Modelism - RHC Forum: Schimbare pinion odata cu motorul ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Schimbare pinion odata cu motorul ? Este nevoie sa schimb pinionul la achizitionarea unui nou motor ?

#1 Useril este offline   mmaacc 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 26-May 10
  • Interests:Taiat de frunze la caini<br />Two legged women<br />Moon walking

Postat 04 June 2010 - 07:18 AM

Salutare,

Am schimbat motorul stock pe un buggy offroad cu Corally Street Racer, un 14x2 T la 160W, 33k RPM
Am rulat cu el si am observat ca esc-ul arde in "draci", mai precis radiatorul acestuia
L-am schimbat si pe acesta cu un esc de la jamara de 80A, no limit zic ei.... pt motoare care functioneaza la 7,2 V...
Am pastrat pinionul stock cu 17 dinti si sunt multumit cum alearga masinuta.
Intrebarea mea este:
Trebuie sa iau un pinion mai mic neaparat, sau pot rula si cu acesta ?
In cazul in care vreau sa trec la un motor 10x2 T sau 9x2 T va trebui schimbat pinionul?

Multumesc pentru raspunsuri
0

#2 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 04 June 2010 - 10:47 AM

Pinionul se schimba:
1. Pentru a nu supra-incalzi motorul
2. Pentru a obtine acceleratie mai mare sau viteza mai mare, dupa dorinta
Prioritar este punctul 1.

Daca esti multumit de temperaturile la care ajunge motorul si acceleratia si viteza maxima a masinii, nu ai de ce sa schimbi pinionul.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#3 Useril este offline   off-road 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 27-September 08
  • Interests:sportul cu motor

Postat 04 June 2010 - 02:35 PM

motoarele cu ture mai multe au nevoie de pinioni mai mici pentru a nu se supraincalzi
iti dau un exemplu:am folosit pe un kyosho lazer motor de 20ture cu pinion de 25 de dinti si nu se supraincalzea,apoi cand am pus motor de 17 ture pe ea am fost nevoit sa pun un pinion de 17 dinti pentru a ajunge la o temperatura normala a motorului.Cel mai bine-i sa-ti iei un set de pinioni(de la 15 la 25 dinti,ei cresc din 2 in 2 dinti) si astfel orice motor pui pe masina,poti sa-i pui pinionu cel mai potrivit pentru motor
Drive them like you hate them!!!

0

#4 Useril este offline   mmaacc 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 June 2010 - 04:19 PM

Momentan am un pinion stoc de 17 dinti si am palpat motorul dupa epuizarea unui acumulator de 1800mAh, aprox 13 min de folosire si temperatura pare OK, nu frige, e doar foarte putin caldut. Am pastrat radiatorul de pe motorul stoc si l-am montat pe aceasta. Se pare ca isi face treaba. Imi puteti recomanda un site unde pot gasi mai multe pinioane, din Romania daca se poate, ca am tot cautat si nu prea au gama diversificata de produse.
Stima
0

#5 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 04 June 2010 - 04:24 PM

Nu gasesti set de pinioane in tara. Doar daca vrei sa le iei la bucata, 20-30 lei bucata.
Daca motorul e doar caldut nu ai de ce sa-ti faci griji. Ca sa se strice trebuie sa te friga atat de tare incat sa nu poti tine mana pe el mai mult de 2-3 secunde. Temperaturile maxime de functionare difera de la producator la producator, dar oricum nu peste 80 de grade.

Eu zic sa mergi pe pinionul pe care il ai, totul pare ok. Stii tu...daca nu-i stricat, nu-l repara :blink:.

-------- Later edit --------
Oricum nu se pot recomanda site-uri din tara deoarece regulamentul forumului interzice explicit acest lucru.

Aceasta postare a fost editata de ovidiugm: 04 June 2010 - 04:25 PM

Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#6 Useril este offline   mmaacc 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 June 2010 - 08:33 PM

Mersi frumos pt reply-uri. Da, motorul sta foarte ok in temperatura si asta dupa o folosire intensa, esc-ul e cam cald. M-as fi asteptat ca la 2 mil sa fie mai rece un pic. Radiatoarele sunt cam calde dar oricum fata de stoc se comporta ireprosabil. Sper sa pot trece pe viitor la un 9x2T fara sa mai fie nevoie sa mai schimb ceva, eventual doar un pinion.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu