Postat 11 July 2010 - 04:12 PM
Un camp rotitor nu obtii decat daca alimentezi niste bobine pe rand, exact ca la motoare, sau daca rotesti un magnet, adica tot cu un motor. Nu e simplu, orice ai face. Daca ai avea cunostintele tehnice necesare, te-ai putea apuca de un brushless dedicat aplicatiei, dar tot nu scapi de electronica aferenta.
Din punctul meu de vedere, proiectul este ineficient economic, sau ca sa ma exprim mai direct, e mort. Iti urez mult succes, nu stiu cu ce te mai pot ajuta.
Putin probabil sa gasesti o varianta tehnica mai buna decat ce exista acum pe piata si sa o exploatezi mai eficient decat se face acum. Ori lucrezi cu miscare continua si e motor clasic, ori lucrezi in impulsuri generate electronic si ajungi la ce exista prin mai toate ceasurile. Demonteaza un ceas electronic dar cu afisaj cu limbi si vezi cum are partea de actionare. E un fel de electromagnet acolo, de fapt un mic motoras. Ca pana la urma totul se invarte (la figurat!), in jurul campului magnetic. Adica faci ce faci si tot la bobina (sau bobine sau motor) ajungi, adica reinventezi roata. E tarziu, daca e sa dau cu parerea, dar iti admir efortul. Eu n-am avut rabdare sa repar un ceas adevarat, cu atat mai mult sa construiesc unul. Asa ca ai toata admiratia mea!
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365