Modelism - RHC Forum: Impeller - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Impeller cu motor de motocicleta

#1 Useril este offline   Stelar 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 21-July 10

Postat 30 July 2010 - 09:12 AM

Salutari si bine v-am gasit!
As vrea sa construiesc un fel de impeller cu motor de motocicleta, ca proiect experimental si rog pe cei cu experienta in motoare de motocicleta sa-mi recomande un motor peste 50 CP.
Am citit intr-un mesaj ca motoarele de BMW ar fi bune pt. ca au cuplul mai mare, dar turatia mai mica. Dar ma gandesc...nici unul japonez cu turatie mare nu ar strica in cazul meu, caci impellerul are mai multe pale si diametru mai mic. Sau nu e asa?
Merci pt. raspunsuri!
0

#2 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 July 2010 - 11:08 AM

Vezi postareaStelar, la Jul 30 2010, 09:12 AM, a spus:

As vrea sa construiesc un fel de impeller cu motor de motocicleta, ca proiect experimental si rog pe cei cu experienta in motoare de motocicleta sa-mi recomande un motor peste 50 CP.
Am citit intr-un mesaj ca motoarele de BMW ar fi bune pt. ca au cuplul mai mare, dar turatia mai mica. Dar ma gandesc...nici unul japonez cu turatie mare nu ar strica in cazul meu, caci impellerul are mai multe pale si diametru mai mic. Sau nu e asa?
Merci pt. raspunsuri!

Salut
Poate ne spui si unde ai vrea sa-l folosesti.Pentru ca la avioane 1/1 se foloseste destul de rar din cauza randamentului scazut la viteze medii pana in 200km/h.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#3 Useril este offline   Stelar 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 21-July 10

Postat 30 July 2010 - 12:32 PM

Vezi postareaSkyspy, la Jul 30 2010, 11:08 AM, a spus:

Salut
Poate ne spui si unde ai vrea sa-l folosesti.Pentru ca la avioane 1/1 se foloseste destul de rar din cauza randamentului scazut la viteze medii pana in 200km/h.

Salut
Ideea originala era sa-l folosesc la un balon cu aer cald gen dirijabil, pentru plimbari de placere - pe care nu-l am :) - dar deocamdata as vrea doar sa studiez impellerele, adica sa leg unul la sol si sa vad ce tractiune dezvolta.
Stii vreun motor care se preteaza?
0

#4 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 July 2010 - 04:26 PM

Vezi postareaStelar, la Jul 30 2010, 12:32 PM, a spus:

Salut
Ideea originala era sa-l folosesc la un balon cu aer cald gen dirijabil, pentru plimbari de placere - pe care nu-l am <_< - dar deocamdata as vrea doar sa studiez impellerele, adica sa leg unul la sol si sa vad ce tractiune dezvolta.
Stii vreun motor care se preteaza?

Ca si mijloc de sustentatie la dirijabile nu am auzit inca sa se foloseasca aerul cald.Ti-ar trebui heliu ceea ce e foarte scump pentru omul de rand.Parerea mea e ca ai un proiect utopic dar poate ma insel.Cand vrei sa realizezi un proiect mai indraznet ar fi bine sa-ti spui varsta,studiile si bugetul de care dispui pentru ca sant destui membrii pe forum cu mintea coapta care sa te indrume sau sa-ti spuna daca proiectul e realizabil sau nu.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#5 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 04-August 08

Postat 15 August 2010 - 04:43 PM

Vezi postareaStelar, la Jul 30 2010, 10:12 AM, a spus:

Merci pt. raspunsuri!

Salut,ce tip de motor vrei in 2 sau 4 timpi ,ca si rezistenta /fiabilitate cele Honda ,la turatie Suzuki.
Motoarele BMW nu prea sunt ptr aplicatii aeronautice ,desi la inceputuriiile lor faceau motoare pentru avioane, dar s-au pierdut pe drum si au ramas la automobile si motociclete.In general transmisia la BMW se face prin cardan ,exceptie fac cele enduro.
Eu in locul tau as alege un motor dedicat ptr asa ceva ex:Rotax.
Rx: Futaba T6EXP,T14MZ , Airtronics MX-3.

Robbe Arcus,Multiplex Cularis , ,TwinStar,Twist 60, Alpha 40 DSM2, Easy Star,
T-Rex 250

Team Losi 8IGHT,,Kyosho Inferno GT roller
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu