Modelism - RHC Forum: Helly Hirobo Shuttle - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Helly Hirobo Shuttle pareri si sfaturi

#31 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 08 July 2010 - 10:08 PM

Rc ar fi minimul,insa ar merge,servourile sa fie pe platou MG daca se poate si de peste 6KG de preferat(viteza lor sa nu fie prea mica),se poate zbura si fara giro dar nu de catre tine(recomand un giro si servo de coada cat mai bun...o sa intelegi dupa),nu poti face upgrade la acest heli decat daca se potrivesc piesele de la alt heli.
0

#32 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 08 July 2010 - 10:29 PM

Vezi postarearad_gaby, la Jul 8 2010, 06:34 PM, a spus:

Aloooooooooooooooooooooooooo!

Se pare ca vorbesc singur.
Uite aici, mura-n gura:
http://www.rchelibas...obo/evoman1.pdf - PAGINA 10

Un mic efort, ce dracu'...

Iti multumesc mult pentru acest link pe care eu nu am reusit sa-l gasesc pina acum.Am dat si eu search pe gogu pentru un pdf dar nu m-ia iesit.
Multumesc incaodata.
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#33 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 July 2010 - 07:28 AM

- statia cu 6 canale este minim, minimorum pentru termic, daca si numai daca stie exact mixerele pe care le necesita heliul tau. Trebuie sa studiezi manualul elicopterului, si manualul statiei ca sa aflii daca merg impreuna.
- nu poti sa-l zbori fara giro. Nici macar sa nu incerci, si asa e sport extrem. Daca decolezi fara giro sa filmezi....
- motorul din poze este acoperit de ulei (intarit). Asta are sa-l faca sa se supra-incalzeasca...
- suruburile trebuie asigurate. E termic, vibreaza rau, se porcaie cu ulei de fiecare data. Poti sa le stringi inainte sau dupa crash...
- trebuie sa desfaci si sa reasamblezi totul, si pentru ca plasticele devin casante in timp. Probabil ca nu vei fi primul modelist care are defectiuni mecanice. Este mult mai ieftin sa le schimbi inainte de crash

Chiar dupa toate astea, daca le cumperi si le instalezi ireprosabil, setezi totul perfect (ti-l seteaza un coleg), EL (elicopterul) va fi gata de zbor, TU mai ai de invatat (daca nu te-ai nascut cu stiinta asta in cap).

Nu incerc sa te descurajez, heli RC e mai dificil si mai selectiv decit pare, poti primi ajutor mult mai eficient decit in scris .
0

#34 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 July 2010 - 08:12 AM

Vlad 1,statia stie platou de 90,problema e ca nu corespunde receptorul...are doar 6 canale libere,Faza cu giro e o gluma,sunt putini elicopteristi care ar avea curaj sa zboare fara giro iar la capitolul mecanica si motorizare.....NO COMENT,ma depaseste starea lu tehnica,mai ales ca nu il pot vedea de aproape.

Pregateste heli cat poti de bine pentru zbor....regleaza cat mai bine mecanica(echilibreaza pale),motorul si fa setarile corecte pe statie.in zbor sigur nu se va regla singur.
0

#35 Useril este offline   Jencike 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 28-June 10

Postat 09 July 2010 - 09:38 AM

eu am putut sa fac download de la manual evo , dar chiar mi se pare nu seamana cu al tau cum am vazut la prima vedere.
Eu am manual pentru shuttleplus dar trebuie sa ma uit cit de aproape este al tau de shuttleplus
De piese am gasit un magazin care are piese hirobo de multe feluri sceadu , freya ,shuttle etc... numai problema ar fi ca este in ungaria
http://shop.modell.hu/index.php?currency=E...amp;language=en
dar macar au piese :)
Eu acum o sa fac commanda pentru niste piese .
Teasi putea ajuta chiar mult si in setari numai ca nu merge bine expressile in romana :( (nici in ungara :)) mai bine merge pe engleza
am o descriere totala rind pe rind cum trebuie sa iei de la setari pina la zbor un heli !!! si o sa trimit tie.
0

#36 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 09 July 2010 - 09:49 AM

Ai fost cumva la Rapa Rosie ? am intalnit acolo pe cineva cu Hirobo dar nu ne-am prezentat.

De unde esti ?

Vezi postareaJencike, la Jul 9 2010, 10:38 AM, a spus:

Teasi putea ajuta chiar mult si in setari numai ca nu merge bine expressile in romana :) (nici in ungara :)) mai bine merge pe engleza
am o descriere totala rind pe rind cum trebuie sa iei de la setari pina la zbor un heli !!! si o sa trimit tie.

0

#37 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 09 July 2010 - 10:17 AM

Vezi postareaJencike, la Jul 9 2010, 10:38 AM, a spus:

eu am putut sa fac download de la manual evo , dar chiar mi se pare nu seamana cu al tau cum am vazut la prima vedere.
Eu am manual pentru shuttleplus dar trebuie sa ma uit cit de aproape este al tau de shuttleplus
De piese am gasit un magazin care are piese hirobo de multe feluri sceadu , freya ,shuttle etc... numai problema ar fi ca este in ungaria
http://shop.modell.hu/index.php?currency=E...amp;language=en
dar macar au piese :)
Eu acum o sa fac commanda pentru niste piese .
Teasi putea ajuta chiar mult si in setari numai ca nu merge bine expressile in romana :( (nici in ungara :)) mai bine merge pe engleza

Multumesc mult.
Imi poti lasa pe pm un nr de telefon si un id de mesinger?
stima
0

#38 Useril este offline   Jencike 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 28-June 10

Postat 09 July 2010 - 10:23 AM

Vezi postareastiganas, la Jul 9 2010, 10:49 AM, a spus:

Ai fost cumva la Rapa Rosie ? am intalnit acolo pe cineva cu Hirobo dar nu ne-am prezentat.

De unde esti ?

Da exact , am fost la rapa rosie cu hirobo.
(sint de la Odorheiu)
Din pacate acolo 10 secunde dupa decolare am ramas fara control , dupa ce am luat concluzia ca era interferenta , cineva pe frecventa mea.
Dupa crashul de acolo am reparat si mai zburam cam 4 litri de combustibil fara probleme ...pina cind am facut 3d :)
0

#39 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 09 July 2010 - 02:37 PM

Eu la primul heli ( din motive de siguranta am optat pentru unul mult mai mic ) desi reglat si zburat de un prieten profesionist in momentul in care a ramas pe mana mea
la prima incercare a plecat foarte violent pe orozontala la 20 cm de sol si pana nu a intalnit batatorul de covoare care era cam pe la 8 metri nu s-a oprit.
Ma gandesc cu groaza ca faceam daca era unul mare si in loc sa o ia stanga / dreapta venea direct inspre mine ?
Despe piesele de schimb nu mai amintesc - dar e bine sa le gasesti imediat fara sa astepti 1-2 saptamani comanda !

Deci daca chiar nu ai habar despre heli , roaga pe cineva sa il verifice, trimeze, probeze primul zbor etc dupa care tu sa bagi mult mult dar foarte mult simulator si un simulator bun nu orice FMS gratuit de pe net.
Altfel riscul de a te accidenta ( si in general sunt accidente grave ) sau de al face praf din primele secunde sunt foarte mari. Fieru ca fieru se repara dar cu sanatatea nu este de joaca.

Ai nevoie de toate sculele si device-urile necesare asamblarii si reglarii ( inclusiv "acea" rigla pentru unghi pale ) si bineinteles de cunostintele necesare folosirii lor.
Daca nu pui governor trebuie cineva cu experienta sa iti seteze curba de gaz in statie caci altfel din supraturatie risti sa se dezintegreze head-ul in aer.
Daca se opreste motorul ceea ce este foarte posibil e jale caci ar trebui sa il aterizezi in autorotatie, manevra care se invata mult mai tarziu !
Si multe altele ........
Parerea mea este sa mai iei un heli clasa mai mica ( 450 ), evident electric si cu ala sa te apuci sa inveti , de la unul , de la altul , de pe net ( sunt o multime de filme ) - cost mai mic la piese iar ranile pe care le poate pricinui sunt mai mici.
Poti lua eventual o clona HK ca sa nu investesti prea mult !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#40 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 20 July 2010 - 12:34 AM

Am gasit acest sistem..:GYRO SISTEM GRAUPNER NEJ-120BB La pretul de 40 de eur
Este indicat pentru modelul meu.Din cite am inteles eu din manualul lui,ar fi pentru servoul de coada.Acum intreb pe colegii cu experienta,este bine de achizitionat acest sistem.Este ok?Isi face banutii?
Stima

Aceasta postare a fost editata de raoul_bvand: 20 July 2010 - 12:37 AM

0

#41 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2010 - 07:20 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 20 2010, 01:34 AM, a spus:

Este indicat pentru modelul meu.Din cite am inteles eu din manualul lui,ar fi pentru servoul de coada.Acum intreb pe colegii cu experienta,este bine de achizitionat acest sistem.Este ok?Isi face banutii?
Stima

Daca mai esti in Wien vezi ca pe Praga Strasse este un magazin de modelism unde au si heli si cam ce doresti ! Si pe Maria Hilfe Strasse este unul pe zona unde circula tramvaiul ( este undeva intre statii pe partea stanga cand vii din zona de shopping ).
Poti intreba si vanzatorii caci se pricep si ei bine .
0

#42 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 20 July 2010 - 10:17 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jul 20 2010, 08:20 PM, a spus:

Daca mai esti in Wien vezi ca pe Praga Strasse este un magazin de modelism unde au si heli si cam ce doresti ! Si pe Maria Hilfe Strasse este unul pe zona unde circula tramvaiul ( este undeva intre statii pe partea stanga cand vii din zona de shopping ).
Poti intreba si vanzatorii caci se pricep si ei bine .

Da.Locuiesc in Wien.Cunosc aceste magazine.Chair ieri am fost in magazinul de pe Maria Hilfe.Cam in toate magazinele se gasesc piese si accesorii.Problema este ca ei sint de parere sa doteze ei modelul si sa-l regleze.Mie miau cerut 500 de eur pe un gyro,5 servouri si trimarea.Multumesc dar la banii astia prefer sa ma descurc singur.Probabil vroiau sa imi vinda mie servouri delea de la 80 de eur in sus .Am gasit in alt magazin ,in afara Wienei,ceea ce imi trebuie.Servourile ma ajung la 120 de eur toate 5.Cel de pe coada fiind mai scump si cel mai rapid.
Tipul de la care am luat sistemul Gyro,mia spus ca in momentul in care am toate cele necesare dotarii modelului,se va ocupa el de restul.Montaj,reglaj si ceva lectii de zbor.
Voi reveni cu noutati sau intrebari.
Multumesc anticipat tutror.

PS:Am luat deja sistemul Gyro.Un semn de intrebare ar fi:Se alimenteaza la 4,8v.Asta nu afecteaza servourile?
0

#43 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 20 July 2010 - 10:31 PM

O mica cautare pe google si reiese ca acest gyro este facut de JR, este foarte vechi si este mecanic (si nu are heading-hold). Banuiala mea e ca un gyro de 7 USD china actual este mult superior iar unul de 14 USD e lux. La modul absolut (lasand la o parte gyro moderne) cred ca e dificil de setat si merge prost - e din preistoria heli din care legendele ne spun ca gyro erau proaste. Nu l-as folosii decat pentru expunerea intr-un muzeu pe un heli din aceeasi epoca.

Oauu, citat dintr-un post din 2003:
03/31/2003, 08:43
Hi Bastian,
I urge you, since you are new even in the Heliszene that you are you looking for someone who has experience with helicopters. The you can say exactly how that is set. Possibly. he can fly the helicopter to you, too. Otherwise, the NEJ 120 is a great gyro, which I use for 17 years.

tipul avea gyro din 1986 - eu aveam pe vremea aceea un magnetofon rusesc si ascultam Culture Club.

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 20 2010, 01:34 AM, a spus:

Stima

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 20 July 2010 - 10:35 PM

0

#44 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 20 July 2010 - 11:01 PM

Vezi postareastiganas, la Jul 20 2010, 10:31 PM, a spus:

O mica cautare pe google si reiese ca acest gyro este facut de JR, este foarte vechi si este mecanic (si nu are heading-hold). Banuiala mea e ca un gyro de 7 USD china actual este mult superior iar unul de 14 USD e lux. La modul absolut (lasand la o parte gyro moderne) cred ca e dificil de setat si merge prost - e din preistoria heli din care legendele ne spun ca gyro erau proaste. Nu l-as folosii decat pentru expunerea intr-un muzeu pe un heli din aceeasi epoca.

Oauu, citat dintr-un post din 2003:
03/31/2003, 08:43
Hi Bastian,
I urge you, since you are new even in the Heliszene that you are you looking for someone who has experience with helicopters. The you can say exactly how that is set. Possibly. he can fly the helicopter to you, too. Otherwise, the NEJ 120 is a great gyro, which I use for 17 years.

tipul avea gyro din 1986 - eu aveam pe vremea aceea un magnetofon rusesc si ascultam Culture Club.

Pai daca modelul meu este unul vechi ma gindeam ca ii trebuie un sistem pe masura.
Glumesc.Nu o consider teapa si nici nu regret ca a costat atit.In lipsa unui sfat l-am achizitionat astazi dar nu cred ca va ajunge pe model.
Multumesc de informatie.

Aceasta postare a fost editata de raoul_bvand: 20 July 2010 - 11:02 PM

0

#45 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 July 2010 - 02:29 PM

Imi pare rau ca nu am scris mai repede. Nu e nimic. Sfatul meu e sa cumperi un gyro bun actual la mana a doua ceva gen Futaba GY401 sau mai bun. Asta daca gasesti ceva pe la 50-70 EUR. Daca nu un gyro China gen HK-401b care e foarte OK la cei 14 USD cat costa. In general acum cam orice gyro China merge rezonabil, inclusiv cele de la Esky.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...Head_Lock_Gyro_

Un gyro nou bun este mai mult de 100 EUR oricat ai cauta. Futaba 401 este vechi de peste 10 ani, este foarte bun (iti dai seama cum a fost acum 10 ani) au vandut vagoane si se poate gasii la mana a doua la pret rezonabil. De nou este prea scump, la aceeasi bani sunt alte gyro mai bune.

Merge si un Futaba GY 240 - asta este si mai ieftin, are acelasi senzor ca 401 dar e mai limitat.

Stefan

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 21 2010, 12:01 AM, a spus:

Pai daca modelul meu este unul vechi ma gindeam ca ii trebuie un sistem pe masura.
Glumesc.Nu o consider teapa si nici nu regret ca a costat atit.In lipsa unui sfat l-am achizitionat astazi dar nu cred ca va ajunge pe model.
Multumesc de informatie.

0

#46 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 21 July 2010 - 09:43 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 20 2010, 11:17 PM, a spus:

Da.Locuiesc in Wien.Cunosc aceste magazine.Chair ieri am fost in magazinul de pe Maria Hilfe.Cam in toate magazinele se gasesc piese si accesorii.Problema este ca ei sint de parere sa doteze ei modelul si sa-l regleze.Mie miau cerut 500 de eur pe un gyro,5 servouri si trimarea.Multumesc dar la banii astia prefer sa ma descurc singur.Probabil vroiau sa imi vinda mie servouri delea de la 80 de eur in sus .Am gasit in alt magazin ,in afara Wienei,ceea ce imi trebuie.Servourile ma ajung la 120 de eur toate 5.Cel de pe coada fiind mai scump si cel mai rapid.
Tipul de la care am luat sistemul Gyro,mia spus ca in momentul in care am toate cele necesare dotarii modelului,se va ocupa el de restul.Montaj,reglaj si ceva lectii de zbor.
Voi reveni cu noutati sau intrebari.
Multumesc anticipat tutror.

