Modelism - RHC Forum: Motoras antrenare ceas de perete tip pendula - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Motoras antrenare ceas de perete tip pendula

#1 Useril este offline   Adrian SB 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 27-March 10

Postat 10 July 2010 - 08:42 PM

Am nevoie, pentru un proiect, de un motoras electric pentru antrenarea unui mecanism gen ceas de perete. Adica, sa faca ce face greutatea de la o pendula, sau arcul de la un ceas de masa: sa imi creeze o forta de rotatie (sau un camp electromagnetic rotitor) unei roti dintate, care se roteste foarte incet.

Aveti idee ce as putea folosi?

Aceasta postare a fost editata de Adrian SB: 10 July 2010 - 08:48 PM

0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 July 2010 - 12:24 AM

Nu stiu daca te ajuta...
Exista tot felul de temporizatoare cu motorase la 220V, cu numar mic de rotatii pe minut. E drept ca demontate de acolo n-au cuplu mare, dar le recuperezi cu tot cu reductor si cred ca rezolvi problema.
O alta solutie ar fi motorasul de la platoul cuptoarelor cu microunde. Presupun ca mai trebuie o un reductor cu o treapta si scoti ceva din el.
Cauta motor direct de 220V, chiar daca sunt ceva probleme cu turatia, ca nu-i riguros constanta.
Vezi prin magazinele de electrice, orice piata cu vechituri sau pe la amici.
Mai poti adapta un mecanism cu clichet, daca faci o comanda pentru un electromagnet, daca ai roata potrivita si improvizezi ceva pe acolo.
Nu e simplu ce vrei sa faci.
Mult succes!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Adrian SB 

• Nou venit
  • Pip

Postat 11 July 2010 - 11:22 AM

Multumesc bitex. Ma gandesc ca de fapt nu motoras ar trebui, ci o bobina, un electromagnet, ceva sa creeze un camp rotitor, sa imi rezulte forta F de actionare , dar nici sa nu se incalzeasca. Daca va functiona o sa am nevoie de mai multe bucati, vreau sa multiplic proiectul pentru comercializare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Greutate_pendula.jpg

Aceasta postare a fost editata de Adrian SB: 11 July 2010 - 11:27 AM

0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 July 2010 - 04:12 PM

Un camp rotitor nu obtii decat daca alimentezi niste bobine pe rand, exact ca la motoare, sau daca rotesti un magnet, adica tot cu un motor. Nu e simplu, orice ai face. Daca ai avea cunostintele tehnice necesare, te-ai putea apuca de un brushless dedicat aplicatiei, dar tot nu scapi de electronica aferenta.
Din punctul meu de vedere, proiectul este ineficient economic, sau ca sa ma exprim mai direct, e mort. Iti urez mult succes, nu stiu cu ce te mai pot ajuta.
Putin probabil sa gasesti o varianta tehnica mai buna decat ce exista acum pe piata si sa o exploatezi mai eficient decat se face acum. Ori lucrezi cu miscare continua si e motor clasic, ori lucrezi in impulsuri generate electronic si ajungi la ce exista prin mai toate ceasurile. Demonteaza un ceas electronic dar cu afisaj cu limbi si vezi cum are partea de actionare. E un fel de electromagnet acolo, de fapt un mic motoras. Ca pana la urma totul se invarte (la figurat!), in jurul campului magnetic. Adica faci ce faci si tot la bobina (sau bobine sau motor) ajungi, adica reinventezi roata. E tarziu, daca e sa dau cu parerea, dar iti admir efortul. Eu n-am avut rabdare sa repar un ceas adevarat, cu atat mai mult sa construiesc unul. Asa ca ai toata admiratia mea!
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#5 Useril este offline   Adrian SB 

• Nou venit
  • Pip

Postat 11 July 2010 - 11:28 PM

Vezi postareabitex, la Jul 11 2010, 05:12 PM, a spus:

Demonteaza un ceas electronic dar cu afisaj cu limbi si vezi cum are partea de actionare.

Multumesc de raspuns, exact asa am sa fac. Apoi sa vad daca pot reconstrui la o scara mai mare.
0

#6 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 12 July 2010 - 12:31 AM

asa ca asta? http://www.youtube.com/watch?v=4xTjIzzbXTQ...feature=related

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 12 July 2010 - 12:31 AM

0

#7 Useril este offline   Adrian SB 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 July 2010 - 12:58 AM

Nu, fac ceva similar cu un ceas de perete, cu mecanism clasic, doar ca vreau sa inlocuiesc actionarea greutatilor cu varianta electrica.
Cred ca merg pe varianta unui motor la 220 v, 4 rpm cu sistem de ambreiaj.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Motoras.jpg

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu