Modelism - RHC Forum: in ce consta turnarea clasica??????????????? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

in ce consta turnarea clasica??????????????? procedeu, carac. turnarii clasice

#1 Useril este offline   lacry 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 28-February 10

Postat 09 June 2010 - 01:41 PM

buna!!!!!1
imi poate spune si mie cineva in ce consta turnarea clasica?
nu ii totuna cu turnarea in forme temporare?
sper sa ma puteti lamuri si pe mine. :) :D
[/quote]
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 June 2010 - 01:51 PM

Daca nu-i greu, lamureste-ne tu intai ce-i aia turnare in forme temporare. Eu am o vaga banuiala, dar vreau sa fiu sigur ca vorbim despre acelasi lucru. Dupa ce clarificam cu formele temporare ajungem si la alte variante, daca te mai intereseaza.
In principiu turnarea clasica consta in umplerea unui volum cu un material lichid care se va solidifica prin racire, pastrand forma cavitatii in care a fost turnat. Diferentele apar la cum obtii, din ce sau cum mentii acea cavitate sa o poti umple si apoi, la cum se face umplerea. Cam umbland la aspectele astea doua gasesti majoritatea variantelor de turnare.
Si cred ca ar mai fi ceva legat de natura materialului turnat, dar nu stiu mare lucru. Pot sa-ti spun doar din auzite...
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   lacry 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 June 2010 - 07:28 PM

Vezi postareabitex, la Jun 9 2010, 02:51 PM, a spus:

Daca nu-i greu, lamureste-ne tu intai ce-i aia turnare in forme temporare. Eu am o vaga banuiala, dar vreau sa fiu sigur ca vorbim despre acelasi lucru. Dupa ce clarificam cu formele temporare ajungem si la alte variante, daca te mai intereseaza.
In principiu turnarea clasica consta in umplerea unui volum cu un material lichid care se va solidifica prin racire, pastrand forma cavitatii in care a fost turnat. Diferentele apar la cum obtii, din ce sau cum mentii acea cavitate sa o poti umple si apoi, la cum se face umplerea. Cam umbland la aspectele astea doua gasesti majoritatea variantelor de turnare.
Si cred ca ar mai fi ceva legat de natura materialului turnat, dar nu stiu mare lucru. Pot sa-ti spun doar din auzite...
Spor la treaba!

buna!
turnarea in forme temporare - este turnarea la care formele temporare sunt executate din amestecuri de formare ( in principal nisip si lianti), ele se utilizeaza o singura data, la o singura turnare, deoarece formele se distrug în momentul dezbaterii pentru scoaterea pieselor. Acest procedeu se foloseste pt. turnarea pieselor unicate ( de serie f. mica), cea ce ma intereseaza si pe mine, pt. turnarea unor piese de arta ( decorative, ornamentale ).
Cele mai importante procedee de turnare pentru realizarea pieselor de artă (unicate) sunt în forme temporare:
turnarea în forme din amestec de formare bazate pe nisip şi liant;
turnarea în forme coji;
turnarea cu modele uÅŸor fuzibile;
turnarea în forme întărite cu C02.
la aceste procedee mi s-a spus sa adaug si turnarea clasica pt. turnarea pieselor de arta.
toate procedeele de mai sus le stiu, in afara de turnarea clasica, ( care desi cred k am si invatat-o) nu stiu in ce consta, de aia cred ca este totuna cu turnarea in forme temporare. In literatura de specialitate nu am gasit, sau poate nu am cautat destul de bine. ( oricum m-a indus in eroare cineva)
Raspunsul dv. este bun, dar este def. generala a turnarii. multumesc
0

#4 Useril este offline   lacry 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 June 2010 - 07:38 PM

cred ca am aflat ce ii turnarea clasica :D , este turnarea in lingou, dar nu stiu sigur.
ma aproba careva? :rolleyes:
ms ;)
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 June 2010 - 09:41 PM

In cazul asta nu te pot lamuri, stii mai multe ca mine.
Credeam ca turnarea clasica e cea in forme temporare cum le zici tu. Cu asta s-a inceput si asta pare a fi clasic. Restul sunt ceva mai speciale. Parerea mea.

Daca exista o turnare clasica specifica obiectelor de arta, nu stiu.
Am ceva idee despre variantele enumerate in mesaj, pe asta cu lingoul nu o pricep dar nu-i important.
Nu te aprob dar nici nu o sa te mai incurc.
Spor la treaba!
0

#6 Useril este offline   czd 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 09 June 2010 - 10:04 PM

Cred ca cel mai vechi,clasic procedeu este cel de turnare in solul turnatoriei se foloseste pt.turnarea pieselori de mari dimensiuni de ex. clopote,statui.
0

#7 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 10 June 2010 - 07:15 AM

turnare clasica dupa mine reprezinta turnare gravitationala.este metoda cea mai simpla de turnare in pamint de turnatorie,rame ,maselote,retele de turnare...
turnarea lingourilor se face liber in forme metalice,o suprafata fiind in contact cu exteriorul si nesupusa nici unei forte.turnarea lingourilor se numeste lingotare daca imi aduc bine aminte
toate cele bune
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 June 2010 - 11:07 AM

Ma incurc in termeni. Invatat sa citesc cum e scris, si neavand cunostinta de limbajul specific meseriei, "in lingou" la mine a insemnat ca torni ceva in interiorul unui lingou. Initial am crezut ca e vreo exprimare rara pentru turnarea in forma metalica, in cochila (tot lingou se obtine daca e sa ramanem la asta), dar nu stiam ca se amesteca termenii asa. Ca altfel se putea scrie turnarea lingourilor, "de lingouri" sau altceva similar.
Cum se toarna lingourile am idee, cum se toarna "in lingou" imi era neclar. E problema de comunicare, se intampla des pe sarma...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 June 2010 - 01:34 PM

0

#9 Useril este offline   czd 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 10 June 2010 - 01:29 PM

Lingoul este un semifabricat ce urmeaza a fi prelucrat prin forjare,laminare etc.
0

#10 Useril este offline   lacry 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 June 2010 - 03:10 PM

va multumesc pt. raspunsuri.....ma-m mai lamurit putin.
0

#11 Useril este offline   cres 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 09-May 06

Postat 10 June 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaczd, la Jun 10 2010, 02:29 PM, a spus:

Lingoul este un semifabricat ce urmeaza a fi prelucrat prin forjare,laminare etc.

lingoul e un semifabricat folosit in majoritatea cazurilor pt returnare.prin lingotare se recompacteaza aluminiul(bucati,resturi rezultate din turnari,span...) si se inglobeaza elemente de aliere
toate cele bune
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu