Salut!
Am inceput constructia unei barcute din polistiren extrudat. Dimensiune 80x32x17.
Nu ma intereseaza durabilitatea si nici aspectul pentru ca o sa o folosesc de max 10 ori pe an.
Cel mai mult ma intereseaza autonomia.
As vrea sa o fac cu o singura cuva pe arc si sa arunce inapoi.
Motorizarea m-am gandit sa fie cu un singur motor brushless deoarece cred ca ies mai ieftin si am si regulator cumparat mai demult de 30A, cu 3A BEC pe care o sa-l racesc cu apa daca e nevoie.
Sper sa fie bun. Astept pareri aici.
SPECIFICATII ESC:
Dimensions : 51mm x 24mm x 8.3mm
Sustaining Input Voltage : 6 - 18V
BEC Output Current : 5V/3A
Continuous Output Current : 30A
Max. Output Current : 40A/12s
Internal Resistance : 0.0021mO
Cable Type : 16 AWG (Battery & Motor)
Cable Length : 72mm (Battery) 72mm (Motor) 190mm (Receiver)
Input Battery Types : NiCd/ Nimh/ Li-po Battery
Recommend Model : Helicopter / Airplane
CAPABILITATI :
- Auto set Low-Voltage Cutoff function
- Low resistence
- High rate PWM
- User programmable brake
- Low voltage auto setting based on battery
- Throttle range self-adjusting
- Soft start ramp up
- Runs motor in forward or reverse
- Auto motor cutoff with reset
- Safe power arming program ensures motor will not run accidentally after turn on
- Low torque start
- Auto shut down when signal is lost
Ca motor ma gandesc sa pun un brushless de vreo 1200-1500KV cu pinioane raport 1:2-1:3 pe care le am.
In felul asta ma gandesc ca o sa scada turatia si o sa creasca cuplul.
Bateria Pb_Acid 12V
Cateva intebari:
Credeti ca e suficient BEC-ul integrat de 3A pentru un servo pentru carma si unul sa traga un cui care sa elibereze nada?
Un servo de 10Kg consuma mai mult decat unul de 3Kg pentru aceeasi sarcina?
Ce inseamna elice de suprafata? Denumirea imi spune ca ar fi o elice care nu intra in apa...
Daca credeti ca proiectul nu e bun va rog sa-mi spuneti si de ce.
Pagina 1 din 1
Barcuta ieftina pentru nadit si plantat Orice ajutor e binevenit
Postat 16 July 2010 - 12:06 PM
soso_ph, la Jul 16 2010, 11:34 AM, a spus:
Cateva intebari:
Credeti ca e suficient BEC-ul integrat de 3A pentru un servo pentru carma si unul sa traga un cui care sa elibereze nada?
Ce inseamna elice de suprafata? Denumirea imi spune ca ar fi o elice care nu intra in apa...
1. In mod normal BEC-ul de 3A este suficient pentru ce ai tu nevoie... pentru ca foarte rar si pentru putin timp vei folosi ambele servo concomitent. Ca recomandare servo: SpringRC SM-S4309M pentru directie si Futaba S3003 (consuma F putin) pentru cui. Daca vei folosi ceva din gama TowerPro sau Hextronic poti avea surprize cu BEC-ul... dar poti incerca... multora le plac.
2. In mod normal un servo de 10KG consuma mai mult decat unul de 3Kg pentru aceeasi sarcina deoarece majoritatea ( 10kg ) folosesc angrenaje metalice si un motor ceva mai zdravan.
3. Elicea de suprafata este in general in 2 pale si are un pas similar sau mai mare decat eliciile in 3 sau mai multe pale. Eliciile de suprafata se folosesc la barcute usoare in general cu motoare BL sau chiar periate... dar cu turatii mari... in special la barcutele de viteza. Eliciile imerse 3 sau mai multe pale se folosesc la barcutele mai grele pentru a oferi mai multa forta... in special la cele care utilizeaza acumulatori pe PB... respectiv la remorchere, barcute de nadit si alte asemenea exemplare.
4. Proiectul poate fi bun sau nu in functie de cat citesti si de cum aplici sfaturile primite.
Iti pun poze cu elice de suprafata... ca sa vezi cum arata:

Number of downloads: 114

Number of downloads: 118
Barcutele sunt ale lui Cata2.
Ti-am dat PM cu mai multe detalii.
Spor.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 16 July 2010 - 12:13 PM
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
adistul@yahoo.com
Postat 16 July 2010 - 01:28 PM
raspuns dincolo.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
adistul@yahoo.com
adistul@yahoo.com
Arata acest topic
Pagina 1 din 1