Modelism - RHC Forum: Scrisoare deschisa D-lui Manolache! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Scrisoare deschisa D-lui Manolache!

#1 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 February 2003 - 04:56 PM

Sunt convis ca majoritatea celor care au devenit si sunt automodelisti, pe langa aspectul distractiv al acestui hobby, au dorinta de a participa la concursurile nationale organizate de Federatia Romana de Automodelism.
Cu timpul am reusit sa ne cunoastem intre noi, destul de bine, chiar devenind prieteni, si mizand pe acest aspect vin cu urmatoarea propunere:

Presupun ca ati studiat programul competitional pe care d-nul Manolache l-a "impus" iar daca nu ati facut-o va aduc la cunostinta ca acest concurs este organizat astfel:

1. Campionatul National Automodele Viteza (CA 1-4), Etapa: Finala, 16-18.05.2003 - Bucuresti
2. Campionatul National Automodele Electrice (1/10 TR), Etapa: Finala, 30.05.-01.06.2003 - Vaslui
3. Campionatul National Automodele Curse (1/8 TR), Etapa: Finala, 26-29.06.2003 - Pucioasa
4. Campionatul National Automodele Teren (1/10 OR), Etapa: Finala, 17-20.07.2003 - Amara
5. Campionatul National Automodele Electrice (1/12 TRT), Etapa: Finala, 1-3.08.2003 - Arad

Dupa cum puteti observa toate concursurile la care putem participa sunt organizate in diverse orase mai putin Bucuresti si ca bonus, incep undeva la jumatatea saptamanii!
Probabil, d-nul Manolache, care dispune de timp berechet, fiind pensionar, are senzatia ca totul trebuie facut ca pentru 80 de ani.
Nu stiu in ce masura veti putea voi sa mergeti la aceste concursuri dar stiu un lucru foarte sigur, eu nu am cum sa particip in timpul saptamanii, mai ales ca acestea sunt in afara Bucurestiului.

Deci, automodelisti TREZITI-VA fratilor, hai sa luam pozitie fata de aceasta bataie de joc, nu inteleg de ce va este teama!
TREBUIE sa mergem la acest domn Manolache, TREBUIE sa facem curatenie. Suntem condusi de un tataie, de un bosorog care in lipsa de altceva face pe nababul din federatie.
Vreau sa-l boicotam peste tot, incepand de la Ministerul Tineretului si Sporturilor si terminand cu presa.
Mai mult am senzatia ca in afara de dorinta de a-si face concediile pe banii ministerului mai face si alte matrapazlacuri.
Eu am pregatit o reclamatie la Politie-Serviciul Economic in acest sens.

Vreau sa ne focusam putin asupra acestei probleme si sa facem putina ordine!
RHCForum - Webmaster
0

#2 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1506
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 03 February 2003 - 06:03 PM

Nene Buggy, sunt 250% alaturi de tine, si o sa intreb si eu in stanga/dreapta ce si cum!!! De exemplu eu, cu 1/10 TERMICA 4WD pot sa uit de concursuri nationale, nu??? Ce daca la EFRA exista aceasta clasa (1/10 touring 2/4wd)!!! Ce, om fi prosti sa respectam ce zic cei adevarati???

De aceeasi chestie se lovesc si prietenii nostri de la sud de Dunare. O fi vreo reminiscenta rosie???

Cu riscul de a fi dat afara de aici, mi se pare mizerabil ca anumite reguli sa se faca fara nici un fel de interes, in cercuri inchise. Seamana cu mizeria din fotbal... Noi, astia de vrem sa ajungem mai sus, nu contam deloc!!! In fine, as avea multe de zis dar, pe moment, ma opresc aici. Cu zisul, doar!!!! Cu facutul, NU!!!!

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 03 February 2003 - 06:04 PM

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#3 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 03 February 2003 - 06:31 PM

Buggy-man, la 3 Feb 2003, 16:56, a spus:

Dupa cum puteti observa toate concursurile la care putem participa sunt organizate in diverse orase mai putin Bucuresti si ca bonus, incep undeva la jumatatea saptamanii!
..................
Nu stiu in ce masura veti putea voi sa mergeti la aceste concursuri dar stiu un lucru foarte sigur, eu nu am cum sa particip in timpul saptamanii, mai ales ca acestea sunt in afara Bucurestiului.

Buggy-man, chiar daca nu sunt automodelist, sper sa nu te superi daca intervin. Sunt de acord cu tine sa curatam si sa reimprospatam federatia, dar nu pot fi de acord cu organizarea majoritatii concursurilor in acelasi loc, indiferent ce oras ar fi!!! Una e sa se organizeze un concurs, de catre un club (vezi Archeopterix) si alta e "Federatia Romana de Automodelism", care cred ca reprezinta intreaga tara, nu? Iar in legatura cu timpul, fiind vorba de campionatele nationale, nu stiu de ce nu iti iei liber cateva zile, cum vreau eu de exemplu sa-mi iau pentru intalnirea de la Rapa Rosie. In plus, cum sa promovam modelismul, daca nu prin prezenta continua in toate colturile tarii???
Inca o data vreau sa te rog sa nu te superi pe mine, dar sunt anti-separatism.
0

#4 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 03 February 2003 - 06:36 PM

Pe vremuri era destul de simplu sa iti iei liber, acum risti sa-ti pierzi chiar locul de munca!!! Dar dinozaurii nu au de unde sa stie cum e sa lucrezi la patron si sa tragi de fiecare leut! Si, in aceste conditii, daca emiti o pretentie gen "vreau si eu liber 2-3-4 zile", ori ti se diminueaza salariul (care de multe ori e suficient de mic), ori poti sa primesti liber pe o perioada nedeterminata! Sau, in cazul in care esti patron/asociat, sa pierzi o caruta de bani. Oare conteaza vreuna din versiunile expuse de mine? Sa reflectam................. DA!
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#5 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 03 February 2003 - 08:45 PM

aha... vad ca v-ati infierbantat. asta e bine.... dar puneti si-o supapa. ca daca nu, iar ne enervam aiurea....

acuma, ce sa zic, nu-l cunosc pe dl Manolache, dar zic eu ca nu-i prea frumos sa-i zicem asa, pe fata "tataie, bosorogu' pensionar". Nu se cade... Dezacordul poate transpare si altfel.

Timpul, intr-adevar e o piedica pentru multi din noi. Un concurs la mijlocul saptamanii e o imposibilitate (si) pentru mine. Poate noaptea.... Deci, prima schimbare e ca ar trebui sa fie sambata, sau duminica dimineata. In al doilea rand...locatia.... Normal c-as prefera sa fie in orasul in care ma aflu, dar modelisti sunt pretutindeni, asa ca pana la urma va trebui sa ne gandim la toti. MACAR procentual....

Bogdanel zice o chestie interesanta... ca noi n-avem pista calumea in Bucuresti. Poate si chestia asta trebuie rezolvata cumva..... sa nu mai avem "galma" asta.... Si pista TRE' sa fie calumea, ca prefer sa-mi rup masina lovindu-ma in careva decat sa razui peretii sau sa iau copacii in brate. Ca daca nu, putem sa-i zicem "Full Contact Racing".....

Inca suntem putini.... asta e o alta problema.......

mai raman cu urechile ciulite la discutia asta a voastra.....
alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 03 February 2003 - 09:01 PM

Noroc de pista de la Semanatoarea ca a ramas proba de captive la Bucuresti. Multi ani am impins la model pe acea pista si parca eram obisnuit. Cred ca iau o pauza cu captivele (auto), ca nu mai are farmec. Pot sa va spun de pe acum clasamentul. Sau cum poti imparti câte 3 premii la câte doi-trei concurenti, daca s-or aduna si aia... De ani de zile situatia e aceeasi, modelele aceleasi. Fara suparare, a ramas un campionat facut pentru cei de la cluburile sportive, pentru a supravietui. Vin, concureaza, merg acasa cu premii (diplome) si mai au sanse sa primeasca si la anul ceva bani. Cei tineri nu se pot atinge de aceasta proba, din motive tehnice. Exista si pentru ei ceva special, tractiunea-elice, care i-ar putea apropia de modelistii adevarati, dar nici asta nu e o proba spectaculoasa. Din cauza lipsei pistelor la cluburile din tara si implicit a antrenamentelor, muncesti un an, vii la concurs, mai reglezi ce poti la un singur antrenament si a doua zi dupa 8-12 secunde totul s-a terminat. Mergi acasa, si astepti sa vina campionatul urmator s-o iei de la capat, ca intre timp nu ai ce sa faci. La aero mai gasesti un petec de cer sa zbori uneori, dar la auto captive nu poti face performanta fara pista. Si mai e un prilej de intâlnire pentru modelistii adevarati din Bucuresti, ocazie cu care isi mai lauda modelele (si de multe ori pe buna dreptate!!!). Am tot respectul pentru cei pe care-i cunosc, fie din vedere, fie chiar si dupa nume. Dar nu mai vine nimeni dupa ei...
Nu cunosc amanunte despre cei din federatie. Speram sa aflu data acelei sedinte; aveam da gând sa particip si eu, ca spectator. Am mai participat si nu e mare lucru. Dar simt ca nu mai e ca inainte.

Cred ca nu are rost sa "curatam si sa reimprospatam federatia" cum spunea cineva mai inainte. E inutil sa incercam si imposibil sa reusim. Acum modelismul se face altfel, banii pentru pasiunea asta sunt luati din propriul buzunar. Si pot fi cheltuiti fara aprobarea nimanui, in orice mod. Mai toti cei implicati lucreaza acasa, in conditii numai de ei stiute. Cred ca e mai nimerita o buna organizare a celor pasionati si o dezvoltare a acestui sport, fara implicarea federatiei. Aveti nevoie de diplome, de medalii, recunoastere pe plan national? Se rezolva. Putem tipari propriile diplome, putem avea propriile medalii, si valoarea se afla pe pista. Aveti nevoie de federatie? Eu nu. Nu mai platesc nimic, nu mai primesc nimic. Puteti face reclama prin orice mijloace, puteti organiza orice concurs. Aveti cu ce, cu cine si unde. Din pacate, in restul tarii situatia nu e prea colorata...

Am o singura rugaminte. Nu mai vorbiti urât la adresa unor persoane, oricât de rau v-ar fi facut. Nu e frumos. Nu are rost sa citez din mesajele anterioare. In ritmul acesta ajungeti ca ei. Uite-o fabula compusa de mine: Deseori urc pe munte. Pe carare, in timp ce merg, mai intâlnesc câte un cacat. Dar niciodata nu calc pe el. Pasesc peste, sau ocolesc. Morala: Nu se merita sa va murdariti, daca nu e cazul. Se spala greu si pâna se spala pute...
Alta morala: Hai ne apucam de modelism si lasam pensionarii sa se ocupe de ce vor ei, sa organizeze concursuri fantoma, sa faca concedii pe unde-or vrea sau or mai putea... Ca nimeni nu traieste o vesnicie.
Hai pa!
PS Mai bine stabilim ceva privind pista de auto RC pe care concurati. Am trecut pe acolo si e naspa. Mai trebuie aranjata putin. Am vazut si niste copacei pe acolo. Trebuiesc? Nu pot fi mutati in exteriorul perimetrului? Sau la cos? Ma ofer voluntar. Si pun si bani de-o cutie de voprea alba daca e ceva de vopsit pe acolo. Ba chiar imi place sa si vopsesc. Ceva fiare de-o tribuna pentru piloti n-ar fi cazul? Ca n-or cadea in cap de la inaltime. Cred ca se vad modelele mai bine? Nu stiu. E treaba voastra, dar prefer solutii concrete, decât injuraturi. Daca v-am suparat, pot sa stau cu mâinile in sân si sa privesc. Cum doriti domnilor.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 February 2003 - 09:03 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 232
  • Inregistrat: 03-December 02

Postat 03 February 2003 - 11:29 PM

ahhh, de ce vreau sa scap de aia dau; ce rost are sa ne facem atata sange rau, cand ne putem vedea si discuta cu calm ce si cum; eu unul sunt alaturi de voi. sincer nu cred ca e rau ca sunt organizate si in afara bucurestiului, dar trebuie cu siguranta mers acolo unde si exista grupuri de automodelisti; cu greu pot sa-mi imaginez automodelisti la AMARA!!!!! scuze, da cred ca aceste deplasari fac parte si dintr-un program de tratament mai degraba. sunt de parere ca singura modalitate de intelegere este comunicarea, daca este posibil.
0

#8 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2003 - 11:51 PM

BOGDANEL: continua sa mergi la scoala, citeste mai atent ce am zis, si daca acolo se "string" cei mai multi din "Rominia" nu inseamna ca merg intr-un oras unde exista automodelisti! un grup de 5-10 de pasionati din bucuresti merg la amara la tratament, in general.
e o simpla parere, probabil neinsemnata asa ca nu te agita aiurea.

Aceasta postare a fost editata de ikonet: 03 February 2003 - 11:53 PM

0

#9 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804

Postat 04 February 2003 - 12:44 AM

...citesc si ma minunez!
In primul rand ptr. nepasarea de care dati dovada(anumite persoane).Daca timp de...x ani am fost obligati sa ingitim in sec ba mai mult sa halim si rahatul altora, e domnilor, vreau sa va comunic ca eu nu suport acest lucru.N-am facut-o nici pe timpul lu' raposatu n-am s-o fac nici acum.
O societate moderna este bazata pe concepte democratice si nici decum pe principii de nabab gen "asa vor muschii mei"!
De ce spun asta ptr. ca tataie Manolache asa face, exact ce doresc muschii lui.
Nu credeti ca a venit momentul sa calcam in acel cacat care ne-a iesit in cale, asa calcam o singura data si n-o sa fim nevoiti sa-l ocolim de fiecare data.
Nu cer sa monopolizam aceste competitii in sensul de a le organiza numai in Bucuresti, numai ca am senzatia ca se petrece exact pe dos.Anul trecul tot la Pucioasa, Amara, Vaslui, etc au fost organizate aceste concursuri.Acum doi ani...unde au fost organizate?
Si mai e ceva, stie domnia sa cati automodelisti "dotati" in adevaratul sens al cuvantului, au aparut in anul 2002?
Raspunsul este NU!De ce?Ptr. ca nababul din federatie este indiferent la aceste neinsemnate amanunte si tot ca el face.
Nu credeti ca ar fi normal ca in orasul cu cei mai multi automodelisti/clasa sa fie organizat concursul pe clasa respectiva?

Bogdanel tata sa-ti mai spun ceva, daca vreau sa plec in "concediu" plec ca asa vreu eu nu ca imi impune Manolache, care de fapt asta urmareste.La 75 de ani ii arde de voiaje, bineinteles pe banii altora.

Cu banii cheltuiti pe deplasarile lui ar fi putut repara pista de la palat de 10 ori pana acum.
Si inca ceva, cand vei avea capacitatea de a-ti castiga existenta singur, vei constata ca fiecare zi conteaza!

Mai mult, ptr. toti cei care si-au cumparat modele de 1/10 4wd termic, Touring, unde este concursul ptr. aceasta clasa?
Nu vedeti ca habar nu are pe ce lume traieste, din bun simt ar fi putut, macar o data, sa vina sa vada ce modele au mai aparut pe pista.
Si ca sa-l caracterizez in doua cuvinte : JITIE PENALA!

Aceasta postare a fost editata de Buggy-man: 04 February 2003 - 12:46 AM

RHCForum - Webmaster
0

#10 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 01:07 AM

1. Hmmm.... "Pista" de la Palat...... Parerea mea e ca cineva a VRUT sa planteze acei pomi EXACT de jur imprejurul pistei!!! Sau, cum se zice in popor: de-al naibii!!! Daca n-am eu, sa n-aiba nici ceilalti!!! Noroc ca am masina rezistenta ca, incepator fiind, am testat cam toti pomii!!! Sincer, daca il prind pe inteligentul care i-a plantat, il plantez eu in ultima gaura ramasa neacoperita (in care mi-a si cazut masina acum 2 duminici!!!). Pai daca e pe bataie de joc, ok, stim si sportul asta!!!
2. Federatia Romana de Modelism e afiliata Ministerului Tineretului si Sportului. Acest MTS aloca ceva banet FRM. Ce se face, oare, cu ei???? I-a controlat cineva de la financiar pe baietei??? Se plimba, vorba cuiva, la tratamente geriatrice??? Pe bani PUBLICI??? Adica aia luati din impozitul pe salariul meu muncit 9-10 ore pe zi??? Wow!!! Si lor le luam apararea??? Cred ca m-am tampit si ma aflu intr-un episod prost dintr-un film de duzina!!!
3. Ca sa ma duc la ceva concursuri internationale (chiar daca acum sunt incepator, nu o sa mor la acest nivel!) trebuie sa fiu membru al unui club afiliat FRM. DE CE??? De ce sa fiu obligat, printr-un statut comunist, sa fac ceva ce nu vreau sa fac, si sa cotizez, din putinul pe care il am, la un club/federatie care nu-mi ofera nimic???
4. Am dat bani grei (pentru mine) pe o masina (da, am dat EU bani, nu am primit-o, cum am zis cu rusinea sa nu recunosc ca m-am imprumutat pe la prieteni fiind sarac!!!) sa ma dau doar de distractie? Or fi si din acestia, dar eu vreau mai mult, vreau competitie reala! Si nici macar nu am clasa in care sa concurez! Ma lasa foarte rece orice Amara, Vaslui, etc, etc! Am 1/10 Termic 4WD si tind sa cred ca sunt printre cele mai raspandite printre automodelistii romani! N-o fi asa? Dar sigur sunt vreo 20 de masini! Si totusi nu avem clasa 1/10 touring 2wd/4wd.
5=1. Iar pista de la Palat. OK, e execrabila! OK, dam noi bani sa o reparam (si dam si cu lopata). Apoi, ce se intampla? Isi aduce aminte Palatul ca e pista lor si o revendica, reparata, si ne trimite dupa pastravi???

Nu o sa-mi pun supapa pentru ca nu vad cu ce gresesc. E opinia mea si, culmea, nu numai a mea. Ne-o fi prostit pe toti nitrometanul ars???
Flickr - pozele mele
0

#11 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 04 February 2003 - 07:40 AM

alo, aici supapa.... ne pierdem in notiuni......

Viper tata, n-am stiut de istoria ta, eu chiar te-am crezut cand ai zis ca ti-a venit mos gerila cu masina. Nu tre' sa te simti aiurea! La ce bun? Plus ca nu conta cum ai facut rost de masina.. Cand te intreaba cineva de pretz, inseaman ca-i place masina ta si se gandeste daca ar putea sa-si ia si el una.... Vezi bine ca in grupul asta avem puteri financiare diferite dar asta nu ne impiedica sa ne distram pe patru roti, cu mic-cu mare....

tot scriu de vreo 15 min si sterg ce scriu.... de teama de fiecare data sa nu lovesc (iar) in ideile cuiva... Io ma repet: suntem inca putini si relativ saraci sa mai bagam banii si in altceva decat in masinutzele noastre, dar solutia ar fi sa o luam pe cont propriu. Asta, pentru cei care vor sa se distreze.....
Pentru cei care vor competitii... competitii pe bune, e mai complicat. Pentru ca competitiile astea se tin intr-un cadru organizat, vrem nu vrem. Ei, noua vad ca nu prea ne place organizatorul nostru local. Bun, o fi...., dar tot organizati tre' sa ajungem ramanem, ca altfel n-o sa ne bage alte competitii in seama. Cel mai simplu ar fi sa facem un club, sa reusim sa avem un purtator de cuvant si o idee comuna in cap, si abia apoi sa ne facem cunoscuti, sa ne bagam in seama si/sau sa fortzam sa fim bagati in seama.

Ok, recunosc.. mi-e simplu sa zic "faceti un club". Asta inseamna timp, si pana una alta, in afara de Bogdanel (nu pune bot....), restul nu stam asa bine cu timpul. Prefer sa ma afliliez unui club decat sa deschid un club. Si clubu' asta nu tre' sa fie neaparat club dupa toate regulile (sediu, stampila, cotizatie, masa de biliard....). Astea pot veni cu timpul, intai sa reusim sa ne strangem, sa ne grupam pe idei si sa actionam ca o masa comuna.... Si cand masa n-o mai fi comuna, atunci se sparge clubu in doua si apar doua cluburi.... si uite asa se dezvolta treaba.

Vorba lu ######': asa stam fiecare-n grota lui, fiecare cheltuie o groaza pe piese si materiale in loc sa tragem un C.A.P. in care unu face rost de pese, altul de rulmenti, altu de lipici...

ma opresc aici, mai tre' sa invat pentru curs. raman pe receptie....
alexella matinalu'

Aceasta postare a fost editata de alexella: 04 February 2003 - 07:46 AM

Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 10:50 AM

Buna! Tot pierd mesajul ca mai fac si altele intre timp. Sper sa fie totul bine data asta.
Cred ca inteleg nemultumirile tuturor. Intrebarea e: CE SE POATE FACE SA FIE MAI BINE? (bine pentru cine, dar asta e alta intrebare si nu o pun inca...).
In general piste (de toate felurile) au doar cluburile vechi, prin orasele din tara. Presedintii de cluburi, nu totdeauna sunt legati de sectiile de modelism din acele cluburi, ca-si scot banii de prin alte sporturi, mai populare pe la noi, gen handbal, volei, fotbal etc. Nu prea e cazul Bucurestiului ca aici am vazut cluburi aparute pe lânga unitati industriale. Nu mai stiu statutul lor acum, când industria e cum e. Amanunte serioase puteti primi de la cei din Bucuresti, care le cunosc mai bine. Sectiile de modelism din tara sunt conduse de modelisti cu experienta, pasionati de-a binelea. Totul e OK. Doar ca ei trebuie sa se imprastie la propriu si la figurat la auto, aero, navo, sau ce mai vor pustii inscrisi pe acolo. Partea importanta pentru ei e sa participe la cât mai multe concursuri, sa obtina rezultate bune, de care in mare parte depinde bugetul anului urmator. E discutabil... Nu conteaza. Din cauza asta se evita suprapunerea concursurilor si imprastierea lor cam in toate zonele tarii care au modelisti. Pare normal ca federatia sa se ocupe mai multe de cluburile pe care le patroneaza (si nu-s numai in Bucuresti), sa propuna datele de concurs si sa ofere posibilitatea tuturor cluburilor sa participe la ceva. Macar la concursurile mai apropiate ca distanta geografica... In mare parte problema zilelor pierdute cu concursul este rezolvata (uneori foarte greu!!). Instructorii ori sunt pensionari, ori au situatiile partial aranjate sau cunoscute de toti si sunt in stare sa renunte la multe pentru pasiune (ca de salariu nu cred ca se poate vorbi). De obicei participantii sunt elevi de scoala generala sau liceu care se pot invoi usor si abia asteapta sa sara peste o jumatate de saptamâna de scoala. Cel mai rau este pentru cei ca noi, tineri, cu servicii de la care nu putem lipsi usor si cu situatii.
Cred ca trebuie s-o mai scurtez cu prostiile ca astea sunt stiute de toata lumea. Ori club cu totul in regula si destul de puternic sa putem avea pretentii sau impune ceva, ori fara federatie, si cu bani din buzunar pentru orice. Initial federatia propune un calendar si cine are ceva de obiectat e liber s-o faca. Daca nimeni nu zice nimic, ramâne ca-n tren. Cum ajungem la federatie la sedinte daca nu suntem organizati de nici o culoare?

In privinta pistelor nu cred ca sunt decâ doua solutii:
1. Cine are pamânt, bani si microb isi face pista proprie si face ce vrea pe ea. Apropo, am niste pamânt si posibilitatea sa fac o pista de auto captive (vechea pasiune) dar undeva lânga Radauti, in Suceava. Intereseaza pe cineva? N-as crede. Sau un teren fain pentru orice are nevoie de panta, lânga Moinesti, judetul Bacau. Intereseaza pe cineva? Iar nu cred. Acolo mi-am facut o casa, cu atelier cu tot, si aveam chef sa fac ceva legat de deltaplanism dau similare. Dar tot sarind si ocolind c... am ajuns la Bucuresti. In câtiva ani se distruge totul pe deal. Am sa aduc niste poze. Pacat de peisaj. Cine stie, poate la pensie, merg acolo.
2. Incercam sa folosim ce este gata facut si acceptam compromisuri, gen: eu o aranjez, sau platesc, sau bla bla bla si tu-mi dai voie s-o folosesc. Compromisuri rezonabile pentru ambele parti.

Astea sunt subiecte bune de discutat când suntem mai multi pe pista, sau la o bere, ca pe net e mult de scris si-i prea lenta discutia. In privinta calcatului pe ceva, imi mentin parerea. Mai bine sarit peste, sau ocolit. Niciodata nu-l intâlnesti de doua ori pe acelasi. Totdeauna e altul. Cel pe care-l ocolesti ramâne tot acolo, dar in urma ta. Chiar daca-l calci, tot nu scapi de urmatorul. Ba mai mult in loc sa-l lasi in urma sa se usuce de la sine, il tragi dupa tine, mergi si mai greu, risti sa mai cazi, si mai e partea cu mirosul. Faci cum crezi ca e mai bine pentru tine.

Daca e prea mult un pic de vopsea ca nu se merita sa reparam ceva ce nu-i al nostru, atunci niste var lavabil (sau ceva similar) care sa tina cel mult un an e bine? La urma urmei, neorganizati si fara nimic, vom fi trimisi mereu dupa pastravi.

Sa nu se inteleaga ca tin cu cei din Bucuresti. Doamne fereste. M-am nascut aici dar mi-e rusine sa spun asta. Consider ca a fost un fel de accident. De crescut am crescut in Onesti. Problema e ca pâna nu apar cu model pe pista, ia aer sau in apa, se cheama ca nu-s modelist si tot ce spun nu se pune. Asa-i? Eu zic ca da. Hai pa! Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 February 2003 - 10:55 AM

0

#13 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 04 February 2003 - 11:26 AM

...hop si eu p-aici..da nu l-am mai citat pe Viper ca trebuia sa dau pagina!
Referitor la pomisorii de pe pista: de cate ori veniti, aduceti fratilor cu voi , fiecare, o sticla de 2L cu saramura concentrata (ca e ieftina), sau cu detergent solutie si udati pomii din belsug la radacina, ca le place! dupa cateva intalniri de genul asta, o sa scapati de ei bine merci! Miai ales in primavara cand sunt in perioada de vegetatie...ca acu, poate au murit deja degerati!
Nu tine treaba cu ecologismul si nu sunt interesat, degeaba o sa sariti la gatul meu!...poate doar...cu ciocan sa mai puteti scapa de ei!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 11:40 AM

Stiu eu o reteta sigura, dar n-o public. Mai bine o aplic. Am facut proba si e OK. O singura data e suficient. Nu trebuie multa, nu se vede, nu e spalata de ploaie. Reusita 100%. Dar e inca devreme, mai este putina iarna. Mai vorbim sau mai vedem. Poate accepta cei de la palat sa plantam altii in alt loc?
0

#15 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312

Postat 04 February 2003 - 01:34 PM

Citesc si ma minunez, ...... dar nu ma mai minunez, de unde fratilor atitea porniri negative, oare spun bine?

Gindesc ca daca practici un sport ( ex. modelismul) se cheama ca esti sportiv, deci faci parte dintr-un club, dintr-o echipa !!!, fie el privat sau afiliat la nu stiu ce institutie. Prin sport si concursuri, eu inteleg ca se face ceva organizat, sa zicem sub patronajul cuiva, poate fi si FRMd.
Daca facem modelismul, ca un hobby personal, putem sa-l facem oriunde si oricum, fara constringeri administrative.

Parerea personala este ca daca vrem sa fim bagati in seama de cineva (ex. chiar de federatie) in primul rind ar trebui sa fim reprezentativi, nu voci singulare, se repeta discutia despre un club privat. Abia atunci am avea posibilitatea de a ne impune parerile legate de clase, concursuri s.a.m.d.

Departe de mine sa fiu de partea federatiei, are si ea problemele ei, dar oficial ar trebui sa discutam cu ei. Acest subiect, sa fie necesar numai pentru culegerea de pareri personale care sa formeze un ansamblu de cerinte ale noastre.
De ce nu incercam sa facem un club sub patronajul RHC?

Sper ca nu supar pe nimeni.
Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#16 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 01:48 PM

Nu trebuie neaparat sa fiu membrul unui club, poate doar in Romania! Dovada concursul LRP-HPI, unde ma pot duce cand vreau ca persoana privata. Una din idei era, insa, ca nu pot participa, in Romania, la un concurs oficial, din 2 motive STUPIDE:
1. nu sunt membrul unui club AFILIAT FRM!
2. NU AM CLASA LA CARE SA CONCUREZ!!!
Flickr - pozele mele
0

#17 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312

Postat 04 February 2003 - 01:55 PM

Se pare ca se doreste la nivelul FRMd sa se introduca experimental anul acesta in competitii si 1/10 4 WD termic, conditia ar fi ca distanta intre roti sa fie min. 200mm si motor max. 2,5cmc.
Astazi am auzit-o, nu stiu cit de corecta este. Pina se confirma ar fi un zvon.

Aceasta postare a fost editata de leo: 04 February 2003 - 01:58 PM

Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#18 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 02:24 PM

Conditiile sunt corecte si impuse de EFRA (din cate am citit la ei pe site...). Masinutza mea respecta 100% conditiile EFRA si de aia vroiam si eu sa ma dau la clasa respectiva.
Flickr - pozele mele
0

#19 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 04:04 PM

Astea-s vorbe, mon cher! Probabil ca o sa-mi iau 1/5 si atunci sa vedem ca o sa apara clasa 1/10 touring... Apoi imi iau 1/4 si apare 1/5... Si tot asa.......
Flickr - pozele mele
0

#20 Useril este offline   URK 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 163

Postat 04 February 2003 - 04:06 PM

Hai mai oameni buni,

Puterea sta la noi. Noi avem masinile, pista este publica, noi avem proprii bani pe care ii cheltuim, noi suntem cei care concuram, noi, noi si iarasi noi. Ce dracu sa asteptam de la niste pacienti de geriatrie? 5 lei de bomboane si un bilet la cinema-ul din colt...
Din punctul meu de vedere poate sa si ia foc federatia pt. ca nu arunc nici macar un pahar de apa pe ea. Ma intereseaza atat cat este si federatia interesata de noi.
Parerea mea este ca daca orgnizam concursuri cu regim privat, poate chiar "open", este arhi-suficient. Ce-mi trebuie mie diplome si medalii pe care sa scrie FRM..., fac pe ele. Ce nu credeti ca daca punem fiecare sub forma unei taxe de participare cate 250-500mii lei nu s-ar strange un pot frumusel care i-ar face si pe altii din alte orase sa vina sa concureze? Eu sunt absolut convins ca vor veni. Tot ce mai trebuie sa facem este sa concepem si sa respectam un regulament propriu, inspirat din regulile EFRA
Mare scofala sa organizam concursuri, asa cum a mai fost organizata cupa RHC, dupa propriile reguli.
Stabilim noi clasele de participare, numarul si durata manselor, si evident zilele de concurs.

Iar daca chiar dorim sa dam un branci la baba federatie pe scari, no problem. Concepeti o hartie frumos redactata care sa contina toate supararile si dati-o la baiatu' ca are cui s-o dea mai departe. Sunt absolut convins ca iese foc. (dar chiar merita?)

Hai sa ne distram nu sa ne suparam! :D

Aceasta postare a fost editata de URK: 04 February 2003 - 04:12 PM

URK
0

#21 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2003 - 04:37 PM

Ai mare dreptate. Eu sunt pentru. Pentru orice numai sa fie. Chiar si diplome si medalii se pot face. Poate se aduna de-un club puternic? Adica din modelisti pasionati? Ca precis vor fi tot felul de clase... Dar nu conteaza! Ce daca sunt doar doi la o categorie? Nu e suficient? Cei care aveti ceva pe roti (poate pentru inceput) propuneti clasele care stiti ca exista in lumea asta mare, si eventual una pentru nebuni (un fel de "pe lânga regulament"), faceti un inventar al celor dispusi si apti sa participe, al celor care pot da bani, un regulament care sa poata fi respectat de cât mai multi si sa fie pe sufletul celor tineri si nelinistiti si spor la treaba! In Onesti s-a desfiintat clubul si n-am mai avut chef sa intru in altul. Poate reusiti sa adunati de-o echipa, ca pe bune daca nu ma inscriu si cotizez cu bani si munca, chiar daca n-am inca model RC. Poate ne putem ajuta ceva mai mult. Ca bani pentru un top de carton lucios pentru fiecare concurs cred ca pot gasi sa tiparim niste diplome. Macar la hambât, sa moara ofticosii de ciuda. Ce-i asa greu? Daca ne punem mintea chiar si medalii putem face. Sa nu-mi spuneti ca la câte stiti sa faceti nu puteti grava ceva pe niste placi de metal (sau altceva!) Mi-ar place ca o medalie sa aiba o forma mai haioasa, ceva gen profil de aripa de planor daca era pentru aero, sau gasiti voi ceva frumos pentru auto. Nici nu conteaza culoarea. Trebuie doar sa facem totul cunoscut. Pentru mine, cei valorosi sunt cei care fac ceva pentru acest sport, fie pe pista fie in atelier sau acasa. Acum merg sa-mi fac o cafea. Am o indemânare!!! De nu va vine sa credeti!
Hai pa! Time is cofee!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 February 2003 - 04:38 PM

0

#22 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 02

Postat 04 February 2003 - 11:16 PM

Subiectul asta ar trebui sa ajunga la TOMBERON dupa cum a inceput.
Oricum eu imi sterg mesajele pentru ca nu vreau sa fac parte din asa ceva.
Gabi ar trebui sa imi urmezi exemplul.Dl Manolache are internet si cine stie ce scandal iese.

Nu mai zic nimic.

Bog
0

#23 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2003 - 11:42 PM

bitex, la 4 Feb 2003, 10:50, a spus:

Sa nu se inteleaga ca tin cu cei din Bucuresti. Doamne fereste. M-am nascut aici dar mi-e rusine sa spun asta. Consider ca a fost un fel de accident.

din asta ce se poate intelege? atunci ce cauti aici?
eu sunt nascut in bucuresti, trait in colentina si nu mi-e rusine cu asta.
0

#24 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 February 2003 - 09:23 AM

Pai sa-ti explic. Am crezut ca in Bucuresti se invata mai serios ca in Iasi si am dat la facultate, aici, la Politehnica. Din fericire am terminat-o ca am facut ce mi-a placut. M-am angajat tot in Politehnica, asa ca aici e locul meu de munca. Sincer sa-ti spun, mergi in orice sat in Romania asta si nu vei gasi atâta mizerie (sa vorbim doar de cea materiala). Mi-am facut o casa undeva intr-un capat de sat, la tara, pe o straduta neasfaltata. Oare de ce am impresia ca si dupa o ploaie cumplita acolo e mai curat ca aici? Am atras atentia unui pusti care "a scapat" ambalajul unui corn pe jos, la 1 metru distanta de un cos de gunoi si era sa am scandal cu tac'su ca de ce-i educ eu copilul. Nu mai vorbesc ca daca inviti pe cineva la tine si pleci sau vii cu trenul, e cazul sa o faci noaptea. Pe o raza de 10-15 km, in orice directie, peisajul e acelasi. Pozele din articolele din strainatate sunt blânde pe lânga realitatea de aici. Noroc ca mai sunt si oameni care merita tot respectul. Pentru ei stau inca aici si doar ei ma fac sa rezist. Ca de bani nu poate fi vorba, in situatia mea. Fara nici o suparare. Stiu ca mai toti cei care citesc sunt din Bucuresti. Nu am nimic cu nimeni. Si nu generalizez, nu lucrez cu medii sau statistici. Concret si la obiect. Dar nu-ti face probleme ca Pamântul se invârte la fel de bine si fara mine sau parerea mea. Hai pa si spor la treaba! Nu mai revin la discutia asta ca n-are rost. Poate pe MI. Nu are rost sa vorbim aiurea... Nici macar nu trebuia sa discutam asta aici.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 February 2003 - 09:37 AM

0

#25 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 05 February 2003 - 10:02 AM

Amin!
Flickr - pozele mele
0

#26 Useril este offline   cataWRC 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1486
  • Inregistrat: 27-December 02

Postat 06 February 2003 - 02:01 AM

URK zice bine da' stiti care-i culmea?
Daca ai o masina (1:1) fie ea si neinscrisa si ii construiesti roll bar ,ii pui scaune si centuri esti primit la orice cursa de raliu organizata de Federatia Romana de Automobilism si Karting fara probleme . Au categorii ptr toate variantele.Platesti taxa de inscriere si gata!!!Te dai pana ametesti...-bani sa ai! Nu trebuie sa fii decat membru ACR care nu e mare scofala.
In cazul automodelelor ....... atatea complicatii .......... e culmea zic eu.....
Iata un exemplu....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Mvc_602f.jpg

0

#27 Useril este offline   cataWRC 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1486
  • Inregistrat: 27-December 02

Postat 06 February 2003 - 02:06 AM

Ma baieti!!!!
Ma ajutati un pic si pe mine sa o modelez p'asta?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ford_colin3.jpg

0

#28 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 06 February 2003 - 09:59 AM

Candva anul trecut discutam despre un club national PRIVAT de aeromodelism, din altceas cauze de care acum este vorba la automobilism.

Clar este ca structura existenta de Conducere de sportul care vine de structurile impuse de asupra, nu au nici o legatura democratic si nu pot fi in legatura cu sportivi. Legatura in sensul ca structurile sa simte ce sa _face_practic_ in tara.

Totusi ei fac ceva, si trebuie luat in considerare. Intrebarea este daca este de nevoie neaparat sa tineti cont ce vor alti, si din ce cauza sa nu faceti un club national propriu care sa dovedeste prin activitate sa fie mai bine organizat si reprezentantul adevarat sportivii.

Cred ca nu are mult rost sa discuti despre ce nu sa facut bine pana acum. Trebuie vorbit ce sa face in viitor si cum poate fi inclus activitati de toate lumea modelistilor , adica si cei care fac parte de federati, fi pensionari , fi sportivi activi.

O problema sa nu negliajati. Chiar daca forum aceasta are atita sute de membri. Numar de persoane care sa si exprim aici cu voce tare sunt numai banuiesc cam 20 maxim, si chiar federati au mai multi in total cred atasat la ei.

Cu alte cuvinte, daca nu va formati concret si cu o organizatie alternativa, ramane totul intre un cerc foarte restrins pe Internet si fara nici un rezultat. Ramane sistem "vech"..

Salutari
Walter Born
Salutare
Walter Born
0

#29 Useril este offline   rallyman 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440

Postat 07 February 2003 - 10:26 AM

Se pare ca in sfirsit sa spart BUBA ,problema se pune astfel: Federatia din Romania se numeste Federatia Romana de Modelism si are 3 ramuri de distincte :Aeromdelism,Automodelism si Navomodelism .
DL Manolache este presedintele comisiei centrale de Automodelism si in aceasta postura face ce face adica programeaza concursurile asa cum vedeti sustinind peste tot ca in Bucuresti el nu mai organizeaza nici un concurs pt. ca nu are sustinere.
Solutia este sa incepem sa organizam noi astia din Bucuresti propriile noastre concursuri cu organizari BETON cu publicitate MAXIMA (sintem destui cu conexiuni tari in Media) aratindu-le celor de la Federatie ca trebuie sa tina cont si de noi.
Pe de alta parte federatia are dreptate ,noi marea majoritate nu sintem sportivi legitimati ai federatiei si atunci cum sa ne ia in seama, s-au tot laudat unii pe aici ca facem club dar vax nimic asa ca hai sa facem un CLUB de AUTOMODELE al nostru afiliat la Federatie si cu asta in spate se ne luam de iei.
CE zici Buggy ne facem club ? Care mai veri ia legatura cu mine sau cu Buggy si hai sa-l facem o data ca Stefan ne ameteste de 6 luni si tot nu face nimic.
L'ennui dans ce monde, c'est que les idiots sont sûrs d'eux et les gens censés pleins de doutes
Les bons bateaux ne donnent aucune intelligence à leur propriétaire, et seul le talent permet d'être devant.
0

#30 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 07 February 2003 - 12:33 PM

Da' eu vad un mare banner in partea de sus a paginii!!! Ce sa fie oare???
Flickr - pozele mele
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu