, poti automatiza. Dar ideea e sa pleci de la teava nu de la tabla. Varful nu trebuie perfect inchis, se cositoressc terminalele. Nici in cazul asta nu scapi de SDV-uri, dar rezultatul e mult mai bun. Sunt masini specializate care fac asta, dar...
Trebuie sa-ti faci serios calcule in fnctie de volumul productiei. Poate este mai rentabil sa le cumperi gata realizate de la un producator. Trebuie doar sa-l afli si nu e imposibil. La cat costa varianta "modificata" aproape ca nu se simte nici daca le recuperezi de la becurile noi, cumparate.
Daca e vorba doar de "niste", nu cred ca e rentabil sa produci si acele capace. La 1 leu cumperi doua gata facute si probabil ca iesi la mai putin de jumatate daca achizitionezi engross. Nu stiu detalii, nu pot comenta.
Mult succes.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 June 2011 - 09:12 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 25 June 2011 - 10:39 PM
@ bitex, ms de reply, dar nu stiu unde gasesc teava de cupru. Cele din becuri sunt ambutisate cred, probabil chiar din teava. As avea posibilitatea sa montez un cilindu pneumatic, care sa actioneze presa, dar nu stiu care sunt regimurile de ambutisare, si ce tabla ar trebui sa folosesc. De asemenea pot sa fac si matrita, fara costuri mari, dar nu stiu exact cum.
Orice solutie as gasi, vreau sa scap de recuperatul de la becurile noi.
Bogdan
0742 796 172
Postat 26 June 2011 - 12:04 AM
Sincer, eu as prefera sa cumpar becuri de 50 lei si sa curat capacele de la ele. Ca in banii astia nu stiu daca as scoate o matrita, sau alte dispozitive sa le pot face. Cu atat mai mult cu cat mai sunt si alte probleme, pe care deja le intalnesti (procurarea materialului, a sculelor, invatatul "tehnologiei"...). Hotararea iti apartine. Multa bafta!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 June 2011 - 12:25 AM
Postat 30 June 2011 - 02:49 PM
Dar pana la urma, cred ca ai dreptate. Partea cilindrica nu ajuta la fixare, poate renunta la ea.
Daca ar fi sa mearga pe ideea propusa de tine (e tare simpla si usor de aplicat), ar fi fain sa toarne 2 picaturi de cositor intr-o mica forma si sa obtina chiar o tentativa de con acolo, sau macar niste bobite cat mai sferice, in coltul ala de cablaj. Pana la urma varful conului face contact, daca mai e si rotund cred ca e suficient. N-am idee cum e mai bine pentru fiecare...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 June 2011 - 02:51 PM
Postat 30 June 2011 - 06:11 PM
Postat 30 June 2011 - 08:51 PM
Bogdan
0742 796 172