Salutare,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Tocmai am achizitionat un motor nou cu perii si vreau sa-i fac rodaju. Cum e bine sa-l rodez? In apa ca sa se toceasca periile frumos sau pe uscat?
Va rog sa ma ajutati cu detalii eventual.
Ms frumos
Pagina 1 din 1
Water Break-In sau nu? rodaj motor perii
Postat 16 June 2010 - 12:15 PM
E o poveste mai veche si ras-discutata, noi faceam (luandu-ne dupa alti aurolaci, care dadeau sfaturi pe net-uite un exemplu aici, sau o cautare aici) in apa cu cateva picaturi de detergent de vase, nu mai stiu timpul, dar cu 1,2v, vreo 7-8 minute (d.c. 1/2 intr-un sens), apoi se scoate, se stropeste cu alcool izopropilic (cel la spray pt contacte), care indeparteaza si apa ramasa. Asta de amorul artei, ca nu cred ca merita timpul, la cat mai costa un periat azi.
Motivul nu era neaparat imbunatatirea performantei, ci eliminarea parazitilor de la contactele imperfecte ale periilor cu colectorul. (chiar daca motorul avea deparazitarea lui)
Motivul nu era neaparat imbunatatirea performantei, ci eliminarea parazitilor de la contactele imperfecte ale periilor cu colectorul. (chiar daca motorul avea deparazitarea lui)
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 17 June 2010 - 02:48 PM
Am uitat sa scriu ca dupa rodajul asta am lubrifiat lagarele cu ulei pt mecanisme fine sau spray pe baza de alcool izopropilic si silicon. Vezi daca asa merge mai usor.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !
Arata acest topic
Pagina 1 din 1