PS:Am luat deja sistemul Gyro.Un semn de intrebare ar fi:Se alimenteaza la 4,8v.Asta nu afecteaza servourile?

raoul_bvand ; 0742934931 adresa Paleru George str.locomotivei nr 10a Brasov loc.Brasov

care zici ca e adresa ta?
ADOR VITEZA!!!
0

#47 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 06:53 AM

Cei care sunt mai vechi pe forum il stiu foarte bine,insa nu vad care ar fi problema in faptul ca omul e plecat din tara momentan....a si specificat(momentan).
0

#48 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 22 July 2010 - 07:47 AM

gyroscopul ala recomandat graupner nej -..l-am avut odata si eu-cred ca primul meu giro.E un gyro perfect (daca vrei sa participi la concursurile de aruncare cu greutatea la distanta ). fiind termic ia un gyro decent macar gy 401-desi toti colegi spun ca merg bine chinezismele pe heli termic parca nu as risca sa fac teste de vibratii pt hk.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#49 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 12:15 PM

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 20 2010, 11:17 PM, a spus:

Da.Locuiesc in Wien.Cunosc aceste magazine..........Problema este ca ei sint de parere sa doteze ei modelul si sa-l regleze.Mie mi-au cerut 500 de eur pe un gyro,5 servouri si trimarea.Multumesc dar la banii astia prefer sa ma descurc singur.Probabil vroiau sa imi vinda mie servouri delea de la 80 de eur in sus .

Eu am luat ce am dorit de la cele doua magazine si nici odata nu m-au conditionat cu montarea produselor de catre ei ! Mi se pare tare ciudat - scopul lor este sa ia bani din vanzarea oricaror produse , posibil sa isi ofere si serviciile tehnice cand vad o persoana care nu se pricepe - ori "nu inspiri" incredere pentru ei !

P.S.

Cate un lucru prost si inutilizabil cumparat in fiecare zi si o sa iesi mai scump decat daca luai ultimul model de T-REX 600 !
0

#50 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 22 July 2010 - 01:48 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jul 22 2010, 12:15 PM, a spus:

Eu am luat ce am dorit de la cele doua magazine si nici odata nu m-au conditionat cu montarea produselor de catre ei ! Mi se pare tare ciudat - scopul lor este sa ia bani din vanzarea oricaror produse , posibil sa isi ofere si serviciile tehnice cand vad o persoana care nu se pricepe - ori "nu inspiri" incredere pentru ei !

P.S.

Cate un lucru prost si inutilizabil cumparat in fiecare zi si o sa iesi mai scump decat daca luai ultimul model de T-REX 600 !

Nu mi-au cerut ei banii conditionat.Eu am intrebat cit ma costa echiparea(un gyro si 5 servouri)si reglarea modelului.Pretul ma lasat masca.
Nu vad ce incredere trebuie sa inspire o persoana in cazul in care vrea sa plateasca un serviciu.Nu am inteles ultima parte a mesajului.
Stima
0

#51 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 22 July 2010 - 03:01 PM

Gigi a glumit. La orice heli daca il dotezi cu electronica de calitate - scumpa - ajunge sa coste mult. Este o capcana in care cazi usor, cumperi un kit ieftin si bagi bani multi in dotare.

Daca scazi din pretul unui kit complet de Trex pretul electronicii frame-ul gol ajunge foarte putin.

Concret, Hirobo Shuttle o sa mearga foarte bine cu niste servo Futaba ieftine gen 3003, singurul punct in care trebuie sa fii mai generos este servo de coada dar nici acolo nu trebuie sa cumperi musai Futaba BLS 251.

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 22 2010, 02:48 PM, a spus:

Nu mi-au cerut ei banii conditionat.Eu am intrebat cit ma costa echiparea(un gyro si 5 servouri)si reglarea modelului.Pretul ma lasat masca.
Nu vad ce incredere trebuie sa inspire o persoana in cazul in care vrea sa plateasca un serviciu.Nu am inteles ultima parte a mesajului.
Stima

0

#52 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 22 July 2010 - 04:13 PM

Acestea sunt servourile la care m-am gindit:-4buc. Servo Premium MC620 MG
0.15s/60'--0.13s/60'--91/106 Ncm
Pret 19 eur/buc

-1 buc servo pentru coada
Bluebird high-speed BMS-617MG
Pret 41,95 eur/buc

Sper ca sunt OK.
Stima
0

#53 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2010 - 07:49 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 22 2010, 02:48 PM, a spus:

Stima

Eu am sugerat sa ii intrebi ce iti recomanda la Gyro pe cei din Viena si s-a inteles ca nu vroiau sa faca recomandari decat daca le monteaza ei nu ai spus ca tu ai cerut asta.
Referitor la ultima fraza (fara sa glumesc )pe care nu ai inteles-o ideea era asa :

1 - colegii au sugerat cam ce gyro ar merge si ce servouri
2 - eu am mai sugerat daca nu tii cont de ce au spus colegii sa ceri parerea celor din Viena care sunt si mai aproape de tine - si s0a inteles ca numai contra cost se poate.

Netinand cont de cele doua puncte de mai sus te ai ales cu un gyro INUTILIZABIL si continund in acelasi stil a sa ai o gramada de piese cumparate neutilizabile dupa care le vei lua pe cele recomandate si care ar fi O.K. iar daca tragi linie ...... sari cu mult de ce ai dorit initial ca si costuri !
Nu stiu cat ai cheltuit pana acum dar gasesti la vanzari suficiente Heli T-REX 500 si 600 la preturi zic eu decente si echipate profesional - trage un ochi si fa un calcul !
0

#54 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 26 July 2010 - 08:51 PM

De cind m-am pricopsit cu acest model helly,ma tot chinui sa aflu cu exactitate ce model este.Sunt o gramada de modele de Hirobo si este mult de cautat.Acum am aflat cu uimire ca ar fi primul model de Hirobo Shuttle fabricat in .....1985.
In 1985...?Am ramas uimit sa aflu asta.Aceasta veste m-a facut si mai tare sa-l vad zburind.Este foarte bine conservat.Piesele nu prezinta fisuri sau urme de lovire,semn ca nu a avut evenimente prea neplacute.
Culmea este ca dupa atita timp,se mai gasesc piese pentru acest moel,inca piese de upgrade din aluminiu.Este adevarat ca la preturi enorme.Un total pentru rotorul ptincipal ar depasi 200 de lire sterline.
Prin urmare si tinind cont de evolutia tehnologiei si electronicii folosite in modelism,vreau sa vad acest model ridicinduse de la sol.
Aici postez un linc cu acest model....
http://www.vrhc.co.uk/RC%20Helicopters/Jap...tle/Shuttle.htm
voi reveni cu detalii si noutati in evolutia acestui model.
Stima tuturor.
0

#55 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 29 July 2010 - 09:06 AM

Vezi postarearaoul_bvand, la Jul 26 2010, 08:51 PM, a spus:

Acum am aflat cu uimire ca ar fi primul model de Hirobo Shuttle fabricat in .....1985.

In cazul asta pune-i giroscopul ala pe care l-ai luat (ca-i acelasi leat cu heli) si obtii o chestie "vintage".
0

#56 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 29 July 2010 - 03:09 PM

Vezi postarearad_gaby, la Jul 29 2010, 09:06 AM, a spus:

In cazul asta pune-i giroscopul ala pe care l-ai luat (ca-i acelasi leat cu heli) si obtii o chestie "vintage".

Daca as reusi sa-l si setez(Gyro) ar fi beton.Un model in totalitate vintage care sa se comporte bine si in zbor.
PS:Am si servouri cam din aceeasi perioada.De la Graupner cu,cuplu de 4-5 kg.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu